hükmetmek dediğiniz şey yorum getirmekse hak mezhepler yalandır o zaman.doğru birdir ancak farklı yorumlanır.ve dinin birçok şeyi bana göre mantığı kavrandıktan sonra uygulanmalıdır.bu islamı saptırmak amacıyla değildir asla.ben başımı kapatıyorsam eğer bunu neden yaptığımı Allah-ü teala nın bunu nerede emrettiğini ne şekilde olması gerektiğinide araştırmak zorundayım.bakın allah namaz kılınmasını emretmiştir ancak nasıl kılınacağını sünnetlerden öğreniyoruz.bu gibi ibadetlerde tabiki yorum getirilmez ama bir başörtüsüne yorum getirilebileceğine ,mantığının kavranabileceğine inanıyorum.bende bunun için uğraşorum ve sizden yardım istiyorum.
Yalancı dediğin Mezheb İmamları, yani sahabe ve tabiin ! Hz.Anas bin Malik ashabı kiramdir! Peygamberimizin Sünnetini onalr bize ulaştırdı, hadi onlara güvenmedin, o zamanda yaşamadığına göre Sünnet sana meçhul kaldı
ama Resulallah (sav) ''sahabeme uyun!'' buyurdu
RESULALLAHTAN HABERSİZ KALDIN HEM FİKRİN ONUNKİNE UYMUYOR!
KURANA NASIL GÜVENİRSİN Kİ KURAN '' ALLAHA VE PEYGAMBERİNE İTAAT EDİN !'' DİYE EMREDER
YAZDIKLARIMI İYİ OKU AYNI SORULARA CEVAB VERMEK MECBUR ETME
İSLAM FELSEFE DEĞİLDİR
BİR İLİM ÖRNEĞİNDE BİLE BU GERÇEĞİ ANLATMAYA ÇALIŞTIM
AYNI MANTIKLA (HER ŞEYİ KENDİN YORUMLAYACAKSIN YA) GİT TABİB OL
TIB ALİMLERİN GÖRÜŞLERİNDEN HİÇ FAYDALANMA ,SONRA KATİL OLURSUN
PEKİ YA DİNE AYNI ŞEYİ UYGULASAN? DİN KATİLİ OLURSUN O ZAMAN
NE DEMİŞLER: ''YARIM TABİB HAYATINDAN, YARIM ALİM DE İMANDAN EDER''
UMARIM Kİ BU KENDİ GÖRÜŞLERİN DEĞİL, BİR YERDE BÖYLE DUYMUŞSUNDUR
AMA YANLIŞTIR ARKADAŞ
SEN KENDİ HAYATINI İSTEDİĞİN GİBİ KURABİLİRSİN AMA İSLAM ALLAHIN DİNİDİR ONU İSTEDİĞİN GİBİ KURAMAZSIN, ALLAH PEYGAMBERİNİ YOLLADI VE ONA UYUN DEDİ
BU FİKİR BAŞTAN SONRA KURANIN KENDİSİNE AYKIRIDIR, BÖYLE İKEN İSLAMDIR DİYE NASIL SAVUNURSUN!
Din Allah tarafından gönderilen, insanların dünya ve ahiret mutluluğunu hedefleyen ayetlerin toplamıdır. Ayetler Allah’ın sözü ve mutlak hakikattir.
Felsefe ise insanların duygu ve düşünce dünyasının ürünüdür. Salt akıl ise duyguların esiridir, akıl ya iyi duyguların, ya da kötü duyguların esiridir. İyi duygular: İman, izan, irfan, merhamet, hayâ, müsamaha, tevazu, hilm, şecaat, cesaret, basiret vb duygular. Kötü duygular: Kin, nefret, riya kibir, haset, ucup, şehvet, şan şöhret dünya sevgisi vb duygulardır.
Felsefe ıslah edilmeyen kötü duyguların esiri olan aklın ürünüdür. Felsefe ‘nedir’ sorusunu sorar karşılığında aklın kabul edeceği somut cevap ister, verilen cevaplar somut değilse reddeder. Aslında akıl beş duyu organlarının algılayarak verdiği cevaplar sonucunda bir şeyin varlığına evet veya hayır der. Yani göz görecek, kulak duyacak, burun koklayacak, dil tadacak, el dokunacak ki evet desin.
Eğer göz görmezse, kulak duymazsa, burun koklamazsa, dil tadamazsa, el dokunamazsa hayır der. Ama duyu organlarımızın algılama kapasitesi sınırlıdır. Gözün görebilmesi için ışığın belli bir kırılımı gerekir, kulak frekansı 20 ile 20000 arasıdaki sesleri duyabilir, elin algılaması için maddenin katı sıvı veya gaz halinde olması gerekir, dil ve bururunun da duyu kapasitesi sınırlıdır.
Hâlbuki doğada öyle sesler, görüntüler, kokular vardır ki biz onları göremiyor duyamıyor koklayamıyor tadamıyor ve dokunamıyoruz. Biz bunları algılayamadığımız için buların varlığına yok diyemeyiz. Örneğin: Karıncanın ayak sesini duyamayız ama var, çünkü fizik kuralına göre hareket olan her yerde ses olur. O halde akıl hüküm vermede yanılabilir, hata yapabilir.
Felsefe ilmiyle uğraşanlara filozof denir. Kur’an, sünnet ve hadis–i şeriften feyiz ve muhabbetini alamayan filozoflar her dönemde vahyin mutlak hakikatleriyle çatışmış Allah’ın ayetlerini inkâr etmişlerdir. Hatta filozoflar fikir tartışmalarında ünlü İslam âlimlerini dahi etkilemişlerdir İbni–Sina, İbni–Haldun, İbni Rüşt, Farabi vb âlimler felsefenin etkisinde kalarak bazı ayetleri inkâr etmişlerdir.
Mesela İbni Sina “mantık olarak ölen insanın çürüyen ve yok olan vücudu nasıl olur da dirilir bu mümkün değil” diyerek öldükten sonra dirilmeyi kabul etmemiştir. İmam–ı Gazali İbni–Sina’nın bu görüşünden dolayı kâfir olduğunu söyler. Gerekçe olarak “Allah’ın bir ayetini inkâr eden ayetlerin hepsini inkâr etmiş gibidir” ayetini gösterir.
Günümüzde ilahiyat tahsili gören bazı ilahiyatçılar da felsefenin etkisinde kalarak ayetlerin bazılarının tarihsel olduğunu Yahudi ve Hıristiyanlarla ilgili ayetlerin Asr–ı Saadet dönemine ait Yahudi ve Hıristiyanları kapsadığını, günümüz Yahudi ve Hıristiyanlarını bu kapsam dışında olması gerektiğini, dolayısıyla bu ayetlerin yeniden yorumlanması gerektiğini söylemektedirler.
Dinlerarası diyalog masalının etkisinde kalan papaya yazdığı mektupta papalık konseyi misyonun parçası olduğunu söyleyen bazıları Yahudi ve Hıristiyanlarla ilgili ayetler çok serttir bunları biraz yumuşatmamız gerekir demektedir. Bir başkası benim dinim haktır demek en büyük kafirliktir demektedir.
Halbuki Allah Kur’an’da “Allah katında tek din İslam’dır” der. Diyalogcular biraz daha ileriye giderek akılla vahiy çatışırsa aklı kabul ederiz diyerek akla uymayan ayetleri kabul etmeyiz demektedirler. Yasin suresi 65’inci ayetinde “Biz o suçluların hesap gününde dillerini bağlarız bizimle elleri konuşur ayakları da yaptıklarına şahitlik eder’’ der.Dilin konuşabilmesi için ciğerlere hava çekip o havanın çıkarken ses tellerini titretip dili hareket ettirip konuşması gerekir oysa el ve ayakta bu organların hiç biri yok ayet akla uymuyor diye red mi edeceğiz. Diyalogculara göre reddetmemiz lazım hayvanlarda nefes ses teli ve dil olmasına rağmen neden konuşamıyor “akıllı” diyalogcular bunu nasıl izah edersiniz.
Gelin şimdi el ayak nasıl konuşurmuş işin ehlinden aktaralım. İnsan Allah’ın zat sıfat ve esma–i ilahilerinin tecellilerinden mülhem bir varlıktır. Bu tariften yola çıkarak insanın konuşması Allah’ın kelam isminin tecelli etmesinden ibarettir. Kelam ismi dile tecelli eder dil konuşur ele tecelli eder el konuşur ayağa tecelli eder ayak konuşur. Nitekim Tur dağında Allah ağaca tecelli ederek “Ya Musa mukaddes vadide Tuva’dasın yaklaş” diyerek ağaç dile gelmiştir.
Onun için İslam dini Kur’an’dır, Kur’an kelamullahtır, felsefe ise aklın ürünüdür, dolayısıyla İslam dini felsefe değildir.