Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Biz Nasıl Bir Toplum Olduk? (2 Kullanıcı)

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
valla sana şöyle bir örnek vereyim.ben eskiden ALLAH biliyor içki içer barlarda gezerdim.ama şimdi eskiden öyle yaşıyorum diye şimdi bara gitmeyip içki içmiyorum diye yobaz oldum.yok herşeyin yeri ayrı.böyle rezil bir mantık olabilirmi?Evet yine arkadaşlarımla geziyorum sinemadır tiyatrodur fakat herşey düzgün yaşamla oluyor artık.yok şu günah diyince öflemeler başlıyor.yok sen çok sıkıcısın diyorlar valla rezillik ya.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Şükürler olsun ki Rabbime hatalarını anlamış ve doğru yolu bulmuşsun kardeşim. İnşallah arkadaşlarında seni örnek doğru yolu bulurlar. Çok zor bir görevimiz var bir çok insan hatta en yakınımızdaki kişilerden bile tepki alabiliriz ama bu görevden İnşallah dönmeyeceğiz

G

Goldenrose

İçki içmeyenin,kız arkadaşı olmayanın ya da daha diğer şeylerde uzak duranın hor görüldüğü namaz kılan oruç tutan kişiden korkulduğu tuhaf bir döneme geldik.Bende eskiden içki içerdim ama cidden gözlerimde perde varmış çünki ezan okunurdu müzik bangır bangır çalardı,caminin yanından geçerken farketmezdim sanki normal bir bina gibi.Şunu anlıyorum ki ALLAH benim gözlerimi açtı ve ALLAH istemedikçe kimse düzelemiyor.Çok şükür şu anda islama uygun yaşamaya çalışıyorum.Ama şu anda noldu da içki içen serseri yaşayan gençler makbul olup bizi küçümsüyorlar ne oluyor ya?en yakınındakiler bile serseri yaşayanları daha bir seviyor.

Selamunaleyküm. Açıkçası içki içtiğinizi okuyunca şok ötesi oldum diyebilirim. Ama bırakmanıza çok sevindim. Ne güzel, en güzel manevi huzuru bulmuşsunuz. Benim abim de içki içiyor ama abi demeye bile utanacak hale geldim. Daha önce buraya abim için dua istediğimi yazmıştım. Belki okumuşsunuzdur. Bilmiyorum ama birileri sorduğunda abim var demek istemiyorum. Öyle bunaldım, öyle sıkıldım. Herkes ne güzel abin var diyor. Evet çok güzel bir abim var içki içiyor bana iyi örnek oluyor (!) evet ne güzel benim bir abim var abi demeye utanılacak hale gelecek kadar anneme kötü davranıyor. Evet ne güzel bir abim var babamın arkasından sövüyor....
ve tüm bunlara sadece seyirci kalan ben, bir de insanların ne güzel abin var laflarını çekiyorum.
ahir zaman hiçbir şey diyemiyorum. çünkü ben de kelimeler tükendi...
yine de o güzel manevi huzuru bulmanıza sevindim kardeşim. Allah doğru ve hak olan yolundan ayırmasın sizi ihşallah.
AMİN

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm. Açıkçası içki içtiğinizi okuyunca şok ötesi oldum diyebilirim. Ama bırakmanıza çok sevindim. Ne güzel, en güzel manevi huzuru bulmuşsunuz. Benim abim de içki içiyor ama abi demeye bile utanacak hale geldim. Daha önce buraya abim için dua istediğimi yazmıştım. Belki okumuşsunuzdur. Bilmiyorum ama birileri sorduğunda abim var demek istemiyorum. Öyle bunaldım, öyle sıkıldım. Herkes ne güzel abin var diyor. Evet çok güzel bir abim var içki içiyor bana iyi örnek oluyor (!) evet ne güzel benim bir abim var abi demeye utanılacak hale gelecek kadar anneme kötü davranıyor. Evet ne güzel bir abim var babamın arkasından sövüyor....
ve tüm bunlara sadece seyirci kalan ben, bir de insanların ne güzel abin var laflarını çekiyorum.
ahir zaman hiçbir şey diyemiyorum. çünkü ben de kelimeler tükendi...

Rabbim abine İnşallah hidayet verir. İnşallah doğru yolu bulur abinde. Yaşadıklarını yaşamadan seni tam anlayamam ama zor olsa da abine fazla uzak durma. her ne olursa olsun o senin abin ve senin yapacağın güzel bir davranış onu doğru yola sevkedebilir. eğer çok uzaklaşırsan abinden bu fırsatı kaçırabilirsin kardeşim

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
sağol goldenrose kardeşim.evet hata yaptığım zamanlarda öyle çok da içmezdim ama ALLAH var biliyor içtim yalan yok bende.şimdi pişmanım ve 4 senedir içmiyorum.çok da mutluyum.sonuçta hayatta herkes hatalar yaparak doğru yolu buluyor.tabi hatasız öğrenmek en makbul olanı.ayrıca abine ALLAH acil içki tiksintisi nasip etsin de bıraksın.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
sonuçta güzelce anlatarak melankolik kullanıcı arkadaşımızında dediği gibi eşref saatini yakalayıp güzelce işle düşüncelerini bence.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler diliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Selametle kalın.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH BÜTÜN TOPLUMA YARDIM ETSİN.biz dahil şaşırdık iyice.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
halimiz ne olacak merak ediyorum.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Cenabı Allah günahsız bebekleri dünyaya hala gönderiyor. Demekki hala insanlardan ümidi var. Bizde onun rahmetinden ümidimizi kesmeyelim. Allah sonumuzu, akıbetimizi hayır etsin.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim,
Rabbime çok şükür,Rahmeti ile sizi doğru yola erdirmiş,hidatetini nasibetmiş.İnş. tüm Ümmeti Muhammede Hidayet naibetin.Goldenrose kardeşim,inş. karşıdn seyretmiyor,dua ediyorsundur,inş. Rabbim dualarını dualarımızı kabul eder,abinizi de tez zamanda hidayete erdirir.
Kardeşlerim,ben hala toplumumuzdan ümitliyim inş.Çok güzel,bilinçli gelen bir gençliğimiz de var.
Rabbim cümlemizi Kendine has Kul,Habibine has Ümmet eylesin.
Selam ve Dua ile

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH HERKESİ doğru yola sevkeder İNŞALLAH.ÇÜNKİ RABBİM İSTEMEDİĞİ SÜRECE GÖZLERDEKİ PERDELER KALKMAZ.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Bir dünya düşünün.orda içki içmek çok normal,zina olmazsa olmaz,yalan gırla,dedikodu çok hoş geliyor.nasıl bir dünyadır?

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Maalesef sorunun cevabı şuan yaşadığımız dünya...

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
aynaya baksak yetiyor zaten.biz dahil rezilliğe doğru erozyon gibi kayıyoruz.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Maalesef bu kaymayı durduramıyoruz. Belki yavaşlatıyoruz bazen ama durduramıyoruz ahlaki yıkımı :(

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
milyonlarca insan var.bak kardeşim sana birşey anlatıcam.ben bir sinema sitesine üyeyim.sinemayı çok seviyorum ondan dolayı.orada bir film eleştirisi yaptım.filmin ahlaki değerleri yıktığı özendirdiği ve de çok açık olduğunu.neyse pişman oldum o filmi izlediğime.sonra bu yorumları okuyanlar için benim ne yobazlığım ne de gericiliği kaldı.yani artık içki zina ve geri kalan her türlü sapkınlık normal ve sanatsal gelişim.rezalet diyorum sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt