Esselamu Aleykum,
Ey kendisine önemsiz diye isim koyan kardeşim ,şu söyleyeceklerimi de duyduktan sonra yine kendine önemsiz diyecekmisin acaba ???
Allah-u Teala kerim kelamın da ''Allah sizleri mallarınızdan , canlarınızdan , evlatlarınızdan ve sevdiğiniz şeylerden eksilterek imtihan eder , sabredenleri müjdele ... (sonuna kadar oku)''
Demekki sevgili kardeşim senin de kat-i olarak bildiğin gibi imtihandasın sen.
Hz.Peygamber Efendimize SARA sı olan bir sahabi kadın geldi ve şöyle dedi ''Ey Allahın Resulu benim SARA hastalığım var sık sık düşüp bayılırım,siz benim için dua etsenizde Allah c.c sizin duanızı kabul ederek benim bu sıkıntımdan beni kurtarsa '' dedi, Allahın Resulu şöyle buyurdu ''Ey (falanca) senin bu hastalığın sana bir hediyedir eğer sen bu hastalığa sabredersen sonunda büyük bir mükafat seni beklemektedir,şimde dile bizden istersen senden bu hastalığın alınması için dua edelim istersen bu hastalığa sabredip büyük mükafata kavuş.'' Sahabi kadın duyduğu bu sözler üzerine ''Rabbimin üzerimdeki bu hastalığına sabredip kurtuluşa erenlerden olmaktır muradım ancak benim nerede hangi mecliste bayılacağım belli olmuyor bayıldığım zaman da elbisem açılıp bazı yerlerim görünüyor siz yinede dua etsenizde ben düştükçe bir taraflarım açılmasa'' dedi.
Allahın Resulu dua ettiler ve bu kadının SARA sından dolayı bayıldığında elbiseleri hiç açılmadı ve mahrem yerleri hiç görülmedi.
Bu mübarek hadisi şerif den ve evvelindeki ayeti kerimeden de anlaşılacağı gibi sabretmek büyük bir ödüle kavuşmak içindir.
Birde yine çokca hadisi şeriferde ve halk dilinde meşhur olan hastalıklarımız günahlarımıza keffarettir sözleri vardır,bununla birlikte Allah resulunun s.a.v torunlarından olan Abdulkadir-i Geylani k.s şöyle der '' İnsanların çoğu başlarına gelen hastalığı günahlarına keffaret sayarlar ancak öyleleri vardır ki kulun derecesini yükseltmek için Ona verilmiştir.''
Allah Teala seninle ilgileniyorken sana böyle güçlü bir imtihan meşgalesi vermişken sen nasıl olurda kendine önemsiz dersin güzel kardeşim,bence sen çok önemli birisin,hadi sıkı sıkı ya sarıl bu imtihana bu imtihan senin tek kurtuluşun,bizler içinde dua et senin dualarına ihtiyacımız var,Allah Teala imtihanını kolay etsin...