Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ALLAH'ım İsrail'i Kahhar isminin tecellisi adına kahreyle (1 Kullanıcı)

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
sayın fethullah gülene yaptığı açıklamayı hiç yakıştıramadım israillilerden izin almak için filistinlilerin israillileri emir sahibi olarak görmesi gerekir ama biz israillileri işgalci olarak görüyoruz sadece işgalci olsalar gene iyi diğer ne kadar kötü sıfat varsa hepsini koyabiliriz istisnaları hariç onlarda zaten çok azdır.
fethullah gülenin bu açıklamasını Kurani bakış ile anlayamadım aranızda anlayan varmı .herhalde abd de yaşaya yaşaya amerikanlaştı diye düşünüyorum.
gene bir çoğunuz kızacak ama hiç kusura bakmayın onun durumundaki bir kişiden duymak istediğim cümleleri bu konuda halen duymuş değilim yada okumuş değilim.

Kur'an ile başdaşmıyor pek ama İncil ile pek ala bağdaşıyor aslında...

İncil - Romalılar - 13. Bölüm...

1 Herkes, baştaki yönetime bağlı olsun. Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur. Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur.
2 Bu nedenle, yönetime karşı direnen, Tanrı buyruğuna karşı gelmiş olur. Karşı gelenler yargılanır.
3 İyilik edenler değil, kötülük edenler yöneticilerden korkmalıdır. Yönetimden korkmamak ister misin, öyleyse iyi olanı yap, yönetimin övgüsünü kazanırsın.
4 Çünkü yönetim, senin iyiliğin için Tanrı'ya hizmet etmektedir. Ama kötü olanı yaparsan, kork! Yönetim, kılıcı boş yere taşımıyor; kötülük yapanın üzerine Tanrı'nın gazabını salan öç alıcı olarak Tanrı'ya hizmet ediyor.
5 Bunun için, yalnız Tanrı'nın gazabı nedeniyle değil, vicdan nedeniyle de yönetime bağlı olmak gerekir.
6 Vergi ödemenizin nedeni de budur. Çünkü yöneticiler Tanrı'nın bu amaç için gayretle çalışan hizmetkârlarıdır.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili cemaldurra kardeşim
Ne diyorsun yoksa fethullah hocada abd vatandaşı olduda incile el basıp yemin ettide bizim haberimizmi yok
Birde filistini yönetenleri yönetici olarak görmüyormu demeye getiriyorsun

FELEKET

Kayıtlı Kullanıcı
Allah tan bulsunlar bız ne dersek dıyelım bos :((

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili cemaldurra kardeşim
Ne diyorsun yoksa fethullah hocada abd vatandaşı olduda incile el basıp yemin ettide bizim haberimizmi yok
Birde filistini yönetenleri yönetici olarak görmüyormu demeye getiriyorsun

Bilemiyorum tam olarak neler oluyor ama açıkcası gidişat ciddi anlamda endişe verici...
İslam fıkhında Ulul emr-i minküm yani bizden olan emire itaat vardır ki bu bile adalatli bir emir olmak şartıyla...
"Benim bir yanlışımı görürseniz ne yaparsınız" diye soran Hz Ömer'e sahabe "Seni kılıcımızla düzeltiriz ya Ömer" demediler mi?
Öyle körü körüne itaat ancak Kilisenin, saray ve asillerin halkı sömürmek ve zulmetmek için uydurduğu bir prensiptir...

mürmüdük kardeşimizden bir alıntı yapıyorum...

fetullah.jpg

Fetullah Gülenden Okulları ABD'nin Desteğiyle Açıyoruz Itirafi!

1998 yılında Fethullah Gülen ABD'ye kaçtı. 6 yıldır ABD'nin Pensyllvania eyaletinde yaşıyor. Gülen, ABD'de uluslararası okulların, ABD’ nin isteği ve desteğiyle kurulduğunu itiraf etti.

"Amerikalılar istemezlerse kimseye dünyanın değişik yerlerinde hiçbir iş yaptırmazlar. Şimdi bazı gönöllü kuruluşlar dünya ile entegrasyon adına gidip dünyanın değişik yerlerinde okullar açıyorlarsa, Amerika ile catıştığınız surece bu projelerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaz."
(Nevval Sevindi, Fethullah Gülen ile New York Sohbeti, Sabah Kitapları, 4. basım, Istanbul, Aralık 1997, s.39.)

Gülen, gücünü ABD yönetiminden aldığını da saklamıyor:

"Amerika su andaki konum ve gucuyle butun dunyaya kumanda edebilir.
Butun dunyada yapilacak isler buradan idare edilebilir. Amerika hl bu dunya gemisinin dumeninde oturan bir milletin adidir. Amerika daha uzun zaman dunyanin kaderinde cok onemli rol oynayacaktir. Bu realite kabul edilmeli. Amerika gozardi edilerek surada burada bir is yapilmaya kalkilmamali "
(Nevval Sevindi, Fethullah Gulen ile New York Sohbeti, Sabah
Kitaplari, 4. basim, Istanbul, Aralik 1997, s.39.)

Ayrıca; Filistin Tarihi hakkında kısa bir bilgi vereyim:

...İngilizler yerlerine yahudileri bırakarak 1947'de Filistin'den çekilmeye başladılar. Bunun hemen arkasından yahudiler kendi devletlerini kurabilmek için bir iç çatışma başlattılar. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1947'de Filistin topraklarının Araplarla yahudiler arasında paylaştırılmasına dair bir karar aldı. 181 sayılı bu karar Filistin topraklarının % 55'ini ve verimli kısımlarını yahudilere, genellikle verimsiz ve çölden ibaret % 45'ini de Araplara veriyordu. Yahudilerin çıkardıkları tedhiş olayları ve iç savaş sebebiyle İngilizler 1948'de Filistin topraklarından tamamen çekildiler. Bunun ardından yahudiler BM'in kendilerine verdiği toprakların üçte biri oranında daha toprak işgal ederek 14 Mayıs 1948'de İsrail devletinin kuruluş deklarasyonunu yayınladılar. İsrail'in kuruluşu ve bu kuruluşun 181 sayılı BM Genel Kurulu kararına dayandırılmasıyla 960 bin Filistinli Arap evsiz, mülteci durumuna sokuldu...

Durum böyleyken İsrail'i Filistin topraklarının tek hakimi ve otoritesi olarak kabul ederek izin alınması gerektiğini söylemek maalesef iyi niyetle bağdaşmaz... Bu ancak Filistin'i ve Filistin'lileri İsrail'e teslim eden teslimiyetçi bir yaklaşım olur...

Filistinliler kendi vatanlarında özgürce yaşama hakkına sahip bir toplum, Hamas ise bu toplumun yasal siyasi bir partisi olarak seçimlere girmiş ve milletvekillikleri kazanmış bir örgüttür... Ve Allah onlardan razı olsun ki siyonizme karşı bu çok önemli mücadeleyi yıllardan beri çok zor şartlarda dahi terketmediler... Ve teslim olmadılar...

Allah hayırlısını versin, Allah kalpleri ve gönülleri en iyi bilendir...
Allah'a emanet olun...

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili cemal durra kardeşim o resim hiç bir şey kanıtlamaz düşünceleri belli etmiyor savaş hilesi ! olabilir. Ne savaşı diye sorma ben sadece hocaya teessüf ediyorum çünkü duymak istediğim açıklamaları halen duymuş değilim başka da kendisi ile ilgili bir problem taşımıyorum yanlış anlaşılmasın

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Fethullah Gülen 28 Şubatçıların yanında yer almıştı. Bugün İHH gemisine İsrail'den izin alması gerektiğini söylemesine kimse şaşırmasın.

28 Şubat'ın en zor günlerinde direnen Erbakan Hoca'nın yanında yer almak yerine rantiye gazetesi Hürriyet'e demeç verdi ve Refahyol'un istifasını istedi.

Mülakat tarihi 16-04-1997 Çarşamba

Gazetenin yayınladığı tarih 18-04-1997 Cuma

16-04-1997 tarihinde Yalçın Doğan'a verdiği mülakatın tamamı:

http://tr.fgulen.com/content/view/1463/154/

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan.
Hey! Utanmaz Arlanmaz,ağlamazsın bari gülmekten utan. . . !
M.Akif ERSOY

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır. Adımlarımızı sabit kıl (kaydırma) ve kafirler topluluğuna karşı bize yardım et" (el-Bakara, 2/250).

Her Câlûtun bir Tâlûtu vardır. Rabbimize sığınıyoruz ve bekliyoruz. İsraili başa bir millletin elinden cezalandırdığını.

*talebe-

Kayıtlı Kullanıcı
Hz.Allah (c.c. ) her şeyi hakkıyla bilir.
İsrail'i lanetliyorum...

hiç bilenle bilmeyen bir olur mu...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Ortadoğu'da Yahudi'ye Yer Yoktur

Haftalık Baran Dergisi'nin bu hafta ki gündemi yine yahudi!Gazze Gemilerine saldıran İsrail terör devletini ifşa edici yazıları ile Baran dergisi bu haftada dopdolu çıkmış.
Her hafta yayınlanan haftalık iyasi dergi Baran'ın 178. sayısının kapağı Gazze Gemisinde şehid olan onurlu insanlara ayrılmış.Kapakta yer alan 9 şehid ve resimlerinin altında ise NUR YÜZLÜ ŞEHİDLER,YOLUNUZ YOLUMUZDUR! yazısı dikkat çekiyor.

Baran Dergisinde yayınlanan diğer yazı ve röportajlar ise şöyle sıralanıyor.

• RAHMET YAĞIYOR SEL YAKINDIR! Muzaffer Doğan
  • ÇAĞLAYAN'DA "İSRAYL'E BÜYÜK İSYAN"
  • BOYKOT HİKÂYELERİ AV.Bülend Deniz
  • EL-CEZERY (EBUL-iZ)
  • GAZZEYE GiDEN GEMiLER CARLOS (illıch Ramirez Sanchez)
  • SPOR VE GAYE Osman Temiz.
  • ÇiLESiZ ZAFER OLMAZ ! Samett Doğan (Röportaj)
  • BU "HAYSİTETSİZLİĞE" KİM BİR SON VERECEK! Şükrü Sak
  • ÖLÜM ODASI (B-YEDi) Salih MİRZABEYOĞLU
  • ‘FETULLAH GÜLEN HAREKETİ' İLE İDEALİNİ KAYBEDEN MÜSLÜMANLAR Sezai Kırlangıç

baran178cikti.jpg

. Baran Dergisi:

Adres: Cami-i Kebir Mh. Sıraberberler Sk. No:
2 Daire: 4 Kasımpaşa/Beyoğlu - İSTANBUL

Tel-Fax: (0212) 361 44 18 

MAİL:barandergisi@gmail.com
.

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
israil tek suçu yardım etmek olan masum insanlara silah dogrultup dokuz masumu öldürücek kadar merhametten yok sun bir yönetim iken onlara denecek tek şey allah nasıl biliyorsa öyle yapsın demek olur allah ölen kardeşlerimize rahmet eylesin...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
ALLAH'ım onların kaderini ızdırab olarak yaz ve onların kaderini felaket kıl
ALLAH'ım onların sağlığını hastalığa çevir ve afiyetlerini hastalığa çevir ve zenginliğini fakirliğe çevir ve kuvvetlerini zaafa dönüştür .
Siyonist israili ve amerikayı ve işbirlikçilerini KAHHAR ismi şerifin hürmetine kahret onları perişan eyle.AMİN
.....................................

Denizci63

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c zalim israili kahretsin. şüphesiz kahredecekte, Allah c.c zalimler topluluğunu doğru yola iletmez.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
İsrailden Kadınlara saldırı hazırlığı.

70603.jpg

29 Haziran 2010
İngiliz Sunday Times gazetesi, İsrail`in, Gazze`ye yardım götürmek isteyen ve içinde kadınların bulunduğu "Meryem" adlı yardım gemisine müdahale için kadın askerleri eğittiğini iddia etti.
İngiliz Sunday Times gazetesinde yayınlanan bir haberde, İsrail komandolarının, Gazze`ye yardım götürmek için Lübnan`dan denize açılma hazırlıklarının sürdürüldüğü, içinde yalnızca kadın gönüllülerin bulunduğu "Meryem" adlı gemiye müdahale için, 18-20 yaşlarındaki kadın askerleri eğittiği kaydedildi.

İnsani yardım malzemesi yüklü "Meryem" adlı geminin şu anda Lübnan`ın Trablus limanında bulunduğuna dikkat çekilen haberde, "İsrail, dokuz kişinin öldüğü `Mavi Marmara` olayı gibi bir başka halka ilişkiler fiyaskosunu önlemeye kararlı" yorumunda bulunuldu.

İsrail`in "Meryem"i durdurarak Aşdot Limanı`na yönlendirmeyi amaçladığı belirtilirken, bir İsrailli Savunma Bakanlığı yetkilisinin de, "kadın askerler belki de bu işi daha zarif bir şekilde bitirmemizi sağlar" ifadesine yer verildi.
"Meryem"de dünyanın dört bir yanından kadınlar olacak

Çeşitli dinlerden 50 Lübnanlı kadının yer aldığı gemide, yabancı uyruklu kadınlar da bulunuyor. Katılımcıların arasında en fazla dikkat çeken isim olan Lübnan`ın en ünlü şarkıcılarından May Hariri.

" Dünyanın dört bir yanından kadın gönüllülerin akın ettiği "Meryem"i durdurmak için Birleşmiş Milletler`e başvuran İsrail, gemiyi "engelleme hakkı"nı saklı tuttuğunu açıkladı

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
yahudi mi? hepsi normladir!..her türlü şerefsizlik mevcud

eyvallah abisii maşallah dur durak yok Allah cc yardımcın olsun ;)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
yahudi mi? hepsi normladir!..her türlü şerefsizlik mevcud

eyvallah abisii maşallah dur durak yok Allah cc yardımcın olsun ;)
Gönlüne bereket gönüldaşı...
Rabbimiz yar ve yardımcın olsun abisinin birtanesi...
Allah Celle Celaluha emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE...SELAM....DUA...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Ey Müslümanlar!

Uykunuz çok uzun sürdü. Bağiler, azgınlar sizin topraklarınızın her tarafına üşüştüler. Şairin şu beyitleri ne anlamlıdır:

Zillet içinde uzundur uyuduğumuz,
Nerede arslanca haykırışlar?
Azgınlar çetesi kartal kesildi.

Bizse, zincirlere vurulmuş köleyiz.
Kölenin zincire boyun bükmesidir, hor, hakir,
Yoksa demirin ona vurulması değildir.

Ne zaman bu zincirlere kıyam edeceğiz?
Ne zaman kıyam edeceğiz bu zincirlere?

Müslüman kadınlar sakın rahat ve lüks düşkünü olmayınız. Çünkü rahat ve lüks cihadın düşmanıdır. Çünkü rahat ve lüks beşerin ruhunu telef eder. Temel ihtiyaçlarınızdan fazla şeylerden uzak durunuz. Zaruri şeylerle yetininiz. Çocuklarınızı ağır şartlara, yiğitliğe, kahramanlığa ve cihada alıştırınız. Bu esaslar üzere eğitiniz. Evleriniz arslan inlerini andırsın. Tağutlar tarafından boğazlansın diye, yiyip semiren tavukların kümesi olmasın. Çocukların kalbine cihad sevgisini, cihad tohumlarını ekiniz. Yiğitlerin meydanlarında at koşturmak, savaş alanlarında at koşturmak arzularını, aşkını yerleştiriniz.

Peygamber Efendimiz hadis-i şerifinde şöyle buyurmuşlardır: "Zaman gelecek ki aç ve obur insanların yemek kabının üzerine üşüştükleri gibi diğer milletler de sizin başınıza üşüşeceklerdir." Sahabeler: "Ey Allah'ın Rasulü! Bu bizim azlığımızdan mı olacaktır?" diye sorunca, Rasulullah: "Hayır, bilakis sizler çok olacaksınız, fakat sel üzerinde giden çerçöp gibi olacaksınız" (Ebu Davud, Kitâbu'I-Melahim, bab 5 h.no: 4297) demiştir.

Akan suyun üzerindeki çerçöpü ve köpükleri gördünüz mü? Milyonlarca olsalar dahi hayatta bir kıymetleri yoktur. Bir milyar dahi olsa onun hayatta hiçbir değeri yoktur. Halbuki bir milyar sinek bir kente hücum etse oranın konumunu değiştirir değil mi? Şayet bir milyar kertenkele bir bölgeye üşüşseler orayı yer, tüketirler. Öyle değil midir? Vallahi keşke müslümanlar da en azından bir kertenkele kadar olsalardı... Kâfirleri yer, onları tehdit eder, varlıklarını sarsarlardı...

Keşke savaşmayan bu insanların sakalları ot olsaydı da mücahidlerin atlarına yedirseydik.
images

Dr. Abdullah AZZAM r.a.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt