hudavendigar
Kayıtlı Kullanıcı
Çok doğru söylüyorsunuz saygıdeğer büyüğüm insanlar böyle konuşsa kucukleriyle ne saygisizlik görürler ne de edepsizlik kimse düzgün bir laf cikartmiyor ağzından, İman zayifligindan midir nedir baskalarina da karisir oldular artık her şey para ve onu yemek, güzel bir hayat sürmek için varız sanki ama kimse sormuyor dini, imanı kuvvetli mi Allahini bilir mi diye. Asıl önemli olan şeyleri kaybettik laftan da anlamiyorlar konuşmak dahi istemiyorum artık hiç kimseyle bu yüzden, hiç düzgün bir laf, gerçekten sizin yaptığınız gibi samimi ve doğru bir nasihat çıkmıyor agizlarindan sanki hep yanlış seyler yapmışım, ben hiç bir şey bilmez mişim gibiler, moralimi bozacaklar ya o zaman mutlu olacaklar herhalde. Para şart doğru ama paradan önemli olan şeyler var, sevgi saygı huzur gibi bunlar da bence maddi acidan zengin olan da değil inançlı insanlarda bulunur, maneviyati yüksek olan insanlarda bulunur. Sizde Allaha emanet olsun..
Sen ve aileniz gerçek dostlarınızı iyi tanıyın ve ona göre komşuluklar elde edinin.Unutmayasınız ki herşeyin yenisi iyidir, lakin dostların eskisi iyidir.Gerçek dost dar zamanda belli olur.Size güzel nasihatler vermekle belki içinizi rahatlatmaya çalışıyorum ama bu sadece pansuman tedbiri oluyor.Ailenizi sahte dost komşularınızdan uzak durdurmanızdır.Onların sizlere dilleriyle cefa vermesi sizi üzmesin.Bunlar gelip geçici şeylerdir.
Aşağıda ki şu kitabı alıp okumanızı tavsiye ediyorum.Bu kitapda gayet çok güzel, İslam alimlerinin nasihatlerini bulacaksınız.Belki de sizin hayatınızı değiştirebileceğinizi umuyorum.