Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bende Kapanmak Istiyorum (2 Kullanıcı)

Kusursuzalim

Kayıtlı Kullanıcı
Konunun geneli hakkında, çok şey yazılır/çok şeyde yazardım.Zira arkadaşlar bir hayli görüşlerini-fikirlerini belirtmişler.Benim diyeceğim tek bir şey var; Yaşadığın için mutlu isen, pişman değilsen, sevgiyi, renkleri, duyuları yaşadığına ve umutlu isen, seni yaradanın sana yardım edeceğinden ötürü ve daha önemlisi, idrakinde isen Allah C.C'nin herşeye kaadir olduğuna,o zaman Azim et, Sabır et, İnan, uygula, yaşa..

H

hasan_26

inşallah kapanırsın o güzel mutluluğa sende kavuşursun bak demedi deme o yüzüne nur inecek sanki
için öyle rahatlacak ki hayata yeniden gelmiş kendini günahsız hissedeceksin herdaim yüzünden gülücükler eksik olmayacak kardeşim inşallah kapanmak isteyip kapanamayan kardeşim kalmaz bu dünyada
yüce allah'ımın rahmeti bereketi magrifeti üzerinize olsun inşallah
MUHAMMET ÜMMEDİNİN İNŞALLAH

elif_91

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkadaslar

Namaz kilmayi bilmiyordum ve her zaman kendi kendimi sen nasil bir müslümansin diye soruyordum kendimden utaniyordum ama sonra büyük bir azimle senin baskalarindan ne eksigin var diye 2 sene önce bes vakit namaz kilmaya basladim o ilk namazimin tadi daha cikmiyor aklimdan o namazin tadini baska hic birnamaz tutmadi

inanin bende cook kapanmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum cünkü almanyada bir gymnasium yani trde süper lise seviyesinde olan bir okulda okuyorum bu okulda benim yasimda türkler zaaten az 4-5 tane
ve hic kapali kiz yok bizim okulda. Birden kapaninca sinif arkadaslarim ögretmenlerim buba nasil bir tepki gösterir acaba yabanci düsmanliklarini artirirlarmi dislanirmiyim diye sorular kafamdan geciyor
Bizim ailede kapali cok kisi var ama annem acik.

camiiye gidince özene özene basimi bagliyorum arkadas cevrem bas örtyüyü bana cok yakistiriyor hatta benim bir imam kuzenim var o da benim kapali fotoraflarimi görünce basörtünün bana cok yakistigini söyledi bunlar acaba bir isaretmi diye düsünüyorum ama yukarida beyanettigim sorular kafami baya bir yoruyor en cok korktugum sey basimi baglarsam egitimime bir engel olabilirmi
Türkiyede olsam evet de ama bildiyiniz gibi Almanyada basörtü yazagi yok yani serbest

sizin tavsiyelerinize ihtiyacim var
biliyorum daha 17 yasindayim ama inanin okulum biterbitmez en büyük hayalim bir kez olsun hacca/ ümreye gittemek ve o kutsal topraklari görmek
ondan sonrada hukuk okumak Allahin izniyle

melek66

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkdaşlar
yeni üye oldum baş kapanması ile ilgili içimi rahatlatacak bişeyler araken tesadüfen denk geldim ve yazılanları okuduğumda kendimi yanlız görmemin manasız olduğunu anladım eminimki benden büyüksünüz ve sizlerden yardım almak istiyorum,ben sözlüyüm sözlüm kapanmamı istiyor ısrarla bukonuda tartışıyoruz ben se kapnmak istiyorum ama 20 yaşına kadar bu konuda hiç baskı görmedim buna alışmanın zor olacağına inanıyorum ve kendi isteğimle kapanmamın doğru olacğını düşünüyorum o istedi diye kapanmamın kapanmak olmucanı düşünüyorum oysa bu konuda ısrarlı ben çevremden alacağım tepkileri önemsemiyorum aslında annem kapalı,anneannem vededem hacı onlarda eminimki destek olacaklar ailemde kapanmam doğrultusunda istekli ama zor olacağını düşünmek beni korkutuyor oysa namazını kılan kapalı giyinen biriyim ama saçlarımı çok seviyorum onlarla oyalanmayıda bakımlı olmayıda bazen kendimi dünya nimetlerine dalmış olarak görüyorum ama elimden geldiiği kadar ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum nolur yardım edin ve bi akıl verin ne yapmalıyım buna alışmak zormu yardımlarınızı esirgemicenizden eminim ALLAH'A emanet olun...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkdaşlar
yeni üye oldum baş kapanması ile ilgili içimi rahatlatacak bişeyler araken tesadüfen denk geldim ve yazılanları okuduğumda kendimi yanlız görmemin manasız olduğunu anladım eminimki benden büyüksünüz ve sizlerden yardım almak istiyorum,ben sözlüyüm sözlüm kapanmamı istiyor ısrarla bukonuda tartışıyoruz ben se kapnmak istiyorum ama 20 yaşına kadar bu konuda hiç baskı görmedim buna alışmanın zor olacağına inanıyorum ve kendi isteğimle kapanmamın doğru olacğını düşünüyorum o istedi diye kapanmamın kapanmak olmucanı düşünüyorum oysa bu konuda ısrarlı ben çevremden alacağım tepkileri önemsemiyorum aslında annem kapalı,anneannem vededem hacı onlarda eminimki destek olacaklar ailemde kapanmam doğrultusunda istekli ama zor olacağını düşünmek beni korkutuyor oysa namazını kılan kapalı giyinen biriyim ama saçlarımı çok seviyorum onlarla oyalanmayıda bakımlı olmayıda bazen kendimi dünya nimetlerine dalmış olarak görüyorum ama elimden geldiiği kadar ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum nolur yardım edin ve bi akıl verin ne yapmalıyım buna alışmak zormu yardımlarınızı esirgemicenizden eminim allah'a emanet olun...

aleyküm selam kardeşim kapanmak isteyenler haydi diye bir başlık var oraya gir

ayktnvn

Kayıtlı Kullanıcı
selamn aleykum sevgılı arkadasım. bende senın gıbı kapanmak ıcın cıldıran ve artık bunu hastalık derecesınde kafaya takan bırıyım. ve emın ol bızım gıbı daha bır suru kısı var. banada kapanmam konusunda vaktınde en cok destegı olan ınsanlar bıle bugun cokmu acele edıyorsun acaba demeye basladı. yanı kapanmassam benı sevmıyecegıne ınandıgım yıllarımı verdıgım ozel arkadaslık kurdugum ve evlılık yolunda ılerledıgım ınsan evet kapan ama cok acele etme demeye basladı. cunku ben artık kesın kararım verdım ve gıdıp kendıme esarplarımı aldım.uzun lafın kısası sorun su kı sevgılı arkadasım bu yolda sureklı durmaksızın karsına engeller cıkacak. bunları atlatıcaksın yenılerı cıkıcak hıc hesaba katmadıgın seyler.. ama emın ol ben ınanıorum kı hepsıne cekılen butun sıkıntılara bır bır degıcek. ıcınde buna daır zerre kadar suphe olmasın. benımde aılem ve cevrem karsıydı, sımdi bıraz daha yumusadılar ama bunun ıcın devamlı caba sarf etmem gerektı. sabırlı ol kendını insanlara kapatma,aslında bunun ne kadar mukemmel bırsey oldugunu gormek ıstemeselerde sen yınede gstermeye calıs, konuş.... devamlı anlat.. ama ılımlı olmaya gayret et.. sen anlatırken anlattıklarınla dalga bıle gecıcek en sevdıklerın ama emın ol enınde sonunda amacına ulasıcaksın. Allah bızım durumumuzdakı herkesın yardımcısı olsun insallah. dualrım senınle sabırlı ol. ben ne zaman herseyı arkama atıp sadece Rabbımden medet umdum ozaman tum ıstedıklerım onume bır bır dızıldı sadece ondan ıste...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. kardeşlerim hayırlı cumalar...
bütün kardeşlerimden Allah c.c. razı olsun. bütün herkes duygularını herşeyi çok güzel ifade etmiş....
hepimizin hayatları isimleri farklı ama baktığımızda hepimizin hikayesi birbirine çok benziyor...hepimiz birbirimizin yaşadığı duyguları çok iyi hisediyor ve kendimizden birşeyler bulabiliyoruz...Allah rızası için olan sıkıntılar bizleri korkutmasın...Çünkü hepimiz biliyoruzki...Dinimiz adına ne sıkıntılar çekilip ne acılar yaşanmış...herzaman dile getirmeye çalışıyorum...Allah bu siteyi kuranlardan ve bütün kardeşlerimizden razı olsun...huzur burada...huzur islamiyette...Çok şükür birbirimizi anlıyoruz..ve herkes birbirini hayıra yönlendiriyor...en güzeli dualarda engüzel yerde buluşuyoruz...
inşallah Allah c.c. secde muhabbeti olmayan kardeşlerime secde muhabbeti ve tesettür muhabbeti olmayan kardeşlerimize tesettür muhabbeti nasib etsin...tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin..hakkıyla taşıyabilmemizi nasibetsin...
Dualarda buluşmak dileğiyle...
Allah'a emanet olun...
İnşallah hayırlı güzel haberlerinizi alma dileğiyle...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
FATMA'NIN TESETTÜRE BAKIŞI....
Üşümesin diye örterlermiş üzerini kızlarının, uyuyanın üzerine kar yağarmış yoksa?Hasta olursa, ateşler içinde yanarsa, gözlerini kapatmadan beklerlermiş Fatma?nın anne ve babası. Örterlermiş üzerini, üşümesin diye Fatma'nın?
Örtüler, hiç bu kadar ısıtmamıştı ve örtülere hiç bu kadar hayret içinde bakmamıştı Fatma?
Dalında duran bir portakalı incelemeye başladı önce, örtüye bürünen portakala dikkatlice baktı? Tesettürü içinde gizli bir hazine barındıran portakala ulaşmak için onu Koruyan ve Kollayanı düşündü?
Hamile bir bayan geçiyordu yoldan, dikkatli bir şekilde yürüyordu, bebeğini koruyan tesettüre baktı? Tesettür paketinde gizli bir bilmeceydi bebek, Fatma buna da şaşırdı.
Sonra gözlerini vücuduna çevirdi. Kan ve et yığını olan vücuduna? Tesettürü içinde bilmediği bir alem vardı. Kalbini hiç görmemişti mesela, midesi nasıldı bilmiyordu. Bedeni tesettüre bürünmeseydi, aynaya her baktığında nasıl görürdü ki kendini?
Kar yağıyordu ve toprak kışlık tesettürünü giyiniyordu üzerine, toprakta bir tesettürdü. Mesela rahmetli dedesini saklıyor ve koruyordu? Toprak öyle bir tesettürdü ki dedesinden hatıra kalan çiçekleri kışları saklıyor ve her baharda çiçekleri gözlerinde güldürerek dedesini hatırlaması için sobeliyordu.
Akşam olmuştu gözlerini bu sefer geceye çeviriyordu Fatma. İnsanların uyumaları gereken zaman aralığında karanlık bir perde çekiliyordu, şehir tesettüre bürünüyordu. Evin ışıklarını yakıyordu annesi ve evlerinin tesettürü olan perdeleri çekiyordu birer birer. Neden perdeleri vardır ki evlerin? Bunu düşünmeye başladı Fatma. Bir kez daha şaşırdı, düşündüklerini dışarıya taşırmadan kendince tesettüre bürüyormuş Fatma?Düşünceler de tesettürlü olurmuş bunu anladı.
Özel olan her şeyin bir paketi vardı? Geçen ay annesine aldığı hediyenin paketini düşündü. Neden paketleriz ki hediyeleri diye sordu kendine. Babasına gelen davetiyelerin özel zarfları da çok hoş olurdu. Paketler özel olduğumuzu hatırlatıyordu tıpkı doğmamış anne karnında ki bebek gibi dedi ve heyecanlandı Fatma. Hediyelerin tesettürüymüş paket diye mutlu oldu.

Babaannesinin elinde ki Kur?an?ın da bir paketi vardı ve itina ile açardı . Babaannesi eline Kur?an?ı her aldığında gözlerindeki yaşları anlayamazdı Fatma. Kur?an?ın tesettürü de kapağıymış, onu açınca gizli bir hazine ile baş başa kalırmış insan, tıpkı babaannesi gibi?

Ölüleri neden kefenlerler diye düşündü Fatma. Öldükten sonra bu ince düşünce çok masumane? Bir kundak içinde geldiğimiz dünyadan giderken, bir kefene bürünmek. Doğumun tesettürü kundak ve ölümün tesettürü de kefen? Anne ve babasına kundak içinde Fatma?yı Veren, yanına alırken de bir kefen içinde alması ne ince bir düşünceydi. Ölümün tesettürü de kefenmiş diye düşündü Fatma?

Günlüğünü aldı eline, tesettür için düşündüklerini yazmaya başladı. Bir ara gözleri televizyona ilişti. Ayşe?nin tesettüre bakış açısını izledi. Üzüldü Ayşe'ye? Bu kadar basit tanımlanamaz tesettür dedi. Kapadı defterini, üşümeyesin diye üzerini örten annesine sordu:

-Anne başını üşümesin diye mi örtüyorsun?
-Hayır tabii ki, inancım gereği örtüyorum. İlk önce ??O?? istediği için?
-Ayşe'ye de dua eder misin?
-Neden kızım?
-Tesettürün ne olduğunu öğrensin diye...

Annesi tebessüm etti ve çıktı odasından.Fatma da Ayşe'ye dua ederek gözlerinin tesettürü olan göz kapaklarını kapatarak ölümün kardeşi olan uykuya daldı. Sessizce mırıldan
Verilen ömrün tesettürü de ölümdü''

alıntıdır...okuduğumda beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim...

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Dostlarım, dua edipte gerçekleşen hacetlerinizi "Bize Ayıracak 5 dakikanız Varmı" köşesinde bulunan "Dua'daki Sır-Dua Ettim Kabul Oldu" bölümünde paylaşırsanız mutlu olurum..

sewim

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum canlar..

duygularınız o kadar içten o kadar derin ki..
bende bundan tam bir sene önce bu tereddütler içindeydim..
hatta cok tepki aldım..dıslandım..ama kabullendirdim..
bu yaz sıcagının bunaltıcı havasında bile o kadar rahatım ki..o kadar mutluyum ki..
rabbim bu sevgiyi bütün bayan arkadaslarımızın içine işlesin..
allah yardımcımız olsun..
gönül gözünüz her zaman acık olsun..

zehra333

Kayıtlı Kullanıcı
herkese merhabalar,yüce rabbimin rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
bende mübarek ramazan ayının girmesiyle dini konulardaki eksiklerimi kapatmaya calışırken bu siteyi buldum ve tesettür konusundaki yazılanları okudum bende kapanmak isteyipte çevre korkusu ve tepkilere karşı duramayacağım düşüncesiyle hep geçiştiriyor saçma nedenler bulutyordum kendime..
öğrenciyim üniversitede sorun olmasın ,bir kaç arkadaşımın yaşadıklarını görünce kendimi hep geri çektim.
bugece bir nimet bir müjde bir kapı acıldı ve anneme nezamandır tesettür konusunu araştırdığımı ve kapanmak istediğimi ama cekindiğimi kendimi yeterli görmediğimi anlattım.annemin bugunlerde dünyevi meselelerden dolayı canı sıkkın olmasına ragmen gözlerinin içi parlayarak yüzüme baktı ve inş. kızım dedi,bu senin hayatın ,ne de olsa bu dünya ve herkes herşey geçici sonuçta amellerimiz kalıcı ,üzerimize farz kılınanları yaparken rabbim yardım eder deyiverdi...
ve yarın bile olmada 22 ağustos 23:54 sularında bu kararımı verdim.artık dinimizin gerektirdiği şekilde yaşamaya başlıyacağım ,tesettür farz kılınmış ve ayetlerle acıklanmışsa hiç kimsenin yorum yapma ,yasak koyma ,hoş görmeme gibi lüxü olamaz.
RABBiM BU SİTEYİ HAZIRLAYIP BİZE YARDIMCI OLUP GÜC VERENLERDEN RAZI OLSUN.

EĞER HALA TESETTÜR KONUSUNDA KARARSIZ OLAN DİN KARDEŞLERİM VARSA SON SÖZÜM ŞUDUR : AHİRETTE HERKES KENDİ YAPTIKLARINDAN VE YAPMADIKLARINDAN SORUMLUYKEN NEDEN FARZ KILINMIŞ OLAN ÖRTÜNMEYİ BAŞKALARININ ÜZERİNE YIKMAYA CALIŞIP KENDİNİZ KANDIRIYORSUNUZ???KARDEŞİM UYANMANIN ,SİLKELENMENİN VAKTİ,YANLIŞ OLAN SİSTEME DUR DEMEK İÇİN ÖNCE KENDİ YANLIŞIMIZI DÜZELTMELİYİZ Kİ BİR KAÇ NESİL SONRA TORUNLARIMIZ DİNİNİN GEREKLERİNİ YAŞAMAK İSTERKEN ,DİNİ UNUTTURULMAYA ÇALIŞILMASIN...
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

UĞUR74

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bende siteye yeni üye oldum.Aradığım huzuru burda bulabiliyorum.namaz kılıyorum anca saçım açık kendimi yarım eksik hissediyorum.lütfen bana yardımcı olurmusunuz.çevre ne der diye düşünüyorum biraz kafam karışık dualarınızı bekliyorum.

büssra991

Kayıtlı Kullanıcı
herkese hayırlı aksamlar,
19 yasındayım acık ogretim okuyorum ve evde ben de kapanma denemeleri yapıyorum. iki gun önce üç Esap ve bone aldım, iki tane uzun etek aldım, İki gun oldu evde kapalı olarak iş yapıyorum. İnternetten eşarp bağlama şekillerini indirdim ve denemeler yapıyorum. Evden cıkmadım. Ama kapalı halimle komsular bize gelince beni gorduler. Cok garip duygular yasiyorum....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt