Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..? (1 Kullanıcı)

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
İlk müslümanlardan, muhaddis, fakîh ve müfessir sahâbî.

Künyesi Abdurrahman'dır. Babası Mes'ud, annesinin adı Ümm-i Abd'dir. Babası hakkında fazla bir bilgi yoktur. Onun, Zühreoğullarından Abd b. Hâris'in müttefiki olduğu bilinmektedir.

İslâm'ı kabul edenlerin altıncısıdır. O müslüman olduğu zaman Peygamberimiz (s.a.s.) henüz Erkam'ın evine taşınmamıştı.

İslâm'ı kabul ettikten sonra hep Kur'ân-ı Kerim ezberlemiştir. Kendi ifâdesiyle hıfzettiği yetmiş sûreyi Hz. Peygamber (s.a.s.)'in huzurunda okumuştur. Sahâbeler arasında hiç kimse bu konuda kendisiyle rekabete girişememiş, daha sonra Kur'an'ın tamamını ezberlemiştir.
:evet

Abdullah bin Mesut r.a. olabilir mi??

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...
cevap ABDULLAH BİN MES'UD mu acaba?

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...
cevap ABDULLAH BİN MES'UD mu acaba?

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
Allah şefaatine nail eylesin inşallah...

Sıra sizde..
:evet:G

Selam ve DUA ile...:H

Allah razi olsun :)

soruyu soruyorum...

Ashab-ı kirâm'ın ileri gelenlerinden Künyesi Ebâ Muhammed'tir. Mekke'nin zengin ailelerinden olup, yakışıklı ve güzel giyinen bir gençti. Anne ve babası onun üzerine titrerdi. Özellikle, Mekke'nin en zenginlerinden sayılan annesi, oğluna güzel elbiseler giydirir ve güzel kokular sürerdi. Mekkeliler de onu hayranlıkla seyrederlerdi. Bir defasında Hz. Peygamber de onun hakkında şöyle buyurmuştu: "Mekke'de ...........´den daha güzel giyinen, daha yakışıklı ve nimetler içinde yüzen başka bir genç görmedim"

bu Sahabe efendimiz (r.a.)kimdir ?

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun :)

soruyu soruyorum...

Ashab-ı kirâm'ın ileri gelenlerinden Künyesi Ebâ Muhammed'tir. Mekke'nin zengin ailelerinden olup, yakışıklı ve güzel giyinen bir gençti. Anne ve babası onun üzerine titrerdi. Özellikle, Mekke'nin en zenginlerinden sayılan annesi, oğluna güzel elbiseler giydirir ve güzel kokular sürerdi. Mekkeliler de onu hayranlıkla seyrederlerdi. Bir defasında Hz. Peygamber de onun hakkında şöyle buyurmuştu: "Mekke'de ...........´den daha güzel giyinen, daha yakışıklı ve nimetler içinde yüzen başka bir genç görmedim"

bu Sahabe efendimiz (r.a.)kimdir ?

Mushab İbn Umeyr r.a. dır.

............Arap okcularindan. Sahabe arasinda secaat ve cesareti ile sohret kazanmis bir yigit... Ok ve mizrak atisiyle, ata binisiyle usta bir suvari... Yaya olarak dusmani takip eden piyadelerin kahramani...

O, hicretin 6. senesinden once Islam'la sereflendi. Coluk cocugunu Mekke'de birakip Medine'ye hicret etti. Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem'den aldigi nurla gonlunu yikadi ve orada hicbir sirk kalintisi birakmadi. Islam'a ihlasla sarildi. Kahramanlikda, comertlikte, hayir islerde yarisan bir cihad eri oldu.

.........Medine'ye geldikten sonra butun gazvelere katildi. Ilk once Hudeybiye gazvesine istirak etti. Bu gazvede cesaret ve secaatiyle kendini gosterdi. Islam tarihinde muhim bir yeri olan Ridvan bey'ati de bu gazvede gerceklesti. ......(r.a.), burada Efendimize iki defa bey'at etti.

Bu sahabemiz kimdir?

GuleSevdali

Kayıtlı Kullanıcı
Mushab İbn Umeyr r.a. dır.

............Arap okcularindan. Sahabe arasinda secaat ve cesareti ile sohret kazanmis bir yigit... Ok ve mizrak atisiyle, ata binisiyle usta bir suvari... Yaya olarak dusmani takip eden piyadelerin kahramani...

O, hicretin 6. senesinden once Islam'la sereflendi. Coluk cocugunu Mekke'de birakip Medine'ye hicret etti. Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem'den aldigi nurla gonlunu yikadi ve orada hicbir sirk kalintisi birakmadi. Islam'a ihlasla sarildi. Kahramanlikda, comertlikte, hayir islerde yarisan bir cihad eri oldu.

.........Medine'ye geldikten sonra butun gazvelere katildi. Ilk once Hudeybiye gazvesine istirak etti. Bu gazvede cesaret ve secaatiyle kendini gosterdi. Islam tarihinde muhim bir yeri olan Ridvan bey'ati de bu gazvede gerceklesti. ......(r.a.), burada Efendimize iki defa bey'at etti.

Bu sahabemiz kimdir?

selamunaleyküm

tebrikler cevap dogru Allah razi olsun simdi soru sorma sirasi sizde buyrun...
selam ve dua ile..

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı
zynp rukiye nin sorunun cvplamıştım.

Seleme ibn ekva

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer cevabım doğru ise ben soru sıramı formu açan kardeşimize veriyorum. çünkü bu günden sonra pek sık giremeyeceğim, takip edemeyebilirim hakkınızı helal edin inşallah.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
....

....

HZ. SELEME İBNİ EVKA (r.anh)

Doğru olması lazım...

Selam ve DUA ile...
:evet:H

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ben sorayım o zaman...

Ben sorayım o zaman...

Hz. Peygamber'e ilk iman edenlerden biri ve sonradan ona müezzin olan sahabî. İslâm tarihinde unutulmaz yeri olan , aslen Habeş'lidir. Anasının adı Hamâme, babasının adı Rebah, künyesi Abdullah'tır....

Bu sahabe kimdir?
:evet

HANIM K

Kayıtlı Kullanıcı
Müşriklerin büyük işkencelerine duçar olan ilk sahabilerden biri.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt