Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

:) Bayanlar Ve Baylar.... (3 Kullanıcı)

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
s a
bence erkekler kendi işlerini kadınlar kendi işlerini yapmalı

ama kadınların yapmakta zorlandığı işlerde yardım etmek gerekli

mesala sokakta görüyoruz erkek önde gidiyor
kadın kucağında çocukla perişan halde gidiyor

ben bunun gibi özellikle kadınları sokakta zorda bırakacak konularda yardımcı olma taraftarıyım
a e o

birde şöyle düşünün kadınlar bayların yapamaları gereken işleri yapıyolar ... özellikle doğu tarfında ...buna şahit olmuşluğum bile var...

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKUM.
ne yalan söyleyem,
1-yerleri süpürürüm
2-çamaşır yıkarım
3-yemek yaparım
4-bulaşıkları yıkarım
5-sobayıda yakarım
6-tavuklarıda yemlerim
7-koyun ve koçuda bahçeye baglarım.

HADE LAN !!! KİMİ KANDIRIYORSUN. :K:K
şu yazdıklarımı hanım görürse beni yalan sözden mahkemeye verir.:K
şaka bir yana yeri ve zamanı geldimi yardım ederim.ama benim bir koçum var .yanına geleni acayip süsüyor"vuruyor"o yüzden o iş genelde bana kalıyor.birde evde 3 tane kız çocugu var.bana artık iş düşmesin demiiiiiiii.selametle.

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
evet haklısınız herkes yapamaıs gerekeni yapıyor zaten acı da tatlıda...

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. ben çalışıyorum 2 tane evladım var ve ev işlerini kendim yapıyorum.eşim yardım etmiyor.ama bundan şikayetçi değilim çünkü onun yaptığını beğenmiyorum :)

sultanayar

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bende çalışıyorum daha çoluk çocuk yok bakacak eşim benim iş çıkışı saatimden 2 saat önce geliyor sobayı yakıyor yemekte yapıyor.yiyor içiyoruz sadece ev işindede yardımcı olur.mesela ben ütü yaparken söylerim süpürgeyi çalıştır sende süpür derim o da süpürü ama genelde ben işimi haftasonuna koyarım ben yaparım dışarı çıkmıcamız zamanlar.sonrada koltuk üzerine uzanırım kalkamam hamlarım hertarafım ağrır bilmiyorum daha önce olmazdım ama şimdi bu hamlamayıda hamileliğime sayıyorum.artı eşim hergün yapmaz canı isterseee.artı bayanlarında çalışmaya gücü varsa çalışsın derim bu devirde abilerden biile fayda yok tırnağın vara başını kaşı.misali çok şükür şimdilik kimseye muhtac değiliz allah muhtac etmesin.kendi ayaklarımız üstünde durmaya çalışıyoruz.
not:tabi şimdi kaynanam var evde yemekleri o yapıyor benim kocamda sefasını sürüyor...amaaa ŞİMDİLİK.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
aleyna ve aleyküm selam. ev işini kadınlar yapar bu herkesce bilnen bir gerçek ama baylar da bir el atsa işlere fena mı olur:):D

Selamun aleyküm. Aslında haklısınız. Erkekler evde bulundukları zaman yardım edebilir bayanlara. Ama sizde bilirsiniz ki bunu erkeklere anlatmak çok zordur. Yapmazlar diye biliyorum. Ben o kadar çalılşıyorum kafam patlıyor bir de sana mı yardım edeyim diyorlardır. Ben evli değilim ama az çok tecrübe kazandık tanıdıklar sayesinde. Eşinin yorulmasını istemeyen beyler yardım edebiliyor. Allah herkese böyle eşler nasip etsin. :K

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm.çalışan bir bayanım ama bu güne kadar hiç şikayet etmedim.yaptığım işten keyif almaya çalıştım alıyorumda.evimin işini yapmak bana işkence değil mutluluk veriyor.eşimin yardım edip etmemeside hiç önemli değil inanınki.zaten istemem aman kalsın:Kyardımcı olayım derken düzenimi altüst eder:K.ben memnunum hayatımdan.Allaha emanet ol kardeşim.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm..Bizim evde ayak işlerini hep ben yapıyorum...Ailede en küçük çocuk olmak..Çok zor bir iş...:K

Ama işte bahane olarak sen çok hızlısın ondan sana yaptırıyoruz diyince kandırabiliyorlar beni :K

Hayırlı günler..

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum benim esim bana hiç yardim etmez çalismiyorum bir kizim var .. bir ornek vereyim gulelim biraz geçen gunlerde disari çikmamiz gerekiyordu ben ordan oraya kosusturuyorum resmen kahvalti sofrayi toplamak etrafi toparlamak ve çocugu hazirlamak ... neyse butun bunlari yaptim ve hazirlanmaya basladim,baktim esim oturmus oylee televizyona bakiyo ya dedim Allah askina çocugu pusetine koy bari herseyi benden bekliyorsun valla ne yalan soylim sirf bu yuzden benimle tartisti çovugu hazirlamak ve butun o diger isler senin gorevin dedi suratini asti oturdu ... o an çok kizmistim ama simdi komik geliyor.. bir arkadasimizda yazmis yetistirme tarzi çok onemli zamaninda tirnaklarini bile annesi kesermis kendi yapabilecekken !!!!! simdi dogal olarak ta benden bekliyor ama hangi birine yetisebilirim ??? selam ve dua ile..:K:H

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ...
ARKADAŞLAR TAMAM BİZ BAYANLARIN İŞLERİDE ZOR TABİ... AMA ERKEKLERİDE DÜŞÜNMEK LAZIM AKŞAMA KADAR YORULUYORLAR ... BEN ÇALIŞMADAN ÖNCE ERKEKLERDE EVE GELDİĞİNDE EŞİNE İŞ KONUSUNDA YARDIM EDEBİLİR DİYORDUM .. AMA ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞIM GÜNDEN BERİ ÇALIŞMANIN ZOR OLDUĞUNUN FARKINDAYIM ... ERKEKLERDE KENDİ İŞLERİNİ KENDİLERİ GÖRMELİ ....
YOK HATUN ÇORABIMI GİYDİR:K YOK İLACIMI GETİR YOK ŞUNU YAP BUNU YAP DEMEK PEK UYGUN OLMAZ .........
ÇALIŞAN DEMİRDE PAS TUTMAZ :B

SAYGILARIMLA

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
s.a.
Ya kardeşler baylara da yazık değilmi ya. Hem akşama kadar çalışıyorlar hem gün boyu dışarıdalar. Bir de eve gelip evdemi çalışsınlar. Bayanlar ne yapıyorlar akşama kadar o dizi senin bu dizi benim. Dizinin başından kalkıp doğru dürüst yemek bile pişirmiyorlar . Çocuk meselesine gelince o bayanlar için sevinç ve eğlence gibi . Şimdilerde çocuğa bakmaya ne var. Maması var bezi var . Eskiden ne mama vardı nede bez vardı. Ah analarımız ah höllük denen kilimsi toprakla belerlerdi uşaklarını. üstelik tarlada çalışmak da cabası. Eve gelince rahatmı ediyorlşardı birde evde çalışıtyorlardı. Ahır samanlık hayvanları yemlemek vs. oooo. Şimdilerde kadın olmaya ne var. gel keyfim gel. Rahatlıktan erkeklere taş atıyorlar baksanıza. yok erkeklerde ev işi yapmalıymış falan filan. bu durumda bayanlar ne yapacak merak ediyorum.

İşin muzipliği bir yana.
Eşler birbirlerine yardımcı olmalı. Bayların ev işine yardımcı olmaları stres atmalarına da vesile olur. Hem Efendimiz bile hanımlarına yardımcı olmuş.
Ama bu yardım sevgi, muhabbet , hoşgörü ve zevke dönüşerek olursa ne ala ne ala. ...

musa____

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
Ya kardeşler baylara da yazık değilmi ya. Hem akşama kadar çalışıyorlar hem gün boyu dışarıdalar. Bir de eve gelip evdemi çalışsınlar. Bayanlar ne yapıyorlar akşama kadar o dizi senin bu dizi benim. Dizinin başından kalkıp doğru dürüst yemek bile pişirmiyorlar . Çocuk meselesine gelince o bayanlar için sevinç ve eğlence gibi . Şimdilerde çocuğa bakmaya ne var. Maması var bezi var . Eskiden ne mama vardı nede bez vardı. Ah analarımız ah höllük denen kilimsi toprakla belerlerdi uşaklarını. üstelik tarlada çalışmak da cabası. Eve gelince rahatmı ediyorlşardı birde evde çalışıtyorlardı. Ahır samanlık hayvanları yemlemek vs. oooo. Şimdilerde kadın olmaya ne var. gel keyfim gel. Rahatlıktan erkeklere taş atıyorlar baksanıza. yok erkeklerde ev işi yapmalıymış falan filan. bu durumda bayanlar ne yapacak merak ediyorum.

İşin muzipliği bir yana.
Eşler birbirlerine yardımcı olmalı. Bayların ev işine yardımcı olmaları stres atmalarına da vesile olur. Hem Efendimiz bile hanımlarına yardımcı olmuş.
Ama bu yardım sevgi, muhabbet , hoşgörü ve zevke dönüşerek olursa ne ala ne ala. ...

Selamın Elyküm Kardeş...
Haklsın Ama Hayat Müşterek Degilmidir...
Sakın Yanlış Anlama Neden Böyle Yorum Yaptın Diye Yargılamıyorum...
Ama Bana Sorarsan Evde İki Tarafda Birbirine Yardımcı Olmalı....
Allaha Emanet Olun...
Kusurlu Bir Lafım Olduysa Afola...
Selam Ve Dua İle....:H

musa____

Kayıtlı Kullanıcı
Kusura Bakma Tam Okuyamamışım...
Hakkını Helal Et...

garibano

Kayıtlı Kullanıcı
bence...

bence...

Erkek çalışıyor kadın çalısmıyorsa erkekten bi de ev işi beklemeyin yahu.
Çamaşır makineniz var ,Bulaşık makineniz var Süpürgeniz Ütünüz var, Yahu 2 bulaşıgı makineye atmayadamı yardım edelim pes yani.Evet efendimiz de yardım etmiştir. Ama kadınlar o devrin kadınları gibi mi erkeklerden öyle olsun bekliyorlar.

Kadınlar ne yapacak günlere katılacak, muhabbet edecekler cıkıp dolasıp gezip tozacaklar erkek çalısacak sonra ev işi mi yapacak pes yahu...
Kadında çalısırsa o ayrı mesele...Veya hasta ise o zaman eşek değilse yardım eder o baska mesele..

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
şimdi bir şey diyeceğim ama bayan kardeşler beni döver diye korkuyorum.
madem işleri çok yetiştiremiyor erkeklerden yardım istiyorlar, o zaman bir yardımcı alsınlar :) hem laflarlar hemde evde iki hanım olur. biri ev işini görürü diğeri beyine yardımcı olur.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum benim fikrim hayat müsterektir.tabi kadin ev isleriyle ilgilenir ama erkekte azicikta olsa yardim etmelidir. :evet Tabi bazi erkeklerde yardim edicem der ama beceremez ama sonuçta teklif etmesi yeterlidir.Zaten ben istemem ama yeri gelir yardima ihtiyaci olur kadinin o zaman yardim da ederse iyi olur.Benim nacizane fikrim kardesler. :H

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Bencede Erkek Eşine Yardim Etmelidir. özellikle Eşi çalişiyor Ise. Bende çalişiyorum Düşünün Sabah Kalkip Kizimi Anneme Birakiyorum Ev Yakin Ama Yinede Yoruyor Adami. Akşama Kadar Iş Stresi Akşam Geri Kizi Al. Eve Git Allahtan Eşim Saği Solu Toparlamiş Yapabilceği Yemek Varsa Yapmiş Yada Bir Gün öncekileri Isitmiş Oluyor. Yoksa Bide Akşam Yemek Yapmak öldürürdü Beni. Ama Yinede Akşam Pestilim çikiyor. Anlayacağiniz Bayanlar Kendileri Için Değil Evim Iyi Olsun çocuğumun Geleceği Eşime Yardm Olsun Diye çalişiyor. Eee O Erkek De Biraz Yardim Etsin Değilmi. A.e.o

garibano

Kayıtlı Kullanıcı
çalısıyorsa

çalısıyorsa

çalısyorsa ve kadın hasta ise evet hayat müsterek tir yardım etmeli ama çalısmıyorsa ;
erkekten 2 . hanımı alması içinyardım istemeli . hem kardeş kardeş gecinirler
:D
demi sivetok

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
çalısyorsa ve kadın hasta ise evet hayat müsterek tir yardım etmeli ama çalısmıyorsa ;
erkekten 2 . hanımı alması içinyardım istemeli . hem kardeş kardeş gecinirler
:D
demi sivetok

KOMİKKKKKKK:B BİZİM Bİ TANIDIĞIMIZ VAR İKİ EŞLİ(TABİRİ CAİZSE).. GÜL GİBİ GEÇİNİYORLAR .. ADAM ÇAMAŞIR MAKİNASI ALMAYA GİTMİŞ, MAĞZANIN SAHİBİ ABİ NE GEREK VAR NE GÜZEL İKİ TANE EŞİN VAR BİRİ YIKASIN BİRİ DURULASIN DEMİŞ :K

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Aslında haklısınız. Erkekler evde bulundukları zaman yardım edebilir bayanlara. Ama sizde bilirsiniz ki bunu erkeklere anlatmak çok zordur. Yapmazlar diye biliyorum. Ben o kadar çalılşıyorum kafam patlıyor bir de sana mı yardım edeyim diyorlardır. Ben evli değilim ama az çok tecrübe kazandık tanıdıklar sayesinde. Eşinin yorulmasını istemeyen beyler yardım edebiliyor. Allah herkese böyle eşler nasip etsin. :K

amin... ......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt