ben size itamda bulunmadım sorular sordum ısrarla soruyorum
1 yazınızda tüm kapalıları genelliyerek konuşuyosunuz bu kul hakkı, iftira ,süizan degilmidir?
2 Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! sözünüzle bütün kapalılara saygısızlık etmiş olmuyormusunuz?
3 kalbi temizlik nedir anlatırmısın??
ömce cevap istiyorum sonra varsa bi sorunuz cevaplarım..
niyetim asla münakaşa degil
esselamın aleyküm değerli kardeşlerim... bana öyle geliyor ki kiminiz ayetler için yapılmış açıklamalara birer kulp takarak, kendine göre birtakım doğrular bulmaya çalışmış.... sokakta kapalı gezen ama asıl maksadı Allah Teala nın rızası olmayan bazı insanlarla (gözümde delikli para kadar değerleri yok), gerçekten Allah'ın rızası için kapanan kardeşlerim ve ablalarımı (islam kadınının gözümdeki değeri paha biçilemez) aynı kefeye koymussunuz. Bence bu düşünce yanlış, bırakın beni, bunu gidip de sokaktaki gayrimüslim bi kişiye de sorsanız benimle aynı cevabı alırsınız... vel hasılı kelam... HÜKÜMLER, AYETLER AÇIKTIR, AÇIK OLMAYAN MÜTEŞABİH AYETLERDE PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (SAV) SÜNNETİ, İSLAM ALİMLERİNİN BENCE ALLAH (CC) IN YARDIMIYLA YAPMIŞ OLDUKLARI TEFSİRLER VARDIR... sizden bir din kardeşiniz olarak isteğim, bu gibi seyler hakkında kendinize göre bir yorum yaparak asıl doğrudan sapmayın ve kimseyi saptırmaya çalışmayın, bu büyük bir günahtır, İncil'i kabul etmeyen yahudiler, Kur'an-ı Kerim'i kabul etmeyen hristiyanların yaptıklarına benzer seylerdir bunlar ki; bence tehlikelidir. gerçekler ve asıl olması gereken açıktır, zira kadın erkeğe eş olması için yaratılmıstır ve erkeğin kadına baktığı göz ile kadının erkeğe baktığı göz aynı değildir... erkeğin şehevi duyguları daha güçlüdür, bence edebin yanında bu mes'ele de düşünülmüştür...
selam ve dua ile hoşçakalın..........................
Sen benim kalbimin temiz olmadığını nerden anladın sorabilirmiyim. Saygısızlık edip ne yapmışım bir de buna cevap verin? İster kızın ister gücenin ben hiç doğru dürüst kapanana rastlamadım. Burda bile hemen kükreyiveriyorsunuz. Siz çok iyi iseniz nerde nezaketiniz????
öncelikle kalbinizin temizliğini bilemediğimiz gibi, aksinide bilemeyiz...
Saygısızlık edip ne yapmışım bir de buna cevap verin....demişsiniz
ardındanda
ben hiç doğru dürüst kapanana rastlamadım.....diye eklemişsiniz..
birçok kapalı insanın bunun bilincine ulaşamayıp kapandığı doğru....
ama genellemeyi siz yapmışsınız....
ve bu durumda bir genelleme yapılacak olsa sizde tüm başı açıklarla aynı kefeye konmak istermisinizz??
ülkemizi ve milli değerlerimizi en az sizin kadar seviyoruz...
ama bu durumda insanları genelleme yaparak bir kişinin hatasını herkese malederek sınıflandırılmasının,
ve sırf onlara benzememek uğruna doğrularınızdan vazgeçmenizin mantığını anlamış değilim....
Tesettür asla lüzümsüz demedim olayları çarpıtmayalım. Verdiğim örneklerlerle sadece gördüklerimi paylaştım. Ulu orta erkek dişi demeden bebeğini doyurmak kapalılığa sığar mı diyorum? Eğer siz böyle hareketlerde bulunmuyorsanız neden hemen celalleniyorsunuz onuda anlamış değilim. Şu an sende beni eleştirirken kendi kafana göre yorum yapmadın mı? Siteye girdiğimden beri başörtü davam benim diyen diyene? bir açıklama getirinde bende anlayayım? Neyin davası???
ben size itamda bulunmadım sorular sordum ısrarla soruyorum
1 yazınızda tüm kapalıları genelliyerek konuşuyosunuz bu kul hakkı, iftira ,süizan degilmidir?
2 Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! sözünüzle bütün kapalılara saygısızlık etmiş olmuyormusunuz?
3 kalbi temizlik nedir anlatırmısın??
ömce cevap istiyorum sonra varsa bi sorunuz cevaplarım..
niyetim asla münakaşa degil
selamun aleyküm Yasmin kardeşim siteyi takip ederken gördüm ama YAzdığın yoruma gerçekten çok üzüldüm ..... heleki böylee Bulunduğumuz Zamanda Başörtüsü hakkında onda Tartışmalar yaşanırken sizin gibi inanan birinin böyle düşünmesi çok şaşırttı ... her Başörtülü Allah yolunda olsaydı Kuran okusaydı İbadetlerini yerine getirseydi Bu durumlarda olurmuyduk Herkesi bir tutamazsınız ( Madem Dinim İSLAM ben müslümanım diyosunuz Ahiret yurdu için çalışmak için elinizden geleni yapmanız gerekirr Yalan dünyaya nefse şeytana uyup kendinizide Şüphelere düşürmeyin Tartışmanında uzamamasını umut ediyorum Konuda ayetlerle açıklanması istenilmiş Anlatmaya çalışmış arkadaşlar .... Allah Yardımcın olsun inş.. Böyle kötü düşüncelere girme Seni kimse ilgilendirmez kendinden sorumlusun bu ertelemelerinde çok geç kalmazsın inş... selametle....
yaaa hepiniz benim kardeşlerim ablalarımsınız birbirinizi kırmayın siz müslümansınız, ne olursa olsun yakışmaz sizlere... belki de birkaç yanlış anlaşılma olmustur, boyle konusmayın bosuna birbirinizi kırıyorsunuz yapmayın seytan kahkalarla size gülsün mü istiyossunuz oysaki kardesliğimizi gösterip onu daha da derinden yakmak daha ii olmaz mı
Bu gün yaşadığım bu olaylar silsilesiyle karşılaştığımdan belki! Oysa şu günlerde başörtümü bile hazırlamışken, bilemiyorumherşeyin vakti saati var sanıyorum. Allah en kısa zaman da, inşallah bana da başörtüsü takmayı nasip etsin! Ben biraz herşeyi mükemmel olsun isterim, olunca tam olsun! Hem kalben, hem dinen, hem zihnen, hem bedenen, kapanmak tertemiz pırıl pırıl bir insan olmak Allahım olacaksa hepsi birden olsun
ne olursun! Allaha emanet olun, selametle...
نعىمة;540490' Alıntı:biz münafıkların çok olduğu bir zamanda yaşıyoruz, gerçekten örtülü oldukları için değil ama örtülü olunca daha başka şeyleri bekler insandan
ben gittiğim her yerde namaz kılarım , bir köşe bulurum kimse bir şey demedi bu zamana kadar
ama bir gün vakti çıkmak üzereyken bir müslüman dükkana uğradım
kardeşim dedim abdestim var izin ver de bir köşede namaz kılayım
burası mescid değil dedi, biliyor musunuz bana Moskovada konsoluslukta bile hayır demediler ,adam kendi odasını açtı buyur kıl dedi
çok tuhaf oldum
Emirliklerde ise (genelleme yapmıyorum) ama galiba vahabbi tesirinden dolayı çoğu donuk donuk bakarlar, evliyaları kınamak böyle sonuç getirir işte
Baş örtmek Allahın emridir ve kesinlikle fazdır ama onun gibi nefsi terbiye etmek de vacibtir
نعىمة;540513' Alıntı:Allah kabul etsin kardeşim!
Ah size seccade serme, serebilme şerefine nail olabilseydim keşke! Ne kadar büyük bir sevap, ama anlayana tabii. Baş örtmek tabiki Allahın emri ve farz buna yürekten katılıyorum ve inanıyorum. Bugün yaşadıklarımdan dolayı çok etkilendim galiba! Rabbim en kısa zaman da hayırlısıyla ve tam manasıyla kapanmayı nasip etsin! Allaha emanet olun, selam ve dua ile...
Amin inşallah! Sizde rabbime emanet olun, geceniz hayırlı olsun, selametleنعىمة;540522' Alıntı:estağfirullah kardeşim öyle demeyin,
Allah hepimizin yardımcısı olsun!
Allaha emanet olun!
Amin inşallah! Sizde rabbime emanet olun, geceniz hayırlı olsun, selametle![]()
s.a.
yazdıınız ayette sanırım parantez içindeki açıklamalar müfessirlerin açıklamaları.bunların doğru olduğu ve uygulanması gerektiğini nasıl anlayabilirizki?mesela zinnet kelimesinden )süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) bunların anlaşılacağını nasıl anlayacağız?