Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

belki bir ders çıkartırım (1 Kullanıcı)

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar benin aklıma farklı veya daha öncede yapılmış olabilir ama benim haberim olmayan bir konu açacagım

düşüncem şu affınıza sıgınarak hani maksadım günah çıkarmak degil ama belki yararlı olabilrim diye ben buraya işledigim bir günahımı yazacagım ama kanımca basit olan bir günahı belkide büyük bir günahtır allah beni affetsin sizlerden istedigim sizin de günahlarınızı yazıp belkide birisine ben bunu kesin yapmamalıyım dedirtmek valla ne yalan söyleyeyim o kadar büyük günahlarım varki anlatsam heralde beni taşlarsınız ama allah affetsin demekten başka birşey gelmiyor elimden neyse günahıma geçmem gerekirse ........

yalan ne kadar basit bir günahtır bilmem ama bir gün bir yalan söyledim söylerken çok kolaydı ama hayatımı o kadar degiştirdiki bir yalan beni buralara kadar getirecegini hiç düşünmedim bundan 4 sene önce bir bayanla tanıştım ve o bayan kendisinin beni sevdigini söyledi tabiyki benim hoşuma gitmişti heleki hiç sevgi görmemiş bir insan olarak baya bir hoşuma gitti ama işin aslında bayan hiç bana ve aileme uygun biri degildi ama beni sevdigini söylemesi bunları bana unutturmuştu bu ilişkiye devam ettim ailemle aram açıldı bir çok şeyimi kaybettim ve bir müddet sonra bana uygun olmayan bu bayanın bana yalan söyledigini aslın da beni sadece menfaat için sevdigini ögrendim ben yalan söylememiştim ama onun bana söyledigi yalanın kurbanı olmuştum ara sıra bunun farkına varsam da umursamadıgım için onun yalanının ortagı olmuştum tabi bunun farkına varınca dogru bir şekilde hareket etmek varken yanlış olanı seçip bende ona yalan söylemeye başladım ondan artık hoşlanmadıgım halde yinede ondan hoşlanıyormuş gibi davrandım şimdi ise onu sevmememe ragmen ondan bir türlü kopamıyorum tamamen çaresiz bir durumdayım halbuki o bana bir yalan söylemişti bende ona şimdi, bir çok şeyimi kaybetmiş ailemle aram açılmış kafası son derece karışmış ne yapacagını bilmez bir haldeyim bir yalan için hepsi bu kadar bundan sonra ne yapacagımı tabiyki bilmiyorum yada biliyorum ama yapacak gücüm yok allah a emanet olun hakkınızı helal edin

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
yunbet kardeşim öncelikle şunu söylemek istiyorum sana o kişi sana başta yalan söylemiş onun sana yaptığı yanlışa binaen sende yanlış yapmışsın.menfaat için benimle birlikte oldu diyosun ve hala bu bildiğine göre onunla birliktesinşimdi bilmiyorum aranız belki zamanla düzelmiştir zaman herşeyin ilacıdır derler.bana göre eğer senin anlatttığın gibi biriysee bu kişi hem ailenle aranızın bozulmasına deyicek biri değil gibi geliyo banna.ailen ve sen bunları haketmiyosun gibi geliyo.tabiki herşeyin kararını sen vericeksin çünkü olayın içinde olan sensin.en iyi kararı sen vericeksin.ALLAH yardımcın olsun

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
aslında aklıma bile geldiğinde utandığım ama şu anda sizlere söylemeye bile cesaret edemediğim bi günahım var.ALLAH hidayetini üzerimizden eksik etmesin

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim dogrusu ne beni nede ailemi hakkedecek biri degil ama sevgi insanın gözünü kör ediyor derler ya yalan da olsa benim gözümü kör etti galiba ve hayla beraberim ma nasıl bitirecegim bende bilmiyorum bana o kadar haksızlık yapmış olmasına ragmen onu da kırmak istemiyorum nede olsa bende ona yalan söyledim belki de o yalanlarıma inanarak bana baglandı bilmiyorum yolumu kaybettim

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
nedir ashab kardeşim günahın söyleki belki elimizden birşey gelir hem nereye kadar saklayacaksın bir gün herkes ögrenecek ve bu arada benim de daha çok günahım var akla hayal gelmeyecek kadar çok ve büyük günahlar

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bencede kendini bu kişiden soğutmanın yollarını ara.Zaten geçerli sebeplerin var.Sana yalan konuşması menfaatı olması senin dediğin gibi.En kısa zamanda bence bitir.Çok zordur tahmin edebiliyorum ama ilerde üzülmemek için.

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
sagol zeyno kardeşim elimden geleni yapıyorum bir müddet uzak duruyorum ama sonra hiç yoktan yere beni ailem tekrar suçlamaya başlayınca bende kopuyorum madem yapmıyorum niye suçlanıyorum diyorum ve günaha geri dönüyorum sabır sabır sabır allahım

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
bak ne güzel söylüyosun kendi ağzınla.haklısın bende aşığım ALLAHA şükürki rabbim dualarımı kabul etti ve benim karşıma dürüst birini çıkardı v e şu anda nişanlıyım ALLAH nasip kısmet ederse haziranda evlenicez inşaalah.ama önemli olan insanın dengini bulması belki şu anda güzel vakitleriniz geçiyodur ALLAH korusun eğer o insanla evlenirsen bir süre sonra o evlilik sana verir ve daha fazla mutsuz olursun.yol yakınken vazgeç daha fazla üzülüceğine bırak onu ve kendini ibadete ada sana yardım edebilcek tek şey maneviyat.bak kendinde görüceksin ne kadar rahatlıycaksın.

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
malesef söyleyemem kardeşim.tövbe edicem ve inşallah ve bi daha işlemiycem bu günaı ALLAHın izni ve inayetiyle

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun ashab kardeş benim olayım çok ama çok farklıydı zaten sagol söyledigin herşeyi zaten bilmeme ragmen ve çogu zaman yapmama ragmen yine koptum senin de dedigin gibi allahtan başka gidecek yol yok inşallah bir daha kopmam

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
evet haklısın galiba burda bazı günahları söylersek sonucu kötü olabilir onun farkın da olup tövbe etmek en dogrusu allah tövbelerimizi kabul etsin inşallah

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
inşaalah kardeşim ne diyim elimden bişey gelmiyo

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
peki sence allah bizleri affedeckmi hani demeyecek mi beni bildigin halde bunu yaptın bunun affı olurmu derse ne cevap verecegiz bilmiyorum hemde 1000 lerce jkez aynı günahı işledim şimdi ne olacak

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Onu bilemiyorum kardeşim.ama affediceiğine inanmamiz gerekiyo.inşaalah affeder diyelim.tabi affeder diyede bu günah işliycez anlamina gelmiyo kendimize çeki düzen vericez.

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
herşeyden vazgeçmeli onun dışın da yoksa pek samimi olmaz bence paraymış gelecekmiş beni nasıl biliyorsan öyle yaşat allahım nede olsa sen herşeyin en iyisini bilirsin

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
benim ki de yunus tanıştıgınıza sevindim kardeşim allah bizi affetsin belli ki senin de derdin benden aşagı kalır degil ne diyeyim sadece elimden bu gelir heralde

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHA ŞÜKÜR benim durumum sanan göre daha iyi en azından ben mutluyum sadece bi tövbe edebilsem tamam ama bi dahah işlemekten korkuyorum

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
işte bende ondan bahsediyorum bende bir çok kez hata yaptıgımım farkına vardım ama yine aynı günahı işledim gerçegi biliyorum kayıtsız şartsız allaha teslim olmak ama yapmaya gelince biryerde kopuyor bu da benim imanımın zayıflıgını gösteriyor galiba

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt