Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BEN DE İDDİA EDİYORUM BU PİSLİKTİR (2 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Bundan bir süre önce ülkemizde kumarhaneler açıktı. Çok insanının canı yandı, aileler parçalandı, intihar olayları görüldü. Allah`a şükür ülkemizde kumarhaneler kapandı. Son zamanlarda ise internet üzerinde kumar oyunları yaygınlaştı. Bunun yanısıra iddaa denilen yeni bir kumar oyunu çocuklar dahil herkes tarafından oynanmaya başladı. Müthiş bir medya desteğini de arkasına alan bu oyun adı altındaki kumar, umarım halkımızın eskiden olduğu gibi canını acıtmaz. Bu tabii ki olayın sosyal yanı, bir de olayın dini yanını ele almak gerekir. Kumar, Allah`ın yasakladığı şeylerden biridir. Allah Kuran`da kumarla ilgili olarak, Bakara 219 da "Sana uyuşturucuyu ve kumarı sorarlar. De ki; Bu ikisinde de büyük bir günah vardır, insanlar için çıkarlar da vardır. Ama onların kötülüğü yararlarından çok daha büyüktür..."der.
Maide 91 de "Şeytan, uyuşturucu ve kumara sokularak aranıza düşmanlık ve nefret yerleştirip sizi Allah`ı anmaktan, namazdan geri çevirmek ister. Artık son veriyorsunuz değil mi?" der. Etrafımızda bu tarz kumar oynayanları bu ayetlerle uyarabilirsiniz, belki gerçekten günahının farkında değillerdir, inşallah uyarınızı dinlerler ve Allah`ın şeytan işi pislik dediği şeyleri terkederler

derya_derya

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BEN DE İDDİA EDİYORUM BU PİSLİKTİR

B)B)B)B)B)B)SAĞOL KARDEŞ

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

İNŞ.UYARIYORSUN AMA KABUL ETMİYORLAR:(

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

handos yazdı:
İNŞ.UYARIYORSUN AMA KABUL ETMİYORLAR:(

:(:(:( inşallah onlarda durumun farkına varırlar Amin.......B)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

S A KARDE$IM BEN ALMANYA DA YA$IYORUM VE BURDADA COK OYNANIYOR I$IN EN CAN YAKAN KISMI ISE TÜRK GENCLERININ VE MÜSLÜMAN ÜLKELERIN EVLATLARI BU SALONLARI DOLDURUP TA$IRIYOR.COK ÜZÜCÜ.FAKAT E$IM BIR OLAYA $AHIT OLMU$ DÖNERCI YAN KOM$USU FIRINCIDAN KALEM ISTEMI$ I$INI BITIRINCE GERI VERMEK ISTEMI$ FIRINCI SORMU$ BU KALEMLE NE YAZDIN?LOTTO OYNADIM CEVABI ALINCA AAYYY AL O KALEMI SENIN OLSUN BEN ONUNLA BI DAHA YAZMAM DEMI$.DÜ$ÜNEBILIYOMUSUN?EKMEK TEKNESINE SOKMAYA BILE TENEZÜLÜ YOK KALEMI DAHi.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
S A KARDE$IM BEN ALMANYA DA YA$IYORUM VE BURDADA COK OYNANIYOR I$IN EN CAN YAKAN KISMI ISE TÜRK GENCLERININ VE MÜSLÜMAN ÜLKELERIN EVLATLARI BU SALONLARI DOLDURUP TA$IRIYOR.COK ÜZÜCÜ.FAKAT E$IM BIR OLAYA $AHIT OLMU$ DÖNERCI YAN KOM$USU FIRINCIDAN KALEM ISTEMI$ I$INI BITIRINCE GERI VERMEK ISTEMI$ FIRINCI SORMU$ BU KALEMLE NE YAZDIN?LOTTO OYNADIM CEVABI ALINCA AAYYY AL O KALEMI SENIN OLSUN BEN ONUNLA BI DAHA YAZMAM DEMI$.DÜ$ÜNEBILIYOMUSUN?EKMEK TEKNESINE SOKMAYA BILE TENEZÜLÜ YOK KALEMI DAHi.

Aleykümselam...Dediğiniz gibi böyle değerli insanlarda var...Allah(c.c) diğerlerinide böyle insanlar gibi düşündürmeyi nasip eylesin inşallah...Amin...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)

SEVGI HERYERDE

Kayıtlı Kullanıcı

TURKIYEM HEP OYLLE DEGILMI ALAHIN TUM HARAM KILDIGI FIILER NORMAL HELAL KILDIGI FIILER ANORMAL NE DIYEYIM ALLAH HIDAYET NASIP ETSIN

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

SEVGI HERYERDE yazdı:
TURKIYEM HEP OYLLE DEGILMI ALAHIN TUM HARAM KILDIGI FIILER NORMAL HELAL KILDIGI FIILER ANORMAL NE DIYEYIM ALLAH HIDAYET NASIP ETSIN

Amin inşallah....

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN.İNŞALLAH BU İLLETLERE YAKALANAN KARDEŞLERİM EN KISA ZAMANDA KURTULURLAR.RABB'İM TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ ŞEYTANIN ŞERRİNDEN ESİRGESİN İNŞALLAH. ŞÜPHESİZ O ÇOKÇA ESİRGEYEN VE BAĞIŞLAYANDIR.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_46 yazdı:
AMİN.İNŞALLAH BU İLLETLERE YAKALANAN KARDEŞLERİM EN KISA ZAMANDA KURTULURLAR.RABB'İM TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ ŞEYTANIN ŞERRİNDEN ESİRGESİN İNŞALLAH. ŞÜPHESİZ O ÇOKÇA ESİRGEYEN VE BAĞIŞLAYANDIR.

aMİN İNŞALLAH Allah razı olsun sizden...B)B)B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim Allah c.c. razı olsun...
dediğiniz gibi uyarılar yapılıyor fakat aynı, şeytan ve nefis o kadar ele almış ki insanları Allah c.c. hidayet versin...şeriat şeriat şeriat....başka yol yok...selametle İnşAAllah kardeşim...

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH BÖYLE İNSAN LARI İSLAH ETSİN İNŞALLAH ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM S.A.B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
selamün aleyküm kardeşim Allah c.c. razı olsun...
dediğiniz gibi uyarılar yapılıyor fakat aynı, şeytan ve nefis o kadar ele almış ki insanları Allah c.c. hidayet versin...şeriat şeriat şeriat....başka yol yok...selametle İnşAAllah kardeşim...

Aleykümselam...Allah sizdende razı olsun...:(B)B) a.e.o

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH BÖYLE İNSAN LARI İSLAH ETSİN İNŞALLAH ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM S.A.B)B)

Aleykümselam...Amin inşallah...Allah raz olsun...B)B)B)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

SEVGI HERYERDE yazdı:

Selâmınaleyküm.
Kardeşlerim, yazıların bazılarında ümitsizce haller anlatılmış. Bunlar bilmiyorlarsa yanlış olduğunu, karşılaştıkça biz düzelteceğiz bunları, uyaracağız. Şu ümitsizlikten de uzaklaşalım. Meselâ camideykende yaşlı amcalar ezanın sonunda Lâ ilâhe illAllah derken, öyle bir şekilde diyorlar ki, sanki çok dertleri var gibi, savaş meydanının ortasındalar gibi diyorlar. Biraz hareketli olmalıyız, sorumlu olmalıyız, bildiklerimizi bildirmeliyiz, güzelliklerimizi etrafa yaymalıyız.

Bir sınıfta öğretmenlik yapıyorsak, öğrencilerin hepside ilgisiz, dersi dinlemeyen, yaramaz bile olsalar, biz dersimizi anlatmalıyız. Çünkü o gürültünün arasında, bir öğrenci bizim anlattıklarımızdan birşeyler kapmaya çalışıyor olabilir.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
SEVGI HERYERDE yazdı:

Selâmınaleyküm.
Kardeşlerim, yazıların bazılarında ümitsizce haller anlatılmış. Bunlar bilmiyorlarsa yanlış olduğunu, karşılaştıkça biz düzelteceğiz bunları, uyaracağız. Şu ümitsizlikten de uzaklaşalım. Meselâ camideykende yaşlı amcalar ezanın sonunda Lâ ilâhe illAllah derken, öyle bir şekilde diyorlar ki, sanki çok dertleri var gibi, savaş meydanının ortasındalar gibi diyorlar. Biraz hareketli olmalıyız, sorumlu olmalıyız, bildiklerimizi bildirmeliyiz, güzelliklerimizi etrafa yaymalıyız.

Bir sınıfta öğretmenlik yapıyorsak, öğrencilerin hepside ilgisiz, dersi dinlemeyen, yaramaz bile olsalar, biz dersimizi anlatmalıyız. Çünkü o gürültünün arasında, bir öğrenci bizim anlattıklarımızdan birşeyler kapmaya çalışıyor olabilir.

B)B)B)

ozlemkoca

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun uyarıların için...ama çook insan bunu kabul etmiyor etsede işlerine gelmiyor...mesela benim eşim de çokk iddia oynuyor..rakamlar küçük ama canal başla takip ediyor..güzellikle de uyarsam tartışmada da çıkarsam vazgeçimem imkansız..:( üzgünüm

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

ozlemkoca yazdı:
allah razı olsun uyarıların için...ama çook insan bunu kabul etmiyor etsede işlerine gelmiyor...mesela benim eşim de çokk iddia oynuyor..rakamlar küçük ama canal başla takip ediyor..güzellikle de uyarsam tartışmada da çıkarsam vazgeçimem imkansız..:( üzgünüm

Allah sizdende razı olsun...Olaya bide dini konudan yaklaşırsanız belki bırakablir...B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt