Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir HACER TELAŞI VARDIR Annelerin Yüreklerinde (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
gifdividers27mg9.gif

Annelerin kalbinde hep bir hacer telaşı vardır. Koşturur ömrünce fedakarca, yılmadan, yorulmadan son nefese dek verir seve seve ömrünü, gerekirse ruhunu feda eder. Hacervari aşkla koşar ‘’İsmaillerim susuz kalmasın!’’ diye. Bir yanım İsmailce bir yürek , oynayan çocukça, masum, kırılgan, sevilmeye ve şefkate aç, bir tarafım hacervari İsmaillerin masum yüreklerinin derdiyle gam dolar, onların rahatını düşünmekten yorgun düşer..Bir yanım hep hacervari koşar dünya telaşında, bir yanım ''Masumlar susuz mu, giydirilmeye, doyurulmaya muhtaç mı, sevgiye aç mı?'' diye düşünmekten yorgun hislerim.

Dua dua ağlar bir yanım yalnızlık seherinde gecenin bir yerinde arar bulur bir hüzün duman duman olur da kederimi kadere yükler, ''Bu da bir imtihan'' der, ağlayan yüreğime aldırmadan yüzümde bir tebessüm, gözyaşlarımı saklar masumların görmesini istemem..''Vardır bir hayır ..'' der, O'nun kapısında bir çocuk gibi sızlanır, nazlanır Hak kapısından ayrılmam..Her halimi göreni bilir, bulur yüreğim .

Bir yanım hacervari yiğittir, annelik yiğitlik gerektirir ; yavrusu, ciğerparesi için her şeyi göze alır, İsmaillerin, masumların susuzluğuna, sıkıntısına dayanamaz anne yüreğim...Aşılması gereken engellerse aşmaya bir yol bulur diğergam yüreğim. Çok haksızlığı görmezden gelir, çok şeyi görmezden gelmekmiş kaderim. İbrahim'in gidişine, ''Bizi kime bırakıp gidiyorsun?'' diye sorunca, ''Hacer sizi ALLAH 'a bıraktım.'' demenin teslimiyetinde teselli arar dururum .Ve sabra Zem Zem sunulur, KABE VE MEKKE ŞEHRİ kurulur.

Annelik şefkati arttıkça yiğitleşir İsmailler için, hacervari bir ömür çırpınır ruhum .

Şefkati arttıkça her gördüğü çocuğa kanı kaynar annenin, anne sıcaklığıyla gözleriyle okşar sarar .

ANNELERİN DEĞERİNİ BİLMEK...

MEVLAM HACER VALİDEMİZE YÜKLEDİĞİ AĞIR İMTİHANI BİZ ACİZ ZAYIF KULLARA YÜKLEMESİN. AMİN..

gifdividers27mg9.gif

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

ALLAH(cc) RAZI OLSUN..

Ömer b. Hattab(r.a.)'dan ;
Hz.Peygamber(SAV)'e birtakım esirler getirilmişti.
Bir de baktık ki,esirlerden bir kadın göğsünden süt sağıp çocuklara içiriyor.
Esirler arasında bir çocuk bulduğunda hemen alarak bağrına basıp emziriyordu..
Hz.Peygamber(SAV) bize ;
"Ne dersiniz,bu kadın çocuğunu ateşe atabilir mi ?"
buyurdu..
"Hayır elden geldiğince atmamaya çalışır"
dedik..
Resulullah(SAV)'de ;
"Allah(CC),kullarına bu kadının çocuğuna olan merhametinden daha çok merhametlidir."
buyurdu..
(Buhari : Edeb ; 18....Müslim : Tevbe ; 22)

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Kıymetli ALİYE Yeğenim..

"Bir HACER TELAŞI VARDIR Annelerin Yüreklerinde"

Allah(CC) hiç eksilmeyecek bir telaş koymuş ANNE yüreklerine..
Annelerin en güzellerinden birine eş..

Ne güzel rükundur..o telaşın gidiş-gelişlerinin ayak izlerinin sindiği
yerler..hangi telaşın arayışıydı o..yalnızlığa bırakılmış gibi görünse de..Allah(CC)'a emanet edilerek gönül diyarından ayrılışın ardından..O sabrın ve tevekkülün ikramı suyun bereketlendirdiği..kaç asırlar sonra bir başka KUTLU evlada mekan yerler..

Anne yüreklerinden ateşe düşürmeyeceği yavrularının kurtuluş telaşı yaşansın inşaAllah..Hakları ödenemeyecek..ayaklarının cennete değeceği..dilinde ve gönlünde hiç bitmeyecek dualarından nasibdar olabilmeyi Rabbim nasib eylesin..
Resulullah(SAV) Efendimizin ÜÇ Kere ANA 'ları işaret buyurduğu bilinciyle inşaAllah..

Allah(CC) razı olsun Yeğenim..Her boyutu farklı anlamlar yüklü güzel bir çalışmaydı yine..Emeğinize sağlık olsun..

Selamlarınızı aldık ve yineledik içtenlikle..hele minik öğrencilerinizi düşündükçe içimden bir başka sevinç-dua..sevgi bulutları yükselmekte onlar için..Rabbim onları iman yolundan ayırmasın inşaAllah..

Selam..saygı..sevgi ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı

MEVLAM HACER VALİDEMİZE YÜKLEDİĞİ AĞIR İMTİHANI BİZ ACİZ ZAYIF KULLARA YÜKLEMESİN. AMİN..

selamunaleykum
guzel yureklı kardeşım
sabah sabah okudum ya bu ne guzel bır yazı
allah razı olsun sevap hanenene yazsınn ınşaallah
ana
ana fedakarlıktır
ana umuttur
ana dosttur
ana güvendir
ana sırdaştır
ana yoldaştır
ana candır
ana canandır
ağlarsa anam ağlar gerısı yalan ağlar
evet güzel kardeşim bir ananın evladığına yapamıcağı ne var acaba?
bence yok
iyi gunde kötü gunumuzde daım yanımızdadır
dua eder çabalar durur güzel anneler
cocuklara sorarım bazen en güzel anne kımdır dıye(tabıı kasıtlı bır soru)hepsi benım annem der
bende aman sakın güzel annelerınızı üzmeyın onlara sevdığınızı soyleyın derım
allaha şükürler olsun
analarımıza ne yapsak az
haklarını nasıl öderız bılemem
bazen duygusallaşırım anne derım
hatam olduysa benı affet dıye boynuna sarılırım
annemde oyle şey olur mu sana hep dua edıyorum der
güzel annem benım
guzel yureklı kardeşım annenın elınden öperım
allah sana daım mutluluk versın
allah hayırlar nasıp etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle:H

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşımdır severek okudum .Ellerine emegine saglık. Rabbim hepimizi hayırlı evlat olmayı ve hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin ...DuaLarLa...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ömer b. Hattab(r.a.)'dan ;

Hz.Peygamber(SAV)'e birtakım esirler getirilmişti.
Bir de baktık ki,esirlerden bir kadın göğsünden süt sağıp çocuklara içiriyor.
Esirler arasında bir çocuk bulduğunda hemen alarak bağrına basıp emziriyordu..
Hz.Peygamber(SAV) bize ;
"Ne dersiniz,bu kadın çocuğunu ateşe atabilir mi ?"
buyurdu..
"Hayır elden geldiğince atmamaya çalışır"
dedik..
Resulullah(SAV)'de ;
"Allah(CC),kullarına bu kadının çocuğuna olan merhametinden daha çok merhametlidir."
buyurdu..
(Buhari : Edeb ; 18....Müslim : Tevbe ; 22)

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Kıymetli ALİYE Yeğenim..

"Bir HACER TELAŞI VARDIR Annelerin Yüreklerinde"

Allah(CC) hiç eksilmeyecek bir telaş koymuş ANNE yüreklerine..
Annelerin en güzellerinden birine eş..

Ne güzel rükundur..o telaşın gidiş-gelişlerinin ayak izlerinin sindiği
yerler..hangi telaşın arayışıydı o..yalnızlığa bırakılmış gibi görünse de..Allah(CC)'a emanet edilerek gönül diyarından ayrılışın ardından..O sabrın ve tevekkülün ikramı suyun bereketlendirdiği..kaç asırlar sonra bir başka KUTLU evlada mekan yerler..

Anne yüreklerinden ateşe düşürmeyeceği yavrularının kurtuluş telaşı yaşansın inşaAllah..Hakları ödenemeyecek..ayaklarının cennete değeceği..dilinde ve gönlünde hiç bitmeyecek dualarından nasibdar olabilmeyi Rabbim nasib eylesin..
Resulullah(SAV) Efendimizin ÜÇ Kere ANA 'ları işaret buyurduğu bilinciyle inşaAllah..

Allah(CC) razı olsun Yeğenim..Her boyutu farklı anlamlar yüklü güzel bir çalışmaydı yine..Emeğinize sağlık olsun..

Selamlarınızı aldık ve yineledik içtenlikle..hele minik öğrencilerinizi düşündükçe içimden bir başka sevinç-dua..sevgi bulutları yükselmekte onlar için..Rabbim onları iman yolundan ayırmasın inşaAllah..

Selam..saygı..sevgi ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü Kıymetli Talip amcam. Amca yüreğinize ve yazan ellerinize sağlık olsun inşallah..Çok güzeldi yine yorumunuz.. Allah c.c razı olsun sizden de ebeden inşallah..Eksik olmayınız kıymetli amcam. Evet, çok haklısınız kıymetli amcam, hiç bitmeyecek bir telaş var anne yüreklerinde..Öylesine bitmez korku ve heyecanlarla doldurmuş Rabbimiz c.c o yürekleri..Merhametinden de bir cüz'ünü lütfeylemiş Rahman c.c, anne yüreklerine.. O'ndandır ki Allah ve Resulünden sonra en çok sevdiklerimizdir annelerimiz.. O'ndandır ki, onlara itaat ve saygıda, hürmette kusur etmememizi istemiş Rabbimiz c.c bizlerden.. O haklı telaş hep yaşanmalı inşallah kıymetli amcam..Anneyi anne yapan, kalbindeki serçe misali o çırpınışıdır..Evlatlarını İslam'a hizmetkar yetiştirme telaşesi..

Annelerimizin kıymetini bilmek duasıyla kıymetli amcam..Allah c.c razı olsun, çok teşekkür ederim o güzel dualarınız için..Kardeşinizden, minik yüreciklerden ve arkadaşlarımdan baki selam, sevgi ve saygı ve dualar ile Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsiniz inşallah..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcınız olsun, bizlerden de size ve kıymetli ailenize selamlar olsun inşallah..Hayırlı ve bereketli günler dilerim kıymetli amcam..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim B) ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım ...
RABBİM bizlere hayırlı evlat olmayı nasip etsin...İNŞALLAH...
ALLAH c.c. eamnet olun...
selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Anneciğim

Ak saçlı başını alıp eline,
Kara hülyalara dal anneciğim!
O titrek kalbini bahtın yeline,
Bir ince tüy gibi sal anneciğim!

Sanma bir gün geçer bu karanlıklar,
Gecenin ardında yine gece var;
Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar,
Yaşlı gözlerinle kal anneciğim!

Gözlerinde aksi bir derin hiçin,
Kanadın yayılmış, çırpınmak için;
Bu kış yolculuk var, diyorsa için,
Beni de beraber al anneciğim!...

N.F.K.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm canım kardeşim B)
Rahman razı olsun kardeşim emeğinize güzel yüreğinize sağlık.
İslama adanmış ömürleri annelerimizi örnek almalıyız.
Hacer annemizin güzelliklerini anlattığın için sağolun.
Rabbim sizleri Cennetinde komşu eylesin inşaallah.Her daim onların yaşantılarını örnek almamız duası ile...
Yaradana emanet olunuz her daim inşaallah.Selametle canım kardeşim B)​

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~

Peygamberimiz (s.a.s.) çok öfkeli bir şekilde üç defa, "Yazıklar olsun o kimseye " dediğinde Ashab-ı Kiram; "Kimdir o? Ey Allah'ın Resulü! " diye sorunca;

"Ana-babası veya bunlardan birisi yanında ihtiyarladığı hâlde, Cennet'e giremeyip Cehennem'i boylayan kimse" der. (Müslim, Birr, 9).

~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Rabbim Razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşımdır severek okudum .Ellerine emegine saglık. Rabbim hepimizi hayırlı evlat olmayı ve hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin ...DuaLarLa...

Allah c.c sizden de her daim razı olsun ablacım.. Teşekkür ederim, güzel dualarınıza can-ı gönülden amin..Selam ve baki DuaLar ile Rabbimize emanetsiniz inşallah..B)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
gifdividers27mg9.gif

Annelerin kalbinde hep bir hacer telaşı vardır. Koşturur ömrünce fedakarca, yılmadan, yorulmadan son nefese dek verir seve seve ömrünü, gerekirse ruhunu feda eder. Hacervari aşkla koşar ‘’İsmaillerim susuz kalmasın!’’ diye. Bir yanım İsmailce bir yürek , oynayan çocukça, masum, kırılgan, sevilmeye ve şefkate aç, bir tarafım hacervari İsmaillerin masum yüreklerinin derdiyle gam dolar, onların rahatını düşünmekten yorgun düşer..Bir yanım hep hacervari koşar dünya telaşında, bir yanım ''Masumlar susuz mu, giydirilmeye, doyurulmaya muhtaç mı, sevgiye aç mı?'' diye düşünmekten yorgun hislerim.

Dua dua ağlar bir yanım yalnızlık seherinde gecenin bir yerinde arar bulur bir hüzün duman duman olur da kederimi kadere yükler, ''Bu da bir imtihan'' der, ağlayan yüreğime aldırmadan yüzümde bir tebessüm, gözyaşlarımı saklar masumların görmesini istemem..''Vardır bir hayır ..'' der, O'nun kapısında bir çocuk gibi sızlanır, nazlanır Hak kapısından ayrılmam..Her halimi göreni bilir, bulur yüreğim .

Bir yanım hacervari yiğittir, annelik yiğitlik gerektirir ; yavrusu, ciğerparesi için her şeyi göze alır, İsmaillerin, masumların susuzluğuna, sıkıntısına dayanamaz anne yüreğim...Aşılması gereken engellerse aşmaya bir yol bulur diğergam yüreğim. Çok haksızlığı görmezden gelir, çok şeyi görmezden gelmekmiş kaderim. İbrahim'in gidişine, ''Bizi kime bırakıp gidiyorsun?'' diye sorunca, ''Hacer sizi ALLAH 'a bıraktım.'' demenin teslimiyetinde teselli arar dururum .Ve sabra Zem Zem sunulur, KABE VE MEKKE ŞEHRİ kurulur.

Annelik şefkati arttıkça yiğitleşir İsmailler için, hacervari bir ömür çırpınır ruhum .

Şefkati arttıkça her gördüğü çocuğa kanı kaynar annenin, anne sıcaklığıyla gözleriyle okşar sarar .

gifdividers27mg9.gif

Alıntı:
gülnisa´isimli üyeden Alıntı

selamunaleykum
guzel yureklı kardeşım
sabah sabah okudum ya bu ne guzel bır yazı
allah razı olsun sevap hanenene yazsınn ınşaallah
ana
ana fedakarlıktır
ana umuttur
ana dosttur
ana güvendir
ana sırdaştır
ana yoldaştır
ana candır
ana canandır
ağlarsa anam ağlar gerısı yalan ağlar
evet güzel kardeşim bir ananın evladığına yapamıcağı ne var acaba?
bence yok
iyi gunde kötü gunumuzde daım yanımızdadır
dua eder çabalar durur güzel anneler
cocuklara sorarım bazen en güzel anne kımdır dıye(tabıı kasıtlı bır soru)hepsi benım annem der
bende aman sakın güzel annelerınızı üzmeyın onlara sevdığınızı soyleyın derım
allaha şükürler olsun
analarımıza ne yapsak az
haklarını nasıl öderız bılemem
bazen duygusallaşırım anne derım
hatam olduysa benı affet dıye boynuna sarılırım
annemde oyle şey olur mu sana hep dua edıyorum der
güzel annem benım
guzel yureklı kardeşım annenın elınden öperım
allah sana daım mutluluk versın
allah hayırlar nasıp etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
Selam Aleyküm kardeşlerim Allah razı olsun emeğinize yüreğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı annelerin hakları ne yaparsa yapalım hiç bir zaman ödenmez Rabbim hepimizin annelerine hayırlı yaşlar hayırlı ömürler versin başımızdan eksiltmesin her annenin muradı çocuklarını en iyi şekilde büyütüp adam etmek onların mürüvetlerini görmektir Allah herkese nasip etsin inşallah.
Allah hepimiizn yar ve yardımcısı olsun Allah herkese anneliği nasip etsin hayırlısıyla selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ana-babaya iyilik ve ihsan evlât üzerine farzdır, onlara isyan etmek haramdır. Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Cennet kokusu beşyüz yıllık mesafeden duyulur Ana-babasını Üzenler ve sılâ-i rahimi terk edenler bunu duyamaz.) [Taberânî]

nevin2007

Kayıtlı Kullanıcı
Aliye Kardeşim O Anlamli Paylaşimin çok Güzeldi Allah Razi Olsun Hem Okudum Hem Agladim Hem Annemi Hatirlatim Benim Genç Yaşta Yitirdigimin Anneminde Adi Hacerdi .mevlam Kimseyi Annesiz Birakmasin .seninde Annenin Ellerinden öpüyorum .annelerini Kaybetmiş Herkesin Annelerine Rahmet Diliyorum.analar Hiç ölmesin.evlatlari Hiç Aglamasin.amin.amin.amin.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Aliye Kardeşim O Anlamli Paylaşimin çok Güzeldi Allah Razi Olsun Hem Okudum Hem Agladim Hem Annemi Hatirlatim Benim Genç Yaşta Yitirdigimin Anneminde Adi Hacerdi .mevlam Kimseyi Annesiz Birakmasin .seninde Annenin Ellerinden öpüyorum .annelerini Kaybetmiş Herkesin Annelerine Rahmet Diliyorum.analar Hiç ölmesin.evlatlari Hiç Aglamasin.amin.amin.amin.

Selamün Aleyküm kardeşim..Mesajınız duygulandırdı.. Sizi üzdüğü için üzüldüm güzel kardeşim. Rahman c.c annenize rahmet ve mağfiret eylesin, mekanı cennetül baki olsun inşallah..Amin güzel dualarınıza inşallah kardeşim. Anneme, ziyaretlerimde selamlarınızı iletebilirim sadece.. Sizin ve de ellerinden öpmek isteyen Değerli Gülnisa hocamın.. Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsiniz inşallah..B)

berat05

Yönetici

selamün aleyküm

ne söz yeter ne kalem bu yazılara
anne olabilmek,anne değeri bilebilmek ne güzeldir

ALLAH(c.c.) RAZI OLSUN SİZDEN...YAZILARINIZDAN...EMEKLERİNİZDEN

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

_________selamün aleyküm güzel kardeşim ..
emeginize yüreginize saglık olsun
annelik duygusu sadece insanlarda degil kuştan _böcekten.... rabbimimn sonnuz hikmetlerle yarattıgı her canlıda var bu duygu ... bir çocugu kendinin dünyaya getirmeside şart degil... ne güzel bir lutuf bu bizler için merhameti yaratan rabbbime sonsuz hamd olsun...
rabbim hayırlı anne olmayı hayırlı evlatlar yetiştirmeyi annemizin kıymetini bilmeyi bizlere nasip etsin ..
ve anne sevgisine ilgisine muhtaç her yavruyu bir hacer telaşı ile sahiplenmeyi onlara kol _kanat germeyi nasip etsin inişalllah.....
rabbimize emanetsiniz
selam ve baki dua ile__________

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
gifdividers27mg9.gif

gifdividers27mg9.gif

selamun aleyküm aliyecim...

çok güzel anlamlı bir paylaşımdı..
rabbim razı olsun senden inşaallah...
rabbime emanet ol dua ile.. hayırlı akşamlar...ablacım...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim B) ALLAH c.c. razı olsun...

emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım ...
RABBİM bizlere hayırlı evlat olmayı nasip etsin...İNŞALLAH...
ALLAH c.c. eamnet olun...
selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Anneciğim

Ak saçlı başını alıp eline,
Kara hülyalara dal anneciğim!
O titrek kalbini bahtın yeline,
Bir ince tüy gibi sal anneciğim!

Sanma bir gün geçer bu karanlıklar,
Gecenin ardında yine gece var;
Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar,
Yaşlı gözlerinle kal anneciğim!

Gözlerinde aksi bir derin hiçin,
Kanadın yayılmış, çırpınmak için;
Bu kış yolculuk var, diyorsa için,
Beni de beraber al anneciğim!...

N.F.K.

Ve aleyküm selam Değerli Nihal Ablam.B)
Rahman c.c razı ve memnun olsun sizden inşallah..Beğendiğinize sevindim ablam..Çok çok teşekkür ediyorum bu güzel katkınız ve benim için değerli olan yorumlarınız için..Merhum üstadımız (Allah c.c kendisinden razı olsun), her zamanki gibi çok çarpıcı bir şekilde dile getirmiş.. Bir kez daha vesilenizle beğenerek okudum değerli ablam. O güzel duanıza da kalbi aminler inşallah.. Cumanız mübarek olsun değerli ablam..Acizane dualarımdasınız inşallah..Selam, dua ve tebessümle:) kalınız.B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt