Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Birbirimize TEFRİCİYE Okuyalım... (6 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
TEFRİCİYE Ohacer_fatih

Duası: (bebeğimiz olmuyor Rabbimden hayırlısıyla kız yada erkek sağlıklı sıhhatli bir evlat istiyoruz Rabbim bütün kardeşlerimizede hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

leyla.................................144 okundu+100
Su-Eda...............................200 okundu
Serap8791.........................350
Hanife Deniz.......................400(okundu)+100
Mavci...............................300
kardelele................................50(okundu )
hacer-fatih.......................150 okundu

okunan : 1794
kalan: 2.650

İştiraklerinizi bekliyoruz kardeşlerim hep beraber!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Allah Celle Celalühu cümlenizden razı olsun,ecrini kat kat versin inşallah

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. kardeşlerim Rabbim kabul ederse inşaallah 150 tane okudum. Okuyan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun
Ve Aleyküm selam güzel kardeşim
Rabbim sizdende razı ve hoşnut olsun inşallah
en güzel mükafatlarla mükafatlandırsın hayırlı Dualarınızı kabul etsin inşallah
hayırlı ve bereketli Cuma'larB)
selametle kalın
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinB)

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
TEFRİCİYE Ohacer_fatih

Duası: (bebeğimiz olmuyor Rabbimden hayırlısıyla kız yada erkek sağlıklı sıhhatli bir evlat istiyoruz Rabbim bütün kardeşlerimizede hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

Serap8791.........................350
Hanife Deniz.......................500(okundu)

okunan : 1794
kalan: 2.650

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
S.A. Leyla-1 Kardeşim.Rabbim sizden razı olsun çok teşekkür ederim. Yüze Mevlam sizin gibi temiz kalpli cümle mümin kardeşlerimizin gönlüne göre versin bizleri kapısından boş çevirmesin.
Tüp bebek tedavisine başladık hatta sonundayız tüm işlemlerimiz yapıldı Allah'a şükür. 17 Mart Perşembe günü Mevlam'ın izniyle Bebeklerimin bana tutunup tutunmadığının öğreneceğiz inş. elimiz boş kalmaz cümle isteyenlerin boş kalmaz inş.

Ya Rabbim Sen Rahmansın,Sen Rahimsin, Sen Nursun herşey senin emrindedir. Şefaat ve Selavat H.z. Muhammmed Mustafa (S.A.V) Efendimize olsun. Allahım Sen ol deyince herşey olur Sen istemesen bir yaprak bile kımıldamaz. Senin gücün herşeyden büyüktür. Ben ise senin aciz günahkar kulunum. Bilirim günahım çok ama senin affın herşeydende çok Ya Rabbim. Kalbimizdeki muradımızı Sen bilirsin Cümle mümin kullarının duasını hayırsıyla kabul eyle bu aciz günahkar kulununda duasını biliyorsun Rabbim bebeklerimi bana bağışla Rabbim , Bizimde evimize bu bereketinden yağdır. Öldüğümüzde arkamızdan bir Fatiha okuyacak evlat bizlerede nasip et Allahım. Sen ki Hz. Zekeriya A.S' a O yaşında evlat verensin Allahım, Sen ki Hz. Meryem'e babasız evlat nasip edensin hayırlısı ise bizede nasip et Allahım. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) i aracı koyarak aciz günahkar kulların olarak senden diliyoruz Rabbim cümle mümin kullarının elini boş çevirme bu aciz günahkar kulunda elini boş çevirme Rabbim. Hz. Adem (A.S) dan Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimize kadar geçen perygambelerin yüzü suyu hürmetine, Hz. Zekeriya A.S' ın duası yüzü suyu hürmetine, Ezanların , Kuran-ı Kerim'in, İsmi Azamın, Esma'ül Hüsna'nın, Alimlerin Dervişlerin, duası kabul olan kulların , yetimlerin öksüzlerin mazlumların, sahabilerin , 4 halifenin yüzü suyu hürmetine ellerini sana açıp yalvaran cümle kullarının duasını kabul eyle Ya Rabbim. Senin herşeye gücün yeter Allahım (Amin).

Amin Amin Amin
Selam Aleyküm canım benim Allah sendende razı olsun binlerce kez emeklerinize gönlünüze sağlık Allah mükafatınızı her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.
Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inş.
Allah razı olsun Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Allah şu anda bulunduğumuz sıkıntılardan çıkmazlardan engellerden olumsuzluklardan bizleri kurtarıp tez zamanda selametimize çıkarmak nasip etsin yaşamımıza bir düzen yön versin. Hayatımızdaki engelleri olumsuzlukları olumluya çevirsin hayırlısıyla inş.
Allah hastalara şifa, dertilere deva , borçlulara eda, evsizlere ev, işsizlere iş, eşsizlere eş çocuksuzlara hayırlı çocuk, sevipte kavuşamayanlara hayırlısıyla kavuşmak önlerindeki engellerden olumsuzluklardan kurtulmak nasip etsin.
Evlenemeyen kızlara evlenemeyen erkeklere hayırlı gönüllerine evlilik nasip etsin engelleri olumsuzlukları ortadan kaldırıp hayırlı yuva hayırlı çocuklar nasip etsin Rabbim.
Görünür görünmez kazalardan belalardan, kötü art niyetli insanların şerlerinden kötülüklerinden, ani ölümlerden Rabbim bizleri koruyup gelmeden esirgesin inş hepimizi. Okuyan okumayan herkesin dualarını kabul etsin Rabbim.
Rabbim bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin. Rabbim dünyada kur'an ahirette iman dünyada dünya ahirette ahiret muradımızı versin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun hayırlı akşamlar:)

RABBİM EVLAT HASRETİYLE YANAN TÜM KULLARININ DİLEKLERİNİ TEZ VAKİTTE KABUL ET... HER İNSANA O GÜZEL MUTLULUĞU YAŞAT.

BİZLEREDE ÖNCE SENİN HAYIRLI GÖRDÜĞÜN BİR KUL İLE GÖNLÜMÜZE GÖRE EVLENMEYİ HUZURLU MUTLU BİR YUVA VE DAHA SONRA SENİN YOLUNDA YETİŞTİREBİLECEĞİZ HAYIRLI EVLATLAR NASİP EYLE... AMİN.

Rabbim evlat hasreti çekenlere tez zamanda hasretliklerini gidersin.Hayırlı evlatlar nasip etsin

Eyy Rabbim senden tüm evlat hasreti çekenlere adına Hacer kardeşimize ve kendi adıma istiyorum.
O sınısız tükenmeyen hazinenden bizlerede ;
halim,selim.alim, hayali,imanli,edepli,takvali,sana kul, habibine ümmet ,üstadlarimiza talebe,islama ve kurana hizmet eden,senin yolunda eli yüzü gönlü nurlu,çalişkan,her konuda başarılı ve becerikli hak yolda,hep hayir yolda olan her şeyiyle rizani kazanan,her yönüyle hayirlarla dopdolu olan evlatlar nasib eyle tüm evladini kaybedenlere sabir ver ve evlatlarina cenneti a'la yi nasib et

Amin Amin Amin

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim ama ben seraptan sonra listede vardım gibime geldi hatta bana yazmıştı sonra sana okundu kardeşim onun için sordum ama olsun her şey nasip bundada var bir hayır benim dileğim ameliyattan sonra ışın terapısı ve ilaç trapısı tedavisi yapılıyor içimde hiç bir hastalığın kalmaması eski sihhatime kavuşmak va hayırlısıyla yeniden her boş vaktimde ibadetinmi yapmak ve kul borçumu ödemek dünya ve ahiter borçumu ödemek ve etrafa yararlı olmak..ben şimdiki kardeşimiz için 200 alıyorum bugün okurum inş okundu diye ekleye bilrisiniz yarın inş yinede buraya girer yazarım okunan ve okunaçak olan kardeşlerimib inş duaları dilekleri kabul olr ALLAHA emanet olun

ablacım yanlış anlama olmuş sanırım.seni listeye ekledim sana hatta yazmıştım ablacım bilseydim sıramı sana verirdim ama ben siteye girmediğimde kardeşlerim benim tefriciyemi başlatmış.ama seni ilk sayfada var sırayla girmiştimçünkü listeyi 10 sırada yazmıştım ablam .ben sırmaı o zaman durumundan haberim yoktu narinim kardeşimize verdim.benden sonra mavci sonra leyla ablam vardı.leyla ablamda o melek kalbiyle hacerevermiş sırasını bebek tedavisi için.kendini sonraki sıraya almış.yani sen birtanecik güzel ablam 10cu sıradaydın.ama tabi hastalıktan dolayı ön sıraya alınabilirsin ablacım diğer kardeşlerimiz içinde sorun olmazsa.kimsenin hakkı geçmesin diye yazdım güzel ablam .sen nasılsın iyimisin tedavin nasıl tüm kalbime hep dua ediyorum sana .emin ol herşey çok güzel olacak ablam .kalbimiz dualarımız seninle.

