Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bende Kapanmak Istiyorum (2 Kullanıcı)

şevval290606

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaşlar...
Siteyi tesettür üzerine araştırma yaparken keşfettim ve kapanan arkadaşların paylaşımları çok hoşuma gitti.Bende içimden deliler gibi gelmesine rağmen kapanamıyorum.:( 23 yaşındayım ve bugüne kadar böle olmaktan çok utanıyorum.Allaha şükür namazlarımı hiç aksatmıyorum.Kuranı kerimi okuyorum. Yeni bilgiler edinip sohbetlere katılıyorum.Ama hep eksik kaldığımı hissediyorum.Benim ailem orta halli dindar. Babam hacı annem inançlı kardeşim başörtüsü düşmanı...Okul ve arkadaş çevremde kardeşim gibi...Yakınımda akrabalarımda hiç kapalı yok.Ananem ve babannem ve 2 teyzem hariç.Çok yakın bi arkadaşım kapandı bundan 9 ay kadar önce ve ben ona nasıl özendim anlatamam.Aslında kızdım ona neden benlede paylaşmadı bu durumu belki beraber yapardık ve destek olurduk birbirimize die ama olmadı...Ve onun karşılaştığı sorunlar beni korkuttu.Ozaman dedimki keşke daha önce yapsaymışım ozaman ona göre çizerdim hayatımı dedim aileleri tarafından örtünmeleri istenen veyahutta böle telkinlerde bulunulan kızları nasıl kıskandım bi bilseniz.Bende evde başıma örtüleri takıp denemeler yaptım.Gittim kendime beğendiğim 2 tane eşarp ve bone aldım.Zaman zaman dışarı çıktım.Ama hiç bir şekilde bi huzur duyamadım.Hep ailemden gizli bir iş çeviriyomuşum gibi terler içinde herseferinde kendimi eve zor attım.Aileme açıklasam ah bi anlatabilsem neden istediğimi... Onların en büyük derdi Benim iş sahibi olmam.Çünkü emek verdiler beni okutmak için.Karşı çıkarlarsa bu yönden baskı uygularlar tahminimce..En büyük korkumsa kardeşimden canım ciğerim ilk arkadaşım... ondan kopamam. Zaten artık bu nedenle evden çıkmak bile istemiyorum hatta çıkmıyorum...Bu nedenle sizlere akıl danışmak istedim.Ne olur yardım edin.Gördüm ki hep destek olmuşsunuz birbirinize ne olur banada fikirler verin...İçimdeki sıkıntıdan beni kuratrın.selamet ve dua ile

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
allah'in Hükmü Varken Kulun Hükmü Olmaz Ortalama Insan ömrü 65-70 Yil Ki Bir Saniye Sonra Bile Ne Olacagiz Belli Degilken Fani Dünya Için Elimizden Gelen Herşeyi Yapiyoruz Degerli Kardeşim Bu Allah'in Emridir Kimse Ne Der Diye Düşünme Sen Dogru Olani Istiyorsun Ve Dogru Olani Yapmak Zorundasin Ilk Başlarda Zorluk çekeceksin Biraz Ama Zahmet Olmadan Rtahmet Olmaz Unutma Rabbim Yar Ve Yardimcin Olsun Inşallah Her Daim Dualarimda Olacaksin...

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim...rabbim tüm isteyenlere nasip etsin....bende zamanında okul için saçımı açanlardanım okadar pişmanımki şimdi...benimde çevremde çok örtülü yok ama beni hiç birinin tepkisi ilgilendirmiyor artık...şu 3 günlük dünyada en iyi işte çalışsak ne olur milyarder olsak ne olur....yarına çıkacağımız bile bellli değil.....bugüne kadar bütün atamaları geçiştirmeye çalıştım başımı açmak zorunda kalmayayım diye...bizi yaradanın emri varken çecredeki kimsenin lafı umrumda değil...beni sevmesinler görüşmesinler ben bişey kaybetmem..önemli olan rabbim beni sevsin...kılık kıyafete önem verip görüşmeyenler zaten gerçek sevenler değildir...en kısa zamanda içinizde verdiğiniz savaşı kazanırsınız inşallah...müjdeli haberlerinizi bekliyoruz..allaha emanet olun.

berat05

Yönetici
Siteyi tesettür üzerine araştırma yaparken keşfettim ve kapanan arkadaşların paylaşımları çok hoşuma gitti.Bende içimden deliler gibi gelmesine rağmen kapanamıyorum.:( 23 yaşındayım ve bugüne kadar böle olmaktan çok utanıyorum.Allaha şükür namazlarımı hiç aksatmıyorum.Kuranı kerimi okuyorum. Yeni bilgiler edinip sohbetlere katılıyorum.Ama hep eksik kaldığımı hissediyorum.Benim ailem orta halli dindar. Babam hacı annem inançlı kardeşim başörtüsü düşmanı...Okul ve arkadaş çevremde kardeşim gibi...Yakınımda akrabalarımda hiç kapalı yok.Ananem ve babannem ve 2 teyzem hariç.Çok yakın bi arkadaşım kapandı bundan 9 ay kadar önce ve ben ona nasıl özendim anlatamam.Aslında kızdım ona neden benlede paylaşmadı bu durumu belki beraber yapardık ve destek olurduk birbirimize die ama olmadı...Ve onun karşılaştığı sorunlar beni korkuttu.Ozaman dedimki keşke daha önce yapsaymışım ozaman ona göre çizerdim hayatımı dedim aileleri tarafından örtünmeleri istenen veyahutta böle telkinlerde bulunulan kızları nasıl kıskandım bi bilseniz.Bende evde başıma örtüleri takıp denemeler yaptım.Gittim kendime beğendiğim 2 tane eşarp ve bone aldım.Zaman zaman dışarı çıktım.Ama hiç bir şekilde bi huzur duyamadım.Hep ailemden gizli bir iş çeviriyomuşum gibi terler içinde herseferinde kendimi eve zor attım.Aileme açıklasam ah bi anlatabilsem neden istediğimi... Onların en büyük derdi Benim iş sahibi olmam.Çünkü emek verdiler beni okutmak için.Karşı çıkarlarsa bu yönden baskı uygularlar tahminimce..En büyük korkumsa kardeşimden canım ciğerim ilk arkadaşım... ondan kopamam. Zaten artık bu nedenle evden çıkmak bile istemiyorum hatta çıkmıyorum...Bu nedenle sizlere akıl danışmak istedim.Ne olur yardım edin.Gördüm ki hep destek olmuşsunuz birbirinize ne olur banada fikirler verin...İçimdeki sıkıntıdan beni kuratrın.selamet ve dua ile

Ve Aleyküm Selam Kardeşim

Bu duygular yabancı değil bana...5 ay önce bende buraya attım kendimi...huzur ve doğruyu bulmak adına..ÇOK ŞÜKÜR ki hak dostlarım yalnız bırakmadılar..

Naçizane size söyleyebileceklerimi lütfen dikkatlice okuyun...kalbinizi yoklayarak ama..

Eğer kalbiniz rahatsızsa yaşadığınız bu durumdan,namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???
Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz??? neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki babanız ne güzelki HACI en güzel desteği o vermeyecekmi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız BEN İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

NOt:
ben kapanmadan önce herkesle konuştum .
Önce annem-ablam( eşime süpriz yapmak adına hiç bilmedi sadece kapandığım gün gördü beni) sonra işim (ekmek kapım) sonra tek dostum arkadaşım

işyerinde patronum beni yanlış anladı önce ..fikirlerimi birinin değiştirdiğini sandı.kiminle konuştun dedi????
bende (eğer beni böyle kabul etmezseniz işten ayrılırım dedim- ki ayrılırsam borçtan batardım ama ne kadar kararlı olduğumu göstermem gerekiyordu.)
arkadaşıma şaka yapmasına dahi izin vermedim.Ne istediğimi Anladı....
bir arkadaşım KAPANIRSAN KONUŞMAM BİR DAHA DEDİ...
bende SEN BİLİRSİN DEDİM...ALLAH(c.c.)'tan başka sevgili var mıy dı ki???

beni kim caydırabilirdi ki???

Varsın beni gönülden sevmeyen arkadaşım olmasın,
Kardeşim,annem ailemdeki herkeste buna alışmak zorunda..
BEN MÜSLÜMANIM.VE KENDİ ARZUMLA KAPANIYORUM....

Kardeşim..uzun oldu biraz hakkını helal et ama bunlar benim hissettiklerim ve yaşadıklarım...BU KONUDA İnsanları mutlu etmek için kendinden ödün verme..
DÜŞÜN Kİ KAPANMA KONUSUNDA KOCAYA BİLE SÖZ DÜŞMÜYOR!!!

Allah'a emanet ol....

HAYIRLI CEVAPLARINI BEKLEYECEĞİM.

adviye_34

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim başlığını görünce inan ki çok üzüldüm bende aynı derten muzdaribim.bende kapanmak istiyorum ama benimde eşim musade etmiyor oda eşimde kapanmaya karşı olanlardan RABBİM kabul etsin bende 5 vakit namazımı kılanlardanım ama dediğin gibi hep bir tarafım benim de eksık kalıyorALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun dua ve selamla kal..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm değerli kardeşim..

Durumunuzu okudum ve çok üzüldüm..Bir insanın özellikle böyle bir konuda ailesiyle imtihan edilmesi çok zordur..Ben de çevremde kapanmak isteyip de kapanamayanlardan genelde bildik sebepler duyuyorum.. Fakat gerçek olan şu ki, bu sözümona mazeretlerin Allah c.c katında hiçbir değeri yok.. O'nun hükümlerini yaşamak, uygulamak, şahıslarla, mekanla sınırlayıcı olamaz.. Biz, bizi yoktan var eden, türlü nimet ve ihsanlarla kuşatan ve bizim ASIL SAHİBİMİZ olan Rabbinizin emriyle muhatabız. Allah'ın hükümleri konusunda da kullarla pazarlık edilemez, bu hükümleri yaşamamıza engel olmaya çalışan kullar da dinlenilemez, velev ki bu isterse anne-baba olsun... Rahman'ın hükmünü, emrini yaşamakta herkesin haklarının bittiği yerler vardır, haddini bilmesi gereken yerler... Bugün işyeri, okul v.s için birtakım tavizlerin verilmesi, taviz verene hiçbir şey kazandırmaz.. Zulüm sadece kapalılara değil, açık olanlara da yapılmaktadır.. Açık olanların hiçbir derdi yok, olmayacak demek değildir, açık kalmakla da kişinin, kendisinden maddi anlamdaki sıkıntıları bertaraf edebileceğini düşünebilmesi gibi bir saçmalık da mümkün olamaz..Allah c.c, herkesi farklı şekilde imtihan etmektedir. Değerli kardeşim, başlangıcı çok güzel bir şekilde gerçekleştirmişsiniz. Okuyunca sizin için çok mutlu oldum gerçekten. Bu konudaki gayretlerinizi, cehdinizi Rabbimiz c.c, hicretinizle tamam eylesin inşallah.. Çevresel ve maddi baskıları önemsemeyin.. Şeytan şu an sizi bunlarla korkutmaya çalışmaktadır, ''işsiz, aşsız, arkadaşsız kalmayı, dışlanma endişesini'' aşılayarak Rahman'ın yolundan döndürmek istemektedir.. Ebedi alemi istemek en hayırlısıdır değerli kardeşim. Biz O'na aitiz ve O'na döndürüleceğiz..Doğduğumuzda nasıl tek idiysek, ölümümüz ve hesabımız da tek ve yalnız olacak..O'nun azabına karşı da bizi kurtarabilecek hiç kimse yoktur; kapanmamızı istemeyenler, o gün gelip bizleri kurtarmayacaktır..Anne baba dahi evladından kaçacaktır o gün..Siz ebedi olana, kalıcı olana talip olun güzel kardeşim..Sıkıntılar olacak muhakkak, bunun ağır bir bedeli var, ama cennet ve ilahi rıza da meşakkatsiz ve zahmetsiz değil..Bu dünyada sınırlı günler sıkıntı çekersiniz belki ama ahirette sonsuz güzellikler sizi bekliyor olacak biiznillahi teala.. Rabbimiz c.c dilerse bu dünyada da kendisine tevekkül eden kulunu bırakmaz.. Yeter ki sabır..

Ve ailenizle imtihan aşamasında olduğunuz şu zamanda Mus'ab bin Umeyr'in ailesiyle olan imtihanını sık sık tefekkür edin güzel kardeşim.. Bu kutlu yolunuz, hicretle tamamlanır inşallah..Dualarımda olacaksınız..Hayırlı haberlerinizi bekleyeceğim inşallah. Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanet olun inşallah...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamün aleyküm şevval kardeşim
arkadaşlar çok güzel anlatmışlar....yüreklerine saglık hepsinin....ekleyecek fazla sözüm yok.. bu yolda kardelen olmaya deger... kardeşim... inşallah en yakın zamanda tesettüre uygun yaşarsınız zaten birkez yaşamaya başlarsanız o huzuru alırsanız çevrenizdekileniz ne dedigi çokta önemli olmaz ....sizin bu yolda yaptıgınız her fedakarlık sizin kutlu cihadınızdır....
rabbim yar ve yardımcınız olsun yolunuzu açık etsin kardeşim
rabbime emanetsiniz B)B)
selam ve dua ile________

şevval290606

Kayıtlı Kullanıcı
Şuan gözlerim dolu dolu...Çok teşekkür ederim hepinize Bu kadar kısa sürede beni derinden etkileyen cevaplar vediğiniz için Beni anlayan birileriyle konuşabilmek ve fikirler almak çok güzel...Aynı şeyleri yaşamış insanlarla olmakta Bunları buraya yazmak bile beni rahatlattı.Şuanda kendimi çok daha iyi ve cesur hissediyorum kardeşlerim... İnşallah.............

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim
Allah c.c en kısa zamanda sanada kapanmak isteyen tüm kardeşlerimizede nasip etsin inşallah.
Bende sizin gibi 5ay öncesine kadar bu düşünceler içersindeydim.Önce işimi bıraktım,aile şirketimizde çalışmaya başladım. etrafımda ailem ve arkadaş cevremde dahil olmak üzere hiç kapalı kimse yoktu.Sadece bu siteden tanıdığım çok değer verdiğim ablalarım kardeşlerim vardı. Nasıl olacaktı nasıl yapacaktım alışmam çok zor olacak diye düşünürken bir gün aniden yarın kapanıyorum dedim.Allah C.c ertesi güne çıkmak nasip etti ve kapandım şükürler olsun. Tam 3 ay oldu. Ömrümün sonuna kadarda daim olur inşallah. Allah c.c sanada nasip etsin inşallah güzel kardeşim.Çok mutlu ve huzurluyum.Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun.

Allah'a emanet olun kardeşim.

berat05

Yönetici
cesur ol kerdeşim

cesur ol kerdeşim

Şuan gözlerim dolu dolu...Çok teşekkür ederim hepinize Bu kadar kısa sürede beni derinden etkileyen cevaplar vediğiniz için Beni anlayan birileriyle konuşabilmek ve fikirler almak çok güzel...Aynı şeyleri yaşamış insanlarla olmakta Bunları buraya yazmak bile beni rahatlattı.Şuanda kendimi çok daha iyi ve cesur hissediyorum kardeşlerim... İnşallah.............

Cesur ol kardeşim...Heryerde Rabbimiz ..bizimle...
Bizim dualarımızda sizinle..

Allah(c.c.)'a emanet ol.

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
şevval290606´isimli üyeden Alıntı

inşallah kardeşim dua edeceğim sizin için....birnur kardeşimde haberi verdiğinde çok sevinmiştim abalacım sana bi sürprizim var dedi hiç kapanmasını beklemiyordum sürpriz olarak...yine birnurla aynı dönemde mahsun kul kardeşimiz kapandı sitemizden..berat kardeşim var .......berat kardeşim okadar güzel ifade etmişsinki duygularını etkilenmemek mümkün dğeil.....inşallah sıradaki müjdeli haberde senden gelir ....RABBİM YARDIMCIN OLSUN CANIM..HAYIRLI GÜNLER

berat05

Yönetici
inşallah kardeşim dua edeceğim sizin için....birnur kardeşimde haberi verdiğinde çok sevinmiştim abalacım sana bi sürprizim var dedi hiç kapanmasını beklemiyordum sürpriz olarak...yine birnurla aynı dönemde mahsun kul kardeşimiz kapandı sitemizden..berat kardeşim var .......berat kardeşim okadar güzel ifade etmişsinki duygularını etkilenmemek mümkün dğeil.....inşallah sıradaki müjdeli haberde senden gelir ....RABBİM YARDIMCIN OLSUN CANIM..HAYIRLI GÜNLER

Selamün aleyküm fatmana kardeşim..
İçimden geçenleri söylemek istedim, az bile gelir kalbimin içindekileri anlatmaya
BİZİ BİZDEN BAŞKA KİM ANLAYABİLİR??
BU manevi duygular sizler gibi dostalrla paylaşılır ancak..

DUA EDELİM BU KARDEŞİMİZE...GÜÇ VERELİM...bakarız yeni gün güzel şeyler getirir bize :H

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
canım KARDEŞİM YAZINI OKUDUM HEM ÜZÜLDÜM HEM SEVİNDİM VE BEN İNANIYORUM Kİ COK YAKINDA KAPANIRSIN O GÜZEL EŞARBINI SÜREKLİ TAKARSIN HAYATTA HERŞEY İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLMAZ VE BU HAYATIN NE ZAMAN BİTECEĞİNİ KİMSE BİLMEZ. GEÇ KALMADAN ÖLÜM SENİ BULMADAN SEN ÖLÜME HAZIRLAN NE ANNEN NE BABAN NEDE O COK SEVDİĞİN KARDEŞİN SENİ ASLA KURTARAMAZ SEN KENDİ GÜNAHLARINLA YARGILANACAKSIN GECE SESSİZLİĞİNDE DERİN DERİN DÜŞÜN BEN BÖYLE YAPARDIM DÜŞÜN VE DEKİ
BEN ÖLECEM RABBİMİN HUZURUNA CIKACAM BANA DİYECEKLERKİ SEN NEDEN DİNİMİZİN GEREĞİNİ FARZ OLANI YAPMADIN SEN ŞÖYLEMİ DİYECEKSİN HAŞA RABBİM SENDE BANA KIZACAĞINI BİLİYORDUM AMA DÜNYADAYKENDE ANNEM BABAM KIZAR DİYE KAPANAMADIM KUSURU BAKMA MI DİYECEKSİN YADA O GÜN GELDİĞİNDE BUNLARI DEMEDEN RABBİME BENİ TEKRAR DÜNYAYA GÖNDER O ZAMAN ANNEM BABAM SANA FEDE OLSUN VALLA EMİRLERİN HEPSİNİ YAPARIM MI DİYECEKSİN
UNUTMAKİ KARDEŞİM O GÜN GELDİĞİNDE COK GEC KALMIŞ OLACAKSIN SANA YEMİN EDERİM Kİ SENİN BENZER DURUMUNU BENDE YAŞADIM COK ŞÜKÜR OKUDUM RABBİME OLAN GÜVENİMİ ARTTIRDIM NAMAZA BAŞLADIM VE TÜM CESARETİMİ TOPLADIM KAPANDIM HATTA UZUN MANTO ALDIM GİYDİM VE DIŞARI CIKTIM O GÜN KADAR HUZURLU BİR GÜN GEÇİRDİĞİMİ HİÇ HATIRLAMIYORUM. ETRAFIMDAKİLER DALGA GECTİLER BU KIZ KAFAYI YEMİŞ BÖYLE YOBAZLIK MI OLUR DEDİLER SEN GENÇSİN YAŞLANINCA KAPANIRSIN DEDİLER İNANIRMISIN HİÇ DUYMADIM BİLE ONLARI TAKMADIM BİLE ÖLECEĞİMİ BİLSEM BİLE BU KARARIMDAN BENİ KİMSE VAZGEÇİREMEZDİ. OYLEDE OLDU ZATEN. ŞİMDİ COK HUZURLU VE MUTLUYUM RABBİME BİNLERCE KEZ ŞÜKÜRLER OLSUN SANA TAVSİYEM SAKIN KARARINDAN VAZGEÇME İNANKİ RABBİM AİLENİNDE KALBİNE VE ÖZELLİKLDE KARDEŞİNİN KALBİNE MERHAMET KOYACAKTIR İŞALLAH. SENDE HUZURA ERECEKSİN İŞALLAH BÖYLE DUA EDİYORUM KARDEŞİM
ALLAHA EMANET OL BİR KARAR VERİRSENDE BURDAN HABER VER DE SEVİNEYİM
SELAM VE DUA İLE

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

ALEYKÜMSELAM...kardeşim ALLAH c.c. bu aldığın kararda daim ve sabit kılsın İNŞALLAH...AİLENİZİ DE RABBİM ISLAH ETSİN...İNŞALLAH...
inanıyorumki İNŞALLAH hayırlı haberini alacağız...
ALLAH C.C. yar ve yardımcın olsun...
ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...selametle...

esra*

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam...hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah Allah'a Emanet Ol

hakyolunda

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm güzel kardeşlerim bunları okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.allah hepimizin yardımcısı olsun.yüreği açık allah dostu insanlar var hala şükürler olsun.onların yüzüsuyu hürmerine hala ayaktayız.ben çok azı açık olan bi ortamda yaşıyorum şükürler olsun.çevremdeki bayanların çoğu kapalı.ama dinimizi tam anlamıyla yaşamıyor çoğusu.allah bütün müslümanların kalplerini açsın onlara merhamet etsin.bizleride mümün kullarından eylesin(amin)selametle.

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
Güzel kardeşim ben de o yolda ilerlemek ve bu güzel vazifemizi yerine getirmeye çalışan kulardan biriyim.Rabbim inşallah en kısa sürede bunu bizlere nasip etsin.

Feyzullah Birışık ; "Bir bayan niçin örtünmek istemez" isimli kitabını aldım.Sanıyorum ki seninde bazı aile ile olan sorularına cevap verecektir.Okumanı tavsiye ederim.İçinde bunu içeren bölümleride vardı.Bu pek çok insanın kafasını karıştırabiliyor.Aile kavramı bizler için önenli olduğundan muhakak ki.Ancak yani herşeyi yaratan ve her şey için karar veren Rabbimdir.O dileseydi bizleri istediği şekilde yaratabilirdi.

Ey Rabbim bizleri affet ve iyilerle karşılaştır.Günahlarımızı bağışla, hatalarımızı karşımıza çıkarma, ayıplarımızı ve korkularımızı ört.Bizleri yolumuzdan şaşırtma.Son anımında bile iman ile göçmeyi nasip eyle.Amin.​

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm şevval ve adviye ve daha niyeti olupta isteğini gerçekleştirememiş hanım kardeşlerim. ben de o zaman kendimden anlatarak duygularınıza tercüman olayım.22 yaşındayım.çalışıyordum.sonra çıktım ve evde oturmaya başladım.en son geçtiğimiz ramazan ayında namaz kılmaya başladım.ve ardından ramazan bayramında Allah ın izniyle kapandım.bu benim için süreçti.namaz kılıyorsam_mantıken_kapanmam da gerekiyordu.tabi tüm bunları kalpten gelerek yapıyordum.ve dinimin gereği olduğu için.hiç düşünmedim bile çevrem ne der diye.ailem de ablam ve kardeşim kapalı değillerdi.üzerimde hiç kapanmam konusunda da baskı hissetmedim.bana ne derler diye de düşünmedim.kendi isteğimle anlayacağın.tepki olmadı mı?elbette ki oldu.iyi ya da kötü.dedim ya bunlar benim için bir süreçti.aradan 5 ay geçti ben de hiçbir değişiklik yok.kapalı bir bayanım.çok huzurluyum ve asıl şimdi özgürüm.daha önce de foruma yazmıştım çok ben bu konuları.insanların benimle konuşurken sadece gözümün içine bakmasını istiyorum vücuduma değil.en kaba şekilde böyle açıklayabildim.kusuruma bakmayın.şimdi insanlar bana daha olgun bir tavırla yaklaşıyorlar.çünkü ben de öyle bir hal içindeyim.Allah tan sonuna kadar devam etmesini dilemekteyim.senin için gerçekten zor bir karar ama hiç de gerçekleştirmesi hiç bir durum değil.bir kere gardırobundaki kıyafetlerin değişecek.örtünme tekniklerini öğreneceksin(dinime yakışan biçimde).ibadetlerine Allah ın izniyle devam edeceksin.ama en önemlisi tavırların değişecek.kapanmanın bir anlamı olacak en azından.arkadaşım kapandı ona çok yakıştı bana söylemedi darıldım gücendim değil..ben istedim,Allah emretti.inan kaybedeceklerin kazanacakların yanında hiçtir güzel kardeşlerim.benim de etrafımda çok var namazını kılan kitabını elinden düşürmeyen,niyeti ve ameli bir olup sevaplar işleyen hayırlı insanlar.evet onlarda diyorlar ki bana hep bir yanım eksik kalıyor diye.kalmasın.o eksik yanınızı da siz dolduruverin.toplumsal bir süreç bu.gündem de şu an türban meselesi var.insanlar ama çarpıtılıyorlar ama kapatılmaya zorlanıyorlar.siz siz olun kimseye prim vermeyin.kendi kararınızı kendiniz verin.ben de sizin kardeşiniz olarak yanınızdayım.hep destek tam destek.sizleri seviyorum hanım kardeşlerim.esenlikler diliyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt