RE: ((Bu Bayramda Huzur Evleri Ve Çocuk Yuvaları))
Dikkat çektiğini z husus o kadar önemli ki Güler Kardeş, inan gözlerim doldu.
Yine toplumsal bir yaramız malesef. Yine geniş aile kavramının değer yitirip, çekirdek aile kavramının önem kazanması sonucu tükenmeye yüz tutmuş sevgi, saygı kavramlarının sonuçları.
Sizinle bir durumu paylaşayım. Amcamın kızı 3 kattan düşme sonucu ağır şekilde sakatlandı. Yaklaşık 14 aydır tedavi görüyor ve şükür şimdi en azından bir bacağında biraz düzelme var. Şu anda da 75. Yıl fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde yatıyor. Geçenlerde ziyaretine gittim. Oda da 3 kişi kalıyorlar ve onları da sordum. Yaşlı bir teyze var ama refakatçisi yok dikkatimi çekti. Amcamın kızına sordum ve bana dediki ailesi ona bakmak için bir bakıcı tutmuş haftanın 5 günü çalışıyor haftasonları ise izin yapıyor. Ailesi varlıklı olduğundan bakıcı tutmuş düşünebiliyor muyuz.
Şunu düşündüm aceba kadıncağız bu çocuklarını doğururken kendiside mi bakıcı tutmuştu. Ne hazin bir durum ve toplumumuzun geldiği duruma bakın. O annenin içi içini yiyiyordur bence.
Rabbim kadir kıymet bilen çocuklarına ve yaşlılarına gereken ilgiyi gösteren kullardan eylesin hepimizi. Önerinize katılıyorum ve kulak ardı edilmemesi gereken bir öneri. Biryerlerden başlamak gerekir bence.
Selam ve dua ile.