Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

((Bu Bayramda Huzur Evleri Ve Çocuk Yuvaları)) (1 Kullanıcı)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ((Bu Bayramda Huzur Evleri Ve Çocuk Yuvaları))

sedat altun yazdı:
S.A ALLAH"U TEALA YARDIMCILARI OLSUN BÜTÜN DUALARIM ONUNLA
A.S KARDEŞİM ALLAH(CC) RAZI OLSUN.İNŞALLAH GELMEYECEK OLANLAR DUALARI İLE ONLARIN YANINDA OLUR..SAĞOLASIN KARDEŞİM...ALLAH(CC) RAZI OLSUN.SELAM VE DUA İLE

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

zeynep44 yazdı:
SELAM, ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN, GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ Bİ MESELA BENCE BU BAYRAMLARDA ZİYARET ETMEMİZ GEREKEN KİŞİLER ONLAR. KÖŞELERİNE ÇEKİLMİŞ ESKİ BAYRAMLARI DÜŞÜNEN 'BİZİM ZAMANIMIZDA BÖYLEYDİ..' DİYEREK İÇ GEÇİREN DEDELERİMİZİ, NİNELERİMİZİ ZİYARET EDİP ONLARI MUTLU ETMEMİZ GEREKİR. HEPİMİZİN BU İNCELİĞİ DÜŞÜNMESİ DİLEĞİYLE ,İNŞAALLAH RABBİM NASİP EDER,SELAMETLE..
A.S KARDEŞİM İNŞ BU İNCELİĞİ DÜŞÜNEN KARDEŞLEİRMİZ OLUR.YA GERÇEKTEN ONALRIN DÜNYALARI ÇOK FARKLI NE OLUR GİDİP BİR 15-20 DAKİKAMIZI ONLARA AYIRSAK,DUALARINI ALSAK..SELAM VE DUA İLE

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

gecem yazdı:
GÜLER KARDEŞİM DİYECEK KELİME YOK ARTIK.SENI KONUSTUMDADA DEDİĞİM GİBİ ONLARI GÖRMEZLİKTEN GELİYOR GERÇEKLERDEN KACIYORUZ.
UNUTMAYALIMKİ ONLAR BİZİM GEÇMİŞİMİZ VE GELECEGİMİZ DİR .SA. KARDEŞİM YANINDAYIM GECEM
KARDEŞİM YA HAKLISIN ,DAHA GÜZEL ŞEYLERİ KONUŞMAK İSTERDİM DOĞRUSU.MORALİM SIFIRA İNDİ.

DÜŞÜNÜYORUM DA O YUVADAKİ ÇOCUKLARDA BİZ OLABİLİRDİK,YADA O HUZUR EVLERİNDEKİLERDEN BİRİ OLMAYACAĞIMIZIN GARANTİSİNİ KİM VERİYOR BİZE.DİLERİM Kİ BU FORUMA YAZMASALAR BİLE İNŞALLAH ZİYARETE GİDERLER..

AH KARDEŞLERİM BİR ÇOCUĞU SEVİNDİRMENİN SEVABI ÇOK BÜYÜK,GELİN ALLAH(CC) RIZASI İÇİN BU BAYRAMDA ONLARI YALNIZ BIRAKMAYALIM,YA YAŞLILARIMIZ ONLAR 4 GÖZLE BEKLEYECEK TANIDIK TANIMADIK HERKESİ,NE OLURSUNUZ O BAKIŞLARI BOŞA ÇIKARMAYALIM,GÖZ YAŞI İLE DOLDURMAYALIM.ELLERİNİ ÖPMEYE GİDELİM,
HADİ GİDEMİYORSAK DUALARIMIZI EKSİK ETMEYELİM İNŞALLAH..SELAM VE DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

güler kardeşim şunu söylemeliyimki çok önemli bır durum insanlar doğuyor büyüyor ne çilelelerle evlat büyütüyor ve sen onun bakımna ilgisine muhtaçken kendini huzur evinde buluyorsun aslında huzur denilen bu ev onların biran önce ölmek arzusuyla dolu oldukları evdir adı herne olursa olsun bir insanın evi gibi olamaz rabbim bizlere ve anne babasını bakmayıpta oaraya gönderenlere akıl fikir versin unutmayalimki bizlerde aynı yolun yolçusuyuz onların dönüşte oldukları o yolları biz gidiyoruz bugün biz yaşlılarımıza nasıl davranırsak aynı muameleyi bizlerde göreceğiz bu karşılık dünyevi boyutudur bunun birde ahiret boyutu vardırki dünya boyutuna benzemez rabbim muhafaza buyursun eğer elimizde imkanımız varsa gitmek onları ziyaret edipp hayır dualarını almak çok faziletli bir davranış olsa gerektir rabbim kendisine ulaştıracak yoldan ayırmasın dua ile canım kardeşim

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

zerda yazdı:
güler kardeşim şunu söylemeliyimki çok önemli bır durum insanlar doğuyor büyüyor ne çilelelerle evlat büyütüyor ve sen onun bakımna ilgisine muhtaçken kendini huzur evinde buluyorsun aslında huzur denilen bu ev onların biran önce ölmek arzusuyla dolu oldukları evdir adı herne olursa olsun bir insanın evi gibi olamaz rabbim bizlere ve anne babasını bakmayıpta oaraya gönderenlere akıl fikir versin unutmayalimki bizlerde aynı yolun yolçusuyuz onların dönüşte oldukları o yolları biz gidiyoruz bugün biz yaşlılarımıza nasıl davranırsak aynı muameleyi bizlerde göreceğiz bu karşılık dünyevi boyutudur bunun birde ahiret boyutu vardırki dünya boyutuna benzemez rabbim muhafaza buyursun eğer elimizde imkanımız varsa gitmek onları ziyaret edipp hayır dualarını almak çok faziletli bir davranış olsa gerektir rabbim kendisine ulaştıracak yoldan ayırmasın dua ile canım kardeşim
ABLACIĞIM NEDE GÜZEL İFAD ETEMİŞSİN ABLACIĞIM BİİZMDE DEMEK İSTEDİKLERİMİZ BUNLAR.İNŞ HERKES BUNALRIN FARKINA VARIR..GERÇEKTEN ARTIK UYANMALIYIZ BI GENÇLİK BU KADAR DUYARSIZ OLAMAZ ,OLMAMALI.ALLAHIM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.ALLAH(CC) RAZI OLSUN ABLAM İNŞ GİDENLER ÇOK OLUR..SELAM VE DUA İLE

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

hele şükür biraz da olsa duyarlılık gösteriliyor bu sevındırıcı tek kişiyle başlayıp milyonlara ulaşan nice şeyler gibi buda olur inşallah

Kim bu büyük sevaptan kaçmak ister ki ? yanlısmıyım...

guleryuz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim çok güzel bir hatırlatma
imkanı olanlar kesinlikle yapmalı
inşallah bana da nasib olur
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
hele şükür biraz da olsa duyarlılık gösteriliyor bu sevındırıcı tek kişiyle başlayıp milyonlara ulaşan nice şeyler gibi buda olur inşallah

Kim bu büyük sevaptan kaçmak ister ki ? yanlısmıyım...
veysel kardeşim inşAllah.inşAllah katılımalr çoğalır.temennimiz bu.çok sağolasın kardşeim.rabbim razı olsun.selam ve dua ile

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

guleryuz yazdı:
s.a kardeşim çok güzel bir hatırlatma
imkanı olanlar kesinlikle yapmalı
inşallah bana da nasib olur
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
ecmain olsun kardeşim.

inşAllah herkese nasip olur gitmek..inş gider bütün genç kardeşlerimiz..Allahım razı olsun ilgi gösterdiğiniz için..çok sağol kardşeim.selam ve dua ile

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun güler kardeşim inşalah duyarlılık gösterip elimizden geleni yapmaya çalışırız.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
Allah razı olsun güler kardeşim inşalah duyarlılık gösterip elimizden geleni yapmaya çalışırız.
ECMAİN OLSUN KARDEŞİM İNŞALLAH KARDEŞİM İNŞALLAH TEMENNİMİZ BU..İNŞALLAH GİDEBİLİRİZ..ONALRIN BAKIŞLARINI BOŞA ÇEVİRMEYİZ.
BELKİDE YAŞLILAIRN DÜNYASINI EN İYİ BİLENLERDEN BİRİ BENİM,VE BUNUN İÇİN BU KONUNUN ÜZERİNDE DURULMASI LAZIM

YA ONLARIN BİR DUASI,ALLAH NE MURADIN VARSA VERSİN DEMELERİ DÜNYALARA BEDEL,ONLARIN ELLERİ ÖPÜPTE O HUZURU TATMAK ÇOK ÇOK FARKLI BİR ŞEYY,

YA YUVADAKİ KARDEŞLERİMİZ,ONLARIDA UNUTMAYALIM,ONLARI SEVMEYE,SEVİNDİRMEYE VE MUTLU ETMEYE VESİLE OLALIM NE OLURSUNUZ BİR TEBESSÜMÜ ONLARA ÇOK GÖRMEYELİM NE OLURSUNUZ KARDEŞLERİM

SELAM VE DUA İLE

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun bu güzel temenni ve içten duaların için rabbim senden razı olsun.