Selamun Aleykum Elifciğim,
Ben sana okuduk sanıyorum,ama başım döndüğü için sayfaları pek fazla geriye dönemiyorum,ben kardeşlerimle irtibata geçeceğim inş.Bu kardeşimden sonra sana başlarız,belki acil görülen bir kardeşimiz öne alınmış olabilir.Ne desem yalan olacak,hafıza da pek iyi değil.Atlanmışsada sende biliyorsun ki bu yanlışlıkla olmuştur.Hakkını helal et.
Selam ve Dua ile

ablacım okunmadı elifim benim ablamız için .10 cu sıradaydı sadece ben ve leyla ablam insiyatif kullanıp kardeşlerimize sıra verdik .ama ablamızın durumu ciddi olduğu için ön sırayada alınabilir diğer kardeşlerimizde razı olursa tabi.sen nasıl oldun birtanecik ablam .güzel haberlerini bekliyoruz ablacım .ALLAHA emanet ol

Kardelele kardeşim,
Hacer_Fatih kardeşimiz için mi okudunuz,bu kardeşimiz için başkada okumuşmuydunuz.Listeye yazılmadan atlanmış olmasın.
yok ablam hacer için okunmadı .biliyorum benim canım melek arkadaşım hacer çünkü.ALLAHIN bana en güzel hediyelerinden beri.birkaç gündür yoktum karışıklık olmuş.leyla ablam güzel kalbiyle hacer tedavi oluyor diye sırasını verdi o kadar.ALLAHA emanet ol ablam .

S.A. arkadaşlar sırasını bana veren arkadaşmı oldu acaba?(Allah Razı olsun). Bebek için tedavi gördüğümden uzun süredir siteye giremiyordum hakkınızı helal edin okunan tefriciyeleri görünce çok mutlu oldum kardeşlerimin benim için dua etmesi beni duygulandırdı Rabbim sizlerden kat kat razı olsun. Bebek için tedaviye başladık bu ayın 17 sinde bebeklerimin tutunup tutunmadığını öğreneceğim. Bu süreçte sıranın bana gelmesi beni çok heycanlandırdı ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Mevlam gönlünüzdeki herşeyi sizlere nasip eder inşallah bu kardeşinizi sevindirdiniz ya Yüce Allahımda sizi sevindirsin Hakkınızı helal edin. Rabbim sizin gibi güzel insanların yüzü suyu hürmetine inş. bebeklerimi bize bağışlar.

canım leyla ablam sırasını sana vermiş.meleğim benim nasılsın bebişler nasıl inşallah güzel haberlerini bekliyorum.kont.yok arayamadım ne olur kusura bakma.bu arada 29 mayıs akşam 7 düğün günü vesaati.maltepede dediğim yerde canım benim.annemler daha çağırıp imza alacaklar tek o kaldı şimdi.inşallah nezaket anneler kabul eder canım.ne olur dualarını esirgeme .100 tane daha aldım canım okumak için.ALLAHA emanet ol güzel gözlü evam benim:)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
TEFRİCİYE Ohacer_fatih

Serap8791.........................350(okundu)+100

okunan : 1894
kalan: 2.550

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
amin, amin. Allah razı olsun kardeşim bu güzel dualarınız beni o kadar duygulandırdı ki ne söylesem az gelir Rabbim'e binlerce kez şükürler olsun ki sizin gibi değerli mümin kardeşlere sahibim çok şükür Yüce Mevlam bizi bu mukaddes din ile doğmayı nasip etmiş. Allah'ım tez zamanda cümlemizin gönlündeki muradını nasip eder inşaallah. Hakkınızı helal edin Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Selam ve dua ile.
Amin Amin Amin
Selam Aleyküm canım benim Allah sendende razı olsun binlerce kez emeklerinize gönlünüze sağlık Allah mükafatınızı her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.
Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inş.
Allah razı olsun Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Allah şu anda bulunduğumuz sıkıntılardan çıkmazlardan engellerden olumsuzluklardan bizleri kurtarıp tez zamanda selametimize çıkarmak nasip etsin yaşamımıza bir düzen yön versin. Hayatımızdaki engelleri olumsuzlukları olumluya çevirsin hayırlısıyla inş.
Allah hastalara şifa, dertilere deva , borçlulara eda, evsizlere ev, işsizlere iş, eşsizlere eş çocuksuzlara hayırlı çocuk, sevipte kavuşamayanlara hayırlısıyla kavuşmak önlerindeki engellerden olumsuzluklardan kurtulmak nasip etsin.
Evlenemeyen kızlara evlenemeyen erkeklere hayırlı gönüllerine evlilik nasip etsin engelleri olumsuzlukları ortadan kaldırıp hayırlı yuva hayırlı çocuklar nasip etsin Rabbim.
Görünür görünmez kazalardan belalardan, kötü art niyetli insanların şerlerinden kötülüklerinden, ani ölümlerden Rabbim bizleri koruyup gelmeden esirgesin inş hepimizi. Okuyan okumayan herkesin dualarını kabul etsin Rabbim.
Rabbim bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk peygamber efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin. Rabbim dünyada kur'an ahirette iman dünyada dünya ahirette ahiret muradımızı versin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun hayırlı akşamlar:)

RABBİM EVLAT HASRETİYLE YANAN TÜM KULLARININ DİLEKLERİNİ TEZ VAKİTTE KABUL ET... HER İNSANA O GÜZEL MUTLULUĞU YAŞAT.

BİZLEREDE ÖNCE SENİN HAYIRLI GÖRDÜĞÜN BİR KUL İLE GÖNLÜMÜZE GÖRE EVLENMEYİ HUZURLU MUTLU BİR YUVA VE DAHA SONRA SENİN YOLUNDA YETİŞTİREBİLECEĞİZ HAYIRLI EVLATLAR NASİP EYLE... AMİN.

Rabbim evlat hasreti çekenlere tez zamanda hasretliklerini gidersin.Hayırlı evlatlar nasip etsin

Eyy Rabbim senden tüm evlat hasreti çekenlere adına Hacer kardeşimize ve kendi adıma istiyorum.
O sınısız tükenmeyen hazinenden bizlerede ;
halim,selim.alim, hayali,imanli,edepli,takvali,sana kul, habibine ümmet ,üstadlarimiza talebe,islama ve kurana hizmet eden,senin yolunda eli yüzü gönlü nurlu,çalişkan,her konuda başarılı ve becerikli hak yolda,hep hayir yolda olan her şeyiyle rizani kazanan,her yönüyle hayirlarla dopdolu olan evlatlar nasib eyle tüm evladini kaybedenlere sabir ver ve evlatlarina cenneti a'la yi nasib et

Amin Amin Amin

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
TEFRİCİYE Ohacer_fatih

okunan : 1894
kalan: 2.550

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
Serabım senin adına o kadar çok sevindim ki bilemezsin. Rabbim ağzınızın tadını bozmasın inşaallah hep böyle mutlu olursun biliyorsun özellikle şu dönemde sabırlı olman, kimsenin ne olursa olsun onlar seni üzsede kalp kırmaman gerekir. Sonuçta ailenin senin üzerinde bir hakkı var beyaz gelinliğinla baba evinden çıkarken gönül kırma sonra çok üzülürsün inan bana o an yaşanan tüm olumsuzlukları unutursun. Seni bilirim yumuşak huylusun hemen unutuverirsin kırgınlığını bak zaman çok çabuk geçiveriyor insanoğlu hiçbirşey anlamıyor geçen zamandan. Mutlu ayrıl ki ömür boyu pişmanlığın olmasın. Rabbim yeni kuracağın yuvandan huzuru, imanı, bereketi eksik etmesin. Herzaman yanında olacağımı bil. Unutma biz seninle kardeşiz ve kardeşler herzaman birbirlerine destek olurlar hem düğününe gelmez olurmuyum senin o mutlu anını görmeyi bende çok istiyorum. Ben ve eşim herzaman yanınızdayız canım.
Bebişlere gelince inş. annelerine tutunmuşlardır ve benimledirler bugün 7.günümüz ve perşembe günü bizimle olup olmadıklarını öğreneceğiz. Rabbim bize bağışlar inş.Her zaman dualarımdasın seninde dualarında olamaya talibim. Mevlama emanet ol selam ve dua ile

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim bu güzel duların için Allah Razı olsun. Rabbim sizi hoşnut olduğu kullardan eylesin
selam ve dua ile.
Ve Aleyküm selam güzel kardeşim
Rabbim sizdende razı ve hoşnut olsun inşallah
en güzel mükafatlarla mükafatlandırsın hayırlı Dualarınızı kabul etsin inşallah
hayırlı ve bereketli Cuma'larB)
selametle kalın
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinB)

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
TEFRİCİYE Ohacer_fatih

Hanife Deniz.......................800(okundu)+200
hacer-fatih.......................150 (okundu)+285
elifimbenim.......................100

okunan : 2.779
kalan : 1.665

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım yanlış anlama olmuş sanırım.seni listeye ekledim sana hatta yazmıştım ablacım bilseydim sıramı sana verirdim ama ben siteye girmediğimde kardeşlerim benim tefriciyemi başlatmış.ama seni ilk sayfada var sırayla girmiştimçünkü listeyi 10 sırada yazmıştım ablam .ben sırmaı o zaman durumundan haberim yoktu narinim kardeşimize verdim.benden sonra mavci sonra leyla ablam vardı.leyla ablamda o melek kalbiyle hacerevermiş sırasını bebek tedavisi için.kendini sonraki sıraya almış.yani sen birtanecik güzel ablam 10cu sıradaydın.ama tabi hastalıktan dolayı ön sıraya alınabilirsin ablacım diğer kardeşlerimiz içinde sorun olmazsa.kimsenin hakkı geçmesin diye yazdım güzel ablam .sen nasılsın iyimisin tedavin nasıl tüm kalbime hep dua ediyorum sana .emin ol herşey çok güzel olacak ablam .kalbimiz dualarımız seninle.
canımsın sen sorun değil inan herkesin kismetinde ne varsa o okunur zamanı felan ama benim terapiler ALLAHIMIN yardımıyla ve sizlerin dua alrıyla iyi gidiyor
3.haftaya girdim tedavilerin işte hepsi 6 hafta az kaldı 11.de kan alındı iyi çıktı işte 24 yeniden kan kontrolu inş oda iyi çıkar
işte zaman geçiyor inş RABBİMİN yardımcımız olsun tüm hastaların canım hak nedemek eyer bi hakkım varsa helali hoş olsun
ve inş hayırlı ise tüm dileklerimiz kabul olsun
bende 100 tefriciye alıyorum fazlada okursam eklerımhepiniz ALLAH c.c. emanet olun hepinizi çok seviyorum

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.Ablacım Rabbim şifa versin tez zamanda sıhhatinize kavurşursunuz inşaallah
canımsın sen sorun değil inan herkesin kismetinde ne varsa o okunur zamanı felan ama benim terapiler ALLAHIMIN yardımıyla ve sizlerin dua alrıyla iyi gidiyor
3.haftaya girdim tedavilerin işte hepsi 6 hafta az kaldı 11.de kan alındı iyi çıktı işte 24 yeniden kan kontrolu inş oda iyi çıkar
işte zaman geçiyor inş RABBİMİN yardımcımız olsun tüm hastaların canım hak nedemek eyer bi hakkım varsa helali hoş olsun
ve inş hayırlı ise tüm dileklerimiz kabul olsun
bende 100 tefriciye alıyorum fazlada okursam eklerımhepiniz ALLAH c.c. emanet olun hepinizi çok seviyorum

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
S.A kardeşlerim Rabbim kabul ederse inşaallah 285 tane daha okudum Allah'ıma emanet olun

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
TEFRİCİYE Ohacer_fatih

hacer-fatih.......................150 (okundu)+285

okunan : 2.779
kalan : 1.665

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler diliyorum.
Benide eklermisiniz.
Allahın izniyle hacca gitmek istiyorum.günahlarımın affı ,tövbelerimi kabulu,hakkımda hayırlı olan herşey,
bütün gönül dostlarımın rabbim muratlarını vermesi.ölene kadar rabbim yolundan ayırmasın.
Selametle kalın.

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. kardeşlerim Rabbim kabul ederse 400 tane daha okudum. Allah Rızası için katılımlarınızı bekliyorum tedavi sonucumu perşembe günü öğreneceğim (hamile olup olmadığımı)ne olur dualarınızı eksik etmeyin dualarımdasınız

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah
güzel kardeşim inşallah hayırlı güzel haberler alırsınız
Rabbim kabul etsin 150 tane daha okudum
selametle kalın
baki selam ve dualarımlaB)

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
TEFRİCİYE hacer_fatih

Su-Eda...............................200 okundu+150
hacer-fatih.......................150 (okundu)+285+400

okunan : 3.329
kalan : 1.115

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt