Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu bacılar neden ağlıyor, ağlatılıyor?(mutlaka bak ) (1 Kullanıcı)

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Sizler...
O gün ayetler, sizin omuzlarınızdan söz ediyordu..
Başörtüsünü bir sancak gibi yapan Eliftiniz.
İnce Ceylan derisinde, sülûs yazılarla, süslü ''Nur'' ayetlerinin şavkıydı dalgalanan..

Üç küçük ağaç dallarını size dönüp çiçeğe döndü O gün.
Rüzgar bazen pervaz ediyor, ince beyaz çiçeklerin arasından süzülüp, sizin başörtünüzde duruluyordu...
Ve derken..

Gökte, güneş gelip başınızın üstünde durdu..
Hüznün şerefelerinde mavi ezan çiçekleri açıldı...
Siz.. bir zulmün üzerine yürür gibi yürüdünüz..
Siz.. ayetlerde omuzlarından söz edilenlersiniz
Siz.. yeryüzünün bütün meydanlarında başörtüsünü birer sancak gibi taşıyanlarsınız..
Siz.. iffet ve namus timsalleri...
yeryüzünün zümrüt parıltılarısınız...
Siz.. yeryüzüne sığmayan, iman çağlayanlarısınız..
Ve Sizler BACILARIM..

Başörtüsü için çile çeken, gözyaşı döken bacılarım...
ALLAH yolunda her türlü tehdide, işkenceye, zulme göğüs geren, dövülen, horlanan..
Sözlerinde, özlerinde gönüllerinde imanın nurunu dalgalandıran..
ALLAH için, seherlerde kanlı gözyaşları arş-ı alaya dayanmış sizler...!
BACILARIM... SİZLERE SELAM OLSUN!

Ve sizler, öyle kimselersiniz ki;
ALLAH ve Rasulünü dünyadan ve dünyadakilerden üstün tutanlarsınız...
- Sizler ALLAH'tan ümit kesmeyenlersiniz..
- Sizler Dertlerini sessiz-beyaz dilekçelerle ALLAH'a sunanlarsınız..
- Sizler istediklerini yalnız ve yalnız ALLAH'tan isteyenlersiniz..
Ve sizler..
-ALLAH'ın mahşerdeki hesabını unutup, size alaylı gözlerle her türlü acımasızlığı yapanların yüzüne;
Şanlı direnişinizi tokat gibi çarpan sümeyyelersiniz..
SİZLERE SELAM OLSUN..

Bakın! duyuyormusunuz..
İşte ecdadın sitemkar sesleri
Şanlı ecdadın mezarlarında kemikleri sızlıyor..
Vatan için, millet için, bayrak için, Kur'an için, başörtüsü için, namus için can vermiş.. Şehit olmuş şanlı ecdad..
Bizler, ümmetin erkekleri boynumuz eğik.. Ama onlar.. onlar medar-ı iftiharlarınız..
Mezarlarında rahat uyumayan yüzbinlerce şehid'in al kanları..
BACIM
İ
nan ki, senin başörtünde gül bahçesine dönüşmüş..
Onların kanları boşa akmamış..
Onlar gül bahçelerini sulayan; Eyyub El-Ensariler, Ulubatlı Hasanlar, Sütçü imamlar, Akifler..
Ey Sütçü imam.. İki bacımızın yaşmağını aldılar diye maraşı kana buladın..
HEYHAT..!

Gel görki, şimdi senin şuuruna ne kadarda da muhtacız..
Hakkını helal et!
Senin emanetine sahip çıkamadık..
Senin huzurunda duracak yüzümüz yok..
Bacılarımızın, kızlarımızın derdine derman olamadık..
Onlar okumak istiyorlar..
Ama gel görki senin torunlarını başörtülü diye sokmuyorlar okullarına..
O gün fransız, ingiliz yunan dölleri; Bayrağa, başörtüsüne, namusa el uzatıyordu..
Bugün adı müslüman olan, Mehmetler, Ayşeler maalesef birer başörtüsü celladı kesilmişler..
Başörtüsünü düşman bellemişler..

BACIMIN İFFETİ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE..
ACIRIM TÜKRÜĞE BİLLAHİ ! TÜKÜRSEM YÜZÜNE
diyor merhum Akif
Reziller görevlerini yapıyorlar..
Peki ya bizler? Adı müslüman olan bizler..
Lafı gelince mangalda kül bırakmayan bizler, üzerimize sanki ölü toprağı serpilmiş..
Evlerimizdeki rahat koltuklarımızdan onların gözyaşlarını izliyoruz.
utanmadan.. utanmadan..
Ve SEN okula alınmayan, gözyaşları arş-ı alayı titreten BACIM..
BAKAMIYORUM YÜZÜNE.. UTANIYORUM..
Sana karşı vazifemi yapamadım.. Beni affet..
Biliyorum.. O her şeyin hesabının hakkıyla sorulduğu yerde, yakama yapışacaksın..
sana diyecek sözüm yok.. Tükür.. Tükür yüzüme.. bacım..
Tükür.. Tükür..
Benim şahsımda adı erkek diye geçinenlerin hepsinin yüzüne tükür..!
AH BACIM..
Senin gözyaşlarını görecek gözlerimizin önünde, şimdi neler var neler..
Paralar.. altınlar.. evler.. dünyalıklar..
Senin yaşadıklarını hissedecek yüreğimizde öyle bir pas varki, kapkara..
Kalplerimiz ise taş kesilmiş.. kaskatı olmuş..
Ah BACIM ah..
Sen yinede üzülme..
Hergün beraber olduğun insanlar, hemde adı müslüman olan bunca insan,
annen, baban, kardeşlerin, bizler, kısacası hepimiz..
Bu kayıtsız hali, lakayıt hali, seni düşündürmesin.. ağlatmasın..
Bizler vazifemizi yapamasakta sen yine de üzülme..!
Ümitvar ol..
BACIM..
Unutma! tez geçer zulmün ezası. Sabretmeyi bileceksin tamam mı?
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Çevirmez ahını ALLAH öksüzün Pek basittir, devrilmesi köksüzün Her kim olsa haksızlığı haksızın Suratına çalacaksın tamam mı?
Yolunuz her zaman ALLAH yoludur! Bu öyle bir çileki, kökü şehid kanıdır! Hak haklının en mukaddes malıdır. Vermezlerse alacaksın tamam mı?
Yalana hayır, bu gerçeğe evet Mücadeleden yılma, kalsanda tek fert Birde ötesi var, buranın elbet, Nasıl olsa güleceksin... güleceksin... Güleceksin tamam mı? * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
ALLAHIM, Bizlere yüzümüz ağırtan böyle nesiller verdiğin için sana şükürler olsun..
ALLAHIM, Ayakları senin davanda sabit olan bu güzide evlatları, bütün ümmeti muhammede ibret eyle, rehber eyle..
ALLAHIM, Bütün bu yapılanlar, ümmetin dağınıklığından.. En kısa zamanda bütün müslümanlara, birbirini sevmeyi, birbirleriyle kardeş olmayı ve birleşme şuurunu nasip eyle..
ALLAHIM sen Mevlamızsın.. Bizleri bağışla.. bizleri şuurlandır.. gözlerimizi aç.. kalplerimizi yumuşat.. ayaklarımızı kaydırma.. davamızda zafer nasip eyle..
AMİN... AMİN... AMİN * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

DİLERİM RABBİM SİZLERE BÖLE YAPANLARI HİDAYETE ERDİRİR KÜÇÜK MUCAHİT MUHAMMEDDEN SELAM VE DUA İLE

HERAKLES01

Kayıtlı Kullanıcı
bu ne simdi ya türkiyede kapanan kiz vede kadin sayisi en az yüzde 50 dir kime bu tür muamele yapilmis yüzde 50 demek herkesin ailesinde muhakak bir kapalinin olusu
kapanan kadinlarin mademki kapanma tercih ediliyor saygimiz sonsuz ama ozaman her alanda zaten dinen de bulunamazlarki
madem kendilerini dine adiyorlar
ozaman üni gibi yerlerdede bulunamazlar
ama söyle bir sey yapilabilir mesela kadinlarin cocunlugu olusturdugu bu tür ögrencilere göre okular üniler acilabilir gerekirsede özel hata devlet yardimda edebilir bu kiz ögrencilere vede bu tür ünilerde okuya bilirler
mesela tayip recep erdogan bu konuya bu tür bir cözüm getirse memleketi harac memac satacagina milleti birbirinin üstüne salacagina yada uyduruk senaryo lar ergenekom gibi hazirlatacagina aci versin böyle okular bu tür okumak isteyen bas örtülü kiz kardeslerimize
anayasayi degistirme yerine bence dahada mantikli dir bu cözüm vede dahada basittir

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
yazınızı bilgisayarıma ekledim lütfen hakkınızı helal edin..:)

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
muhammed kardeşim forumda bir daha böyle kötü şekilde tepki vermemenizi rica ediyorum. size ters düşen bir yorumsa ya düzgünce cevap verin yada sessizliği tercih edin.. burası kavga edilecek yada insanları kıracak bir yer değil. burda bir aileyiz biz. hiç yakıştıramadım.. ayrıca savaş düşünceniz de bana oldukça ters.... insanların kalbini kırmayın. farkında olmadan o kardeşimizin hakkına geçmiş olabilirsiniz. bence riske atmaya değmez. ben size yakıştıramadım açıkçası.. azıcık saygı... selametle...

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm
mücahit Muhammed kardeşim selam olsun..
o kocaman yüreğine....:)
biraz agresif davranmışsın...biliyorum içindekini
böyleleeri keşke burda konuşmasada adres ve yerleri belli olsa senin abin
sana bırakmayacak..ama biz önce sabır göstereceğiz
tebliğ için daha çok çalışıp daha çok öğreneceğiz...

dinimiz barrış ve hoşgörü dinidir Muhammed kardeşim bunu biliyoruz elbet
sünet kurtuluş tur sabır etmektir...

hani uhud savaşında sahabenin kesildiğini gören Hak Habibi ki o an herkes beddua beklerken ...uhud dağının onların üzrine devirilmesini dilecek ken
Ama o kutlu Nebi selam ve salat olsun o naki
....Bilmiyorlar Allahım ..bilmiyorlar ...bilseler böyle yapmazlardı..... dediğini unutmadık...

biz bütün bunların farkındayız...böyle gelip ortalığı bulandırmak isteyenlere önce hidayet dileyeceğiz dua edeceğiz..
yok baktın olmuyor...elimiz yetişse seslerini kestirmesini çok iyi biliriz..
biz mücahid dedik kendimize...
ama elimizde yetişmiyor...
yine Allahtan hidayet diliyoruz...

ellerine sağlık emeğine sağlık paylaşımın için
çok çok güzeldi...inşallah devamlı olur güzel paylaşımların...
....selam ve dua ile

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
mücahit muhammed kardeşim selam olsun..
O kocaman yüreğine....:)
biraz agresif davranmışsın...biliyorum içindekini
böyleleeri keşke burda konuşmasada adres ve yerleri belli olsa senin abin
sana bırakmayacak..ama biz önce sabır göstereceğiz
tebliğ için daha çok çalışıp daha çok öğreneceğiz...

Dinimiz barrış ve hoşgörü dinidir muhammed kardeşim bunu biliyoruz elbet
sünet kurtuluş tur sabır etmektir...

Hani uhud savaşında sahabenin kesildiğini gören hak habibi ki o an herkes beddua beklerken ...uhud dağının onların üzrine devirilmesini dilecek ken
ama o kutlu nebi selam ve salat olsun o naki
....bilmiyorlar allahım ..bilmiyorlar ...bilseler böyle yapmazlardı..... dediğini unutmadık...

Biz bütün bunların farkındayız...böyle gelip ortalığı bulandırmak isteyenlere önce hidayet dileyeceğiz dua edeceğiz..
Yok baktın olmuyor...elimiz yetişse seslerini kestirmesini çok iyi biliriz..
Biz mücahid dedik kendimize...
Ama elimizde yetişmiyor...
Yine allahtan hidayet diliyoruz...

Ellerine sağlık emeğine sağlık paylaşımın için
çok çok güzeldi...inşallah devamlı olur güzel paylaşımların...
....selam ve dua ile

[sıze="2"]allah razı olsun abi beni anladığın için sizlerdende özr dlerm arklar af buyrn ama bu yorumu grnce çok snrlendm insanlar bu kadarmı cahil yobaz olurlarmı diye dşnyrm ya allahım sen bizi böle insnlardan koru sen bölelerne hidayet nasip eyle [/sıze]

bjk__turkey

Kayıtlı Kullanıcı
muhammed arkadaşım sonuna kadar arkandayız....tşk...

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze="2"]allah razı olsun krdeşlerim kmse merk etmesn bunlar gibi yobzlara kalmıck ülke türkiye müslüman doğdu müslmnda ölecek kmse hç kmse hklarımazı ihlal edemez ;)[/sıze]​

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
herakles size katilmiyorum.. basortusu universite ortaminda hic kimseye sorun olmaz.. ama iste sorun ediliyor nedense.. nasil bir minili uniye gelebiliyorsa ayni skeilde basortulu kardesimiznde hakkidir... universite ortami ilim ortamidir.. ne giydiginin onemi yotur.. onemli olan beynindir..kendini egitebilmendir..senin basortun var diye sen universiteye griemessin boyle sacma sey olurmu? akliniz alabiliyormu ...? lutfen seytaninizi dinleyipte kendinizi bosuna kandirmayin... basortusu farzdir... birakinda uygulamak istiyenler ozgurce uygulasinlar ama herkesle ayni haklari olsun bu ulkede.. insanlari ayirmak humanistlikmi?.. ben bir uni ogrencisiyim...avrupada yasiyorum.. bugune bugun avrupada serbestse bunlari oturupta bir dusunun.. size soruyorum hristiyan aleminin dine saygisi varrken sizin icin bu niye bu kadar zor? yoksa cikarlarmi soz konusu.. ki buyu ihtimalle oyle.. niye gelipte bir basortulu bizim yerimizi alsin degilmi konu? sayilari ne kadar azaltirsak o kadar az kisi rakibimiz olur degilmi? ya birakin bunlari.. parmaginizin arkasina gizlenmeyinde evet bizim isimize oyle yariyor deyin kardesim yaa..

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum birtakim yazilarinizi uyugunsuz buldugum icin sildim ... lutfen forum icerisinde bu sekilde uygunsuz konusmalari tekrar etmeyiniz selam ve dualarimla...

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
herakles size katilmiyorum.. Basortusu universite ortaminda hic kimseye sorun olmaz.. Ama iste sorun ediliyor nedense.. Nasil bir minili uniye gelebiliyorsa ayni skeilde basortulu kardesimiznde hakkidir... Universite ortami ilim ortamidir.. Ne giydiginin onemi yotur.. Onemli olan beynindir..kendini egitebilmendir..senin basortun var diye sen universiteye griemessin boyle sacma sey olurmu? Akliniz alabiliyormu ...? Lutfen seytaninizi dinleyipte kendinizi bosuna kandirmayin... Basortusu farzdir... Birakinda uygulamak istiyenler ozgurce uygulasinlar ama herkesle ayni haklari olsun bu ulkede.. Insanlari ayirmak humanistlikmi?.. Ben bir uni ogrencisiyim...avrupada yasiyorum.. Bugune bugun avrupada serbestse bunlari oturupta bir dusunun.. Size soruyorum hristiyan aleminin dine saygisi varrken sizin icin bu niye bu kadar zor? Yoksa cikarlarmi soz konusu.. Ki buyu ihtimalle oyle.. Niye gelipte bir basortulu bizim yerimizi alsin degilmi konu? Sayilari ne kadar azaltirsak o kadar az kisi rakibimiz olur degilmi? Ya birakin bunlari.. Parmaginizin arkasina gizlenmeyinde evet bizim isimize oyle yariyor deyin kardesim yaa..

allah razı olsun kardeşim katılım için :)

HERAKLES01

Kayıtlı Kullanıcı
cakdoc´isimli üyeden Alıntı
herakles size katilmiyorum.. Basortusu universite ortaminda hic kimseye sorun olmaz.. Ama iste sorun ediliyor nedense.. Nasil bir minili uniye gelebiliyorsa ayni skeilde basortulu kardesimiznde hakkidir... Universite ortami ilim ortamidir.. Ne giydiginin onemi yotur.. Onemli olan beynindir..kendini egitebilmendir..senin basortun var diye sen universiteye griemessin boyle sacma sey olurmu? Akliniz alabiliyormu ...? Lutfen seytaninizi dinleyipte kendinizi bosuna kandirmayin... Basortusu farzdir... Birakinda uygulamak istiyenler ozgurce uygulasinlar ama herkesle ayni haklari olsun bu ulkede.. Insanlari ayirmak humanistlikmi?.. Ben bir uni ogrencisiyim...avrupada yasiyorum.. Bugune bugun avrupada serbestse bunlari oturupta bir dusunun.. Size soruyorum hristiyan aleminin dine saygisi varrken sizin icin bu niye bu kadar zor? Yoksa cikarlarmi soz konusu.. Ki buyu ihtimalle oyle.. Niye gelipte bir basortulu bizim yerimizi alsin degilmi konu? Sayilari ne kadar azaltirsak o kadar az kisi rakibimiz olur degilmi? Ya birakin bunlari.. Parmaginizin arkasina gizlenmeyinde evet bizim isimize oyle yariyor deyin kardesim yaa..

sevgili cakdok kardesim
ben aslinda bu mesajdan sonra yani alinti yaptigin mesajdan sonrada bir mesaj yazmistim bana küfür edilmisti dolayisiyla bende kendimi savunup bütün söyledikleriminde aciklamasini yapmistim
fakat silinmis kizmiyorum gercekten bende tepki vermistim hakli olarak
neyse düzgün bir üslubla cevap verme firsatim oldu böylece
ben sana katiliyorum gercekten herkesin okuma hakkina sahip olmalidir
silinen mesajimdada belirtmistim
türkiyede yani annayasasinin ilk 3 madesi degistirilemez belki sizde biliyorsunuzdur
dolayisiyla madem bu basörtüsü konusu ilk 3 made icerisinde yer aliyor vede degistirilemiyor ozaman baska bir cözüm üretmeli devlet
demisim
yani bu kiz kardeslerimiz madem kapanmayi secmis
ozaman madem müslümanlarin yüzde 97 sini olusturuldugu bir devlete
birtakim kuran kurslari yerine bu magdur kizlara bu tarz ünversteler acilabilir demisim madem demokratik bir ülkede yasiyoruz ozaman bunada böyle bir demokratik bir cözüm
üretile bilir
mesela kiz liseleri vardi
ozaman kiz ünversteleride olmali
devlet bir cok seyi yapabiliyorda bunu neden yapmiyorlar
tabikide insanlar nekadar geri egtimsiz kalirsa okadar kolay güdülür mantigi mevcut oldugundandir
yoksa elbete sahisin inanci kisiseldir madem laik bir devlete yasiyoruz yada burasi laik diyoruz ozaman devlete böyle seylere karismamali yada cözümler getirmeli bu durumda takdir edersinizki kanun degistirilemiyecegi icin cözüm üretilmesi gerek
ben bunu anlatmaya calistim
kimseyi yargilamak hadim degildir
yargilamak ALlaha mahsustur
KIMI KURAN TEVSIRLERINDE KADININ ÖRTÜNMESI GEREKTIGINI SÖYLER KIMI TEVSIRLERDEDE YAKASINDAN ASAGIYA KADAR DER
BEN ARAPCA BILDIGIM ICIN VEDE TERCÜMEGE IHTIYACIM OLMADIGI ICIN KURANDA NAMAHREM BÖLGESININ ÖRTÜNMESINI TAVSIYE ETIGINI BILIRIM ZINADAN YADA KÖTÜ BAKISLARDAN KORUNMAK ISTIYORSA KADIN
YANI ÖRTÜNME FARZDIR DIYORSUNUZYA ISTE ONUN OKADARI O SEKILDE DOGRU DEGIL
NASIL ÖRTÜLECEGI KISIYE KALMISTIR ASLINDA BU EMIR OLARAK DEGIL TAVSIYE OLARAK VERILMISTIR KURANDA
SIMDI NERDEN BILIYORSUNUZ DEMEYIN CÜNKÜ HOCA TORUNUYUM VEDE DEDEM DOGRU DÜRÜST TÜRKCE BILMEZDI ARAPCA OKUR YAZAR DI VEDE KURAN ARAPCASI BIZIM ÖZ DILIMIZDIR
AMA TEVSIRLER GENELDE ARAPCAYI SONRADAN ÖGRENMIS KISILER TARAFINDAN YAPILMISTIR KI ARAPCA COK GENIS BIR DIL OLUGU ICIN TÜRKCEDE COK KELIMELERIN TERCÜMESI BILE YOKTUR
ISTE SIKINDIU BURDAN ILERI GELMEKTEDIR
ISTE BU YÜZDENDE COK TEVSIRLER TAM MANASIYLA DEGILDIR YADA MESHEPLERE GÖRE
VEDE ADETLERE GÖRE YAPILMISTIR
BIR COK TEVSIRLERI DEGISIK YAZARLARIN ISMINDEN ALIN VEDE KARSILASTIRIN COK BÜYÜK FARKLAR GÖRECEKSINIZ
BIZIM ISE TEVSIRE IHTIYACIMIZ OLMADIGI ICIN KURANIDA KENDI DILIMIZDE OKUYUP ANLAMAKTAYIZ
COK SÜKÜR DE BU FARKLARINDA FARKINA RAHATCA VARABILMEKTEYIZ
SELAM VEDE DUA ILE..

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı

sevgili cakdok kardesim
ben aslinda bu mesajdan sonra yani alinti yaptigin mesajdan sonrada bir mesaj yazmistim bana küfür edilmisti dolayisiyla bende kendimi savunup bütün söyledikleriminde aciklamasini yapmistim
türkiyede yani annayasasinin ilk 3 madesi degistirilemez belki sizde biliyorsunuzdur
dolayisiyla madem bu basörtüsü konusu ilk 3 made icerisinde yer aliyor vede degistirilemiyor ozaman baska bir cözüm üretmeli devlet
demisim
birtakim kuran kurslari yerine bu magdur kizlara bu tarz ünversteler acilabilir demisim madem demokratik bir ülkede yasiyoruz ozaman bunada böyle bir demokratik bir cözüm
üretile bilir
tabikide insanlar nekadar geri egtimsiz kalirsa okadar kolay güdülür mantigi mevcut oldugundandir
yoksa elbete sahisin inanci kisiseldir madem laik bir devlete yasiyoruz yada burasi laik diyoruz ozaman devlete böyle seylere karismamali yada cözümler getirmeli bu durumda takdir edersinizki kanun degistirilemiyecegi icin cözüm üretilmesi gerek
KIMI KURAN TEVSIRLERINDE KADININ ÖRTÜNMESI GEREKTIGINI SÖYLER KIMI TEVSIRLERDEDE YAKASINDAN ASAGIYA KADAR DER
BEN ARAPCA BILDIGIM ICIN VEDE TERCÜMEGE IHTIYACIM OLMADIGI ICIN KURANDA NAMAHREM BÖLGESININ ÖRTÜNMESINI TAVSIYE ETIGINI BILIRIM ZINADAN YADA KÖTÜ BAKISLARDAN KORUNMAK ISTIYORSA KADIN
NASIL ÖRTÜLECEGI KISIYE KALMISTIR ASLINDA BU EMIR OLARAK DEGIL TAVSIYE OLARAK VERILMISTIR KURANDA
SIMDI NERDEN BILIYORSUNUZ DEMEYIN CÜNKÜ HOCA TORUNUYUM VEDE DEDEM DOGRU DÜRÜST TÜRKCE BILMEZDI ARAPCA OKUR YAZAR DI VEDE KURAN ARAPCASI BIZIM ÖZ DILIMIZDIR
AMA TEVSIRLER GENELDE ARAPCAYI SONRADAN ÖGRENMIS KISILER TARAFINDAN YAPILMISTIR KI ARAPCA COK GENIS BIR DIL OLUGU ICIN TÜRKCEDE COK KELIMELERIN TERCÜMESI BILE YOKTUR
BIR COK TEVSIRLERI DEGISIK YAZARLARIN ISMINDEN ALIN VEDE KARSILASTIRIN COK BÜYÜK FARKLAR GÖRECEKSINIZ
BIZIM ISE TEVSIRE IHTIYACIMIZ OLMADIGI ICIN KURANIDA KENDI DILIMIZDE OKUYUP ANLAMAKTAYIZ
SELAM VEDE DUA ILE
..

tefsir arapça bilmeyenler için çalışmalar yapan bir ilim dalı değildir.
siz mealle karıştırdınız sanırım.
ne güzel kendi dilinizde anlamanız.
fakat her ayette,her kelimede bir derinlik vardır mana itibariyle.
tefsir bu konuda yapılan ilmi çalışmalardır.

üslubunuzu düzeltmeniz memnun etti.
size tüm kardeşlerime yakışanın da bu olduğunu düşünüyorum.
Allah'a emanet olun.

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı

sevgili cakdok kardesim
demisim
üretile bilir
SELAM VEDE DUA ILE..

srnda brdn kaynklanıyo beyfendi neden başörtülü kıslara başka okllar açlıyoooooooo açıklara açlsn o zmn ha orda demi laik bir ünv mine etekler saçlar başlar boyalı ne idiğu belrsz insnlar var laik ve demokratk oluyo demiii beyfndi vede devlet enden böle bir şey yapsn HER TÜRK KARDŞTİR BAŞÖRTÜLÜSÜ AÇIĞI ALEVİSİ TÜRKMENİ ÇERKEZİ KÜRTDÜ TÜRKÜ HEPSİ KAÖRDEŞTİR devlette bunu bildiği için açığı kapalısı alevisi krtü vs gibi insanları ayırmıyor vede ayrı ayrı yere toplarsan isyan çkr HEPİMİZ KARDEŞİZ ;) ve artı yine üstüne üstüne bsa bsa tez veriyosun beyfendi çkmş diyosnki ülkenin %97 disi müslüman peki müslümanın simgesi başörtü bu yzde 97 disi yüzde 3 diye ayrılırsa ülkenin durumu ne olur o zmn ;) ve artı bu kıs kardşlermz kapanmayı seçmemş ALLAH Azra Ve Celle İstemş Bnu Vede o İsterse oNA KENDİMİZİ KURBAN EDERZ ;) Bide çok vede çok laf değişkliğine gttn fark etmedm sanma dün neler diyodn bgn neler diysn NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE ;)

HERAKLES01

Kayıtlı Kullanıcı
@ MUHAMMET
böyle bir sey olamaz gercekten inanamiyorum müslümanligi bas örtüsüyle sinirlayamazsiniz buna hakkiniz yok SANKI MÜSLÜMANLIK TA YANLIZCA BAS ÖRTÜSÜ TAK YETER DENIYOR BÖYLE BIR SACMALIK OLABILIRMI?
yine söylediklerimin arkasindayim
peki böyle bir farklilik istenmiyorsa ozaman imam hatip liseleri yada benzeri okular neden türkiyede mevcut?
O NU ISTIYEN BUNDANDA RAHATSIZ OLMAMALI BENCE
NEDEN BUNDAN RAHATSIZ OLUNUYOR?
IMAMHATIPLER VAR NEDEN ISYAN CIKMIYOR
DEMOKRATI ZENGINLIK DEMEKTIR HER HAKKI ICINDE BARINDIRMAK DEMEKTIR
DEMOKRASIDEN NEDEN RAHATSIZ OLUNUYOR
MINI ETEKLI OLUR YADA OLMAZ BUNDAN SANANE
ONLARIN BAS ÖRTÜLÜLERDENDE NE NAMUS KONUSUNDA NEDE MEDENIYET KONUSUNDA PEK BIR FARKI YOKTUR INSAN OGLUNDA NELER MEVCUTSA BAS ÖRTÜLÜDEDE BAS ÖRTÜSÜZDEDE VAR
BEN NE INSANLAR GÖRDÜM YASIM 33VEDE MÜZISYEN COCUGUYUM VEDE MÜZIKLE IC ICEYIM DOLAYISIYLA HER TÜR DE INSAN TANIDIM GÖRDÜM HEM AVRUPADA HEMDE TÜRKIYEDE ZATEN AVRUPADA YASAMAKTAYIM YANI MINI ETEKLI NEYI YAPIYORSA YETERINCE BAS ÖRTÜLÜDE ONU YAPIYOR SEN MERAKLANMA ARKADASIM
ALLAHIN EMRI DÜRÜS INSAN OLMAKTIR INSANA FAYDALI INSAN OLMAKTIR
ICININ HIYANETEN UZAK VEDE KALBININ TEMIZ OLMAKTIR
MÜSLÜMANLIK DÜRÜST VEDE HOSGÖRÜLÜ MEDENI YASAM TARZININ ÖGRETISIDIR AYRICA
KURANDAKI AYETLERIN COGU BU NU ÖGÜTLEMEKTEDIR
EGER BU BIR KADINDA MEVCUTSA O ZATEN YETERINCE MÜSLÜMANDIR
BUNUNDA HESABINI KIMSEYE VERMEK ZORUNDA DEGILDIR
SADECE ALLAHA VERMEK ZORUNDADIR
ALLAHIN SADECE BIR KULUNU BIR ÖRTÜYE GÖRE DEGERLENDIRECEGINIDE HICMI HIC ZANETMIYORUM ALLAH YÜCEDIR BIZIM BEYNIMIZIN KAVRAYAMAYACAGIDA ZEKIDIR DOLAYISIYLADA BÖYLE YÜCELIKTE VEDE BILIM VEDE ILME SAHIP OLAN TANRIBÖYLE BASIT CÖZÜMLEYECEK DEGILDIR BU TÜR DURUMLARI
YANI KISACASI ALLAH AH SEN BAS ÖRTÜSÜ TAKMADIN ISTEDIGIN KADAR DÜZGÜN BIR INSAN OL ÖNEMLI OLAN BAS ÖRTÜSÜ TAKMAMIS OLMANLA SINIRLAMIYACAKTIR KISIYI
BIRAZ MANTIKLI DÜSÜNMEK GEREK
BEN FARK LAF DEGISIKLIGI FALAND A YAPMIYORUM IHTIYACIM YOK BUNA
NE DIYORSAMDA EFENDI GIBI ARKASINDAYIM LAFIMIN
TEKRARLIYORUM HERSEY BIR BEZ PARCASIYLA SINIRLANDIRILAMAZ
HELE HELE BÖYLE GENIS VEDE MEDENI BIR DIN OLAN MÜSLÜMANLIK HIC SINIRLANDIRILAMAZ..

HERAKLES01

Kayıtlı Kullanıcı
@ayse-rana
yani tercümelerinden bahsetmisim aslinda kusura bakmayin avrupada yasadigim icin bazen yazim hatalari yapabiliyorum
ben zaten kimseye aslinda satasacak tarzda bir insan degilim
adanaliyim aslen dolayisiyla sicak kanliyiz vede cabuk tepesi atan yapiya sahibiz arkadas catinca birde küfür edince hic kaldirabilecegim seyler degildir
ayni fikirde olmaya biliriz gerci arkadasin gencliginede verdim
yoksa is ilerliyecekti kimseyide rahatsiz etme hakkina sahip olmadigimizi düsünüyorum
o yüzden biraz frenledim desek daha dogru olur
niyetim kargasa cikarmak degil
ben bu fikre sahibim nasil baskalarinin yorumlarina saygi duyuyorsam yada duyuluyorsa farkli fikirdede olsam benimkinede saygili olunmak zorundadir diye düsünüyorum
bütün ici temiz art niyetsiz olan arkadaslarimdan Allah razi olsun...

HERAKLES01

Kayıtlı Kullanıcı
ayrica ne mutlu müslümanim diyene degildi o türküm diyeneydi
ALLAHIN YOLADIGI TÜM KITAPLARA VEDE DINLERE AYNI SAYGIYI GÖSTERMEK MECBURIYETINDEDIR BIR MÜSLÜMAN SENIN YAPTIGINSA BURDA BILE AYRIMCILIK YAPMAKTIR!!!!

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
@ MUHAMMET
böyle bir sey olamaz gercekten inanamiyorum müslümanligi bas örtüsüyle sinirlayamazsiniz buna hakkiniz yok SANKI MÜSLÜMANLIK TA YANLIZCA BAS ÖRTÜSÜ TAK YETER DENIYOR BÖYLE BIR SACMALIK OLABILIRMI?
yine söylediklerimin arkasindayim
peki böyle bir farklilik istenmiyorsa ozaman imam hatip liseleri yada benzeri okular neden türkiyede mevcut?
O NU ISTIYEN BUNDANDA RAHATSIZ OLMAMALI BENCE
NEDEN BUNDAN RAHATSIZ OLUNUYOR?
IMAMHATIPLER VAR NEDEN ISYAN CIKMIYOR
DEMOKRATI ZENGINLIK DEMEKTIR HER HAKKI ICINDE BARINDIRMAK DEMEKTIR
DEMOKRASIDEN NEDEN RAHATSIZ OLUNUYOR
MINI ETEKLI OLUR YADA OLMAZ BUNDAN SANANE
ONLARIN BAS ÖRTÜLÜLERDENDE NE NAMUS KONUSUNDA NEDE MEDENIYET KONUSUNDA PEK BIR FARKI YOKTUR INSAN OGLUNDA NELER MEVCUTSA BAS ÖRTÜLÜDEDE BAS ÖRTÜSÜZDEDE VAR
BEN NE INSANLAR GÖRDÜM YASIM 33VEDE MÜZISYEN COCUGUYUM VEDE MÜZIKLE IC ICEYIM DOLAYISIYLA HER TÜR DE INSAN TANIDIM GÖRDÜM HEM AVRUPADA HEMDE TÜRKIYEDE ZATEN AVRUPADA YASAMAKTAYIM YANI MINI ETEKLI NEYI YAPIYORSA YETERINCE BAS ÖRTÜLÜDE ONU YAPIYOR SEN MERAKLANMA ARKADASIM
ALLAHIN EMRI DÜRÜS INSAN OLMAKTIR INSANA FAYDALI INSAN OLMAKTIR
ICININ HIYANETEN UZAK VEDE KALBININ TEMIZ OLMAKTIR
MÜSLÜMANLIK DÜRÜST VEDE HOSGÖRÜLÜ MEDENI YASAM TARZININ ÖGRETISIDIR AYRICA
KURANDAKI AYETLERIN COGU BU NU ÖGÜTLEMEKTEDIR
EGER BU BIR KADINDA MEVCUTSA O ZATEN YETERINCE MÜSLÜMANDIR
BUNUNDA HESABINI KIMSEYE VERMEK ZORUNDA DEGILDIR
SADECE ALLAHA VERMEK ZORUNDADIR
ALLAHIN SADECE BIR KULUNU BIR ÖRTÜYE GÖRE DEGERLENDIRECEGINIDE HICMI HIC ZANETMIYORUM ALLAH YÜCEDIR BIZIM BEYNIMIZIN KAVRAYAMAYACAGIDA ZEKIDIR DOLAYISIYLADA BÖYLE YÜCELIKTE VEDE BILIM VEDE ILME SAHIP OLAN TANRIBÖYLE BASIT CÖZÜMLEYECEK DEGILDIR BU TÜR DURUMLARI
YANI KISACASI ALLAH AH SEN BAS ÖRTÜSÜ TAKMADIN ISTEDIGIN KADAR DÜZGÜN BIR INSAN OL ÖNEMLI OLAN BAS ÖRTÜSÜ TAKMAMIS OLMANLA SINIRLAMIYACAKTIR KISIYI
BIRAZ MANTIKLI DÜSÜNMEK GEREK
BEN FARK LAF DEGISIKLIGI FALAND A YAPMIYORUM IHTIYACIM YOK BUNA
NE DIYORSAMDA EFENDI GIBI ARKASINDAYIM LAFIMIN
TEKRARLIYORUM HERSEY BIR BEZ PARCASIYLA SINIRLANDIRILAMAZ
HELE HELE BÖYLE GENIS VEDE MEDENI BIR DIN OLAN MÜSLÜMANLIK HIC SINIRLANDIRILAMAZ..

sözlerime başlkamadn önce o bez parçası dediğin şey için ne insnlar grdmki yaralandı canlarını hiçe sayp oldu jobla yumrkla tekmeyle toktla yılmadılar savştlr ;) evet mine etekli var banane ya peki başörtülü varda bundan sizene ha baş örtü çağdaş değil mednei değğil laik değil demi hata peki başörtüğlü ayrı okullar ünv istenrken mine etekli nye istenmyo beni çldrtn bu delirtn bu beyfendi beyfendi kmse demokrasidene rahıtsız olmuyo yaşatmıyosnz ki rahatszda olsnlar tam ünv kapısndan askeriye kapısndan vb. geçick başörtülüsün giremesn sen peki geldi buna dmkrasi laiklk de hani nerdeki başörtülü demokrasiyi çok yaşmış bkmş bide rahatsz oluyo vay be ne gsl helal başörtülülere ;) başörtüsü her akılı başlı ahlaklı temz drst gerçk bir mslmn kadının rozetdr ;) imam hatpte din dersleri ağırlıklı mls bgn anadolu liselernde din dersi ağırlıklımı hyr ee mcburn imam hatp devreye griyor ;)
bende ne insnlr grdmki o PEZ PARÇASI DİYE YAKILIP YIKILN ŞEY İÇİN KNDİLERİNİ O POROTSTO BU PROTSTODA HARP ETMŞ İNSNLR GRDM ;)
kalp tmzliği dürüstlk içinin hynet olmaması birini anca yarm adam klr sen bgn ALLAH ın emirlerini yerine gtrmedkten snra istediğin kdr için tmz olsn neye yarıck yarn öbrgn ALLAHIN KARŞINA ÇKTIĞINDA RABBİM BENM İÇİM TEMZDİMİ DİYİCKKSN H KUŞKUSUZ ALLAH TA SNAA DİYİCKKİ EY KULUM BEN SANA AHİRETİNİ KURTARMAN İÇİN BİSSÜRÜ NEDEN BİSSÜRÜ ŞEY VERDİM NEDEN VE NEDEN NE İŞİN VARDIKİ YPMADN ETMEDİN ;) VE ARTI GERÇEK BİR BAŞÖRÜTÜLÜYLE MİNE ETEKLİYİ AYNI KEFEYE KOYMAN BİLE BİR HATA ;)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt