Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BEN DE İDDİA EDİYORUM BU PİSLİKTİR (2 Kullanıcı)

ozlemkoca

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BEN DE İDDİA EDİYORUM BU PİSLİKTİR

dini açodan yaklaşmam eşime imkansız gibi...ben açık fakat namaz kılan bir bayanım..eşime bişe desem o bana ders veriyor..tek yardım cım allah ım...

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Selâmınaleyküm.

Bir yanlışlığı gücümüz yeter ise fiziki olarak müdahale etmeliyiz.
Gücümüz yetmezse; dilimiz ile uyarmalıyız, anlatmalıyız.
Dil ile de gücümüz yetmiyorsa; Allah'a havale etmeliyiz.

Ama bunların sırasına çok dikkat etmeliyiz ve gücümüz yetmezse hemen geri çekilip, konuşmaya başlamamalıyız. Yani biz şu yukarıdaki 3 şıktan hangisindeyiz? Gücümüz yetmiyorsa, anlatarak düzeltmeliyiz.

Bak bu içtiğin sigaranın hesabını Allah soracak senden,
ayakta hacet giderme, kabrinde azap çekersin,
bak müslümanlar eski kafalı değil yalnızca Avrupalılar yoldan çıkmışlardır,
bak bunları yapma ALLAH'TAN KORK ADAM.
ALLAH bunu yapma, şunu yap demeliyiz. Biz diyelim, demezsek onlara yardım etmiş, onların günahına ortak olmuş oluruz. Ümidimizi kaybetmeyelim, çünkü ALLAH bizi izliyor, uzakta değil hemen yanımızda, ALLAH azabını, insanların aceleciliği gibi hemen indirseydi, şu anda insan kalmazdı.

ALLAH manevî yardımcımız olsun, bizi imanımızdan ayırmasın.

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allahıma bin şükür eşim böyle oyunlara inanmaz kandırmaca bulur ve oynamaz fakat tanıdığım bir kaç kişi varki namazlarını da kılıyorlar fakat bu iddaa denilen oyunuda oynadıklarını biliyorum belkidide günah olduğunun farkında değiller inşallah tez zamanda bırakırlar Allah razı olsun kardeşim.selam ve dua ile.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
Selâmınaleyküm.

Bir yanlışlığı gücümüz yeter ise fiziki olarak müdahale etmeliyiz.
Gücümüz yetmezse; dilimiz ile uyarmalıyız, anlatmalıyız.
Dil ile de gücümüz yetmiyorsa; Allah'a havale etmeliyiz.

Ama bunların sırasına çok dikkat etmeliyiz ve gücümüz yetmezse hemen geri çekilip, konuşmaya başlamamalıyız. Yani biz şu yukarıdaki 3 şıktan hangisindeyiz? Gücümüz yetmiyorsa, anlatarak düzeltmeliyiz.

Bak bu içtiğin sigaranın hesabını Allah soracak senden,
ayakta hacet giderme, kabrinde azap çekersin,
bak müslümanlar eski kafalı değil yalnızca Avrupalılar yoldan çıkmışlardır,
bak bunları yapma ALLAH'TAN KORK ADAM.
ALLAH bunu yapma, şunu yap demeliyiz. Biz diyelim, demezsek onlara yardım etmiş, onların günahına ortak olmuş oluruz. Ümidimizi kaybetmeyelim, çünkü ALLAH bizi izliyor, uzakta değil hemen yanımızda, ALLAH azabını, insanların aceleciliği gibi hemen indirseydi, şu anda insan kalmazdı.

ALLAH manevî yardımcımız olsun, bizi imanımızdan ayırmasın.

B)

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

ozlemkoca yazdı:
dini açodan yaklaşmam eşime imkansız gibi...ben açık fakat namaz kılan bir bayanım..eşime bişe desem o bana ders veriyor..tek yardım cım allah ım...

ne sen ona ders ver nede o sana ders versin bu konularda .sus.
bukonuyu hiç açma bile .dinlemiyorsa anlatılmaz.ancak lisanı hal ile ona örnek olabilirsin.
başı açıklığını eleştirmiyorum ister aç ister kapat tercih senin. ama her dakika günah içindesin.kapatmadığın zaman.önce kendinzi bir tamamlayın daha sonrası kolay.
benim en çok üzüldüğüm şeylerden biride senin durumundakiler.yani başın kapanmasına inanırsında niye açarsın.namazda kapatırsında dışarda niye kapatmazsın.üzülüyom.....kızmıyom.....
iddda oynuyor vazgeçmiyor. başı açık vazgeçmiyor açıklıktan.
ikiside olumsuz mana ifade ediyorlar.
bari sen örtde olumsuzluk bire insin.
aziz kardeşim biraz sizi eleştirdik hakkınızı helal edin.
dost acı söyler ona göre.

selamün aleyküm.

resül kardeş iyi isabet .
tam bir pisliktir bu piyangolar.sanada selam.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

andelib yazdı:
ozlemkoca yazdı:

ne sen ona ders ver nede o sana ders versin bu konularda .sus.
bukonuyu hiç açma bile .dinlemiyorsa anlatılmaz.ancak lisanı hal ile ona örnek olabilirsin.
başı açıklığını eleştirmiyorum ister aç ister kapat tercih senin. ama her dakika günah içindesin.kapatmadığın zaman.önce kendinzi bir tamamlayın daha sonrası kolay.
benim en çok üzüldüğüm şeylerden biride senin durumundakiler.yani başın kapanmasına inanırsında niye açarsın.namazda kapatırsında dışarda niye kapatmazsın.üzülüyom.....kızmıyom.....
iddda oynuyor vazgeçmiyor. başı açık vazgeçmiyor açıklıktan.
ikiside olumsuz mana ifade ediyorlar.
bari sen örtde olumsuzluk bire insin.
aziz kardeşim biraz sizi eleştirdik hakkınızı helal edin.
dost acı söyler ona göre.

selamün aleyküm.

resül kardeş iyi isabet .
tam bir pisliktir bu piyangolar.sanada selam.

Aleykümselam..Allah razı olsun sizden......B)B)B)

@adalet@

Kayıtlı Kullanıcı

s.a arkadaşım.bana kalırsa bizler ilkönce kendi hatalarımızı gözden geçirmeliyiz ki başkalarının hatalarını eleştirip düzelte bilme hakkımız olsun.sorabilirmiyim sana inancını iyi öğrenmek adına herhangi bir gayretin varmı? bizler ne kadar "şunu şöyle yap bunu böyle yap" desekte pek bişey ifade etmez bence.öncelikle sen inancının neleri gerektirdiğini bilmelisin ve öğrenmelisin.öğrenmen içinde kadınlar için özellikle indirilen ayetlere, peygamber efendimizin(s.a.v) hadis-i şeriflerine ve peygamberimizin hanımlarının yaşam ve giyim usüllerine bakmalısın.ama lütfen bunları gözardı etme çünki hiç bellideğil bu kalp nezaman atışlarını sonlandıracak,bu gözler bu hayatı görmeyi sonlandırıp ebedi hayatı görmeye başlayacak.orada bizlerin neleri beklediğini iyice öğren de hem kendi eksiklerini hemde eşinin hatalarını giderebil.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun,cümlemizi de hidayete erdirsin inşallah.herkes sağlıcakla kalsın inşallah:|B)

ozlemkoca

Kayıtlı Kullanıcı

ya arkadaşlar şu iddia konusunda eşimden dolayı yakındım biraz siz benim açık olma meseleme takıldınız..neyse bişey diyemiyorum size durumumu bilmiyorsunuz çünkü..ben yavaş yavaş değişme aşamasındayım..açık olmam ise sonradan olan bişe değil kendimi bildim bileli böyleyim..kademe kadema değişmeye çalışıyorum allah ım yar ve yardımcım olsun inşallah..:(

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

ozlemkoca yazdı:
ya arkadaşlar şu iddia konusunda eşimden dolayı yakındım biraz siz benim açık olma meseleme takıldınız..neyse bişey diyemiyorum size durumumu bilmiyorsunuz çünkü..ben yavaş yavaş değişme aşamasındayım..açık olmam ise sonradan olan bişe değil kendimi bildim bileli böyleyim..kademe kadema değişmeye çalışıyorum allah ım yar ve yardımcım olsun inşallah..:(

s.a. AMİN kardeşim

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

@adalet@ yazdı:
s.a arkadaşım.bana kalırsa bizler ilkönce kendi hatalarımızı gözden geçirmeliyiz ki başkalarının hatalarını eleştirip düzelte bilme hakkımız olsun.sorabilirmiyim sana inancını iyi öğrenmek adına herhangi bir gayretin varmı? bizler ne kadar "şunu şöyle yap bunu böyle yap" desekte pek bişey ifade etmez bence.öncelikle sen inancının neleri gerektirdiğini bilmelisin ve öğrenmelisin.öğrenmen içinde kadınlar için özellikle indirilen ayetlere, peygamber efendimizin(s.a.v) hadis-i şeriflerine ve peygamberimizin hanımlarının yaşam ve giyim usüllerine bakmalısın.ama lütfen bunları gözardı etme çünki hiç bellideğil bu kalp nezaman atışlarını sonlandıracak,bu gözler bu hayatı görmeyi sonlandırıp ebedi hayatı görmeye başlayacak.orada bizlerin neleri beklediğini iyice öğren de hem kendi eksiklerini hemde eşinin hatalarını giderebil.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun,cümlemizi de hidayete erdirsin inşallah.herkes sağlıcakla kalsın inşallah:|B)
sevgili kardeşim burası net dünyası.burası lisanı kal mezrası.yazma diyarı .hatırlatma memleketidir.burada böyle faydalı olunabiliyo.ne güzel adam araştırmış.bir yazı sunmuş.yazıda bir yanlış varsa onu eleştirmek hakkındır.
burda kimin neyi yaptığını neyi yapmadığını bilemeyiz.onuda tartışamayız.ama yazısında bir yanlışlık varsa tartışabiliriz.hakaret etmeden.

yazıları bir hatırlatma olarak algılarsan iyi olur.
birisi soru soruyorsa kendi fikrini açıklarsın.bildiğini söylersin.
hiç kimse söylemezse kim yazı yazacak .nasıl okuyacak.
sana faydalı olmaya bilir .bana faydalı oluyor.
ben yazılanları acaba bu adam kendisi yapıyormu? diye düşünmüyorum.doğrumudiye düşünüyom.
doğruysa alırım.
yanlışsa atarım.eleştiririm.

selamun aleykum

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

ozlemkoca yazdı:

Annem kusurumuza bakma, damdan düşmüşün halinden, damdan düşmüş anlar. Biz senin ortamı gözümüzde canlandıramadık. O yüzden bilmiyoruz. Ama her sıkıntının ardından bir mükâfat gelir. Peygamberler oturdukları yerde islamı yaymadılar, zehirlenerek, öldürülme tehlikesinde, kafalarına taşlar vurularak, çileler içinde Allah'a ibadet ettiler. Bu senin durumunda Allah'ın sana verdiği sınavların bir tanesidir. Sakın nefse ve şeytana uyma, çünkü bunlar bizleri zayıf yerlerimizden vururlar.

Samanyolu Tv'de, Sır Kapısı programında izlemiştim, adam dinden çok uzak birisi. Uzak olmasıyla birlikte Allah'a yönelenleri istemiyor. Hanımı gayet iyi huylu, namazını kılan, her işinde Bismillahirrahmanirrahim diyen, güzel bir kadındı. Adam saçma görüyordu hanımının yaptıklarını, çok sert davranmıyordu ama çileden çıkarır gibi alay ediyordu.

-Adam hanımına sormuştu neden her hareketinde böyle diyorsun diye.
-Hanımı; Besmele ile başlanılan işleri Allah korur demişti.

Adam, hanımı denemek için para saklamasını istedi, hanımı da parayı alarak adamın bilmediği biryere, iyice gizleyerek, Bismillahirrahmanirrahim diyerek sakladı. Besmeleyi ağızdan değil yürekten çekmek lâzım.

Adam gizlice hanımını izlemişti, nereye saklıyor diye. Adam parayı saklanılan yerden alıyordu ve dışarıya, toprağa gömüyordu adam. Sonra akşam parayı istiyordu hanımından, hanımı sakladığı yerden parayı alıyordu ama üzerinde toprak vardı. Halbuki adam parayı alıp toprağa gömmüştü. Ama kadın Besmele ile başlamıştı işine.

O gün adam gerçeği anlamıştı ve kadının yaptıkları saçma gelmiyordu. Adam da artık dinine dönmüştü, serabı bırakıp doğru yola yönelmişti.

İnşAllah bu adam gibilerin başına Rabbimiz, böyle gerçeği görmelerini sağlayan olaylar verir. Doğru yoldan şaşmamak lâzım, ayrılmamak lâzım.

ozlemkoca

Kayıtlı Kullanıcı

sağol nikko kardeş.....B)

muhammed resul

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)S.A KARDEŞLERİM BENCEDE İDDİA,KUMAR HEPSİ PİSLİK ÜLKEMİZDEDE ÇOK ALLAH ONLARI ISLAH ETSİNB)B)B)B)

muhammed resul

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)S.A KARDEŞLERİM BENCEDE İDDİA,KUMAR HEPSİ PİSLİK ÜLKEMİZDEDE ÇOK ALLAH ONLARI ISLAH ETSİNB)B)B)B)

iremsu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a evet arkadaşlar sizlere katılıyorum idda öyle kötü birsey ki bildigim kadar çok kötü kumar oynayıpta ne anlıyorlar kumar oyniyınca hem paralar hemde arkadaşlıklar bozulur argo kelimeler ögrenilir bence çok kötü öyle alıskanlıklar olmaması gerekirB)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

deren75 yazdı:
s.a. Allahıma bin şükür eşim böyle oyunlara inanmaz kandırmaca bulur ve oynamaz fakat tanıdığım bir kaç kişi varki namazlarını da kılıyorlar fakat bu iddaa denilen oyunuda oynadıklarını biliyorum belkidide günah olduğunun farkında değiller inşallah tez zamanda bırakırlar Allah razı olsun kardeşim.selam ve dua ile.

B)B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

@adalet@ yazdı:

B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

muhammed resul yazdı:

a.s Amin inşallah...B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

iremsu yazdı:
s.a evet arkadaşlar sizlere katılıyorum idda öyle kötü birsey ki bildigim kadar çok kötü kumar oynayıpta ne anlıyorlar kumar oyniyınca hem paralar hemde arkadaşlıklar bozulur argo kelimeler ögrenilir bence çok kötü öyle alıskanlıklar olmaması gerekirB)B)B)

A.S B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

[marq]B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)[/marq]

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt