Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

:) Bayanlar Ve Baylar.... (2 Kullanıcı)

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bende çalışıyorum daha çoluk çocuk yok bakacak eşim benim iş çıkışı saatimden 2 saat önce geliyor sobayı yakıyor yemekte yapıyor.yiyor içiyoruz sadece ev işindede yardımcı olur.mesela ben ütü yaparken söylerim süpürgeyi çalıştır sende süpür derim o da süpürü ama genelde ben işimi haftasonuna koyarım ben yaparım dışarı çıkmıcamız zamanlar.sonrada koltuk üzerine uzanırım kalkamam hamlarım hertarafım ağrır bilmiyorum daha önce olmazdım ama şimdi bu hamlamayıda hamileliğime sayıyorum.artı eşim hergün yapmaz canı isterseee.artı bayanlarında çalışmaya gücü varsa çalışsın derim bu devirde abilerden biile fayda yok tırnağın vara başını kaşı.misali çok şükür şimdilik kimseye muhtac değiliz allah muhtac etmesin.kendi ayaklarımız üstünde durmaya çalışıyoruz.
not:tabi şimdi kaynanam var evde yemekleri o yapıyor benim kocamda sefasını sürüyor...amaaa ŞİMDİLİK.

Allah size tecrübeli bir eş nasip etmiş. dilerim hep huzurlu bie yuvanız olur....

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm.çalışan bir bayanım ama bu güne kadar hiç şikayet etmedim.yaptığım işten keyif almaya çalıştım alıyorumda.evimin işini yapmak bana işkence değil mutluluk veriyor.eşimin yardım edip etmemeside hiç önemli değil inanınki.zaten istemem aman kalsın:Kyardımcı olayım derken düzenimi altüst eder:K.ben memnunum hayatımdan.Allaha emanet ol kardeşim.

a.s
genelde baylar bayanalra yardım ederken bir beceriksizlikleri tutar ki bir daha bayan ona iş söylemesin diye...:K şaka bir yana insan kendi düzeni nasılsıa öyle yaşamalı . ben evli değilim . ama bazı komşularımızın eşelerini görüceksiniz
camalrı siliyo, kapının önünü siliyo , halı yıkıyoo, çamaşır bile asıyo mevla hamarat yaratmış. yani istenildimi herşyde yapılabilir. yok diye birşey yoktur... selametle...

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm..Bizim evde ayak işlerini hep ben yapıyorum...Ailede en küçük çocuk olmak..Çok zor bir iş...:K

Ama işte bahane olarak sen çok hızlısın ondan sana yaptırıyoruz diyince kandırabiliyorlar beni :K

Hayırlı günler..

aleyna ve aleyküm selam. bilirim ayak işlerini yapmamnın zorluğunu bir zamanlar bende yapmıştım. örnek verim bir tane; markete gönderiyorlardı şunu ve şunu al diye alır onalrı eve gelirdim iki dakika geçemz git ekemek al derlerdi . git gellerle büyüdük...

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum benim esim bana hiç yardim etmez çalismiyorum bir kizim var .. bir ornek vereyim gulelim biraz geçen gunlerde disari çikmamiz gerekiyordu ben ordan oraya kosusturuyorum resmen kahvalti sofrayi toplamak etrafi toparlamak ve çocugu hazirlamak ... neyse butun bunlari yaptim ve hazirlanmaya basladim,baktim esim oturmus oylee televizyona bakiyo ya dedim Allah askina çocugu pusetine koy bari herseyi benden bekliyorsun valla ne yalan soylim sirf bu yuzden benimle tartisti çovugu hazirlamak ve butun o diger isler senin gorevin dedi suratini asti oturdu ... o an çok kizmistim ama simdi komik geliyor.. bir arkadasimizda yazmis yetistirme tarzi çok onemli zamaninda tirnaklarini bile annesi kesermis kendi yapabilecekken !!!!! simdi dogal olarak ta benden bekliyor ama hangi birine yetisebilirim ??? selam ve dua ile..:K:H

aleykümselam... abla yazdıklarına ben de güldüm ama eşinizide haksız gördüm sanki çoçukalr tek sizin çoçukalrınızmış gibi davranmış yedi yabancı gibi ... böyle olmaması lazım... ama mevla eşinizle aranızı bozmasın hep mutlu olursunuz inşallah.:evet:H

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam... abla yazdıklarına ben de güldüm ama eşinizide haksız gördüm sanki çoçukalr tek sizin çoçukalrınızmış gibi davranmış yedi yabancı gibi ... böyle olmaması lazım... ama mevla eşinizle aranızı bozmasın hep mutlu olursunuz inşallah.:evet:H[/Q
konu harika tam tartışılacak bir konu bence yardıma ihtiyaç duyduklarında yardım etmeliler derim şahsen evli değilim ama evlenirsemde yaptırmam çünkü inanılmaz titizim kimsenin yaptığı işi beğenmiyorum
s.a fatıma cümle arasında mevla eşinizle aranızı bozmasın demişsin Allah c.c. mutlu olan bir beraberliği neden bozsun ki eşleri düşman mı ederki cümle ters geldi bana yanlışsam Allah rızası için yanlışımı düzelttin..ama o beraberlikte eşler birbirlerine kan kusturuyorsa neden hala rabbim ayırmasın birbirini yesinler mi?Allaha emanet olun..yanlış bir bilgi verdim ise Allaha sığınırım..hakkınızı helal edin..

2.diriliş

Kayıtlı Kullanıcı
selam aleyküm madem biz islamı secmişiz madem ehli sünneteniz madem Hz. Muhammed A.S.V. kainatın tılsımıdır hem madem biz onun ümmetiyiz hem onun sünneti seniyesine ittiba insanı insanı kamile çıkarır hem madem ahir zamanda onun sünneti seniyesine sarılmak yüz şehit ecrini almak demektir ee o zaman biz okumuyormuyuz işitmiyormuyuz Fahri Kainat Efendimiz a.s.v evde hanımlarına validelerimize de yardım ederde o 7 tane eşine tam olarak saysını bilmiyorum her neyse eşini aynı anda hiç birinin kalbini kırmadan ve mükemmel hilmiyle idare ederdi ee bundan sonra artık bize tabi bana değil ben henüz evli değlim evli olan kardeşlerimize hanimlarına ev işlerinde yardım etmek hem sünneti seniyyeye uymak hem imanına göre belli bir dereceye erişmek demektıir demek insan ev işlerine yardım edince hem hanımıyla arasındaki bağ kuvvetli olur hem ahireti kazanırlar Allahın izniyle hem dünyaları güler hem ahiretleri sebep sünneti seniyyeye ittiba etme niyeti tabi niyet önemli Allaha emanet olun Allah banada hayırlı bir evlilik nasip etsin bütün bekar kardeşlerimizide amin

genius

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm.Yazılan yorumları okudum, herkesin kendine göre doğruları var olduğunu gördüm ama ben bir erkek olarak şunu söyleyebilirim hayat müşterektir, erkeğin hanımına yardım etmesi çok da ayıplanacak birşey olmadığını düşünüyorum ve nasip olursa evlendiğim zaman bende yardım ederim bu demek değildirki bütün ev işini yaparım. Gerçektende güzel bi konuya değinmişsiniz teşekkürler.Selam ve dua ile kalın inşallah...

mehmet ercan

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat müşterektir arkadaşlar... Bence birbirlerine destek olmalılar köstek değil... Sevgilerimle...

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ...
ARKADAŞLAR TAMAM BİZ BAYANLARIN İŞLERİDE ZOR TABİ... AMA ERKEKLERİDE DÜŞÜNMEK LAZIM AKŞAMA KADAR YORULUYORLAR ... BEN ÇALIŞMADAN ÖNCE ERKEKLERDE EVE GELDİĞİNDE EŞİNE İŞ KONUSUNDA YARDIM EDEBİLİR DİYORDUM .. AMA ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞIM GÜNDEN BERİ ÇALIŞMANIN ZOR OLDUĞUNUN FARKINDAYIM ... ERKEKLERDE KENDİ İŞLERİNİ KENDİLERİ GÖRMELİ ....
YOK HATUN ÇORABIMI GİYDİR:K YOK İLACIMI GETİR YOK ŞUNU YAP BUNU YAP DEMEK PEK UYGUN OLMAZ .........
ÇALIŞAN DEMİRDE PAS TUTMAZ :B

SAYGILARIMLA

EVET. ÇALIŞMADIĞIM İİÇİN ÇALIŞMANIN ZORLUĞUNU KENDİM BİLMİYORUM.
AMA KARDEŞİM YAPTIĞI YORUMA BİR ÖRNEK VERMEK İSTERİM. FARZ EDELİM BİR ÇİFT HER İKİSİDE ÇALIŞIYOR AKŞAM EVE GELDİKLERİNDE EVİN BEYİ TELEVİZYONUN BAŞINA HANIMSA MUTFAĞA YEMEK YAPMAYA GİDİYOR TABİ YEMEĞİ HAZRILAYANA KADAR ADAM İÇERDE TELEVİZYON SEYREDİYOR ZATEN BÜTÜN GÜN BOYUNCA BİRİBRLERİNİ GÖRMEMEİŞLER BİRDE EVE GELDİKLERİNDE AYRI YERLERDE ŞİMDİ BUNLARIN ARASINDAKİ İLETİŞİMİ DÜŞÜNELİM BAKALIM.:evet

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Erkek çalışıyor kadın çalısmıyorsa erkekten bi de ev işi beklemeyin yahu.
Çamaşır makineniz var ,Bulaşık makineniz var Süpürgeniz Ütünüz var, Yahu 2 bulaşıgı makineye atmayadamı yardım edelim pes yani.Evet efendimiz de yardım etmiştir. Ama kadınlar o devrin kadınları gibi mi erkeklerden öyle olsun bekliyorlar.

Kadınlar ne yapacak günlere katılacak, muhabbet edecekler cıkıp dolasıp gezip tozacaklar erkek çalısacak sonra ev işi mi yapacak pes yahu...
Kadında çalısırsa o ayrı mesele...Veya hasta mesele]ise o zaman ..[/quoteeşek değilse yardım eder o baska

İŞ BAŞA DÜŞÜNCE HERKES YAPAR.:K

ŞAKA BİR YANA EŞLERİN ARLARINDAKİ İLETİŞİMİN DAHA GÜZEL OLMASI İÇİN YAPABİLİRSİNİZ.

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi bir şey diyeceğim ama bayan kardeşler beni döver diye korkuyorum.
madem işleri çok yetiştiremiyor erkeklerden yardım istiyorlar, o zaman bir yardımcı alsınlar :) hem laflarlar hemde evde iki hanım olur. biri ev işini görürü diğeri beyine yardımcı olur.

ALLAH EŞİNİZE SABIR VERSİN DİYORUM BAŞKA BİRŞEY DEMEİYORUM...:evet:H

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum benim fikrim hayat müsterektir.tabi kadin ev isleriyle ilgilenir ama erkekte azicikta olsa yardim etmelidir. :evet Tabi bazi erkeklerde yardim edicem der ama beceremez ama sonuçta teklif etmesi yeterlidir.Zaten ben istemem ama yeri gelir yardima ihtiyaci olur kadinin o zaman yardim da ederse iyi olur.Benim nacizane fikrim kardesler. :H

ALYNA VE ALEYKÜM SELAM.. EVET BENDE SİZİN NACİZANE FİKRİNİZE SONUNA KADAR KATILIYORUM...

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Bencede Erkek Eşine Yardim Etmelidir. özellikle Eşi çalişiyor Ise. Bende çalişiyorum Düşünün Sabah Kalkip Kizimi Anneme Birakiyorum Ev Yakin Ama Yinede Yoruyor Adami. Akşama Kadar Iş Stresi Akşam Geri Kizi Al. Eve Git Allahtan Eşim Saği Solu Toparlamiş Yapabilceği Yemek Varsa Yapmiş Yada Bir Gün öncekileri Isitmiş Oluyor. Yoksa Bide Akşam Yemek Yapmak öldürürdü Beni. Ama Yinede Akşam Pestilim çikiyor. Anlayacağiniz Bayanlar Kendileri Için Değil Evim Iyi Olsun çocuğumun Geleceği Eşime Yardm Olsun Diye çalişiyor. Eee O Erkek De Biraz Yardim Etsin Değilmi. A.e.o

EVET. HAKLISINZ .:H:B

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
çalısyorsa ve kadın hasta ise evet hayat müsterek tir yardım etmeli ama çalısmıyorsa ;
erkekten 2 . hanımı alması içinyardım istemeli . hem kardeş kardeş gecinirler
:D
demi sivetok

S.A YAZDIKALRINIZDAN ANLADIĞIM KADRIYLA KENDİ ÇIKARINIZ İÇİN YARDIM EDERSİNİZ GİBİ BİR İZLENİME KAPILDIM BİLMEME NEDENDİR?

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
KOMİKKKKKKK:B BİZİM Bİ TANIDIĞIMIZ VAR İKİ EŞLİ(TABİRİ CAİZSE).. GÜL GİBİ GEÇİNİYORLAR .. ADAM ÇAMAŞIR MAKİNASI ALMAYA GİTMİŞ, MAĞZANIN SAHİBİ ABİ NE GEREK VAR NE GÜZEL İKİ TANE EŞİN VAR BİRİ YIKASIN BİRİ DURULASIN DEMİŞ :K

ADAM İYİ BİR ESPRİ YAPMIŞ AMA BİRDE KADINLARIN YANINDA AYNISINI SÖYLEMİŞ CESARET EDERİMİYDİ ACABA...:K:B

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam... abla yazdıklarına ben de güldüm ama eşinizide haksız gördüm sanki çoçukalr tek sizin çoçukalrınızmış gibi davranmış yedi yabancı gibi ... böyle olmaması lazım... ama mevla eşinizle aranızı bozmasın hep mutlu olursunuz inşallah.:evet:H[/Q
konu harika tam tartışılacak bir konu bence yardıma ihtiyaç duyduklarında yardım etmeliler derim şahsen evli değilim ama evlenirsemde yaptırmam çünkü inanılmaz titizim kimsenin yaptığı işi beğenmiyorum
s.a fatıma cümle arasında mevla eşinizle aranızı bozmasın demişsin Allah c.c. mutlu olan bir beraberliği neden bozsun ki eşleri düşman mı ederki cümle ters geldi bana yanlışsam Allah rızası için yanlışımı düzelttin..ama o beraberlikte eşler birbirlerine kan kusturuyorsa neden hala rabbim ayırmasın birbirini yesinler mi?Allaha emanet olun..yanlış bir bilgi verdim ise Allaha sığınırım..hakkınızı helal edin..

ALEYNA VE ALEYKÜM SELAM. ORDA ONLARIN MUTLULUĞUNUN HİÇ BOZULMAMASI İÇİN DUA ETMTİM. HERDAİM MUTLU OLSUNLAR DİYE.

ŞİMDİ SİZİN ÇIKARDIĞINIZ SONUÇCA VERECEĞİM CEVAPSA ŞÖYLE: BEN BİRGÜN MUTLUYSAM ÖTEKİ GÜN MUTSUZ OLMICAM DİYE BİRŞEY YOK. BAŞAIMA GELENEDE SABR ETMEM GEREKİR DEMİ. BENDE OLURDA ONLARIN ARASINDA ÖYLE BİR ŞEY OLURSA MEVLA DAHA KÖYÜ ETMESİN DİYE DUA ETTİM. YANİ KÖTÜ BİRŞEY DEMEK İÇİN DEMEDİM.

ÇIKARDIĞINIZ SONUCADA SYGIM SONSUZ . MEVLA YAR VE YARDIMICINIZ OLSUN.:H

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
selam aleyküm madem biz islamı secmişiz madem ehli sünneteniz madem Hz. Muhammed A.S.V. kainatın tılsımıdır hem madem biz onun ümmetiyiz hem onun sünneti seniyesine ittiba insanı insanı kamile çıkarır hem madem ahir zamanda onun sünneti seniyesine sarılmak yüz şehit ecrini almak demektir ee o zaman biz okumuyormuyuz işitmiyormuyuz Fahri Kainat Efendimiz a.s.v evde hanımlarına validelerimize de yardım ederde o 7 tane eşine tam olarak saysını bilmiyorum her neyse eşini aynı anda hiç birinin kalbini kırmadan ve mükemmel hilmiyle idare ederdi ee bundan sonra artık bize tabi bana değil ben henüz evli değlim evli olan kardeşlerimize hanimlarına ev işlerinde yardım etmek hem sünneti seniyyeye uymak hem imanına göre belli bir dereceye erişmek demektıir demek insan ev işlerine yardım edince hem hanımıyla arasındaki bağ kuvvetli olur hem ahireti kazanırlar Allahın izniyle hem dünyaları güler hem ahiretleri sebep sünneti seniyyeye ittiba etme niyeti tabi niyet önemli Allaha emanet olun Allah banada hayırlı bir evlilik nasip etsin bütün bekar kardeşlerimizide amin

ALEYNA VE ALEYKÜM SELAM . MEVLA RAZI OLSUN KARDEŞİM... SELAMETLE...:B:evet

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm.Yazılan yorumları okudum, herkesin kendine göre doğruları var olduğunu gördüm ama ben bir erkek olarak şunu söyleyebilirim hayat müşterektir, erkeğin hanımına yardım etmesi çok da ayıplanacak birşey olmadığını düşünüyorum ve nasip olursa evlendiğim zaman bende yardım ederim bu demek değildirki bütün ev işini yaparım. Gerçektende güzel bi konuya değinmişsiniz teşekkürler.Selam ve dua ile kalın inşallah...

ALEYNA VE ALEYKÜM SELAM... . YORUMUNUZ İÇN ALLAH RAZI OLSUN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt