Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtüsü gerçekten şartmı(objektif olalım lütfen) (1 Kullanıcı)

serkan390

Kayıtlı Kullanıcı
neden kimse birşey yazmıyor çok anlayışlı ve hosgörü çerçevesini tutturduğum için beni dişinize göre biri olarak görmediniz mi yoksa

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
ben size itamda bulunmadım sorular sordum ısrarla soruyorum

1 yazınızda tüm kapalıları genelliyerek konuşuyosunuz bu kul hakkı, iftira ,süizan degilmidir?
2 Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! sözünüzle bütün kapalılara saygısızlık etmiş olmuyormusunuz?
3 kalbi temizlik nedir anlatırmısın??
ömce cevap istiyorum sonra varsa bi sorunuz cevaplarım..
niyetim asla münakaşa degil

CEVAP BEKLİYORUM

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
esselamın aleyküm değerli kardeşlerim... bana öyle geliyor ki kiminiz ayetler için yapılmış açıklamalara birer kulp takarak, kendine göre birtakım doğrular bulmaya çalışmış.... sokakta kapalı gezen ama asıl maksadı Allah Teala nın rızası olmayan bazı insanlarla (gözümde delikli para kadar değerleri yok), gerçekten Allah'ın rızası için kapanan kardeşlerim ve ablalarımı (islam kadınının gözümdeki değeri paha biçilemez) aynı kefeye koymussunuz. Bence bu düşünce yanlış, bırakın beni, bunu gidip de sokaktaki gayrimüslim bi kişiye de sorsanız benimle aynı cevabı alırsınız... vel hasılı kelam... HÜKÜMLER, AYETLER AÇIKTIR, AÇIK OLMAYAN MÜTEŞABİH AYETLERDE PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (SAV) SÜNNETİ, İSLAM ALİMLERİNİN BENCE ALLAH (CC) IN YARDIMIYLA YAPMIŞ OLDUKLARI TEFSİRLER VARDIR... sizden bir din kardeşiniz olarak isteğim, bu gibi seyler hakkında kendinize göre bir yorum yaparak asıl doğrudan sapmayın ve kimseyi saptırmaya çalışmayın, bu büyük bir günahtır, İncil'i kabul etmeyen yahudiler, Kur'an-ı Kerim'i kabul etmeyen hristiyanların yaptıklarına benzer seylerdir bunlar ki; bence tehlikelidir. gerçekler ve asıl olması gereken açıktır, zira kadın erkeğe eş olması için yaratılmıstır ve erkeğin kadına baktığı göz ile kadının erkeğe baktığı göz aynı değildir... erkeğin şehevi duyguları daha güçlüdür, bence edebin yanında bu mes'ele de düşünülmüştür...
selam ve dua ile hoşçakalın..........................

ne diyim kardeş dogru söze nedenir agzına saglık selam ve duaile

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Sen benim kalbimin temiz olmadığını nerden anladın sorabilirmiyim. Saygısızlık edip ne yapmışım bir de buna cevap verin? İster kızın ister gücenin ben hiç doğru dürüst kapanana rastlamadım. Burda bile hemen kükreyiveriyorsunuz. Siz çok iyi iseniz nerde nezaketiniz????

öncelikle kalbinizin temizliğini bilemediğimiz gibi, aksinide bilemeyiz...
Saygısızlık edip ne yapmışım bir de buna cevap verin....demişsiniz
ardındanda
ben hiç doğru dürüst kapanana rastlamadım.....diye eklemişsiniz..

birçok kapalı insanın bunun bilincine ulaşamayıp kapandığı doğru....
ama genellemeyi siz yapmışsınız....
ve bu durumda bir genelleme yapılacak olsa sizde tüm başı açıklarla aynı kefeye konmak istermisinizz??

ülkemizi ve milli değerlerimizi en az sizin kadar seviyoruz...
ama bu durumda insanları genelleme yaparak bir kişinin hatasını herkese malederek sınıflandırılmasının,
ve sırf onlara benzememek uğruna doğrularınızdan vazgeçmenizin mantığını anlamış değilim....

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Yasmin kardeşim siteyi takip ederken gördüm ama YAzdığın yoruma gerçekten çok üzüldüm ..... heleki böylee Bulunduğumuz Zamanda Başörtüsü hakkında onda Tartışmalar yaşanırken sizin gibi inanan birinin böyle düşünmesi çok şaşırttı ... her Başörtülü Allah yolunda olsaydı Kuran okusaydı İbadetlerini yerine getirseydi Bu durumlarda olurmuyduk Herkesi bir tutamazsınız ( Madem Dinim İSLAM ben müslümanım diyosunuz Ahiret yurdu için çalışmak için elinizden geleni yapmanız gerekirr Yalan dünyaya nefse şeytana uyup kendinizide Şüphelere düşürmeyin Tartışmanında uzamamasını umut ediyorum Konuda ayetlerle açıklanması istenilmiş Anlatmaya çalışmış arkadaşlar .... Allah Yardımcın olsun inş.. Böyle kötü düşüncelere girme Seni kimse ilgilendirmez kendinden sorumlusun bu ertelemelerinde çok geç kalmazsın inş... selametle....

serkan390

Kayıtlı Kullanıcı
yaaa hepiniz benim kardeşlerim ablalarımsınız birbirinizi kırmayın siz müslümansınız, ne olursa olsun yakışmaz sizlere... belki de birkaç yanlış anlaşılma olmustur, boyle konusmayın bosuna birbirinizi kırıyorsunuz yapmayın seytan kahkalarla size gülsün mü istiyossunuz oysaki kardesliğimizi gösterip onu daha da derinden yakmak daha ii olmaz mı

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
biz münafıkların çok olduğu bir zamanda yaşıyoruz, gerçekten örtülü oldukları için değil ama örtülü olunca daha başka şeyleri bekler insandan
ben gittiğim her yerde namaz kılarım , bir köşe bulurum kimse bir şey demedi bu zamana kadar
ama bir gün vakti çıkmak üzereyken bir müslüman dükkana uğradım
kardeşim dedim abdestim var izin ver de bir köşede namaz kılayım
burası mescid değil dedi, biliyor musunuz bana Moskovada konsoluslukta bile hayır demediler ,adam kendi odasını açtı buyur kıl dedi
çok tuhaf oldum
Emirliklerde ise (genelleme yapmıyorum) ama galiba vahabbi tesirinden dolayı çoğu donuk donuk bakarlar, evliyaları kınamak böyle sonuç getirir işte
Baş örtmek Allahın emridir ve kesinlikle fazdır ama onun gibi nefsi terbiye etmek de vacibtir

minel_ask

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür asla lüzümsüz demedim olayları çarpıtmayalım. Verdiğim örneklerlerle sadece gördüklerimi paylaştım. Ulu orta erkek dişi demeden bebeğini doyurmak kapalılığa sığar mı diyorum? Eğer siz böyle hareketlerde bulunmuyorsanız neden hemen celalleniyorsunuz onuda anlamış değilim. Şu an sende beni eleştirirken kendi kafana göre yorum yapmadın mı? Siteye girdiğimden beri başörtü davam benim diyen diyene? bir açıklama getirinde bende anlayayım? Neyin davası???

olayı çarpıtmadım, yazdıklarınızdan anladığımı yazdım sadece.
yalnızca kötü örnekleri öne sürerek, tesettüre sıcak bakmamak, ertelemek uygun değildir kardeş. biri yanlış yapıyor diye hepsi mi öyledir?

örtünmek Rabbimizin emridir,farzdır. örtülü kardeşlerimizin de davasıdır. bu ülkede bu farziyyeti yerine getirebilmek uğruna hanım kardeşlerimiz zorlu mücadeleler veriyorlar. çoğusu eğitimlerini sonlandırıyor veyahut eğitimlerine devam edebilmek için özgürlüğün olduğu mekanlara hicret ediyorlar.! Rabbim celle celaluhu kardeşlerimizi bu yolda muzaffer ve muvaffak eylesin inşaallah.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
1 yazınızda tüm kapalıları genelliyerek konuşuyosunuz bu kul hakkı, iftira ,süizan degilmidir?
2 Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! sözünüzle bütün kapalılara saygısızlık etmiş olmuyormusunuz?

özellikle kalbi temiz nasıl olunuyor lütfen cevap istiyorum

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
ben size itamda bulunmadım sorular sordum ısrarla soruyorum

niyetim asla münakaşa degil

1- genellemedim kapanırken halis bir zihniyetle, temiz bir iç duyguyla kapanın. Fitne-fücür, yalan dolan, oyun düzen olmasın, edep-terbiye olsun, saygı olsun, sevgi olsun diye söyledim. bütün bunlarla birleştiğinde kapalılık daha da güzel değil mi?
Sen başını kapatmışsın ama diğerlerini yapmıyorsan temiz duygular beslemiyor dedikodu, kovuculuk, şirk yapıyorsan ne yapayım o kapalılığı dedim fena mı ettim.
2- "diger açıklarla aynı sıfata konmak daha hoş geliyor galiba arkadaşa" ben saygısızlık etmedim ama sizde hiç altta kalmamışsınız :)
3- Kalbi temizlik nedir? Biri bir kötülük yapar görmezden gelirsin affedersin! Başkalarının hatasını örtmede gece gibi olursun, Allaha havale eder onu kırıcı sözlerle tenkit etmezsin. Kimsenin ardından kötü söz söylemezsin. Yalan konuşmazsın. Namusunu iffetini korursun, Gözünle görmediğin şeyleri yanına kulplar takarak başkalarına anlatmazsın. kimseyi dolandırmazsın, söz verince tutar sözünü yerine getirirsin. Borcuna sadık olursun, Büyüğe saygı, küçüğüne sevgi duyarsın. Kimsenin eksiği ve fazlasıyla alay etmezsin. Başkalarının malında mülkünde gözün olmaz, Hak yolunda, kullar arasında doğru söyler, doğru konuşursun. Kadınsan, evliysen eşini ve ailesini kendi ailenden çok sever ve sayarsın. Anneysen çocuğuna en iyi şekilde bakarsın ona doğruyu, dürüstlüğü, dinini, Allahını, merhameti, namusu aşılarsın, erkeksen eşine sahip çıkarsın onu ve çocuğunu en iyi şekilde besler, muhanete muhtaç etmezsin. Kalbi temizliği bu kadar anlatmayla bitiremem. Ama yoruldum be kardeşim.
Allaha emanet olun selametle...

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
selamun aleyküm Yasmin kardeşim siteyi takip ederken gördüm ama YAzdığın yoruma gerçekten çok üzüldüm ..... heleki böylee Bulunduğumuz Zamanda Başörtüsü hakkında onda Tartışmalar yaşanırken sizin gibi inanan birinin böyle düşünmesi çok şaşırttı ... her Başörtülü Allah yolunda olsaydı Kuran okusaydı İbadetlerini yerine getirseydi Bu durumlarda olurmuyduk Herkesi bir tutamazsınız ( Madem Dinim İSLAM ben müslümanım diyosunuz Ahiret yurdu için çalışmak için elinizden geleni yapmanız gerekirr Yalan dünyaya nefse şeytana uyup kendinizide Şüphelere düşürmeyin Tartışmanında uzamamasını umut ediyorum Konuda ayetlerle açıklanması istenilmiş Anlatmaya çalışmış arkadaşlar .... Allah Yardımcın olsun inş.. Böyle kötü düşüncelere girme Seni kimse ilgilendirmez kendinden sorumlusun bu ertelemelerinde çok geç kalmazsın inş... selametle....

Bu gün yaşadığım bu olaylar silsilesiyle karşılaştığımdan belki! Oysa şu günlerde başörtümü bile hazırlamışken, bilemiyorum :) herşeyin vakti saati var sanıyorum. Allah en kısa zaman da, inşallah bana da başörtüsü takmayı nasip etsin! Ben biraz herşeyi mükemmel olsun isterim, olunca tam olsun! Hem kalben, hem dinen, hem zihnen, hem bedenen, kapanmak tertemiz pırıl pırıl bir insan olmak Allahım olacaksa hepsi birden olsun :) ne olursun! Allaha emanet olun, selametle...

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
yaaa hepiniz benim kardeşlerim ablalarımsınız birbirinizi kırmayın siz müslümansınız, ne olursa olsun yakışmaz sizlere... belki de birkaç yanlış anlaşılma olmustur, boyle konusmayın bosuna birbirinizi kırıyorsunuz yapmayın seytan kahkalarla size gülsün mü istiyossunuz oysaki kardesliğimizi gösterip onu daha da derinden yakmak daha ii olmaz mı

Serkan bey şeytan katıla katıla ağlasın inş. Neden kızalım ki birbirimize, küselim, darılalım sonuçta üç günlük dünya değil mi? Ben fikirlerimi gördüklerimi paylaşayım demiştim ama topun ağzına geldim ne yaparsın? Bu da kader olsa gerek! oysa ben bu siteye çok farklı bir gözle bakmıştım ama umudumu yinede yitirmiş değilim. Hepimiz din kardeşiyiz, hepimiz müslümanız, hepimiz aynı topraklar üzerinde, aynı şartlar altındayız o yüzden kalp kırmak bize asla yakışmaz. selametle...:)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Bu gün yaşadığım bu olaylar silsilesiyle karşılaştığımdan belki! Oysa şu günlerde başörtümü bile hazırlamışken, bilemiyorum :) herşeyin vakti saati var sanıyorum. Allah en kısa zaman da, inşallah bana da başörtüsü takmayı nasip etsin! Ben biraz herşeyi mükemmel olsun isterim, olunca tam olsun! Hem kalben, hem dinen, hem zihnen, hem bedenen, kapanmak tertemiz pırıl pırıl bir insan olmak Allahım olacaksa hepsi birden olsun :) ne olursun! Allaha emanet olun, selametle...

Allah kabul etsin kardeşim!

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
نعىمة;540490' Alıntı:
biz münafıkların çok olduğu bir zamanda yaşıyoruz, gerçekten örtülü oldukları için değil ama örtülü olunca daha başka şeyleri bekler insandan
ben gittiğim her yerde namaz kılarım , bir köşe bulurum kimse bir şey demedi bu zamana kadar
ama bir gün vakti çıkmak üzereyken bir müslüman dükkana uğradım
kardeşim dedim abdestim var izin ver de bir köşede namaz kılayım
burası mescid değil dedi, biliyor musunuz bana Moskovada konsoluslukta bile hayır demediler ,adam kendi odasını açtı buyur kıl dedi
çok tuhaf oldum
Emirliklerde ise (genelleme yapmıyorum) ama galiba vahabbi tesirinden dolayı çoğu donuk donuk bakarlar, evliyaları kınamak böyle sonuç getirir işte
Baş örtmek Allahın emridir ve kesinlikle fazdır ama onun gibi nefsi terbiye etmek de vacibtir

Ah size seccade serme, serebilme şerefine nail olabilseydim keşke! Ne kadar büyük bir sevap, ama anlayana tabii. Baş örtmek tabiki Allahın emri ve farz buna yürekten katılıyorum ve inanıyorum. Bugün yaşadıklarımdan dolayı çok etkilendim galiba! Rabbim en kısa zaman da hayırlısıyla ve tam manasıyla kapanmayı nasip etsin! Allaha emanet olun, selam ve dua ile...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Ah size seccade serme, serebilme şerefine nail olabilseydim keşke! Ne kadar büyük bir sevap, ama anlayana tabii. Baş örtmek tabiki Allahın emri ve farz buna yürekten katılıyorum ve inanıyorum. Bugün yaşadıklarımdan dolayı çok etkilendim galiba! Rabbim en kısa zaman da hayırlısıyla ve tam manasıyla kapanmayı nasip etsin! Allaha emanet olun, selam ve dua ile...

estağfirullah kardeşim öyle demeyin,
Allah hepimizin yardımcısı olsun!
Allaha emanet olun!

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
yazdıınız ayette sanırım parantez içindeki açıklamalar müfessirlerin açıklamaları.bunların doğru olduğu ve uygulanması gerektiğini nasıl anlayabilirizki?mesela zinnet kelimesinden )süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) bunların anlaşılacağını nasıl anlayacağız?
aleyküm selam kardeşim neyi nasıl anlayacaksın bende anlamadım ben sana bir ayeti kerime söyledim zaten herşey apaçık ortada

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
S.a...
Canim Kardeşim Evet Aklimiza Binlerce Soru Takiliyor Ve Cevap Ariyoruz.sahabeler De öyle Yaparmiş..

Ancak Kuran Geniş Yelpazeli Olduğundan Insan Da Sadece Akil Dan Ibaret Olmadiğindan Ve Akilla Yolla çiktiğindan Bazen Tereddütler Olabilir...

Akil Kalp Ruh His Nefis Bakimindan Elde Ettiğin Bilgileri Etüd Eder Ve Gerçekten Doğruyu Bulmak Istiyorsan Dualarindan Vaz Geçme..

Yüzler üye Yüzler Defa Yüz Ayri Konuyu Yüzüne Anlatamadiği Için Anlamayabilirsin.
Unutmaki Kurandaki He Bir Harfin 40 Ayri Penceresi Ve O Kir Ayyri Pencerenin 40 Ayri Penceresi Ve O 40 Ayri Pencerenin Sinirlandirilamiş Mnalari Vardir...

Işte Sende Bir Pencereden Konuyu Izlemek Görmek Kabullenmek Yaşamak Ve Yaşatmak Istiyorsan Kendine Bir Mürşit Bul Başka şeyle Meşgul Olma...

Tabiki Izlenilecek Yol Kuran -sünnet-hadis -kiyas -icma...
Ayet Yazsak...ama öyle De
Hadis Yazsak... Ama öyle De...
Kiyas-icma Yazsak...ama öyle De Diyeceksin..

Unutma Ki Başin Kapali Olabilir Ama Bu Benim Için Ve Islamiyet Için Kisas Değildir.başi Kapali Olupta Ne Efendimiz Sas In Ayipladiği Ne Kadinlar(hadisleri)var..
Namaz Kilipta .. Rabbimin Ne Yaziklar Olsun Dedikleri Insanlar Var...

Tekrar Ediyorum...
Kendine Bir Mürşid Bul Başka şeyle Uğraşma...

Selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt