mustafa11
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- www.mobilyaonarim.com
s a kardeşim allah razı olsun güzel bir paylaşım eline sağlık....
Bak şimdi olmadı..hiç değilse hemen şunu ikram edeyim..kusura bakmayın..biraz acele tarafından oldu..tavuk..içli köfteler mahzu kalacaklar...neyse..
Çok memnun oldum..Allah(CC) razı olsun..Yeğenlerimi öpüyorum..Allah(CC) yolunuzu açık eylesin..Hayırlı yolculuklar..bunu saymıyorum tamam mı ? yine bekliyoruz inşaAllah..
Değerli ailenize de selamlarımızı iletirseniz seviniriz Can Kardeşim..
Bizi sevindirdiniz..Rabbim de sizleri sevindirsin inşaAllah..
Selametle Kardeşim..Hayırlı-bereketli geceler olsun inşaAllah..
EsSelamuAleyküm Can Kardeşim..
s a kardeşim allah razı olsun güzel bir paylaşım eline sağlık....
aleykümselam abi.ALLAH cc razı olsun.selam ve dua ile kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun selametle.
Selamün Aleyküm, Allah'a ısmarladık....
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuh...
Caddenin bir tarafında, oldukça dalgın ve düşünceli yürüyordum. Yanıbaşımdan gelen nazik bir sesle kendime geldim:
- Selâmün aleyküm, hocam!
Baktım ki, okuldan mezun olmuş öğrencilerimizden biri.
- Ve aleykümüsselâm Mehmet.
Hal-hatır faslından ve kısa bir sohbetten sonra, ters istikametlere doğru ayrıldık. O benden ayrılırken, tekrar selam vermeyi de ihmal etmedi.
Tam bu sırada caddenin öbür yakasında bir homurdanma sesi duydum:
- Bu da ne oluyor yahu? Eskiden beri hep ayrılırken Allahaısmarladık, güle güle gibi şeyler söylenirdi. Şimdi bir de ayrılırken selam modası çıktı!
Dönüp baktım. Yaşlı bir adam, yanındaki biriyle böyle konuşuyordu. Yanlarına yanaşarak dedim ki:
- Karşılaşmada olduğu gibi, ayrılırken de selam vermek sünnet olduğu için böyle yapılıyor.
- Öyleyse daha önce neden yoktu bu sünnet?
- Ta önceden beri ayrılma sırasında da selamlama sünneti vardı. Bu, Peygamber Efendimizr;in tavsiye ettiği İslâm adablarındandır. Fakat son devirlerde bu incelik memleketimizde unutulmuş veya ihmale uğramıştır. Şimdi doğrusunu bilen bazı gençler bunu yapıyorsa, onları kınamak değil takdir etmek gerekir.
Adamcağız biraz şaşkın, fakat merakla dinliyordu. Yeni birşeyler öğrenmek, onu memnun etmiş görünüyordu. Ben de çarşıya kadar birlikte yürüdüğümüz süre içinde bu selam sohbetine devam ettim.
Ayrılacağımız sırada, o benden önce davranarak son sözünü söyledi:
- Selâmün aleyküm, Allah'a ısmarladık.
Bu duyarlı adam, birkaç dakikalık sohbetle meseleyi kavramıştı.
(Alinti)
selamün aleyküm
selamsız günümüz olmasın inşallah :H
selamün aleyküm hepinizden allah razı olsun kardeşlerim.ben bu siteye yeni kayıt yaptım.içeriğini çok beğendim.açıkçası müslüman olmama rağmen dinimiz hakkında fazla bişey bilmiyorum.inşallah sizlerin sayesinde öğreneceğim.ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN...
S.A PEYGAMBERİMİZİN BİZE TAVSİYESİDİR SELAMI YAYMAK.ASLINDA BİR YERE HER GİRDİĞİMİZDE SELAM VERMEK GEREKİYOMUŞ.SÜNNET OLAN BUYMUŞ.AMA YAPAN ÇOK AZ İNSAN VARDIR HERALDE.SAYILARI ÇOĞALIR İNŞALLAH.BU ÇOĞALTMA İŞİNİ KENDİMİZ YAPARAK BAŞLAYABİLİRİZŞAHSIM ADINA BU BİRAZ ZOREMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK SAĞLICAKLA KAL.RABBİME EMANETSİNİZ KARDEŞİM.S.A
aleykümselam bende ayrılırken selam vermeyi kurana gittiğim hocamdan öğrendim ama sünnet olduğunu anlamamıştım allah razı olsun selamunaleyküm
Vealeykümselam Allah razı olsun çok güzel
bir konuya değnmişsiniz...selameyle..
*(Bir yere, bir meclise giren oradakilere selam versin. Oradan kalkıp giderken yine selam versin.) [Tirmizi]
*(Müslümanın müslüman üzerindeki altı haktan biri de selam vermektir.) [Müslim
*(Yemin ederim ki, iman etmedikçe Cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. Birbirinizi sevebilmenin yolu, aranızda selamlaşmayı yaymaktır.) [Tirmizi, İ.Ahmed]
*Bir eve girince, ev halkına selam verin. Çıkarken de selam verin.) [Beyheki]
*(Bir kimse ayrılırken, selam verirse, onların hayırlı işlerine ortak olur.) [Rüzeyn
evet cok onemli bir konu arada bir hatirlatmak lazim.