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Dikkat çektiğini z husus o kadar önemli ki Güler Kardeş, inan gözlerim doldu.
Yine toplumsal bir yaramız malesef. Yine geniş aile kavramının değer yitirip, çekirdek aile kavramının önem kazanması sonucu tükenmeye yüz tutmuş sevgi, saygı kavramlarının sonuçları.
Sizinle bir durumu paylaşayım. Amcamın kızı 3 kattan düşme sonucu ağır şekilde sakatlandı. Yaklaşık 14 aydır tedavi görüyor ve şükür şimdi en azından bir bacağında biraz düzelme var. Şu anda da 75. Yıl fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde yatıyor. Geçenlerde ziyaretine gittim. Oda da 3 kişi kalıyorlar ve onları da sordum. Yaşlı bir teyze var ama refakatçisi yok dikkatimi çekti. Amcamın kızına sordum ve bana dediki ailesi ona bakmak için bir bakıcı tutmuş haftanın 5 günü çalışıyor haftasonları ise izin yapıyor. Ailesi varlıklı olduğundan bakıcı tutmuş düşünebiliyor muyuz.
Şunu düşündüm aceba kadıncağız bu çocuklarını doğururken kendiside mi bakıcı tutmuştu. Ne hazin bir durum ve toplumumuzun geldiği duruma bakın. O annenin içi içini yiyiyordur bence.
Rabbim kadir kıymet bilen çocuklarına ve yaşlılarına gereken ilgiyi gösteren kullardan eylesin hepimizi. Önerinize katılıyorum ve kulak ardı edilmemesi gereken bir öneri. Biryerlerden başlamak gerekir bence.
Selam ve dua ile.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

konak yazdı:
Dikkat çektiğini z husus o kadar önemli ki Güler Kardeş, inan gözlerim doldu.
Yine toplumsal bir yaramız malesef. Yine geniş aile kavramının değer yitirip, çekirdek aile kavramının önem kazanması sonucu tükenmeye yüz tutmuş sevgi, saygı kavramlarının sonuçları.
Sizinle bir durumu paylaşayım. Amcamın kızı 3 kattan düşme sonucu ağır şekilde sakatlandı. Yaklaşık 14 aydır tedavi görüyor ve şükür şimdi en azından bir bacağında biraz düzelme var. Şu anda da 75. Yıl fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde yatıyor. Geçenlerde ziyaretine gittim. Oda da 3 kişi kalıyorlar ve onları da sordum. Yaşlı bir teyze var ama refakatçisi yok dikkatimi çekti. Amcamın kızına sordum ve bana dediki ailesi ona bakmak için bir bakıcı tutmuş haftanın 5 günü çalışıyor haftasonları ise izin yapıyor. Ailesi varlıklı olduğundan bakıcı tutmuş düşünebiliyor muyuz.
Şunu düşündüm aceba kadıncağız bu çocuklarını doğururken kendiside mi bakıcı tutmuştu. Ne hazin bir durum ve toplumumuzun geldiği duruma bakın. O annenin içi içini yiyiyordur bence.
Rabbim kadir kıymet bilen çocuklarına ve yaşlılarına gereken ilgiyi gösteren kullardan eylesin hepimizi. Önerinize katılıyorum ve kulak ardı edilmemesi gereken bir öneri. Biryerlerden başlamak gerekir bence.
Selam ve dua ile.
KARDEŞİM ALLAH(CC) ACİL ŞİFALAR VERSİN ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.ÇOK ÜZÜLDÜM.RABBİM KİMSEYE NE ÖYLE EVLAT OLMAYI,NEDE ÖYLE EVLATLARA SAHİP OLANLARDAN EYLEMESİN BİZLERİİ İNŞALLAH..GERÇEKTEN KARDEŞİM YAZINDA BİR YER YÜREĞİMİ PARAM PARÇA ETTİ"Şunu düşündüm aceba kadıncağız bu çocuklarını doğururken kendiside mi bakıcı tutmuştu. Ne hazin bir durum ve toplumumuzun geldiği duruma bakın. O annenin içi içini yiyiyordur bence.
ANNENİN BİR GECESİNİN HAKKINI 40(KIRK) YIL SIRTINDA TAŞISAN ÖDEYEMEZKEN,PARA İLE Mİ BU KARŞILIK ÖDENECEK..ALLAHIM HİÇ BİR ANNEYE ÖYLE EVLATLAR NASİP ETMESİN.BİR GERÇEK DAHA ORTAYA ÇIKIYOR
DÜŞENİN DOSTU OLMAZ DİYE,GERÇEKTENDE BU BÖYLE KARDEŞİM.EVLADIN BİLE SANA BAKMAMAK İÇİN BAKICI TUTUYORSA,EL NE KADAR HAYIR GÖSTERECEK Kİ?O ANNENİN İÇİN İÇİN YANMASI HİSSEDİYOR GİBİYİM,NE BİLEYİM YA KENDİMİ BİR AN YERİNE KOYDUM,VE BENİM EVLADIM BENİ BAKMAMAK İÇİN BAKICI TUTACAK.NE ACI BİR DURUM HANGİ YÜREK DAYANIR..RABBİM SABIRLAR VERSİN.İŞTE BU BAYRAMDA NİCE NENE DEDE ,ÇOCUK VAR.ONLARIN BOYUN LARINI BÜKÜK BIRAKMAYALIM.ONLARIN DUASI HEMEN KABUL OLUNUR KARDEŞLERİM.LÜTFEN DUYARLI OLALIM..BAKINIZ YUKARDA Kİ ÖRNEĞE VE BİRAZ İBRET ALALIM,DUYARLI OLALIM,

NE EDERSEN KENDİNE EDERSİN KENDİ KENDİNE.BU GÜN SEN BULMAZSAN YARIN BULURSUN,YARIN BULMAZSAN ÇOCUĞUN BULUR,ÇOCUĞUN BULMAZSA TORUNUN BULUR.BURDA BULMAZSAN AHİRETTE CEZASI AĞIR OLUR.LÜTFEN DUYARLI OLALIM.VE BU BAYRAM GİDELİM KARDEŞLERİM..SELAM VE DUA İLE.

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Evet malesef içine düştüğümüz buhranın mini bir göstergesi.
Rabbim bizleri bu durumlarla sınava tabii tutmasın.
Selam ve dua ile.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

konak yazdı:
Evet malesef içine düştüğümüz buhranın mini bir göstergesi.
Rabbim bizleri bu durumlarla sınava tabii tutmasın.
Selam ve dua ile.
AMİN KARDEŞİM AMİN.RABBİM KİMSEYİ BU DURUM İLE İMTİHAN ETMESİN..İNŞALLAH.SAĞOLASIN KARDEŞİM.SELAM VE DUA İLE

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

İLK OLARAK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN.BEN BIR HIKAYE ANLATMAK ISTIYORUM. BIR OĞUL BABASINDAN AŞIRI DERECEDE SIKILMIŞTIR , BABASINI HZUR EVINE GOTURMEYE KARAR VERMISTIR VE BABASINI HUZUR EVINE GOTURUR. EN SON GERI ARABASINA ATLAR VE GIDERKEN KENDI OĞLU BABASINA SOYLE SOYLER BABA SEN YASLANINCA BENDE SENI BURAYA MI GETIRCEM DER VE BABANIN KAFASINA SANKI BIR ŞOK INER VE TEKRAR GERI DONER BABASINI HUZUR EVINDEN ALIR.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
İLK OLARAK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN.BEN BIR HIKAYE ANLATMAK ISTIYORUM. BIR OĞUL BABASINDAN AŞIRI DERECEDE SIKILMIŞTIR , BABASINI HZUR EVINE GOTURMEYE KARAR VERMISTIR VE BABASINI HUZUR EVINE GOTURUR. EN SON GERI ARABASINA ATLAR VE GIDERKEN KENDI OĞLU BABASINA SOYLE SOYLER BABA SEN YASLANINCA BENDE SENI BURAYA MI GETIRCEM DER VE BABANIN KAFASINA SANKI BIR ŞOK INER VE TEKRAR GERI DONER BABASINI HUZUR EVINDEN ALIR.
CÜMLEMİZDEN RAZI OLUR İNŞ CANAB-I HAK..ÇOK ANLAMLI BİR HİKAYE..NE MÜHİM BİZDE YAŞLANDIĞIMIZDA AYNI ŞEYİN BAŞIMIZA GELMEYECEĞİ.BELKİ O YAŞLI DEDE KADAR ŞANSLI BİLE OLMAYABİLİRİZ..SAĞOLASIN KARDŞEİM.SELAM VE DUA İLE

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
NASIL Bİ ŞEYDİR BU? KÜÇÜK Bİ YÜREKTEN KOCAMAN BİR DERS ÇIKMIŞ, AMA ANLAYANA... RABBİM HERKESE BU ÖYKÜDEN DERS ÇIKARMAYI NASİP ETSİN. BU KÜÇÜK AMA KOCAMAN YÜREKLERDE OLMASA...ALLAH RAZAI OLSUN, ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt