Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Aşıkmısın?? (2 Kullanıcı)

E

es_selam

allah cümlemizi deger veren ve deger kazanan aşıklardan eylesin önce kendine sonra sevdigi kullarına laik eylesin...selam ve dua ile...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk,
Bir bakış,
Belki kaçış,
Bazen inanış,
Yürekte yanıştır…

Aşk,
Bir başlangıç,
Kalbi aralayış,
Bilinmeyenlere,
Her an yaklaşıştır…

Aşk,
Açlığın,
Saçmalığın,
Gamsızlığın,
Nihayetidir…

Aşk,
Nefsi,
Zevki,
Mideyi,
Bedeni,
Nizam ettirir…

Aşk,
Canı,
Cananı,
Dünyayı,
Ukbayı,
Hakka vermektir…

Aşk,
Her cana,
Bir kana,
Bazen mala,
Yakıştırılan,
Bir leke değildir…

Aşk,
Bir nur,
Hatta onur,
Zilletten korur,
Manayla buluşur…

Aşk,
Haldir,
Melaldir,
Ölmektir,
Hakta dirilmektir…​

K

kırıkkalp

eveeeeettttttttttttttt onaaaaaaaaaaaa aşığımmmmmmmmmmmmm paylaşım için sağollll:)

Kusursuzalim

Kayıtlı Kullanıcı
Var mı beni içinizde tanıyan?
Yaşanmadan çözülmeyen sır benim!
Kalmasa da şöhretimi duymayan,
Kimliğimi tarif etmek zor benim.

Kimsesizim hısmım da yok hasmım da...
Görünmezim cismim de yok resmim de..
Dil üzmezim tek hece var ismimde,
Barınağım gönül denen yer benim.

Bülbül benim lisanımla ötüştü,
Bir gül için can evinden tutuştu,
Yüreğine toroslardan çığ düştü,
Yangınımı söndürmedi kar benim.

Niceler sultandı, kraldı, şahtı;
Benimle değişti talihi bahtı;
Yerle bir eyledim tâc ile tahtı;
Akıl almaz hünerlerim var benim.

Kamil iken cahil ettim alimi,
Vahşi iken yahşi ettim zalimi,
Yavuz iken zebun ettim Selim’i,
Her oyunu bozan gizli zor benim.

İlahimle Mevlana'yı döndürdüm,
Yunusumla öfkeleri dindirdim,
Günahımla çok ocaklar söndürdüm,
Mevla’danım; hayır benim, şer benim.

Sebep bazı Leyla, bazı Şirin'di;
Hatrım için yüce dağlar delindi;
Bilek gücüm Ferhat ile bilindi;
Kuvvet benim, kudret benim, şer benim,

Yeryüzünde ben ürettim veremi;
Lokman hekim bulamadı çaremi;
Aslı için kül eyledim Keremi;
İbrahimin atıldığı kor benim.
Benim adım AŞK!

mervenur16

Kayıtlı Kullanıcı
Valla aşk insana çok acı veriyo.Ben bu tür olaylara girmiyim.

abbinaf

Kayıtlı Kullanıcı
Mehmet Akif her sabah namazı için sultanahmet camiine gelir.her gelişindede yaşlı bir adamın kendisinden önce gelmiş görür.Ne kadar erken gelirse gelsin bu durum değişmez Yaşlı adam mutlaka ondan önce gelmiş olur. Ancak bu yaşlı pir-i fani ve bu nur yüzlü adam hiç durmadan ağlamakta ve gözyaiı dökmektedir.bundan sonra Mehmet Akif şöyle anlatıyor:

Bu yaşlı insanın bir gün yanına sokuldum ve niçin durmadan ağladığını sordum.ve ona Cenab-ı Hakkın rahmetinin enginliğini anlattım.ama o yinede ağlamasına devam etti.Bana derdimi tazeleme git dedi .Ben yinede ısrar ettim.çaresiz kaldı ve yine gözyaşları içinde bana şunları anlattı.

Ben dedi 2.Abdülhamit zamanında orduda binbaşıydım.ve ailem çok zengindi.kışladan ayrılamıyordum.ancak birgün anne ve babamı ard arda vefat haberlerini aldım.

Ailede benden başkada işlerimizi yürütecek kimsede yoktu.çiftlikler,dükkanlar,mağazalar ortada kalmıştı.hemen sadarete bir dilekçe yazdım ve istifa etmek istediğimi bildirdim. sadaretten gelen cevap menfiydi.istifam kabul olmamıştı.ben ikinci ardından da üçüncü bir müracatta bir müracatta bulundum.ama her defasında aynı cevaplakarşılaştım.

Bunun üzerine hünkara müracata karar verdim.bu karararımı sadarete bildirdim.isteğim kabul edildi.durumumu hünkara vicahi olarak anlattım.elimden geldiğince mazeretimin meşruluğunu ispata çalıştım.hünkar istifa talebimden hoşlanmamıştı.yüz ifadesinden bunu anlamak hiçte zor değildi.isteksiz bir işaretle elinin tersi ileri git dedi,seni istifa ettirdik dedi.

Ben sevinerek huzurundan ayrıldım .eve döndüm.o gece rüyamda osmanlı ordusu tabur tabur,bölük bölük geliyor ve EFENDİMİZE teftiş veriyordu.bu ordu idi ki kısa bir süre sonra bütün cihana karşı kavga verecekti.ve bu ordunun teftişini bizzat EFENDİMİZ yapıyordu.

Yanında 4 büyük halife olduğu halde efendimiz önünden geçen bölük ve taburları teftiş ederken ondan bir adım geride edep ve terbiye içinde boynu bükük Abdülhamid de bulunuyordu.derken benim taburda geçmeye başladı.Ancak tabur dağınıktı.başlarında kumandanları yoktu.

EFENDİMİZ bunu görünce Abdülhamid cennet mekana:Bu birliğin kumandanı nerde diye sordu?.oda talebi üzerine istifa ettirdik dedi.işte o esnada
EFENDİMİZ beni bütün ömür boyu ağlatacak şu sözü söyledi:senin istifa ettirdiğini bizde istifa ettirdik dedi.

-Söyle bunu duyduktan sonra ben ağlamayayımda kim ağlasın?

Ve Mehmet Akif diyor:yaşlı adam ağlamasına,inlemesine devam etti .derdi büyüktü.sessizce yanından uzaklaştım.zaten başkada yapabileceğim bir şey yoktu.zira bu pir-i fan-i tesellisini EFENDİMİZ den bekliyordu.kabul edildiği müjdesi gelmeden belliki inlemesi dinmeyecekti.

insan aşık oldumu efendisine olmalı diğer aşklar bir mum ışığı gibi gayrisi yalan

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.malesef aşık olacağım birisi bile yok bir sevdiğim.inşallah aşık olacaksam bile RABBİMİN rızasını kazanmış hayırlı bir insan çıkar karşıma.ALLAHA emanet olun.

tövbekar_kız

Kayıtlı Kullanıcı
:(S.aleykum kardeşim nerden yazdınız bunu insanın içi burkuluyo ewt bende aşıgım ne yazık kı:( hiç aklımdan cıkmıyo her dakka her sanıye aklımda offffff offfffff neyse ALLAH HERKESİN HAKKINDA HAYIRLISINI NASİP ETSİN
...............................SLM VE DUA İLE......................................

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Aşk,
Bir bakış,
Belki kaçış,
Bazen inanış,
Yürekte yanıştır…

Aşk,
Bir başlangıç,
Kalbi aralayış,
Bilinmeyenlere,
Her an yaklaşıştır…

Aşk,
Açlığın,
Saçmalığın,
Gamsızlığın,
Nihayetidir…

Aşk,
Nefsi,
Zevki,
Mideyi,
Bedeni,
Nizam ettirir…

Aşk,
Canı,
Cananı,
Dünyayı,
Ukbayı,
Hakka vermektir…

Aşk,
Her cana,
Bir kana,
Bazen mala,
Yakıştırılan,
Bir leke değildir…

Aşk,
Bir nur,
Hatta onur,
Zilletten korur,
Manayla buluşur…

Aşk,
Haldir,
Melaldir,
Ölmektir,
Hakta dirilmektir…​

:B:G:a12: cok guzel cokk...

tubae

Kayıtlı Kullanıcı
ben aşka inanmiyorum sevgiye inanıyorum aşk çabuk bitiyor sevgi kalıyor ama malesef oda tükeniyor allah birbirine hayrı olan insanları nasip eder işallah hepimize herkeze rabbım herkezı hayırlı ınsanlarla karsılatırsın amın

eylül as

Kayıtlı Kullanıcı
evet ben turanıma aşıgım
ama sonu olmayan bişey bu
ne olacak ????

kimyager38

Kayıtlı Kullanıcı
aşık olmak kolay ama dogru aşkı bulmak biraz zor. tabi buluncada kaybetmesi çok kolay oluyo hep üzülüyoruz.ben buldum inşallah kaybetmem Alah hepiniizi temiz insanlarla karşılaştırsın...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Allah dogru askı bulanlardan eylesın bızlerı.hıc kımse uzulmesın.degmıyo cunku.hayat herseye ragmen devam edıyor.benım buralara da ask ugramadı,ugramıyor.nasıp kısmet.olcaksa da evlılıkle sonuclansın.Bence bu konu cok su goturur. :) emegınıze saglık kardeslerım.Allah a emanet olun...

MehmetSanli

Kayıtlı Kullanıcı
InsALLAH hayirli kismetler ve nasipler olsun. Bende hala bekarim. InsALLAH bana da hayirli bir kismet nasip olur. Tabi evlilikle sonuclanacak bir kismet. Hele yurt disinda yasayan biri olarak benim icin daha zor. Cunku burada Musluman nufus az. Birbirimize dua edelim iNSALLAH....

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
InsALLAH hayirli kismetler ve nasipler olsun. Bende hala bekarim. InsALLAH bana da hayirli bir kismet nasip olur. Tabi evlilikle sonuclanacak bir kismet. Hele yurt disinda yasayan biri olarak benim icin daha zor. Cunku burada Musluman nufus az. Birbirimize dua edelim iNSALLAH....

kardesım bence hıc karamsar olma.bu konular nasıp kısmet ısı.yanı nasıbınde varsa nerde olursan ol,nasıbın bulur,emın ol.ben boyle dusunuyorum.
ıste bız kısmetımızı bekleyenlere formul: :)
sabır+bekleyiş+DUA=guzel bır ask

MehmetSanli

Kayıtlı Kullanıcı
valla sizlere katiliyorum da ben buradan hic bir sekilde de evlenmek istemiyorum. Kendi vatanimdan milletimden olsun istiyorum. InsALLAH okulumu bitirdikten sonra Turkiyeye gelecem. O zaman Rabbimin izniyle imanli, guzel, hos ve rabbimin sevdigi birisiyle nisanlanir ve evlenirim.

MehmetSanli

Kayıtlı Kullanıcı
Ben aska inanmam. Insan aski gecici! Nice asiklari gorduk ask bir sekilde bitiyor.Ben bir kisiye asik olacaksam da yaradan icin asik olurum. Cunku Yaradan o kisiyi cok mukemmel sekilde yaratmistir ve mukemmel sekilde konustuyor. Askta Allahin(cc) mukemmeliyetini aramak lazim.

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
ınsallah kardesım.benım de son yılım. ,burada yasamım bıtecek anavatanıma gıdıcem insallah.Rabbımız gonlumuze gore gonulden sevebılecek,ıhlaslı,ımanlı bır kulunu nasıp eder ınsaallah.

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
ınsallah kardesım.benım de son yılım,burada yasamım bıtecek anavatanıma gıdıcem insallah.Rabbımız gonlumuze gore gonulden sevebılecek,ıhlaslı,ımanlı bır kulunu nasıp eder ınsaallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt