Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

belki bir ders çıkartırım (1 Kullanıcı)

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşalr konular nerden nerye taşınıyo.gerçekten üzülüyom böyle olunca.rahatsız olanlar varsa girmesin siteye.insanların içindeki niyetler kişiliklerini ele veriyo.karı kca muhabbetiyle ne alakası var.insanların birbirine destek olması niye birilerini rahatsız ediyo.herkes işine baksın..

yüreğine gönlüne sağlik kaedeşim allah senden binlerce kez razi olsun.ben kalp kirmak istemiyorum.ama bu ima ettiği şeyden dolayida çok kirildim onu söylemeden geçemiycem

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
önce sen konuşmalrina dikkat et.sen insanlarinin arasini bozak için mi giriyosun buraya.sen insanlarin kalplerinden geçenleri bilemzsin bu kişi ile allah arsindaki münasebettir.insanlarin niyetlerini bilmeden yargisiz infaz yapma günahtir

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
hayır şimdi ashab kardeşime ne yaptın diye soracagım ama korkuyorum yine beni yanlış anlarsın diye bu bende yaptıgın tahribat acaba o kardeşimde senin yazdıklarını görünce ne kadar üzülecek bilmiyorum

yunbet kardeşim gereksiz insanlarin attiği iftaralra sen aldiriş etme ettiğiyle kalicaktir.ben namaza başladim.ama benim için çok zor oldu sabah uyandim telefonu kurdum uzağa koydum bilerek tekrar kapayip yatmamak için.telefon aldim uyandim tekrar yattim.amam yatarken kendimle çok savaştim ve nefsimi yendim ve allahinda izni ve inayetiyle kalktim.gecede namazla ilgili çok korkunç rüyalar gördüm.rabbimde benim kalkmami istiyodu ben bunu hissettim

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
yunbet kardeşim gereksiz insanlarin attiği iftaralra sen aldiriş etme ettiğiyle kalicaktir.ben namaza başladim.ama benim için çok zor oldu sabah uyandim telefonu kurdum uzağa koydum bilerek tekrar kapayip yatmamak için.telefon aldim uyandim tekrar yattim.amam yatarken kendimle çok savaştim ve nefsimi yendim ve allahinda izni ve inayetiyle kalktim.gecede namazla ilgili çok korkunç rüyalar gördüm.rabbimde benim kalkmami istiyodu ben bunu hissettim

iyi geceler kardeşim sorma işte bir kardeşimiz bizleri yanlış anlamış ama neyse sanırsam oda farkına vardı hatasının namaz konusunda bende senin gibi yaptım telefon çaldı kalktım lavaboya gidip geldim yataga oturdum işte o zaman tekrar inanılmaz bir uyku ve yorgunluk bastı ve uymuşum tekrar bilmiyorum yine olmadı ama olacak inşallah

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah tekrar deniycek miniz kalkmaya.şeytana uyma nefsinle savaş

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
çok istiyorum ama sanki bu dünyada ugraşacak başka insan kalmamış ta birtek ben kalmışım gibi ugraşıyor şeytan benimle ne zaman iyi birşeyler yapmaya kalksam kendisi beni durduramazsa karşıma birini çıkartıyor onunla tekrar yıkıyor beni bazen diyorum bu sefer ne olursa olsun dayanacagım açlıktan ölsem de bir damal su bulamasam da bütün dünya bana deli desede yapacagım diyorum on gün sonra ne oluyorsa kopuyorum

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
aslın da hiçde zor degil biliyorum seni aklındam hiç çıkarmasam hataya düşermiyim allahım

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Bu dünyada bizim aslinda yapmamiz gereken çoğu işimizi ibadetimizi buna bir çok şey daha ekleyebilirsin,hakkiyla yapmiyoruz yada hiç yapmiyoruz namaz gibi.şeytan o kadar savaşiyo o a-kadar savaşiyoki kendince görevini fazlasiyla yapiyo.biz neden allahin lanetlediği şu şeytan kadar olamiyoruz.bizim ondan ne eksiğimiz var tam tersine fazlamiz var.rabbimiz bizlere bütün yarattiği ins ve cins'ler içinde en üstünü olduğumuzu söylemiyo mu?biizm yapmamiz gereken tek şey bunu idrak edebilmek ve bunun bilicinde olmak.

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Yaratiliş gayemizi düşnmeliyiz.bu dünyaya sadce yemek içimek yaip uymak eğlenmek için mi getirldik.aslinda hepimiz biliyoruz ama çoğumuzun işine gelmiyo gerçekler buna bende dahilim.tabiki yemek yiyicez gerktiğinde eğenlicez yaşamda yer alicaz amam bir yandan da ibadetlerimizi yapicaz.hayata dalmiycaz.unutmiycaz gerçekleri

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
Bu dünyada bizim aslinda yapmamiz gereken çoğu işimizi ibadetimizi buna bir çok şey daha ekleyebilirsin,hakkiyla yapmiyoruz yada hiç yapmiyoruz namaz gibi.şeytan o kadar savaşiyo o a-kadar savaşiyoki kendince görevini fazlasiyla yapiyo.biz neden allahin lanetlediği şu şeytan kadar olamiyoruz.bizim ondan ne eksiğimiz var tam tersine fazlamiz var.rabbimiz bizlere bütün yarattiği ins ve cins'ler içinde en üstünü olduğumuzu söylemiyo mu?biizm yapmamiz gereken tek şey bunu idrak edebilmek ve bunun bilicinde olmak.

bencede bunun için yapmamız gereken ama yapmadıgımız şu olabilir belkide hiçbirşeyden korkmamalı sadece allahtan korkmalıyız ne açlık ne susuzluk ne geçim derdi nede gelecek kaygısı olamamalı sadece allaha tapmalıyız menfaat için başkalarına ilgi göstermemeliyiz en önemlisi paraya hayatımızda çok az deger vermeliyiz benim kanımca paraya fazla önem vermek onsuz olmaz demek gizli şirk olabilir neticede hiç paran olmasada yaşayabilirsin ama allahın olmayınca halin harap kim ne derse desin sadece duydugumuzu gördügümüzü onaylamalıyız ve gerçek bir müslüman olarak nefes alırken bu nasıl oluyor diyererk düşünüp ürpermeliyiz günahlarımız aklımıza geldiginde uykularımız kaçmalı uyumamalıyız ve şu soruyu kendimize her saniyr sormalıyız şimdi ölürsem halim ne olur

"Hiç kimse Allah gibi dost olamaz ve hiç kimse Allahın yardım ettiği gibi yardım edemez." Nisa 45

yalan olan

Kayıtlı Kullanıcı
bencede çok dogru ve şunuda unutmamalı allah dert verdikçe gülmeli bu bana vız gelir demeli şeytan sıkıştırtıkça gülüp geçmeli boşa ugraşıyorsun benim arkamda senin alt edemeyecegin bir güç var ancak biz ona dönecegiz denmeli kendince

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
bencede çok dogru ve şunuda unutmamalı allah dert verdikçe gülmeli bu bana vız gelir demeli şeytan sıkıştırtıkça gülüp geçmeli boşa ugraşıyorsun benim arkamda senin alt edemeyecegin bir güç var ancak biz ona dönecegiz denmeli kendince

işte bunu yapan zaten hiçbir şeyden korkmaz onada korku yoktur kanımca

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
yüreğine gönlüne sağlik kaedeşim allah senden binlerce kez razi olsun.ben kalp kirmak istemiyorum.ama bu ima ettiği şeyden dolayida çok kirildim onu söylemeden geçemiycem

kardeşim Rabbim hepimizden razı olsun.Ben düşüncelerimi yazdım.O kişide pişman oldu sanırım yazdıklarına.

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

konunun bir kaç sayfasını okudum göremediğim için konu ile ilgili bir hadis aktarmak istiyorum , eğer benden özce yazılmışsa özür dilerim ...

Ebu Hureyre ( radıyallahu anh ) den rivayet edildiğine göre , Rasulullah ( sallallahu aleyhi ve sellim ) şöyle buyurdu : İşlediği günahları açığa vuranlar dışında ümmetimin tamamı affedilmiştir. Adamın geceleyin bir günah işleyip sonra Allah onun bu ayıbını gizlemişken sabahleyin ey falan dün gece şöyle şöyle yaptım demesi günahını açığa vurmasıdır. Halbuki o kişi rabbi kendisinin kötülüğünü örttüğü halde geceyi geçirmişti. Fakat o Allah’ın örttüğünü kaldırarak sabahlamış bulunuyor. ( Buhari , edeb 60 , Müslim , Zühd 52 )

Kaynak ; Riyazü’s Sâlihîn

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

konunun bir kaç sayfasını okudum göremediğim için konu ile ilgili bir hadis aktarmak istiyorum , eğer benden özce yazılmışsa özür dilerim ...

Ebu Hureyre ( radıyallahu anh ) den rivayet edildiğine göre , Rasulullah ( sallallahu aleyhi ve sellim ) şöyle buyurdu : İşlediği günahları açığa vuranlar dışında ümmetimin tamamı affedilmiştir. Adamın geceleyin bir günah işleyip sonra Allah onun bu ayıbını gizlemişken sabahleyin ey falan dün gece şöyle şöyle yaptım demesi günahını açığa vurmasıdır. Halbuki o kişi rabbi kendisinin kötülüğünü örttüğü halde geceyi geçirmişti. Fakat o Allah’ın örttüğünü kaldırarak sabahlamış bulunuyor. ( Buhari , edeb 60 , Müslim , Zühd 52 )

Kaynak ; Riyazü’s Sâlihîn

teşekkür ederim kardeşim bu konuda burda kapanmıştır artık sagolasın

yalan olan

Kayıtlı Kullanıcı
zaten bizede bu yakışır yanlış varsa düzeltilir hata zaten kullar için

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt