hafizkiz
Kayıtlı Kullanıcı
a.s esma ben daha sifte etmedim bu konuda:] inşallah olur bigünvarmıdır yokmudur onuda bilmiyorum.Pek sanmıyorum ama.aeol
:K BENDE DAHA SİFTAH ETMEDİM ABLACIĞIM ALLAH HAYIRLISINDAN AYIRMASIN SLM WE DUA İLE :H
a.s esma ben daha sifte etmedim bu konuda:] inşallah olur bigünvarmıdır yokmudur onuda bilmiyorum.Pek sanmıyorum ama.aeol
kardeşim güzeldi paylaşımın.doğru söylüyosun bence,kim üstüne gelsinki.kalmadı eski sevdalar.şimdi herkez zevk için seviyo.daha doğrusu sevemiyo.amaaa istisnalar var tabi.Rabbim hayırlılarla karşılaştırsın(amin) AŞK ALLAH RIZASI İÇİN SEVMEKTİR........
RABBİM gercekten sevenleride birbiriyle imtihan etmesin inşaalah
Aşk denilen şey sadece Allaha duyulan sonsuz histir
insanın insana karşı hissettiği sadece etkilenmektir sevgi değildir
ben sevgiye inanmayanlardanım
kader utansın
Ben inanmıyorum aşka sevgiye
menfate dayanmış günümüzün sevgileri,aşkları
bencede aşk falan bunlar sadece insanları avutmak için filmlerde olan yalanlar zaten herkes sabah akşam tv izledii için inanıyo ama hakkaten palvra
s.a
bu ne karamsarlıktır arkadaşlar.Aşk olmaz olur mu?Evet arkadaşın başta paylaştığı aşk değil fakat aşk vardır.Yeterki medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavara karşı hayamızı koruyalım.Aşkın ikiyi nasıl bir ettiğine şahitlik ederiz o zaman.Herşeyin adı aşk değildir,tıpkı herkesin adının aşık olmadığı gibi.Affınıza sığınarak size aşık sümmaniden bir şiir yazmak istiyorum.
Bir menzile başa kadar varmasan
Sen o yola keravn olsan ne fayda
Bir dilberin sinesine konmasan
Hayal ile mihman olsan ne fayda
Bir yazı ki kara olur kalemde
Sözü hor görünür herbir kelamda
Bir güzel ki seni sevmez alemde
Ya sen ona hayran olsan ne fayda
Selamun Aleyküm Kardeşim Paylaşımın İçin teşekkürler ...
Böyle İnsanlara Bakarak AŞK yoktur Diyemeyiz.. Aşk İnsanı Mecnun Gibi Çöllere Düşürür Ferhat Gibi Dağları Deldirir .. Dünyada Her şeyden Geçerde Sadece Aşkınını Düşünür .. AŞK insanı Kör Eder Demişlerya Hani ..
AŞKA İnanmıyorum Deme AŞK vardır ama Kalbine mukayet ol Faniye Duyulan AŞKLAR Kişiyi Yaradandan Uzaklaştırır ... Bizler Yaradılanı Sevelim Yaradandan Ötürü Mevlana Gibi .. .. Rabbim Yolunu Açık Etsin Her şeyi Gönlüne Göre Versin İnşallah .. selam ve dua ile. .
Mevlana'ya göre AŞK
Dünya nimetlerinin ve insanların dış güzelliklerinin geçici olup, asıl olan aşkın Allah aşkı olduğunu, mesnevisindeki güzel bir halayığa aşık olan bir padişahın hikayesiyle örneklendiren Mevlana, Allah’a olan aşkını, ‘Allah aşkıyla yanıp tutuşan yürekler mukaddestir’ sözüyle de dile getirerek yüceltmiştir. Bu dünyayı bir zindan olarak gören Mevlana, mesnevisinde kendine göre dünyanın tanımını, ‘Tanrı’ dan gafil olmaktır’ diye vurgulamıştır. Ancak Allah aşkına ulaşıldığında dünya azabından kurtulunup huzura erişilelebileceği kanaatindedir.
selamun aleyküm kardeşim
aşk diye birşey yoktur!....