Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bayat ekmekler (1 Kullanıcı)

hanif 2

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ağu 2009
Mesajlar
46
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Slm arkadaşlar malum Ramazan ayındayız bir çoğumuz çalışıyoruz iftar için hergün taze ekmekler pideler alıyoruz kalan parça ekmeklerimiz bayatlıyor.Ben o bayatlayan ekmekleri dilimleyip difrizde biriktiriyorum küflenmesin diye yeterli ekmek birikince vereceğim tarifi sizde deneyin biz ailece seviyoruz

MALZEMELER
Dilimlenmiş bayat ekmek
Salça
Sıvı yağ
Kaşar peynir
Tuz

YAPILIŞI
Ekmek dilimlerini fırın tepsisine yerleştirin salçayı derin bir kasede tuz sıvı yağ katıp çırpın biraz sulandırarak kıvamını akıcı hale getirin tepsideki ekmeklerin üzerine yemek kaşığı ile sürün ince dilimlenmiş kaşar peyniride üzerine ekeyin sicak fırında on dakika sonra nefis ve çıtır olucaklar afiyet olsun ben evde bulunan malzemeye göre kıymalı sucuklu kaşarlı acılı ekliyorum sizde arzunuza göre yapın afiyet olsun
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,967
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
45
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
teşekkürler .. salça yerine beşamel sosla da olurmu .. denedinizmi ..

başka tarifler varsa bayat ekmeklerle ilgili güzel olur .. israf etmeyelim degilmi ; )
 

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
allah razı olsun senden kardeşim sanki senin verdiğin tarifi daha önce okuduğumu anımsadım şimdi kalıcı oldu aklımda annem de çöpe atıp duruyor kuru olan ekmekleri bir göstereyimde nasıl değerlendireceğini :)
 

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2008
Mesajlar
1,913
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
35
Konum
"Lâ taknetû min Rahmetillâh"
bunuda denemek lazım ;) ellerinize saglık olsun...

birde ekmekleri ufak ufak dograyıp süt az su ve rendelenmiş peynir ile yoğurup tavada kızartıncada güzel oluyor denemekte fayda var :) istege göre yumurtada eklenebilir ;)

selam ve dua ile..



 

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2009
Mesajlar
5,725
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
37
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullah...
Hayırlı ramazanlar kardeşlerim...
Allah c.c. razı olsun...
Ne güzel yeni bir tarif öğrendim..:a12:
Allah'ın izniyle evde uygulayayım...
Emeğinize sağlık..
En güzeli israf etmeden çok güzel yemek çeşitleri çıkarmak...:a15:
Bilgileriniz içinde..:T
Selam ve duayla...
Allah'a emanet olun..
 

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Kas 2007
Mesajlar
2,060
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
TÜRKİYE'NİN UZAK DOĞUSUNDAN
teşekkürler bayatlamış ekmek özellikle ramazan ayında çok fazla oluyor ve insan ne yapacağını şaşırıyor israf etmemek adına.hemen deniyorum inşaallah.selamlar.
 

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
5,817
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Ve aleykümselam kardeşim
Emeğinize sağlık güzel bir tarif lezzetli olacağını tahmin ediyorum denemek lazım..
Evet bayat ekmekleri değerlenirebiliriz
Biliyoruzki dinimizde israf etmek haramdır..
Hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum..
selam ve dua ile...
 

hayal_8100

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ara 2006
Mesajlar
440
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
yada ekmekleri küçük kareler halinde doğrayıp fırında kızartıyosunuz ve o kızarttığınız ekmeğide çorbayla çıtır çıtır yiyorsunuz.ağzım sulandı ne yalan söyliyim:)
 

hanif 2

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ağu 2009
Mesajlar
46
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
ALLAH hepimizden razı olsun inş-ALLAH bildiklerimizi paylaşırsak birbirimize faydalı oluruz herkes bildiği değişik yada yöresel pratikleri tarif yada bilgileri yazarsa sofralarımız zenginleşir.bende aldım birkaç tarif devamını bekliyorum RABBİM yar ve yardımcımız olsun selametle kalın.
 

melaike_ftm

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Haz 2009
Mesajlar
22
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Allah razı olsun kardeşim teşekkürler israf etmemeliyiz rabbimin verdigi nigmeti aeolun slm ve dua ile
 

EL-Mina

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eyl 2009
Mesajlar
71
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
selamın aleyküm arkadaşlar bayat ekmekleri değerlendirmek için bendende bir tarif
bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında nar gibi kızartın.200 gr kadark kıymayı 2 adet doğradığınız soğanla kavurun. pul biber karabiber bir kaşık salça ekleyin bir çevirin 2yumurtayıda çırpıp karışıma ekleyin karıştırarak yumurtayı pişirin 3lt kaynar suyu ekleyin
iri bir patatesi küçük küp şeklinde doğrayıp hemen kaynamakta olan karışıma ekleyin pişince üzerine reyhan atın.bir tabağa yiyeceğiniz kadar ekmek alın üzerine pişirdiğiniz karışımdan istediğiniz miktarda döküp afiyetle yiyiniz.buna bizim oralarda ekmek aşı derler
papara diyenide duydum yöresel bir yemektir


Allaha emanet olun
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,967
Tepki puanı
6
Puanları
0
Yaş
45
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamın aleyküm arkadaşlar bayat ekmekleri değerlendirmek için bendende bir tarif
bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında nar gibi kızartın.200 gr kadark kıymayı 2 adet doğradığınız soğanla kavurun. pul biber karabiber bir kaşık salça ekleyin bir çevirin 2yumurtayıda çırpıp karışıma ekleyin karıştırarak yumurtayı pişirin 3lt kaynar suyu ekleyin
iri bir patatesi küçük küp şeklinde doğrayıp hemen kaynamakta olan karışıma ekleyin pişince üzerine reyhan atın.bir tabağa yiyeceğiniz kadar ekmek alın üzerine pişirdiğiniz karışımdan istediğiniz miktarda döküp afiyetle yiyiniz.buna bizim oralarda ekmek aşı derler
papara diyenide duydum yöresel bir yemektir


Allaha emanet olun

evet anladım :)
deneyelim inşaALLAH ama yumurta neden varki : )

TEŞEKKÜRLER ...
 

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
1,730
Tepki puanı
37
Puanları
48
Yaş
49
selamın aleyküm arkadaşlar bayat ekmekleri değerlendirmek için bendende bir tarif
bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında nar gibi kızartın.200 gr kadark kıymayı 2 adet doğradığınız soğanla kavurun. pul biber karabiber bir kaşık salça ekleyin bir çevirin 2yumurtayıda çırpıp karışıma ekleyin karıştırarak yumurtayı pişirin 3lt kaynar suyu ekleyin
iri bir patatesi küçük küp şeklinde doğrayıp hemen kaynamakta olan karışıma ekleyin pişince üzerine reyhan atın.bir tabağa yiyeceğiniz kadar ekmek alın üzerine pişirdiğiniz karışımdan istediğiniz miktarda döküp afiyetle yiyiniz.buna bizim oralarda ekmek aşı derler
papara diyenide duydum yöresel bir yemektir


Allaha emanet olun

aleyküm selam.
eskiden annem çok yapardı.
içine bulgur da konurdu bazen,yumurat da kırılırdı.
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,968
Tepki puanı
7
Puanları
0
Yaş
44
selamın aleyküm arkadaşlar bayat ekmekleri değerlendirmek için bendende bir tarif
bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında nar gibi kızartın.200 gr kadark kıymayı 2 adet doğradığınız soğanla kavurun. pul biber karabiber bir kaşık salça ekleyin bir çevirin 2yumurtayıda çırpıp karışıma ekleyin karıştırarak yumurtayı pişirin 3lt kaynar suyu ekleyin
iri bir patatesi küçük küp şeklinde doğrayıp hemen kaynamakta olan karışıma ekleyin pişince üzerine reyhan atın.bir tabağa yiyeceğiniz kadar ekmek alın üzerine pişirdiğiniz karışımdan istediğiniz miktarda döküp afiyetle yiyiniz.buna bizim oralarda ekmek aşı derler
papara diyenide duydum yöresel bir yemektir


Allaha emanet olun
mina kardeşim 3 litre su mu ben mi yanlış anladım. fazla değil mi? çorba gibi çok sulu bir şey mi acaba hiç bilmiyorumda.
 

GEVHER

Yönetici
Katılım
9 Eyl 2008
Mesajlar
3,923
Tepki puanı
2,346
Puanları
163
mina kardeşim 3 litre su mu ben mi yanlış anladım. fazla değil mi? çorba gibi çok sulu bir şey mi acaba hiç bilmiyorumda.


Papara , Ekmek Mantısı olarak da bilinir .

Kurutulmuş ekmekleri ıslatıp mantı kıvamına getireceği için hazırlanan sosun bol sulu olması gerekiyor.Ama su miktarı sizin zevkinize göre değişir.

Ekmeklerin üzerine bu sosu döktükten sonra sarımsaklı yoğurt da ilave edebilirsiniz.Tıpkı mantıda olduğu gibi.

Not : yumurta lezzeti artırması için konulmaktadır .
Kokusundan rahatsız olanlar yumurtasız da yapabilir ; ama et suyu ya da et tableti kullanırlarsa tadından birşey kaybetmeyecektir.
 

EL-Mina

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eyl 2009
Mesajlar
71
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
hayırlı sahurlar yemek pişirmeye kalktığım için cevap yazamadım aynen gevher kardeşimin
dediği gibi hem bayat ekmekleri değerlendiriyorsun hemde başlı başına doyurucu bir yemek oluyor ekmek bizim sofralarımızın vazgeçilmezi olduğu için daha bayat ekmekleri değerlendirmek için çok tarif var dahada yapamayan küflendirmeden kuşlara ıslayıp verelim lütfen

rabbim bizi ziyan etmekten ziyan görmekten korusun inşallah

Allaha emanet olun
 

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
455
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
.................................
 

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ara 2007
Mesajlar
414
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
annemde yapiyor bunu ama kaşar koymuyoruz daha az salça ve soğan ve kıymalı su yapıyor bi çeşit çorba oluyor daha doğrusu suyuda dilimlenmiş ekmeğin üstüne döküyor üstünede sarımsaklı yoğurt yapıyor bazende sarımsaksız tabi çok güzel oluyor israfta etmemiş oluyoruz :) oruç oruç canım çekti :)
 

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Tem 2009
Mesajlar
5,725
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
37
Esselamun aleyküm

Esselamun aleyküm


Kolay Peynirli Pizza
Malzemeler,
1 adet bayat ekmek
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım kâse rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı kekik
2 adet domates
1 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı,
Bayat ekmeği dilimleyip mutfak robotundan geçirin.
Derin bir kapta ekmek, yoğurt, kekik ve beyaz peyniri karıştırın.
Orta derinlikte fırın tepsisini yağlayın.
Ekmekli karışımı fırın tepsisine döküp, üzerini düzleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin.
Fırından çıkardığınız pizza hamurunun üzerine kaşar peynirini yayın.
Üzerine domates dilimleri ve siyah zeytini yerleştirin.
Tekrar fırına verip kaşar peynir eriyene kadar pişirin.
Sıcakken dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun:a12:​
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt