Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

≈ ... Azıklanın ... ≈ (1 Kullanıcı)

ş-e-v-v-a-l

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. razı olsun kardesim emeğine sağlık guzel paylasim saolasin

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ya Rabb ,

Sen ki her şey üzerinde görünen mükemmel sıfatların sahibisin ;

en güzel sıfatlarla güzelleştir bizleri .

Sen ki her şeyin yüzünde görünen eşsiz güzelliklerin sahibisin ;

Kanımızı her nefesde temizlediğin gibi,

nefsimizi de arındırıp pak eyle...

Bu güzel duanıza kalbi aminler inşallah, değerli abimiz..
Rahman c.c razı olsun ebeden.. Çok teşekkür ederim..
Heybemizi, azıkların en hayırlısıyla yüklememiz duasıyla inşallah..
Rabbimize emanet olunuz. Selam ve Dua ile.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm Aliye kardeşim
Bu kısa dünya yolculuğu esnasında, âhirette kendisine yetecek kadar azık hazırlayabilenlere ne mutlu!...
Azığını heder etmeden, kul hakkına bulaştırmadan âhiret terâzisine götürebilene ne mutlu!..
Ne mutlu, korktuğundan emin, umduğuna nâil olabilenlere!..

Alalh c.c. razı olsun.Emeğinize sağlık güzel kardeşim.
Rabbim ecrinizi artırsın.Selam ve dua ile...

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü Gül Yürekli, güzel kardeşim. Rabbimiz c.c senden de her daim razı ve memnun olsun inşallah.. Güzel yorumunu, yine beğeniyle, tefekkürle okudum.. Güzel yüreğine sağlık. Çok teşekkür ederim can, faydalıydı katkın.. Takva, bir safiyyettir, Rahman c.c'nin huzuruna, razı olacağı şekilde çıkmanın karnesidir..O karneyi, rıza-i ilahi ile doldurabilirsek, ne mutlu.. Rahman c.c bu yolda muvaffak eylesin bizleri inşallah. Allah'a yakınlaşmak budur, O'nun dostu olabilmek bu yoldan geçer.. Kalbi aminler inşallah güzel dualarına güzel kardeşim.. Sen de dualarımdasın her daim.. Allah c.c güzel gönlüne göre versin, hayat sefineni, hayır yüklü kılsın inşallah..Amin, amin..
Dün babam döndü güzel kardeşim Hac'dan.. Elhamdülillah kavuşturana.. Yoğun bir gündü benim için, bu sebeple Cuma tebriğim gecikti, hakkını helal et güzel kardeşim.Tüm Cuma'larımız hayırlı olsun inşallah.Amin... Babama, Selam'larını ilettim inşallah;) O'nun da Sevgi kızına Selam ve Dua'ları var, dualarında idin onun da... Eksik olmayasın inşallah..İlgin için tekrar tekrar teşekkür ederim. İnşallah en kısa zamanda Rabbimiz c.c sana ve kıymetli ailene de hep birlikte umreyi nasip etsin inşallah.. Nasipse önümüzdeki yıl ben de tekrar düşünüyorum.. Sevgi Dolu kardeşim, sevgi dolu kalbinin sahibine emanetimsin inşallah.. Dualarda buluşmamız daim olsun..

GÖZÜNÜZ AYDIN GÜZEL KARDEŞİM.HOŞ GELMİŞ SEFALAR GETİRMİŞ GÖNLÜ GÜZELİMİN BABASI,KIYMETLİ AMCA'MIZ.:a35:RAB'BİM C.C. HAC'CINI KABUL ETSİN ,TEKRARINI NASİP EYLESİN İNŞAALLAH.EVET CAN KARDEŞİM İYİ BİLİRİM O YOĞUNLUĞU,TATLI YORGUNLUĞU,ESTAGFİRULLAH NE DEMEK KARDEŞİM VARSA HAKKIM HELALİ HOŞ OLSUN.VE ALEYKÜM SELAM ÇOK MUTLU ETTİN BENİ CAN..SEVGİ KIZININDA ACİZANE DUALARINDA OLDUĞUNU İLETİRSİN..:a26:AMİN..GÜL KARDEŞİM.ALLAH C.C. SANADA NASİP ETSİN TEKRARINI İNŞAALLAH.GÜL YÜREGİNDEN DÖKÜLEN GÜZEL KELİMELERİN İÇİNSE AYRICA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.ALLAH C.C. HER DAİM RAZI VE YARDIMCIN OLSUN.YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANETİMSİN SENDE.SELAM,SEVGİM VE DAİMİ DUALARIMLA BERABERSİN.BAKİ MUHABBETLERE...B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
GÖZÜNÜZ AYDIN GÜZEL KARDEŞİM.HOŞ GELMİŞ SEFALAR GETİRMİŞ GÖNLÜ GÜZELİMİN BABASI,KIYMETLİ AMCA'MIZ.RAB'BİM C.C. HAC'CINI KABUL ETSİN ,TEKRARINI NASİP EYLESİN İNŞAALLAH.EVET CAN KARDEŞİM İYİ BİLİRİM O YOĞUNLUĞU,TATLI YORGUNLUĞU,ESTAGFİRULLAH NE DEMEK KARDEŞİM VARSA HAKKIM HELALİ HOŞ OLSUN.VE ALEYKÜM SELAM ÇOK MUTLU ETTİN BENİ CAN..SEVGİ KIZININDA ACİZANE DUALARINDA OLDUĞUNU İLETİRSİN..AMİN..GÜL KARDEŞİM.ALLAH C.C. SANADA NASİP ETSİN TEKRARINI İNŞAALLAH.GÜL YÜREGİNDEN DÖKÜLEN GÜZEL KELİMELERİN İÇİNSE AYRICA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.ALLAH C.C. HER DAİM RAZI VE YARDIMCIN OLSUN.YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANETİMSİN SENDE.SELAM,SEVGİM VE DAİMİ DUALARIMLA BERABERSİN.BAKİ MUHABBETLERE...B)

Selamün Aleyküm Gül Yürekli, Can..
Bu güzel mesajların, ilgin, samimi duaların için çok teşekkür ederim canım kardeşim:)..Amin, ecmain olsun inşallah. Babamı şimdi çağırdım, okudu yazdıklarını.. Çok mutlu oldu, çok teşekkür ediyor sana güzel kardeşim..Allah c.c senden her daim razı ve hoşnut olsun inşallah.. Sana ve kıymetli ailene de nasip olması için dua ediyor o da;).. Eksik olmayasın inşallah.. Dualarımda her daim varsın gül yürekli kardeşim.. Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcın olsun, iki cihanda da sana güzellikler, hayırlar lütfetsin inşallah.. Gideceğiniz zaman yazarsın inşallah Sevgi'cim..Sizler için dua ederiz inşallah.. Güzel Kalbinin Sahibine emanetimsin inşallah..Baki Dua ve muhabbetle..
Hayırlı ve bereketli günler dilerim..B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Gül Yürekli, Can..
Bu güzel mesajların, ilgin, samimi duaların için çok teşekkür ederim canım kardeşim:)..Amin, ecmain olsun inşallah. Babamı şimdi çağırdım, okudu yazdıklarını.. Çok mutlu oldu, çok teşekkür ediyor sana güzel kardeşim..Allah c.c senden her daim razı ve hoşnut olsun inşallah.. Sana ve kıymetli ailene de nasip olması için dua ediyor o da;).. Eksik olmayasın inşallah.. Dualarımda her daim varsın gül yürekli kardeşim.. Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcın olsun, iki cihanda da sana güzellikler, hayırlar lütfetsin inşallah.. Gideceğiniz zaman yazarsın inşallah Sevgi'cim..Sizler için dua ederiz inşallah.. Güzel Kalbinin Sahibine emanetimsin inşallah..Baki Dua ve muhabbetle..
Hayırlı ve bereketli günler dilerim..

vE ALEYKÜM SELAM GÜL GÜZELİ ALİYE'M...B)
SANKİ YANINIZA GELMİŞ YAZDIKLARIMI YÜZÜNÜZE SÖYLEMİŞ KADAR YAKIN HİSSETTİRDİN KENDİMİ CANIM KARDEŞİM İNAN ÇOK MUTLU OLDUM.SAYENDE CAN...BELKİ BİLİYOSUN AMCA'M YOKTU BENİM.KIYMETLİ BABAN KIZI YANINDA YİĞENİDE KABUL ETSİN BENİ İZNİYLE.BENDE ACİZANE DUACISIYIM ARTIK KIYMETE DEĞER BABANIZIN.SAMİMİ DUALARINIZ İÇİN RAB'BİM C.C. SİZDEN DE RAZI OLSUN CAN KARDEŞİM.RAB'BİM C.C. HER YANINI HAYIRLA KUŞATSIN İNŞAALLAH.EN KISA ZAMANDA DÜŞÜNÜYORUZ,RAB'BİM C.C. HAYIRLISIYLA BİZLERE NASİP EYLESİN.TARİH KESİNLEŞİRSE İLETİRİM SANA KARDEŞİM.HEP BİRLİKTE DUALARDA BULUŞMAK ÜMİDİYLE TEKRAR ALLAH C.C. RAZI OLSUN.FORMUNU YETERİNCE İŞGAL ETTİM HAKKINI HELAL ET CAN..SELAM VE DAİMİ DUALARIMLA.MUHABBETLE KAL.EN EMİN OLANA C.C. EMANETİMSİN SENDE CAN KARDEŞİM...B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
vE ALEYKÜM SELAM GÜL GÜZELİ ALİYE'M...B)
SANKİ YANINIZA GELMİŞ YAZDIKLARIMI YÜZÜNÜZE SÖYLEMİŞ KADAR YAKIN HİSSETTİRDİN KENDİMİ CANIM KARDEŞİM İNAN ÇOK MUTLU OLDUM.SAYENDE CAN...BELKİ BİLİYOSUN AMCA'M YOKTU BENİM.KIYMETLİ BABAN KIZI YANINDA YİĞENİDE KABUL ETSİN BENİ İZNİYLE.BENDE ACİZANE DUACISIYIM ARTIK KIYMETE DEĞER BABANIZIN.SAMİMİ DUALARINIZ İÇİN RAB'BİM C.C. SİZDEN DE RAZI OLSUN CAN KARDEŞİM.RAB'BİM C.C. HER YANINI HAYIRLA KUŞATSIN İNŞAALLAH.EN KISA ZAMANDA DÜŞÜNÜYORUZ,RAB'BİM C.C. HAYIRLISIYLA BİZLERE NASİP EYLESİN.TARİH KESİNLEŞİRSE İLETİRİM SANA KARDEŞİM.HEP BİRLİKTE DUALARDA BULUŞMAK ÜMİDİYLE TEKRAR ALLAH C.C. RAZI OLSUN.FORMUNU YETERİNCE İŞGAL ETTİM HAKKINI HELAL ET CAN..SELAM VE DAİMİ DUALARIMLA.MUHABBETLE KAL.EN EMİN OLANA C.C. EMANETİMSİN SENDE CAN KARDEŞİM...B)

Rabbimiz c.c senin de gül yüreğinden ebeden razı olsun can kardeşim..
Rahman c.c'nin izni ile tarih kesinleşirse inşallah, bekleyeceğim haberlerini.. Rabbimiz c.c o güzelliği tekrar tekrar nasip etsin inşallah can, sizlere.. Babam gerçekten çok mutlu oldu okuyunca.. Bu arada amcanın olmadığını bilmiyordum.. Sen nasıl görmek istersen güzel kardeşim..Hem Sevgi kızı, hem Sevgi yeğenisin inşallah;). Buna da çok mutlu oldu gerçekten.. Çok teşekkür ediyoruz tekrar tekrar.. Gül yürekli kardeşim, dualarını hissediyorum.. Rahman c.c o güzel dualarını, ziyadesi ile senin için de makbul buyursun, her daim hakkında her şeyin en hayırlısını lütfetsin inşallah.. Est. işgal etmedin, aksine çok mutlu oldum. Gönlün rahat olsun güzel kardeşim.. Helal hoş olsun ebeden, hakkım var ise.. Rabbimize emanetimsin inşallah..Kıymetli ailene Selam ve Dualarımız ile.. Baki Muhabbetle inşallah...B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm can hocam.emeğine sağlık.
Rabbim razı olsun,sevabına yazsın inşallah.
Rabbim takva azığı ile azıklanmayı nasip etsin cümlemize.
Muhammedi Muhabbetle kal can aliyem.....

Ve Aleyküm Selam Harbi Ablam..
Rabbimiz c.c senden de ebeden razı olur inşallah..
Kalbi aminler güzel dualarına.. Ecmain..
Teşekkür ederim.. Rabbimize emanetsin.. Selam, baki Dua ve Nur'un muhabbeti ile..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Takva Elbisesi Giyinmek

Ebû Zerr (r.a.) Rasûlullah (s.a.s.)’ın kendisine şöyle dediğini nakletmiştir: “Nerede olursan ol, Allah’tan ittika et. (O'na karşı saygısızlıktan sakın). İşlediğin bir kötülüğün arkasından hemen bir iyilik yap ki, onu yok etsin. İnsanlara güzel ahlâkla muamele et." (Tirmizi, el-Birr ve’s-Sıla, 55)

Bu hadiste dikkatimizi çeken ilk şey “ittikâ" (sakınmak) kelimesidir. Kur’an’da sık geçen“ takva" kelimesi de aynı kökten gelmekte ve çoğunlukla Türkçe'ye, "Allah'tan korkmak" şeklinde çevrilmektedir. Halbuki, kelimenin kökünde yer alan, sakınmak, çekinmek, korunmak anlamlarının, Allah’a karşı saygısızlık etmekten, günah işlemekten, haramlara düşmekten çekinmek ve korunmak olarak anlaşılması daha uygundur. Çünkü,“kâfirler için hazırlanan Cehennemden korunmamızı," ifade eden ayette de aynı kelime yer almıştır. (Bakara, 131) Kur’an’da müttakilerin özellikleri sayılırken, bunların, Allah’ın buyruklarını yerine getiren ve haramlardan sakınan kimseler olduğu anlaşılmaktadır. (Bakara, 177) Ayrıca birçok ayette “takva" bizatihi iyilik olarak takdim edilmiştir. “En hayırlı azık takvadır."(Bakara, 197) “İyilik ve takva üzere yardımlaşmak..." (Maide, 2) esastır. “Takvaya en uygun olan adaletli olmaktır." (Maide, 8 ) ve “Allah müttakîlerin dostudur." (Casiye, 19)

Nerede ve ne durumda olunursa olunsun, Allah'a karşı saygılı olmak ve O’nun emirlerini ihlal etmekten sakınmak müttakilerin özelliğidir. Hz. Peygamber’in “ihsan" mertebesi olarak tarif ettiği, (Müslim, İman, 1) Allah’ı görüyormuşçasına kulluk etmek de böyle bir şeydir. Her şeyi gören, bilen, işiten ve bütün gizliliklere vakıf olan bir Yaratıcı’ya inanmanın doğal sonucu budur. Hangi görev ve statüde bulunursa bulunsun, sürekli Cenab-ı Hakk’ın gözetim ve denetiminde olduğunu bilen bir müminin, bilerek günah işlemesi ve günahında ısrar etmesi kolay değildir. İşte bu duyarlılık içinde olan bir müminden kimseye zarar gelmez. Gerçek dindarlardan zarar gelmeyeceği kanaati, böyle kimselerin sürekli bir nefs muhasebesi içinde bulunmalarından dolayıdır. Halbuki bu duyarlılığa sahip olmayan, haram-helal ve hesap endişesi taşımayan bir kimsenin nasıl tehlikeli olabileceği, ecdadımız tarafından, “
Kork Allah’tan korkmayandan" atasözüyle veciz bir şekilde ifade edilmiştir.

İnsanın günah işlemekten masûn olmadığını dikkate alan sevgili Peygamberimiz, bunun da çaresini göstermiş, yapılan bir yanlışın ardından onu unutturacak ve izini silecek bir iyiliğin yapılmasını tavsiye etmiştir. Çünkü Cenab-ı Hak, “iyiliklerin kötülükleri yok edeceğini" (Hud,114) bildirmektedir. “... Kötülüğü iyilikle ortadan kaldıranlar, güzel sona ulaşacak olanlardır." (Ra’d, 22) Yarattığı kulunun zaaflarını ve günah işleme potansiyelini iyi bilen Yüce Allah, bu yüzden tevbe kapısını sürekli açık bırakmıştır. Önemli olan hatayı ve yanlışı farkedip vazgeçmek, bunu telafi edecek iyiliklere yönelmektir. İyi Müslüman, iyiliği çok olan, mizanda sevabı ağır basan Müslümandır. (Kâria, 6-7) Esas olan, “hatasız kul olmaz" fehvasınca, sıfırlanamayan hataların asgariye indirilmeye çalışılmasıdır. İyiliklerin, güzelliklerin çoğaldığı bir dünyada, kötülükler kimseye zarar veremeyecek bir marjinalliğe itilebilir. Şeytanı tamamen işsiz-güçsüz bırakmayacak kadar bir kötülüğün kolayca kontrol altında tutulabileceği aşikârdır. Bunun yolu da, yapılan bir yanlışa birkaç misli doğruyla karşılık vermek, işlenen bir günahı, iyilik ve sevap yağmuruyla silip süpürmektir.

“Allah katında en değerli olanların en müttakî insanlar olduğunu" (Hucurat, 13) dikkate alan sevgili Peygamberimiz, ashabına da bu doğrultuda tavsiyelerde bulunmuştur. Bir gün yanına gelen birisi, “Ey Allah’ın elçisi! Ben yolculuğa çıkıyorum, beni azıklandır (bana hayır duada bulun).'' dedi. Allah Rasûlü, “Allah seni takva ile azıklandırsın" buyurdu. Adam, daha fazlasını isteyince, Hz. Peygamber, “Allah seni bağışlasın" dedi. Adam, “Anam babam sana feda olsun, biraz daha artır." deyince Peygamber Efendimiz, “Nerede olursan ol, Allah sana hayrı kolaylaştırsın" duasıyla karşılık verdi. (Tirmizi, Daavât,45)

Müttakî insanlar Allah’ın dostlarıdır. Cenab-ı Hak bunları “evliyası" olarak nitelendirmiştir: “İyi bilin ki, Allah'ın dostlarına (evliyasına) korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir." (Yunus, 62) Bir sonraki ayet bu dostların kimler olduğunu bize şöyle açıklıyor: “Onlar iman edip takva sahibi olanlardır." (Yunus, 63) Demek ki, Allah'ın velisi olmak için, olağanüstü özellikler veya seçilmiş olmak gerekmiyor. Gökte uçmak, denizde yürümek, herkesin kalbini okumak gibi fantezilere de ihtiyaç yok. İman edip salih amelde bulunmak, yani müttakî olmak, Allah’ın dostu olmak için yeterlidir. Bu ilke Allah Rasûlü için de geçerlidir. Onun için Hz. Aişe bir gün sevgili eşini ararken onu secde hâlinde, “Ya Rabbi! Nefsime takva duygusunu ver, onu temizle, onu temizleyenlerin en hayırlısı Sen'sin. Sen nefsimin velisi (yetkilisi) ve mevlasısın. (sahibi)" şeklinde dua ederken bulmuştu. (A.b. Hanbel, Müsned, 6/209)

Hadisimizin son cümlesi, insanlarla ilişkimizde güzel ahlâkı esas almamızı, yani onlara güzel davranmamızı tavsiye etmektedir. Takva sahibi olmanın doğal sonucu budur. Kişinin kendi hâlinde iyi bir insan olması, münzevî bir hâlde Allah’a karşı görevlerini yerine getiriyor olması yeterli değildir. Allah’a olan itaat ve saygısını toplum içinde de göstermesi şarttır. Bu da, diğer insanlarla ilişkisinde ortaya çıkacaktır. Çünkü kişi, orada cömertliğini, yardımseverliğini gösterecek, öfkesini yenmeyi, insanları affetmeyi orada öğrenecektir. Sabrı, sevgiyi, paylaşmayı, dayanışmayı, orada hayata geçirecektir. Onun için takvanın, yani iyi Müslüman olmanın gerçek ölçüsü dağ başında değil, toplumsal hayatta ortaya çıkar.

Peygamber Efendimiz, kendisine sorulan, "Müminin Cennete girmesine en çok vesile olan şey nedir." sorusuna, "Takva ve güzel ahlâk" cevabını vermiş, Cehenneme girmesine de en çok ağız ve tenasül organının yol açtığını bildirmiştir.(İbn Mace, Zühd, 29) Buradan anlaşılıyor ki, elimizi, dilimizi haramdan koruyup iffetimize de sahip çıkarsak, takva ve güzel ahlâka ulaşmanın en kestirme yolunu bulmuş oluruz. Kur'an'da, “daha hayırlı olduğu" bildirilen “takva elbisesine" (A'raf,26) bürünebilmek için, sevgili Peygamberimizin şu duasını tekrarlayarak, Cenab-ı Hakk'ın yardımına sığınmak ve bu yolda gerekli çabayı göstermek hepimizin görevi olmalıdır:
"Ey Allah'ım! Ben Sen'den, hidayet ve takva, iffet ve (kimseye muhtaç olmayacak) zenginlik istiyorum." (Tirmizi, Daavât, 73)

Prof. Dr. İ. Hakkı Ünal / Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kızmayan adam istemiyor dinimiz. Kızdığı zaman kızgınlık ateşinin verdiği enerjiyi olumlu işlere yönlendirebilendir.

selamun aleyküm aliyem bu siteyi çok seviyorum hergün ama hergün bişey katılıyor hayatıma rabbim razı olsun gönlü güzel kardeşim
rabbim yolunu açık,ilmini daim etsin inşallah

Ve aleyküm Selam güzel ablacım..
Beğendiğinize sevindim, ne mutlu. Bu güzelliklere vesile olabilmek ne güzel ablacım.. Rabbimiz c.c, sizin de ilminizi arttırsın, yolunuzu daim aydınlık kılsın inşallah.. Dualarımdasınız.. Rabbimize emanetimsiniz ablam.. Baki Selamlar..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kırk kilometre koşucularından da uzun koşucularız biz. Ömrümüz biter, yol bitmez.
Öyle ise bu yolculuğumuzda öyle bir azık alalım ki, karada, denizde ve havada bayatlamasın, çürümesin, bozulmasın, küflenip paslanmasın. Hırsızlar çalamasın. Mafya sizden onu almak için sizi tehdit etmesin.
selamun aleykum aliyeciğim.Eğer azığımız takva ise ne varlığa seviniriz ne yokluğa yeriniriz.Başımıza gelen her olumlu-olumsuz şeylerin bizim için bir imtihan vesilesi olduğunu biliriz çünkü..Emeklerine sağlık.

Ve aleyküm Selam Nevin Ablacım.
Allah c.c razı olsun bu güzel yorumunuz için.. Hamd olsun.. Allah c.c, adımlarımızı hep bu istikamet üzere eylesin inşallah..
Teşekkür ederim ablam.. Dualarda buluşmak duası ile, Rabbimize emanetimsiniz.B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

10140551ve9.jpg

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Amel edenlerin mükâfatı ne güzeldir." (Al-i İmran 136)
selamun aleykum saolasin ablacim güzel bir konuydu benim en büyük azigim namazlarim herhalde onlarida aksattigim zaman çok üzülüyorum dua et ablacim devam vereyim namazlarima rahmanin karsisinda aziksiz kalmamak ümidiyle rahmana emanet ol ablam selametle...

Ve aleyküm Selam gönlü güzel kardeşim..B)
Rahman c.c sizi, dini üzerinde sebatlı kılsın, ibadetlerinizden ve hayırlı amellerinizden razı olsun inşallah.. Ne güzel bir hassasiyet sizinkisi güzel kardeşim.. Amin güzel duanıza.. Allah c.c azıklarımızı katında makbul eylesin, kurtuluşumuza vesile eylesin inşallah..
Yorumunuz için teşekkür ederim. Yeni hicri yılınız hayırlı olsun güzel kardeşim. Selam ve baki Dua ile, Rabbimize emanetsiniz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ ALLAH RAZI OLSUN İNŞAALLAH.HERGÜN ÖMÜR SERMAYEMİZİ TÜKETİRKEN AHİRET İÇİN SEPETİMİZE NELER KOYDUĞUMUZU DÜŞÜNMEK LAZIM.AHİRETİN TARLASI OLAN DÜNYA HAYATINDA AHİRET İÇİN NELER TOPLUYORUZ AZIĞIMIZI NE İLE DOLDURUYORUZ.YOKSA AZDA OLSA TOPLADIĞIMIZ AZIĞIMIZI DÜNYADAMI TÜKETİYORUZ.ALLAH CÜMLEMİZİ AHİRET İÇİN ÇALIŞIP GÜZEL AZIK ÜRETEN KULLARINDAN EYLESİN SELAM VE DUA iLE

Ve aleyküm Selam Değerli Kardeşim.
Allah c.c cümlemizden razı olur inşallah.. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Haklısınız kardeşim, azık biriktirmek kadar, azığı muhafaza edebilmek de çok önemli.. Zira şeytanın ve nefsin aldatmalarıyla onları da kaybedebilme ihtimalimiz, her zaman vardır.. Allah c.c imtihanlarımızda bizleri muvaffak kılsın, ahirete sağlam ve razı olunacak azıklarla ulaşabilmeyi nasip etsin cümlemize.. Kalbi aminler dualarınıza kardeşim.. Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Takva sahiplerinin bakışları nurlanır ve dünyaları aydınlanır. Çünkü mümin basiretlidir ve muttaki insan olmaya çalışan kişi bu basireti en üst noktaya taşımaya çalışır. Muttaki insanlar, dünyada bir imtihan içerisinde olduklarının şuurunda olarak, uhrevi meselelere müteallik çalıştığı gibi dünyevi işlerden de tamamen kopuk değildirler.

Allah’ın yardımı muttakiler ile beraberdir. Takva sahipleri için güzel bir akıbet vardır. Hâsılı, takva bir kevser, muttaki de ona ulaşmış bahtiyardır; Hak katında bu mazhariyeti elde etmiş insan da azdır. Âkıbet muttakilerindir. Allah’a emanet olunuz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt