Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..? (3 Kullanıcı)

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Bu Sahabe Efendimiz (r.a) Kimdir..?

--------------------------------------------------------------------------------

Selamunaleykum değerli islamiyet ailesi yarışma şeklinde bilgi amaçlı Sahabi kiram (r.a) efendilerimizi unutmamak ve daha yakından tanımak amaçlı başka bir sitede degerli bir kardeşimizden alıntı yaparak faydalı olması dileği ile bu forumu açıyorum Allah c.c hepisinden (ra) razı olsun bizleri şefaatlerine nail eylesin AMİN

Konu çok basit soruyu soran kardeşimiz ilk önce isim vermeden Sahabi efendimizi kısaca anlatacak cevabı doğru bilen kişi soruyu sorma hakkını kazanacak herkese başarılar sevabını bol kazanmak dileği ile...İlk soruyu ben soruyum inşallah

Bismillahirrahmanirrahim...
Hicretten once musluman olmus bir ensardir . muhacir kardesi Utbe bin Gazvan (r.a)’dir.Uhud savasinda basina kirmizi sarik takmis ve Rasulallah’in ; > Uzerinde : “korkaklikta utanc,ileri gitmekte seref vardir,kisi korkaklikla kaderden kurtulamaz” yazili klicin hakkini kim verir.. < diye sordugu kilici “ben ya Rasulallah” deyip almis ve savatsa musriklerin icinde o kadar ilerlemisti ki “Ebu Sufyan’in karisi Hind’in yanina kadar gitmisti,fakat Rasulun verdigi bir kilicla yanliz olan bir kadinin basini kesmek bana yakismaz” demis ve geri donmustur. Uhudda elinde birkac kilic kirilmisti,magrurlu bir sekilde meydanda dolanirken ashabdan bazilari Onun bu hareketine itiraz etmis ve sinirlenmislerdi..Bunun uzerine Efendimiz (sav) “Allah yolunda cihad eden birisinin cihadiyla ovunmesine karismayin” demisti..Ridde savasinda sehit dusen bu kahraman sahabi kimdir?

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Eshab-ı kiramın büyüklerinden ve Cennetle müjdelenen on kişiden biri. Soyu, yedinci dedesi olan Kilâb bin Mürre’de, Resulullah ile birleşir. Künyesi, Ebu Muhammed’dirHicretten 44 sene önce, (m. 580) yılında doğdu. Hicretten 31 sene sonra, (m. 653) yılında, Medine’de vefat etti. İlk iman edenlerin beşincisidir.

ALLAH C.C. SEFAATLERİNE NAİL EYLESİN​

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Tamam biraz düşüneyim, birazda kopya çekeyim :)
kardeşim ben çıkıyorum yoksa geç kalacağım...
ALLAHa emanet ol...

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Eshab-ı kiramın büyüklerinden ve Cennetle müjdelenen on kişiden biri. Soyu, yedinci dedesi olan Kilâb bin Mürre’de, Resulullah ile birleşir. Künyesi, Ebu Muhammed’dirHicretten 44 sene önce, (m. 580) yılında doğdu. Hicretten 31 sene sonra, (m. 653) yılında, Medine’de vefat etti. İlk iman edenlerin beşincisidir.

ALLAH C.C. SEFAATLERİNE NAİL EYLESİN​

??????????
B) B) B)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Ahmet kardeşim buldum inşaallah...
Hz. Sa'd bin Ebî Vakkas

Doğru mudur kardeşim...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. TALHA bin UBEYDULLAH inşaallah doğrudur.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

OSMAN B. AFFÂN (r.a) değil mi?:evet

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Bu sefer inşaallah doğrudur kardeşim.

Hz. Zübeyr bin AVVAM (ra)

Çoban Uveys

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum yine olmadı arkadaslar :) Allah Allah en büyük kopya zaten cennet le müjdelenen 7 kişiden biri neyse bulun bakalım hadi kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt