Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bende Kapanmak Istiyorum (1 Kullanıcı)

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm dün kardeşlerim
Bilmiyorum ne kadar doğru yapıyorumama bundan 5 sene önce kapalıydım ve iş aradım kapalıyım diye çok uzun süre iş bulamadım şu anda çalıştığım işyeride açık olursan alabiliriz işe dedi nefsime yenik düştüm ve açtım başımı
halada aynı şirkette çalışıyorum ama artık son zamanlarda ruhen çok huzursuz olmaya başladım namazımı kılıyorum Kuran'ımı okuyorum Allah kabul etsin sizlerinde bahsettiği gibi bendede bi eksiklik vardı.Ama bundan 15 gün önce eşimede sürpriz yaparak ani bir kararla kapandım.Tüm dolabımı boşalttım..Yeni tesettüre uygun kıyafetler aldım.Ama çalışmak zorundayım işyerine gelince açıyorum çıkışta tekrar kapatıyorum.Bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yalnış yaptığım.İşimi bıraksam işimee alıştım çalışmak zorundayımda bilmiyorum aklım çok karışık .Yardımlarını bekliyorum.ALLAH (c.c) emanet olun.

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilmiyorum ne kadar doğru yapıyorumama bundan 5 sene önce kapalıydım ve iş aradım kapalıyım diye çok uzun süre iş bulamadım şu anda çalıştığım işyeride açık olursan alabiliriz işe dedi nefsime yenik düştüm ve açtım başımı
halada aynı şirkette çalışıyorum ama artık son zamanlarda ruhen çok huzursuz olmaya başladım namazımı kılıyorum Kuran'ımı okuyorum Allah kabul etsin sizlerinde bahsettiği gibi bendede bi eksiklik vardı.Ama bundan 15 gün önce eşimede sürpriz yaparak ani bir kararla kapandım.Tüm dolabımı boşalttım..Yeni tesettüre uygun kıyafetler aldım.Ama çalışmak zorundayım işyerine gelince açıyorum çıkışta tekrar kapatıyorum.Bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yalnış yaptığım.İşimi bıraksam işimee alıştım çalışmak zorundayımda bilmiyorum aklım çok karışık .Yardımlarını bekliyorum.ALLAH (c.c) emanet olun.

sizi anlayabiliyorum.ne kadar zorlayıcı bir durum olduğunu.ama insanların sizi yönlendirmesi yerine siz kendi hayatınıza yön veriniz.destekçinizim.duacıyım.esenlikler dilerim.

berat05

Yönetici

aleyküm selam

İşvereninizle samimi içten bir şekilde hissettiklerinizi anlatsanız,düşüncelerinizi söyleseniz,kapandığınızda çalışmanızdaki veriminizden birşey kaybetmeyeceğinizi söyleseniz değişen birşey olmaz mı??

eğer olmazsa ve çalışmak zorunda iseniz bence yeni bir iş bulun derim.Araştırın.

Allah (c.c.) yardımcınız olsun bu yolda sizi daim ve sabit kılsın

selamün aleyküm

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim.Ama şunu düşün kapıyı açanda O (C.C.) dur kapayanda.İstediği hale getirebilir ne dilerse o olur.Onun için muhakkak ki içini ferah tut, ekmek kapımızı verende Rabbim dir.Bir yandan iş ara bence , her ne kadar alışmış olsanda içim huzursuz diyorsun haklısında zor bir durum.Ama bir yandan iş bak bence.
Rabbimin selameti üzerimize olsun.Amin.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYKÜM SELAM kardeşim sana yazmak için çok şey geçti içimden ama sonra bir hocanın anlattıgı bir hayat hikayesi geldi aklıma sadece onu yazmam yeterli olur heralde

hocanın agzından:
bir gün hastaneye gittim ve orda benimle ilgilenen hemşireyi görünce çok şaşırdım
_siz ayşe degilmisiniz
dedim
_evet hocam dedi

_kızım sen kapalı degilmiydin sohbetlerde hep kapalı gördüm seni dedim
-evet hocam kapalıyım ama işim işte ne yaparsın sonuçta dünyada ayakta kalabilmek için çalışmam lazım .dedi

bişey diyemedim ama içim acıdı dünya dedigin nedirki
sonra ilerleyen zamada toplantılara katılmamaya başladı bir arkadaşına sordum
_ayşe gelmiyomu dedim
üzülerek
_hocam ayşeyi kaybettik kansermiş hastalıgı bi kaç ay sürdü.dedi
yazık dedim hangi dünya ,hangi ayakta kalmak ............[/
COLOR]

böyle bir gerçek hikaye bilmem size yardımcı olurmu kardeşim rabbim işlerinizi kolaylaştırsın:H

şevval290606

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim bana bölesi desteğiniz için sağolun...Allah razı olsun...Yalnız bişey var arkadaşımın kapandığı sırada banada söleseydi keşke dedim çünkü ozaman cesaret alırdık birbirimizden diye geçirmiştim içimden ve onu yazdım ama tabi bunu yaşadığım çevrden dolayı sölüyorum.nasıl sevindim tüm mesajları okuyunca bir bilseniz...Artık hüküm verildi geri dönüşü yok.....

berat05

Yönetici
selamün aleyküm kardeşim

güzel hayırlı haberlerinizi bekleyeceğiz burdan

Allah(c.c.)'a emanet olun.

şevval290606

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
Güzel kardeşim ben de o yolda ilerlemek ve bu güzel vazifemizi yerine getirmeye çalışan kulardan biriyim.Rabbim inşallah en kısa sürede bunu bizlere nasip etsin.

Feyzullah Birışık ; "Bir bayan niçin örtünmek istemez" isimli kitabını aldım.Sanıyorum ki seninde bazı aile ile olan sorularına cevap verecektir.Okumanı tavsiye ederim.İçinde bunu içeren bölümleride vardı.Bu pek çok insanın kafasını karıştırabiliyor.Aile kavramı bizler için önenli olduğundan muhakak ki.Ancak yani herşeyi yaratan ve her şey için karar veren Rabbimdir.O dileseydi bizleri istediği şekilde yaratabilirdi.

Ey Rabbim bizleri affet ve iyilerle karşılaştır.Günahlarımızı bağışla, hatalarımızı karşımıza çıkarma, ayıplarımızı ve korkularımızı ört.Bizleri yolumuzdan şaşırtma.Son anımında bile iman ile göçmeyi nasip eyle.Amin.​
Bugün internetten tavsiye ettiğiniz bu kitabı buldum ve sipariş ettim inşallah en kısa sürede elimde olur.zaten şüphem yok bu konuda bakalım inşallah faydasını göreceğim

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
oleyy.seni de kandırdık.:)şaka tabi canım benim.kendin için en doğru kararı verdiysen her zaman biz seni desteklemeye hazırız.yeter ki Mevlam yardımcı olsun bize, biz de sana.çok mutlu oldum.kendi kapandığım zamanlar aklıma geldi.hoş geldin.selamet ile kal.tüm iyi duaların seninle olmasını yüce Allah tan niyaz ederim.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum. Rabbim razı olsun, yardımcınız ve yardımcımız olsun.B)B)

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaşlar...
Siteyi tesettür üzerine araştırma yaparken keşfettim ve kapanan arkadaşların paylaşımları çok hoşuma gitti.Bende içimden deliler gibi gelmesine rağmen kapanamıyorum.:( 23 yaşındayım ve bugüne kadar böle olmaktan çok utanıyorum.Allaha şükür namazlarımı hiç aksatmıyorum.Kuranı kerimi okuyorum. Yeni bilgiler edinip sohbetlere katılıyorum.Ama hep eksik kaldığımı hissediyorum.Benim ailem orta halli dindar. Babam hacı annem inançlı kardeşim başörtüsü düşmanı...Okul ve arkadaş çevremde kardeşim gibi...Yakınımda akrabalarımda hiç kapalı yok.Ananem ve babannem ve 2 teyzem hariç.Çok yakın bi arkadaşım kapandı bundan 9 ay kadar önce ve ben ona nasıl özendim anlatamam.Aslında kızdım ona neden benlede paylaşmadı bu durumu belki beraber yapardık ve destek olurduk birbirimize die ama olmadı...Ve onun karşılaştığı sorunlar beni korkuttu.Ozaman dedimki keşke daha önce yapsaymışım ozaman ona göre çizerdim hayatımı dedim aileleri tarafından örtünmeleri istenen veyahutta böle telkinlerde bulunulan kızları nasıl kıskandım bi bilseniz.Bende evde başıma örtüleri takıp denemeler yaptım.Gittim kendime beğendiğim 2 tane eşarp ve bone aldım.Zaman zaman dışarı çıktım.Ama hiç bir şekilde bi huzur duyamadım.Hep ailemden gizli bir iş çeviriyomuşum gibi terler içinde herseferinde kendimi eve zor attım.Aileme açıklasam ah bi anlatabilsem neden istediğimi... Onların en büyük derdi Benim iş sahibi olmam.Çünkü emek verdiler beni okutmak için.Karşı çıkarlarsa bu yönden baskı uygularlar tahminimce..En büyük korkumsa kardeşimden canım ciğerim ilk arkadaşım... ondan kopamam. Zaten artık bu nedenle evden çıkmak bile istemiyorum hatta çıkmıyorum...Bu nedenle sizlere akıl danışmak istedim.Ne olur yardım edin.Gördüm ki hep destek olmuşsunuz birbirinize ne olur banada fikirler verin...İçimdeki sıkıntıdan beni kuratrın.selamet ve dua ile

CANIM KARDEŞİM BENİM BENDE SENİN GİBİ KAPANMAK İSTEYEN AMA AİLEMİN BASKISINDAN DOLAI KAPANAMAYAN BİR KARDEŞİNİM.BENİM ANNEM BENİM KAPANMAMA ÇOK KARŞI GELİYOLAR ASLA BU EVDE OLDUĞUN SÜRECE KAPANAMAZSIN DİYOLAR.HALALARIM HERKES BANA KARŞI ÖYLE DAVRANIYOLAR.ALLAHIMA BİNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ RABBİM KARŞIMA DİNİNE BAĞLI BİRİNİ ÇIKARDI.O BENİM KAPANMAMI ÇOK İSTİYO BANA DESTEK VERİYO VE MORALİM ONUN SAYESİNDE ÇOK İYİ ŞÜKÜR.KEŞKE ŞİMDİ KAPANABİLSEM DİYORUM AMA MALESEF BUNA CESARET EDEMİYORUM.SANA SADEC SABRETMENİ TAVSİYE EDEBİLİRİM KEARDEŞİM ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim yazdığınız konuyu okudum hissettikleriniz çok güzel bi şey inşaallah o hislerinizi yaşayabilirsiniz kardeşim
biliyomusunuz ben 9 yaşımda kapandım bilsen ne kadar huzurlu olduğumu
MEVLAM SANA DA BU HUZURU YAŞATSIN İNŞAALLAH YAKINLARINIDA HİDAYETE ERDİRSİN
bi bakarsınki senin sayende kardeşinde kapanmış(bayansa tabi)
neyse canım ablacığım sana hep dua edeceğim inş.
MEVLA YAR VE YARDIMCIN OLSUN SELAM VE DUA İLE

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam

İşvereninizle samimi içten bir şekilde hissettiklerinizi anlatsanız,düşüncelerinizi söyleseniz,kapandığınızda çalışmanızdaki veriminizden birşey kaybetmeyeceğinizi söyleseniz değişen birşey olmaz mı??

eğer olmazsa ve çalışmak zorunda iseniz bence yeni bir iş bulun derim.Araştırın.

Allah (c.c.) yardımcınız olsun bu yolda sizi daim ve sabit kılsın

selamün aleyküm

Allah Razı olsun cevabınız için sağolun ilk işe girerkende bu konuyu konuştum ama patronum inançsız bi insan o sebepten kabul etmedi.Ben en iyisi başka bir iş bulayım.Bu şekilde daha fazla sürdüremeyeceğim.Allah heppinizden razı olsun .

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim.Ama şunu düşün kapıyı açanda O (C.C.) dur kapayanda.İstediği hale getirebilir ne dilerse o olur.Onun için muhakkak ki içini ferah tut, ekmek kapımızı verende Rabbim dir.Bir yandan iş ara bence , her ne kadar alışmış olsanda içim huzursuz diyorsun haklısında zor bir durum.Ama bir yandan iş bak bence.
Rabbimin selameti üzerimize olsun.Amin.

Allah Razı olsun.Herşey Allah'tan (c.c.).Bir sebep versede işten atılsam da bu huzursuzluktan bende kurtulurum ...

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
ALEYKÜM SELAM kardeşim sana yazmak için çok şey geçti içimden ama sonra bir hocanın anlattıgı bir hayat hikayesi geldi aklıma sadece onu yazmam yeterli olur heralde

hocanın agzından:
bir gün hastaneye gittim ve orda benimle ilgilenen hemşireyi görünce çok şaşırdım
_siz ayşe degilmisiniz
dedim
_evet hocam dedi

_kızım sen kapalı degilmiydin sohbetlerde hep kapalı gördüm seni dedim
-evet hocam kapalıyım ama işim işte ne yaparsın sonuçta dünyada ayakta kalabilmek için çalışmam lazım .dedi

bişey diyemedim ama içim acıdı dünya dedigin nedirki
sonra ilerleyen zamada toplantılara katılmamaya başladı bir arkadaşına sordum
_ayşe gelmiyomu dedim
üzülerek
_hocam ayşeyi kaybettik kansermiş hastalıgı bi kaç ay sürdü.dedi
yazık dedim hangi dünya ,hangi ayakta kalmak ............[/
COLOR]

böyle bir gerçek hikaye bilmem size yardımcı olurmu kardeşim rabbim işlerinizi kolaylaştırsın:H

Allah(c.c.)Razı olsun kardeşim.Hakkını helal et. Benimle bu olayı paylaştığın için Allah(c.c.) razı olsun.Ama başka iş bakacağım.Allah(c.c) bir sebep versede şu işten atılsamda bende kurtulsam bu karışık düşüncelerden.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
arık kapalı olanlar işi götürüyor, açın gözünüzü be şeriat yanlıları
kardeşim siz iyi değilsiniz anlaşıldı şeriat dediğin islam hukuku demek şeriatı kötüleyerek dinden çıktınız.Onu yok saymak islamın kurallarını yok saymaktır.allah akıl fikir versin.

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
"orta halli dindar"mış... şeriatçi desene şuna

kapan, al ananı da git Arabistan'a da tek telin açıkta olduğu zaman recm etsinler seni... Anla Türkiye'nin açık, uygar ve güzel olduğunu...

Pis Erdoğan'cı...

seni yönetim silmeden kendin git hadi bakalım.....senin gibileri çok gördük burda...

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
"orta halli dindar"mış... şeriatçi desene şuna

kapan, al ananı da git Arabistan'a da tek telin açıkta olduğu zaman recm etsinler seni... Anla Türkiye'nin açık, uygar ve güzel olduğunu...

Pis Erdoğan'cı...

SİZ NE DEDİĞİNİZİN FARKINDASMISINIZ BURASI İSLAMİ BİR SİTEDİR. BURDA SİZİN DİLİNİZ KONUŞULMAZ KALDIKİ İNSANLARA HAKARET ETMEKMİ SİZİN MEDENİYETİNİZ. NASIL ENGELLEYECEKSİNİZ BENİM ÖRTÜMÜ? EVET ÖRTÜLÜYÜM VE BURASI BENİM ÜLKEM SİZİN HADDİNİZE DEĞİL KALK ORAYA GİT BURAYA GİT DEMEK. İNSANLARIN GÖRÜŞLERİNİ DÜŞÜNCELERİNİ YAŞAYIŞLARINI BEĞENMEYEBİLİRİSNİZ AMA BU ŞEKİLDE KONUŞMAKTA UYGARLIK OLMASA GEREK. BEN BİR İNSAN KALBİ KIRMANIN NE KADAR KÖTÜ BİR ŞEY OLDUĞUNU BİLİYORUM. KARŞIMDAKİ AÇIKTA OLSA KAPALIDA OLSA BİR KALBİ OLDUĞUNUN FARKINDAYIM VE ONA GÖRE KONUŞURUM. SİZİN GİBİ HİÇ TANIMADIĞIM ETMEDİĞİM İNSANLARA SIRF BAŞLARINDAKİ ÖRTÜDEN DOLAYI ATIP TUTMAM. BURDAKİ İNSANLAR ARASINDA BİR KARDEŞLİK VARDIR BAŞI AÇIK OLANLARADA KAPALI OLANLARDA BU KARDEŞLİĞE DAHİLDİR. SİZİN BUNU ANLAMANIZI BEKLEMİYORUM SADECE SAYGILI OLUN. EĞER BEĞENMİYORSANIZDA BİRDAHA GİRMESSİNİZ OLUR BİTER SİZİN FİKİRLERİNİZİ BEĞENECEK İNSAN BULAMASSINIZ BURALARDA. BİZİM NİYETİMİZİ NE NİYETLE BAŞIMIZI ÖRTTÜĞÜMÜZÜ RABBİM BİLİYOR SİZ BİLMESENİZDE OLUR. BUNU ALLAHIN HUZURUNA ÇIKINCA HESAPLAŞIRIZ.

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Vay vay vay kimleri görüyorum... 2 şeriatçi de gelmiş...

Laiklik: Din ve devlet işlerinin birbirinden muaf tutulmasıdır. Yani deveti yönetirken din kurallarının değil, eşitlikçi, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak kuralların kullanılmasıdır.

Anayasa'dan "devletin dini islam'dır" ibaresi de çıkarıldığına göre, bu devletin islam hukukuna göre yönetilmesi 1.dereceden suçtur(açıklama için anayasa'nın ilk 3 maddesini okuyunuz.)

Kimseye ayrıcalık tanınamaz(bu da anayasada var). Nasıl ki ben Che t-shirtiyle kaymakamlığa gidemiyorsam siz de türbanla devlet kurumuna gidemezsiniz.

Ve sen "fatmana"... Ahmet Necdet SEZER'i Cumhurbaşkanlığından indirip, yerine, cezaevinden yeni çıkmış ampulkafa'yı başbakan ve onun yaltakçısı 11.yi başa getiren AMERİKA'dır... En kısa zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri bunu apaçık bir şekilde duyuracak ve gereken önlemi alacaktır. Bize her yerde arkamızdan vuran arapların adeti olan türbanı ne diye kullanıyorsunuz? Göreceğiz bakalım seçimden sonra ne olacak, Yaşar BÜYÜKANIT'ın tepesi atacak mı, Erdoğan ÖZKÖK, günlüğünde yazanları uygulayacak mı?

Ben hep burdayım isterseniz adres de vereyim, bildiğiniz tüm laik yerler...

KARDEŞİM GİT BAŞKA YERDE SİYASET YAP... BURADA KAYLE ALINMIYORSUN AKLI SIRA ORTALIĞI KARIŞTIRIP DURACAKSIN DAHA FAZLA
KOMİK DURUMA DÜŞME İSTERSEN

ayse_86

Kayıtlı Kullanıcı
Bende kapanmak istiyorum ama çok kararsızım kardeşlerim tekrar açılmak isterim diye korku var çok darda ve sıkıntıdayım içim şuan o kadar öyle bir çaresizki rabbim banada nasip eder inşallah kapanmayı çalışmaktayım ve çalıştığım yerdede kapalı birini istemiyorlar çok çaresizim banada yardımcı olrmusunz :(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt