Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

başörtüsü gerçekten şartmı(objektif olalım lütfen) (1 Kullanıcı)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
belki çok saçma gelecek belki de yanlış anlaşılacak ama aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.çoğu insanın uğrunda bu kadar uğraş verdiği başörtüsü acaba gerçekten allahın bir emrimidir.kuranda bir ayette kadınların başlarını kapatmasıyla ilgili gerçekten insanlara açık bir emir varmıdır.yanlış anlaşılmasın lütfen bende başörtülüyüm ve davamında arkasıdayım.ancak kimseye bu davayı neden savunduğumu anlatamıyorum çünkü bunun gerçekten emir olduğunu kanıtlayamıyorum.bana cahiliye döneminde hürlerle cariyeleri ayırmak için böyle emir geldi denildi.ancak tatmin olmadım çünkü şu anda bu insanlar zaten ayrı.lütfen yardım edin..selametle..

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
s a “Mü’min kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, zinnetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) açarak göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (eller, ayaklar ve yüz) müstesnadır. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar. (Boyun ve göğüslerini göstermesinler.) (Nur Sûresi, 31)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
yazdıınız ayette sanırım parantez içindeki açıklamalar müfessirlerin açıklamaları.bunların doğru olduğu ve uygulanması gerektiğini nasıl anlayabilirizki?mesela zinnet kelimesinden )süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) bunların anlaşılacağını nasıl anlayacağız?

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
s.a.
yazdıınız ayette sanırım parantez içindeki açıklamalar müfessirlerin açıklamaları.bunların doğru olduğu ve uygulanması gerektiğini nasıl anlayabilirizki?mesela zinnet kelimesinden )süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) bunların anlaşılacağını nasıl anlayacağız?

bak İslam bir tek Kurandan ibaret değildir: Sünnet (Canlı Kuran), İcma ve Kıyas sahabe (ra), tabiin, Mezheb İmamların şerhleri

eğer sen mesela cebirde hep kendi görüşlerini ileri sürsen olmaz
senden önce kaç alim yaşadı onlardan öğreniyorsun sonuçta, yoksa yeniden tekerleği ihdas etmeye mahküm kalırsın (yeteneğin olmak şartıyla!)

İslamda ölçüler Allah ve Peygamberi tarafından belirtilmiştir, sahabe tarafından bildirilmiştir ve mezhebler tarafından icma edilmiştir
İslam böyle bir sistemdir
uymak veya uymamak sana kalmıştır
ama İslam ölçüleri tartışılmazdır
herkes kendi kafana göre hükmederse bu şunun bunun dini olur İslam olmaktan çıkar

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
hükmetmek dediğiniz şey yorum getirmekse hak mezhepler yalandır o zaman.doğru birdir ancak farklı yorumlanır.ve dinin birçok şeyi bana göre mantığı kavrandıktan sonra uygulanmalıdır.bu islamı saptırmak amacıyla değildir asla.ben başımı kapatıyorsam eğer bunu neden yaptığımı Allah-ü teala nın bunu nerede emrettiğini ne şekilde olması gerektiğinide araştırmak zorundayım.bakın allah namaz kılınmasını emretmiştir ancak nasıl kılınacağını sünnetlerden öğreniyoruz.bu gibi ibadetlerde tabiki yorum getirilmez ama bir başörtüsüne yorum getirilebileceğine ,mantığının kavranabileceğine inanıyorum.bende bunun için uğraşorum ve sizden yardım istiyorum.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
hükmetmek dediğiniz şey yorum getirmekse hak mezhepler yalandır o zaman.doğru birdir ancak farklı yorumlanır.ve dinin birçok şeyi bana göre mantığı kavrandıktan sonra uygulanmalıdır.bu islamı saptırmak amacıyla değildir asla.ben başımı kapatıyorsam eğer bunu neden yaptığımı Allah-ü teala nın bunu nerede emrettiğini ne şekilde olması gerektiğinide araştırmak zorundayım.bakın allah namaz kılınmasını emretmiştir ancak nasıl kılınacağını sünnetlerden öğreniyoruz.bu gibi ibadetlerde tabiki yorum getirilmez ama bir başörtüsüne yorum getirilebileceğine ,mantığının kavranabileceğine inanıyorum.bende bunun için uğraşorum ve sizden yardım istiyorum.

Yalancı dediğin Mezheb İmamları, yani sahabe ve tabiin ! Hz.Anas bin Malik ashabı kiramdir! Peygamberimizin Sünnetini onalr bize ulaştırdı, hadi onlara güvenmedin, o zamanda yaşamadığına göre Sünnet sana meçhul kaldı
ama Resulallah (sav) ''sahabeme uyun!'' buyurdu
RESULALLAHTAN HABERSİZ KALDIN HEM FİKRİN ONUNKİNE UYMUYOR!
KURANA NASIL GÜVENİRSİN Kİ KURAN '' ALLAHA VE PEYGAMBERİNE İTAAT EDİN !'' DİYE EMREDER
YAZDIKLARIMI İYİ OKU AYNI SORULARA CEVAB VERMEK MECBUR ETME
İSLAM FELSEFE DEĞİLDİR

BİR İLİM ÖRNEĞİNDE BİLE BU GERÇEĞİ ANLATMAYA ÇALIŞTIM
AYNI MANTIKLA (HER ŞEYİ KENDİN YORUMLAYACAKSIN YA) GİT TABİB OL
TIB ALİMLERİN GÖRÜŞLERİNDEN HİÇ FAYDALANMA ,SONRA KATİL OLURSUN
PEKİ YA DİNE AYNI ŞEYİ UYGULASAN? DİN KATİLİ OLURSUN O ZAMAN

NE DEMİŞLER: ''YARIM TABİB HAYATINDAN, YARIM ALİM DE İMANDAN EDER''

UMARIM Kİ BU KENDİ GÖRÜŞLERİN DEĞİL, BİR YERDE BÖYLE DUYMUŞSUNDUR
AMA YANLIŞTIR ARKADAŞ

SEN KENDİ HAYATINI İSTEDİĞİN GİBİ KURABİLİRSİN AMA İSLAM ALLAHIN DİNİDİR ONU İSTEDİĞİN GİBİ KURAMAZSIN, ALLAH PEYGAMBERİNİ YOLLADI VE ONA UYUN DEDİ

BU FİKİR BAŞTAN SONRA KURANIN KENDİSİNE AYKIRIDIR, BÖYLE İKEN İSLAMDIR DİYE NASIL SAVUNURSUN!

Din Allah tarafından gönderilen, insanların dünya ve ahiret mutluluğunu hedefleyen ayetlerin toplamıdır. Ayetler Allah’ın sözü ve mutlak hakikattir.
Felsefe ise insanların duygu ve düşünce dünyasının ürünüdür. Salt akıl ise duyguların esiridir, akıl ya iyi duyguların, ya da kötü duyguların esiridir. İyi duygular: İman, izan, irfan, merhamet, hayâ, müsamaha, tevazu, hilm, şecaat, cesaret, basiret vb duygular. Kötü duygular: Kin, nefret, riya kibir, haset, ucup, şehvet, şan şöhret dünya sevgisi vb duygulardır.
Felsefe ıslah edilmeyen kötü duyguların esiri olan aklın ürünüdür. Felsefe ‘nedir’ sorusunu sorar karşılığında aklın kabul edeceği somut cevap ister, verilen cevaplar somut değilse reddeder. Aslında akıl beş duyu organlarının algılayarak verdiği cevaplar sonucunda bir şeyin varlığına evet veya hayır der. Yani göz görecek, kulak duyacak, burun koklayacak, dil tadacak, el dokunacak ki evet desin.
Eğer göz görmezse, kulak duymazsa, burun koklamazsa, dil tadamazsa, el dokunamazsa hayır der. Ama duyu organlarımızın algılama kapasitesi sınırlıdır. Gözün görebilmesi için ışığın belli bir kırılımı gerekir, kulak frekansı 20 ile 20000 arasıdaki sesleri duyabilir, elin algılaması için maddenin katı sıvı veya gaz halinde olması gerekir, dil ve bururunun da duyu kapasitesi sınırlıdır.
Hâlbuki doğada öyle sesler, görüntüler, kokular vardır ki biz onları göremiyor duyamıyor koklayamıyor tadamıyor ve dokunamıyoruz. Biz bunları algılayamadığımız için buların varlığına yok diyemeyiz. Örneğin: Karıncanın ayak sesini duyamayız ama var, çünkü fizik kuralına göre hareket olan her yerde ses olur. O halde akıl hüküm vermede yanılabilir, hata yapabilir.
Felsefe ilmiyle uğraşanlara filozof denir. Kur’an, sünnet ve hadis–i şeriften feyiz ve muhabbetini alamayan filozoflar her dönemde vahyin mutlak hakikatleriyle çatışmış Allah’ın ayetlerini inkâr etmişlerdir. Hatta filozoflar fikir tartışmalarında ünlü İslam âlimlerini dahi etkilemişlerdir İbni–Sina, İbni–Haldun, İbni Rüşt, Farabi vb âlimler felsefenin etkisinde kalarak bazı ayetleri inkâr etmişlerdir.
Mesela İbni Sina “mantık olarak ölen insanın çürüyen ve yok olan vücudu nasıl olur da dirilir bu mümkün değil” diyerek öldükten sonra dirilmeyi kabul etmemiştir. İmam–ı Gazali İbni–Sina’nın bu görüşünden dolayı kâfir olduğunu söyler. Gerekçe olarak “Allah’ın bir ayetini inkâr eden ayetlerin hepsini inkâr etmiş gibidir” ayetini gösterir.
Günümüzde ilahiyat tahsili gören bazı ilahiyatçılar da felsefenin etkisinde kalarak ayetlerin bazılarının tarihsel olduğunu Yahudi ve Hıristiyanlarla ilgili ayetlerin Asr–ı Saadet dönemine ait Yahudi ve Hıristiyanları kapsadığını, günümüz Yahudi ve Hıristiyanlarını bu kapsam dışında olması gerektiğini, dolayısıyla bu ayetlerin yeniden yorumlanması gerektiğini söylemektedirler.
Dinlerarası diyalog masalının etkisinde kalan papaya yazdığı mektupta papalık konseyi misyonun parçası olduğunu söyleyen bazıları Yahudi ve Hıristiyanlarla ilgili ayetler çok serttir bunları biraz yumuşatmamız gerekir demektedir. Bir başkası benim dinim haktır demek en büyük kafirliktir demektedir.
Halbuki Allah Kur’an’da “Allah katında tek din İslam’dır” der. Diyalogcular biraz daha ileriye giderek akılla vahiy çatışırsa aklı kabul ederiz diyerek akla uymayan ayetleri kabul etmeyiz demektedirler. Yasin suresi 65’inci ayetinde “Biz o suçluların hesap gününde dillerini bağlarız bizimle elleri konuşur ayakları da yaptıklarına şahitlik eder’’ der.Dilin konuşabilmesi için ciğerlere hava çekip o havanın çıkarken ses tellerini titretip dili hareket ettirip konuşması gerekir oysa el ve ayakta bu organların hiç biri yok ayet akla uymuyor diye red mi edeceğiz. Diyalogculara göre reddetmemiz lazım hayvanlarda nefes ses teli ve dil olmasına rağmen neden konuşamıyor “akıllı” diyalogcular bunu nasıl izah edersiniz.
Gelin şimdi el ayak nasıl konuşurmuş işin ehlinden aktaralım. İnsan Allah’ın zat sıfat ve esma–i ilahilerinin tecellilerinden mülhem bir varlıktır. Bu tariften yola çıkarak insanın konuşması Allah’ın kelam isminin tecelli etmesinden ibarettir. Kelam ismi dile tecelli eder dil konuşur ele tecelli eder el konuşur ayağa tecelli eder ayak konuşur. Nitekim Tur dağında Allah ağaca tecelli ederek “Ya Musa mukaddes vadide Tuva’dasın yaklaş” diyerek ağaç dile gelmiştir.
Onun için İslam dini Kur’an’dır, Kur’an kelamullahtır, felsefe ise aklın ürünüdür, dolayısıyla İslam dini felsefe değildir.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bak kardeşim sen açmak istiyorsan başını bahane bulursun bu ayeti kerime gayet net ve açıktır

Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, elbiselerinden giyip örtünsünler. İşte böyle giyinmeleri, tanınıp da (cariyelerden, iffetsiz âdi kadınlardan fark edilip de) eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Allah Gafur’dur (çok bağışlayıcıdır), Rahîm’dir (çok merhametlidir).” (Ahzab Sûresi, 59) Bu âyet-i kerimede, örtünme açıkça emredilmekte ve bu emrin hikmeti, “mü’min kadınların diğer âdi kadınlarla karıştırılarak rahatsız edilmemeleri, sarkıntılığa maruz kalmamaları ve ruhlarının eziyete maruz olmaması” olarak beyan buyurulmakta.

“Ziynet, süs eşyası demek ise de, tek başına süs eşyasına bakmak hiç kimse için haram olamayacağına göre, bundan murat, süs eşyalarının takıldığı kulak, boyun, gerdan gibi yerlerdir. Âyette esas maksat tesettür (örtünme) olduğuna ve hitap zengin-fakir bütün müminlere yapıldığına göre, ziynet sadece süs eşyası olarak anlaşılsa, âyet sadece zenginlere inmiş olur. Halbuki, hitap geneldir, “mü’min kadınlara da söyle.” buyurulmaktadır. Bir başka önemli husus da şudur: Kadın için asıl ziynet, süs eşyası değil, bu organların bizzat kendileridir. Yâni, gösterilmesi haram kılınan boyun, gerdan gibi azalar kadın için ayrıca birer ziynettirler.” (Hak Dini Kur’an Dili) Dördüncüsü: Mümin kadınların başörtülerini, cahiliye kadınları gibi, boyunlarına bağlayıp arkaya sarkıtmak yerine, başlarına örtmeleri ve yakalarının üzerine vurmaları.

gayet açık degilmi şeytanın bu şekilde kafanızı karıştırmasına izin vermeyin kardeşim allah a emanet olun

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
İçinizi, gönlünüzü, dilinizi, kalbinizi temiz tutun. Harama, günaha, kul hakkına bulaşmadıktan, kötülük düşünmedikten sonra, hayır öğütlü isen, kin tutmazsan, kimsenin dedikodusunu yapıp, kimsenin ardından fitne fücür düşünmezsen, Allah katında ve kullar arasında senden iyi kul yoktur. Dava nedir allah aşkına??? Neyin davası yaa! Kapanmak Allahın emri ama bu şekillerde değil! Bu gün sokaklarda başını kapatıp, yaşlıya, gence sırtını dönerek otobüslerde yer vermemek mi? Bağnazlık mı? Geri kafalılık mı?
Büyük küçük tanımadan kara çarşafının altından bebeğini umumi bir yerde emzirmek mi? Köşe başlarında 3-4 kadın durup saatlerce dedikodu yapmak mı?
ramazanda camilerde teravih namazına gelen erkeklere göz kırpmak mı? Nedir kapanmak? Böyle bir kapanmaksa istemem, ben olmaz olsun. Edepli, merhametli, bayrağa, vatana, millete, insana, doğada her yaratılmışa sevgi ve şefkatle yaklaşamıyacaksan boşuna kapanırsınız! Dava güdersiniz! Allah böyle kapanın demiyor. Bugün esefle karşıladığım bir durum oldu. Bugün bakırköyün göbeğinde pasajlardan birindeydim. Sanırım bir mağaza açılış yapmış ve yere bir bayrak düşmüş kapalı bir kadın ayağını bastı hanımı ikaz ettim lütfen bayrak var ayağınızın altında lütfen diye! ne olmuş bayrak varsa dedi, adeta kükredi ve aldı parçalara ayırdı bu değil müslümanlık, bu değil kapalılık! Benimde annem başörtülüdür. Ama milletini, vatanını, bayrağını seven bir başaörtülü, dava gütmeyen bir başörtülü... Kapanmaya ramak kalmışken, biraz daha erteledim. Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! Kafanızı kapatırken beyninizi dış dünyaya, bilgiye, nezakete, saygıya ve sevgiye, insan haklarına, medeniyete kısacası insanlığa kapatmayın olur mu?

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
İçinizi, gönlünüzü, dilinizi, kalbinizi temiz tutun. Harama, günaha, kul hakkına bulaşmadıktan, kötülük düşünmedikten sonra, hayır öğütlü isen, kin tutmazsan, kimsenin dedikodusunu yapıp, kimsenin ardından fitne fücür düşünmezsen, Allah katında ve kullar arasında senden iyi kul yoktur. Dava nedir allah aşkına??? Neyin davası yaa! Kapanmak Allahın emri ama bu şekillerde değil! Bu gün sokaklarda başını kapatıp, yaşlıya, gence sırtını dönerek otobüslerde yer vermemek mi? Bağnazlık mı? Geri kafalılık mı?
Büyük küçük tanımadan kara çarşafının altından bebeğini umumi bir yerde emzirmek mi? Köşe başlarında 3-4 kadın durup saatlerce dedikodu yapmak mı?
ramazanda camilerde teravih namazına gelen erkeklere göz kırpmak mı? Nedir kapanmak? Böyle bir kapanmaksa istemem, ben olmaz olsun. Edepli, merhametli, bayrağa, vatana, millete, insana, doğada her yaratılmışa sevgi ve şefkatle yaklaşamıyacaksan boşuna kapanırsınız! Dava güdersiniz! Allah böyle kapanın demiyor. Bugün esefle karşıladığım bir durum oldu. Bugün bakırköyün göbeğinde pasajlardan birindeydim. Sanırım bir mağaza açılış yapmış ve yere bir bayrak düşmüş kapalı bir kadın ayağını bastı hanımı ikaz ettim lütfen bayrak var ayağınızın altında lütfen diye! ne olmuş bayrak varsa dedi, adeta kükredi ve aldı parçalara ayırdı bu değil müslümanlık, bu değil kapalılık! Benimde annem başörtülüdür. Ama milletini, vatanını, bayrağını seven bir başaörtülü, dava gütmeyen bir başörtülü... Kapanmaya ramak kalmışken, biraz daha erteledim. Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! Kafanızı kapatırken beyninizi dış dünyaya, bilgiye, nezakete, saygıya ve sevgiye, insan haklarına, medeniyete kısacası insanlığa kapatmayın olur mu?[/QUOT

yazınız beni çok kızdırdı sizcede üslubunuz saygısız ve acımasızca degilmi???
şimdi sizin kalbiniz temizmi bu genellemeyle kul hakkına girmedinizmi??
bırakın allah aşkına sırf buyüzden kapanmayı ertelemişmiş...
o bayragı yırtan kadını bende ayıplıyorum ve ayıbını karekterine baglıyorum başörtüsüne degil.......

minel_ask

Kayıtlı Kullanıcı
ramazanda camilerde teravih namazına gelen erkeklere göz kırpmak mı? Nedir kapanmak? Böyle bir kapanmaksa istemem, ben olmaz olsun. Edepli, merhametli, bayrağa, vatana, millete, insana, doğada her yaratılmışa sevgi ve şefkatle yaklaşamıyacaksan boşuna kapanırsınız! Dava güdersiniz! Allah böyle kapanın demiyor. Bugün esefle karşıladığım bir durum oldu. Bugün bakırköyün göbeğinde pasajlardan birindeydim. Sanırım bir mağaza açılış yapmış ve yere bir bayrak düşmüş kapalı bir kadın ayağını bastı hanımı ikaz ettim lütfen bayrak var ayağınızın altında lütfen diye! ne olmuş bayrak varsa dedi, adeta kükredi ve aldı parçalara ayırdı bu değil müslümanlık, bu değil kapalılık! Benimde annem başörtülüdür. Ama milletini, vatanını, bayrağını seven bir başaörtülü, dava gütmeyen bir başörtülü... Kapanmaya ramak kalmışken, biraz daha erteledim. Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! Kafanızı kapatırken beyninizi dış dünyaya, bilgiye, nezakete, saygıya ve sevgiye, insan haklarına, medeniyete kısacası insanlığa kapatmayın olur mu?

"diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için"
bu ne demek Allah aşkına?

verdiğiniz örneklerle neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz!!!

ve sizce kalbi temiz! olan, güzel ahlaklı bir bayanının tesettürü lüzumsuz mudur!?
yazdıklarınızdan bu çıkarılıyor. Kendi kafanıza göre yorum yapamazsınız..!!!

ayrıca "dava" kelimesine bu takmışlığınız neden kaynaklanıyor? merak ettim açıkçası.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
diger açıklarla aynı sıfata konmak daha hoş geliyor galiba arkadaşa

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Günahi Başörtülü De Yapar Başi Açik De
Kimse Başini örtüp Günah Işlememe Garantisini Almiyor
şu Var Ki Islam Mümessili Olarak Başörtülü Hanimlara- Müslümanlara Yakişmayan Hareketler Yapmamali
çünkü Allah Bizim Ne Yaptiğimizdan Haberdar
Ama Allah Emri Olduğu Için Inkari Insani Küfre Sürükler
Emri Olduğunu Kabul Edip Yerine Getirmeyen De Günah Işlemiş Oluyor Ve Bütün Sevablarini Sifira Düşürüyor

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı

MAALESEF BÖYLELER DE VAR GÜNÜMÜZDE KIYAMETTE BUNLAR VE DİĞER KATEGORİLER (ORUÇ TUTUP HARAM YAPANLAR, NAMAZ KILIP KALB KIRANLAR)
BU SÖZLERE MUHATAB OLURLAR : ''SİZDEN KABUL EDİLMEDİ İŞTE YAPTIKLARINIZIN ÖZÜDÜR!'' VE PAÇAVRA HALİNDE YÜZLERİNE VURULUR

BAZILAR VAR Kİ BAŞIMIZI ÖRMÜŞÜK NASIL OLSA KURTULURUK DİYE DÜŞÜNÜYOR AMA YOK

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı

yazmış olduğunuz,
şahidi olduğunuz yapılan yanlışlıklar bölümünü kesinlikle şiddetle bende kınıyorum...
ama benim kalbim temiz diyerek bu işin içinden çıkamazsınız...
ve kapanmama ramak kalmışken erteledim diyorsunuz..
bunun da sizin doğru bir adım atacağınızı farkeden vesveselerden olduğunuda sanırım biliyorsunuz..

lütfen bahane aramayalım.... kalbim temiz diyorlar.. bunun ispatı varmıdır?

yapmamız gerekenlere ertelemeye yönelik kılıf hazırlayarak,
kendi kendimize psikolojik terapi yapmak ne denli doğru?

yada duruma şöylede bakabiliriz...
kalbi temiz , iyi bir hanımın, birde örtünerek daha iyi bir mümine olmamasına engel olan nedir???

unutmayın engeller aşmak içindir...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ramazanda camilerde teravih namazına gelen erkeklere göz kırpmak mı? Nedir kapanmak? Böyle bir kapanmaksa istemem, ben olmaz olsun. Edepli, merhametli, bayrağa, vatana, millete, insana, doğada her yaratılmışa sevgi ve şefkatle yaklaşamıyacaksan boşuna kapanırsınız! Dava güdersiniz! Allah böyle kapanın demiyor. Bugün esefle karşıladığım bir durum oldu. Bugün bakırköyün göbeğinde pasajlardan birindeydim. Sanırım bir mağaza açılış yapmış ve yere bir bayrak düşmüş kapalı bir kadın ayağını bastı hanımı ikaz ettim lütfen bayrak var ayağınızın altında lütfen diye! ne olmuş bayrak varsa dedi, adeta kükredi ve aldı parçalara ayırdı bu değil müslümanlık, bu değil kapalılık! Benimde annem başörtülüdür. Ama milletini, vatanını, bayrağını seven bir başaörtülü, dava gütmeyen bir başörtülü... Kapanmaya ramak kalmışken, biraz daha erteledim. Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! Kafanızı kapatırken beyninizi dış dünyaya, bilgiye, nezakete, saygıya ve sevgiye, insan haklarına, medeniyete kısacası insanlığa kapatmayın olur mu?[/QUOT

yazınız beni çok kızdırdı sizcede üslubunuz saygısız ve acımasızca degilmi???
şimdi sizin kalbiniz temizmi bu genellemeyle kul hakkına girmedinizmi??
bırakın allah aşkına sırf buyüzden kapanmayı ertelemişmiş...
o bayragı yırtan kadını bende ayıplıyorum ve ayıbını karekterine baglıyorum başörtüsüne degil.......
Sen benim kalbimin temiz olmadığını nerden anladın sorabilirmiyim. Saygısızlık edip ne yapmışım bir de buna cevap verin? İster kızın ister gücenin ben hiç doğru dürüst kapanana rastlamadım. Burda bile hemen kükreyiveriyorsunuz. Siz çok iyi iseniz nerde nezaketiniz????

serkan390

Kayıtlı Kullanıcı
esselamın aleyküm değerli kardeşlerim... bana öyle geliyor ki kiminiz ayetler için yapılmış açıklamalara birer kulp takarak, kendine göre birtakım doğrular bulmaya çalışmış.... sokakta kapalı gezen ama asıl maksadı Allah Teala nın rızası olmayan bazı insanlarla (gözümde delikli para kadar değerleri yok), gerçekten Allah'ın rızası için kapanan kardeşlerim ve ablalarımı (islam kadınının gözümdeki değeri paha biçilemez) aynı kefeye koymussunuz. Bence bu düşünce yanlış, bırakın beni, bunu gidip de sokaktaki gayrimüslim bi kişiye de sorsanız benimle aynı cevabı alırsınız... vel hasılı kelam... HÜKÜMLER, AYETLER AÇIKTIR, AÇIK OLMAYAN MÜTEŞABİH AYETLERDE PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (SAV) SÜNNETİ, İSLAM ALİMLERİNİN BENCE ALLAH (CC) IN YARDIMIYLA YAPMIŞ OLDUKLARI TEFSİRLER VARDIR... sizden bir din kardeşiniz olarak isteğim, bu gibi seyler hakkında kendinize göre bir yorum yaparak asıl doğrudan sapmayın ve kimseyi saptırmaya çalışmayın, bu büyük bir günahtır, İncil'i kabul etmeyen yahudiler, Kur'an-ı Kerim'i kabul etmeyen hristiyanların yaptıklarına benzer seylerdir bunlar ki; bence tehlikelidir. gerçekler ve asıl olması gereken açıktır, zira kadın erkeğe eş olması için yaratılmıstır ve erkeğin kadına baktığı göz ile kadının erkeğe baktığı göz aynı değildir... erkeğin şehevi duyguları daha güçlüdür, bence edebin yanında bu mes'ele de düşünülmüştür...
selam ve dua ile hoşçakalın..........................

serkan390

Kayıtlı Kullanıcı
esselamın aleyküm değerli kardeşlerim... bana öyle geliyor ki kiminiz ayetler için yapılmış açıklamalara birer kulp takarak, kendine göre birtakım doğrular bulmaya çalışmış.... sokakta kapalı gezen ama asıl maksadı Allah Teala nın rızası olmayan bazı insanlarla (gözümde delikli para kadar değerleri yok), gerçekten Allah'ın rızası için kapanan kardeşlerim ve ablalarımı (islam kadınının gözümdeki değeri paha biçilemez) aynı kefeye koymussunuz. Bence bu düşünce yanlış, bırakın beni, bunu gidip de sokaktaki gayrimüslim bi kişiye de sorsanız benimle aynı cevabı alırsınız... vel hasılı kelam... HÜKÜMLER, AYETLER AÇIKTIR, AÇIK OLMAYAN MÜTEŞABİH AYETLERDE PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (SAV) SÜNNETİ, İSLAM ALİMLERİNİN BENCE ALLAH (CC) IN YARDIMIYLA YAPMIŞ OLDUKLARI TEFSİRLER VARDIR... sizden bir din kardeşiniz olarak isteğim, bu gibi seyler hakkında kendinize göre bir yorum yaparak asıl doğrudan sapmayın ve kimseyi saptırmaya çalışmayın, bu büyük bir günahtır, İncil'i kabul etmeyen yahudiler, Kur'an-ı Kerim'i kabul etmeyen hristiyanların yaptıklarına benzer seylerdir bunlar ki; bence tehlikelidir. gerçekler ve asıl olması gereken açıktır, zira kadın erkeğe eş olması için yaratılmıstır ve erkeğin kadına baktığı göz ile kadının erkeğe baktığı göz aynı değildir... erkeğin şehevi duyguları daha güçlüdür, bence edebin yanında bu mes'ele de düşünülmüştür...
selam ve dua ile hoşçakalın..........................

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
ben size itamda bulunmadım sorular sordum ısrarla soruyorum

1 yazınızda tüm kapalıları genelliyerek konuşuyosunuz bu kul hakkı, iftira ,süizan degilmidir?
2 Sırf diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için! sözünüzle bütün kapalılara saygısızlık etmiş olmuyormusunuz?
3 kalbi temizlik nedir anlatırmısın??
ömce cevap istiyorum sonra varsa bi sorunuz cevaplarım..
niyetim asla münakaşa degil

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
diger açıklarla aynı sıfata konmak daha hoş geliyor galiba arkadaşa
Bu yazınıza cevap bile vermeyeceğim ne derece açığım sen hiç bir şekilde bilemezsin bunuda yaşınıza veriyorum yanlız yazılarınıza dikkat edin diyeceğim.

"diğer kapalılarla aynı sıfata konmamak için"
bu ne demek Allah aşkına?

verdiğiniz örneklerle neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz!!!

ve sizce kalbi temiz! olan, güzel ahlaklı bir bayanının tesettürü lüzumsuz mudur!?
yazdıklarınızdan bu çıkarılıyor. Kendi kafanıza göre yorum yapamazsınız..!!!

ayrıca "dava" kelimesine bu takmışlığınız neden kaynaklanıyor? merak ettim açıkçası.

Tesettür asla lüzümsüz demedim olayları çarpıtmayalım. Verdiğim örneklerlerle sadece gördüklerimi paylaştım. Ulu orta erkek dişi demeden bebeğini doyurmak kapalılığa sığar mı diyorum? Eğer siz böyle hareketlerde bulunmuyorsanız neden hemen celalleniyorsunuz onuda anlamış değilim. Şu an sende beni eleştirirken kendi kafana göre yorum yapmadın mı? Siteye girdiğimden beri başörtü davam benim diyen diyene? bir açıklama getirinde bende anlayayım? Neyin davası???

serkan390

Kayıtlı Kullanıcı
ben bana yazacağınız cevapları bekliyorum ölçün tartın ve yazın Allah Teala şüphesiz azgınlık ve hayasızlıktan men eder bunu da unutmayın kalp kırmayın...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt