Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Biz Nasıl Bir Toplum Olduk? (1 Kullanıcı)

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
İçki içmeyenin,kız arkadaşı olmayanın ya da daha diğer şeylerde uzak duranın hor görüldüğü namaz kılan oruç tutan kişiden korkulduğu tuhaf bir döneme geldik.Bende eskiden içki içerdim ama cidden gözlerimde perde varmış çünki ezan okunurdu müzik bangır bangır çalardı,caminin yanından geçerken farketmezdim sanki normal bir bina gibi.Şunu anlıyorum ki ALLAH benim gözlerimi açtı ve ALLAH istemedikçe kimse düzelemiyor.Çok şükür şu anda islama uygun yaşamaya çalışıyorum.Ama şu anda noldu da içki içen serseri yaşayan gençler makbul olup bizi küçümsüyorlar ne oluyor ya?en yakınındakiler bile serseri yaşayanları daha bir seviyor.

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
okuduğum bir kitapta sorunu "sıfır beklenti" örüntüsü ile açıklıyordu. değer yargılarındaki değişimler sosyal hayatı direkt etkiliyor, ahlak çöküntüsü - kültür erozyonu vb. tabirler de sık kullanılan argümanlar. toplumumuza empoze edilmeye çalışılan yozlaşmış kültür yerleşti ve bizi en sıkı sarıldığımız manevi değerlerimizden bile uzaklaştırdı. çözüm komplike değil sadece ; daha milli bir eğitim.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Bence tv lerden ..
Yani ben tv lerden etkileniyordum hepsinden değil tabi samanyolu gibi kanallardan Hani o kanallardada bu tür şeyler işleniyor normal gibi...
Haber leri iyi oluyo ama işte :D ne yaparsın..

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
valla bilmiyorum ama gidişat iyi değil.

_çağla_

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardeşim ilk olarak ALLAH 'ın selamı üzerinde olsun, dediğin gibi sen de bir zamanlar öyle şeylerle zaman öldürürmüşsün ama çok şükür ki yıpranmadan kurtulmuşsun. Bu duruma pek şaşmıyorum, zaten mukaddes kitabımızda da söylediği gibi zaman ilerledikçe insanlar yanlışla övünüp doğruyla dalga geçecekler, tıpkı islamiyetin ilk yayıldığı dönemdeki gibi müslümanlarla alay edecekler.ALLAH BİZE SABIR, İMAN VE GÜÇ VERSİN Kİ BU İNSAN KILIKLI ŞEYTANLARLA DİN SAVAŞIMIZI KAZANALIM VE BU SAVAŞTAN ALINLARIMIZ AK YÜREKLERİMİZ PAK ÇIKALIM :) '''ONLAR SANARLAR Kİ ALLAH İLE DALGA GEÇERLER FAKAT BİLMEZLER Kİ ALLAH ONLARLA DALGA GEÇER.'''' Selametle kal kardeşim hayırlı akşamlar.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
sağolasın.herkese ALLAH yardım etsin.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
islam garip başladı başladığı gibi dönecektir ne mutlu GARİPlere.!

kınayıcıların kınamasına aldırmayanlara ne mutlu ..!

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
nefs bu gezmek ister kız arkadaş ister ama öbür tarafı düşünmeden yaşanmamalı.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Allah herkesi ıslah etsin.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Malesef sancı çeken bir millet olduk..Daha doğrusu gerçekleri ve bu gidişatı sindiremeyen müslümanlar sancı çekmekte..Çünkü öyle bir yola girmişiz ki müslümanım deyip ortalıkta dolaşan ama farz olanları içi sızlamadan hayatından uzaklaştıran bir milletle içi içeyiz..
Bir hadis-i şerifi bile ezberinde tutmak istemeyen,tutamayan,tutturulmak istenmeyen bir gençlikle karşı karşıyayız..
ALLAH sonumuzu hayr eyleye..

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
aynen öyle rezillik diz boyu.

A.A.

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum, Arkadaslar.

Gercekten gecen aklimdan bu gecti. Nasil olduk biz? Ve agrima cok giden seyde, sanki cahilliye cagina dönmüs gibiyiz. Sanki hic Kuran'i Kerim inmemis, sanki bizlere son Peygamber gönderilmemis. Gercekten imani kurtarmak zamani oldu. Aslinda cok aci bir gercek. Herkes sigara, icki, sevgili.. Tamam insanlar günah isleyebilirler, ama en azindan bunu yanlis görmeleridirler. Insanlar her pisligi yapip, sonrada sanki normalmis gibi davraniyorlar. Dediginiz gibi, simdi Islam'a göre yasananlar hor görünüyor. Ümmetimiz dagiliyor. Rabbim yardimcimiz olsun. Hepimisi islah etsin. Dogru yoldan ayirmasin insallah.

Sevgilerimle

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
sağol.a.a kullanıcı kardeşim.artık millet salla gitsin mantığı mevcut.ALLAH AFFEDER diyorlar.tabikide ALLAH'IN merhameti gazabından fazladır.ama bu kadar da bilinçsiz olunmaz.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
bazen görüyorum gençleri aynen benim yaptığım hatalar sanki kendimi izliyorum.ALLAH ergenleri hatadan yapmadan büyümeyi nasip etsin.çok yaşayan biliyor cidden.tecrübeyle sabit.keşke hatalar yapmadan olgunlaşsak ama olmuyor.ben çok hata yaptım.şimdi yaşadıklarım için artık tecrübeliyim başkalarında çok dikkat edicem.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm kardeşim çok önemli bir konuya değinmişsiniz Allah razı olsun
Şanlı Türk milleti yüzyıllar boyunca İslamiyetin savunuculuğunu yapmış. Osmanlı İmparatorluğu viyana kapılarına kadar gelmiş günümüzde Balkanlardaki müslümanların çoğunluğu Atalarımızın Fetihleri sayesinde İslamiyetle tanışmışlar. İslamiyeti kabul etmeden öncesinde bile avrupaya en büyük darbeyi Türkler yapmıştır Büyük Roma İmparatorluğunu ikiye bölen Avrupa Hun İmparatorluğunun Başbuğu Atilla Papaya diz çöktürmüştür. Büyük Türk Milleti İslamiyetle şereflenip İslamiyetin koruyuculuğunu yaparak ve yayılmasını sağlayarak Hristiyan ve Yahudilerin en büyük düşmanı olmuşlardır.
Bunu Batlılılar bizden daha iyi biliyorlar Tarihimizi, Milli ve Manevi değerlerimizi bizden daha iyi biliyolarlar ve o değerlere tekrar kavuştuğumuz zaman ABD, AB, İsrail.. hiçbirisi kalmayacak hepsini dize getireceğimizi biliyorlar bu yüzden kimliğimizi unutturmaya, Milli ve Manevi değerlerimizi yok etmeye çalışıyolar ve maalesef başarılı da oluyorlar. Bunları yapmak için medyayı çok iyi bir silah olarak kullanıyorlar maalesef.
Türklük Gurur ve Şuuru, İslam Ahlak ve Fazileti ile kimliğimizi şekillendirmediğimiz sürece bu oyunları maalesef bozamayız. Allah yardımcımız olsun
Selam ve dua ile...

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
belkide hepsi birer oyun tabikide.ama gençlere çok dikkat etmek lazım özellikle 14-19 arası çok tehlikeli.yanlış doğru ayırt etmek çok zor.her türlü hata kaldıran yaş bende çok hata yaptım o yaşlarda çünki.ALLAH ONLARI KORUSUN.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Haklısın kardeş özellikle gençlere örnek olmalı doğru yolu göstermeliyiz. Manevi değerlerimizi yıkılmaması için hem kendimiz bilinçlenmeli hem başkalarını da bilinçlendirmeliyiz ama maalesef artık gençlere İslamdan tarihimziden bişeyler anlatmaya çalışsak alay konusu olduğumuz anlar bile oluyor. Hatta bazı büyüklerimiz maalesef "sanane sen kendi işine bak bırak isteyen istediği gibi yaşasın" demeleri daha da üzücü.
Ama bu gençlik bizim gençliğimize sağip çıkmalıyız ki gelecek günler daha refah olsun. Bu yüzden sizinde dediğiniz gibi gençlerimize sahip çıkmalıyız ne kadar zorluklarla karşılaşsak bile sahip çıkmalıyız gençlerimize. Allahın izniyle de çıkacağız İnşallah

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
valla benle böyle yaşadığım için dalga geçenler bile oldu.ama ben yolumdan ayrılmıyorum ALLAH'IN izniyle.sosyal hayatımda devam ediyor ayrıca.ama gençler ciddi batak içindeler.büyükler bile bataktalar herkes kafasına göre islamı şekillendiriyor.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Durum içler acısı maalesef. İçkili ortama gitmem diyen bir bayan arkadaşım maalesef başka bir bayan arkadaşından "sığ kafalı" olarak nitelendiriyor. Bu sadece ufak bir örnek eminim hepimizin daha da kötü örnekleri vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt