Allah'u tealadan birşey istiyorsanız çizginizi bozmayacaksınız.Tabi bu çizgi bizim düşüncelerinizdeki çizgi değil Mevlanın emrettiği çizgi olmalı.Allah'u tealanın razı olmadığı konuları buralarda paylaşarak birde üzerine dua dua yalvarmak haddi aşmaktır.Lütfen nikahlınız olmayan insanlar ile geçirdiğiniz zamanlardaki girdiğiniz günahınızı düşünün ve ben bunun cezasını çekiyorum deyiniz.Allah'u tealaya isyan eden birine neden Allah'u teala yardım etsin ki.Tabi ki etmeyecektir.O nedenle Allah'u tealadan birşey istiyor ve bunu gerçekten arzu ediyorsanız O'nun emirlerini çiğnememelisiniz.Aksi takdirde ahlar vahlar malesef hiçbir zaman tükenmeyecektir.
Bu tür konuları yani kişisel konularınızı lütfen burda paylaşmamanızı rica ediyoruz.Çünki bunlar Mevlanın hoşnut olmadığı şeylerdir.Mevlanın hoşnut olmadığı şeyleri bizim gözardı etmemizide mümkün değildir.Anlayışla karşılayacağınızı düşünüyor ve konunun kapatılmasında ve siz okuduktan sonra silinmesi hayırlı olacaktır.
Son olarak, insan fıtratında doğuşta bulunan sevgi denen bir duygu vardır ve bu doğal bir duyguyu herkes yaşar.Ama bunun ölçüsü ne olacaktır ne sevecek ne sevmeyeceğiz.Bunu şöyle örneklersek güzel bir örnek olacaktır sevgiyi bir bardak düşünelim.Bu bardak doğuşta boş bir bardak olarak doğar zamanla aile çevre kendimiz vs. bu bardağı çeşitli şeylerle doldururuz.Eğer bu bardağı Allah'u tealanın sevgisi ile Peygamber sevgisi ile veya Allah'u tealanın razı olacağı sevgilerle doldurmaz isek şeytan bunu meşru olmayan sevgilerle doldurur ve ondan sonrada her baktığınız yerde her dakikanızda bu sevgi ile yaşadığınızı söylersiniz ve acıyı benliğinizde hissedersiniz.Ve bu sizi hiçte doğru olmayan olaylara iter ve sonucuda hüsran olur.Yaşadığınız olaydada bunu görebiliyor olmalısınız.
Eğer bir insanı unutmak istiyor iseniz ondan daha sevimli, en çok sevilmeye layik, vedud olan Allah'ın sevgisi ile kalbinizi öyle bir doldurunki kalbinizde başka sevilecek birşeye yer kalmasın.