mustafa_xtar yazdı:
Esselamu Aleyküm arkadaşlar burada Allahı zikrinin ne kadar kolay olduğundan ve Allahı bir günde nasıl çokça zikrederiz ondan bahsetmeye çalışacağız inşallah. Sizde bazı yolar bulduysanız bizimle paylaşın. İnşallah faydasını görürüz. Rabbim utandırmasın. Burada söylenenler en evvel kendi nefsim için geçerli, akıl vermek gibi bir amacım yok ama faydalanırsanız ne mutlu. Yanlışım olursa lütfen uyarın.
Önce kısaca zikirden bahsedelim ve ufak bi giriş yapalım:
Zikretmek iki manaya gelir.
1- Bir şeyi hatırlamak düşünmek, aklından geçirmek, zihninde tutmak.
2- Dille söylemek, ondan bahsetmek, onu konuşmak, onu anlatmaktır.
Ey iman edeler! Allahı çok zikredin ve sabah akşam onu tesbih edin. Ahzab 41
Gerçek akıl sahipleri Allahı ayakta, otururken ve yatakta zikrederler. Ali İmran 191
Rabbini sabah akşam tazarru (huşu, korku ve yalvarış) ve gizlilik halinde ve şiddetli olmayan bir sesle zikredin.
Kalpler ancak Allahı anmakla mutmain olur.
Hadisler: Gafiller içinde Allahı zikreden bir kimse, kurumuş çalı çırpı arasındaki yeşil ağaca benzer.
Cennet bahçelerini dolaşmak isteyen bir kimse Allah Tealayı çokça zikretsin.
Muaz ibni cebel diyor ki; Cennet ehli hiçbir şey için değil fakat Allahı zikretmeden geçirdikleri zamanlar için eshef duyarlar. (Üzülürler, ahlanırlar)
Büyükler demişler ki; Sadece Allah deyin her işin bereketini görün. Demi ondan her işe başlarken bismillahirrahmanirrahim diyoruz.
Bir kimse bir sevap işlemeye niyetlense fakat onu yapamasa aklından bile geçirdiği için ona sevap yazılır. Fakat o kişi aklına bir günah gelse o günahı işleyene kadar melekler ona müsaade verir. Ne güzel Rabbim. Sevabı hemen veriyor aklından geçirince bile, günahı işlememizi bekliyor.
Evet Allahı anmak o kadar zor mu? Yolda yürürken, arabadayken, otururken Allahı anamazmıyız. Hatırlayamazmıyız. Bir kardeşimiz yazmıştı cennet bedava cehennem parayla. Rabbim bizden adını andık diye bişey talep ediyormu. Çok mu zor yani. Allah demek, sübhanallah demek, elhamdülillah demek, estağfirullah demek, allahuekber demek, ya hay demek, Rabbim demek, yarab demek,… değil.
Dudak kıpırdatmalarımızdan deli sanarlar mı diyorsunuz. O zaman DİLİNİZİ DAMAĞINIZA YAPIŞTIRIN ve kalbinizden Allah deyin.
Lütfen: Yolda yürürken her adım atışımızda Allah deyelim. Bakın nasıl huzurlu oluyorsunuz. Her adım atışta Allah Allah Allah Allah yavaş yavaş kalbe vurarak hissettirerek. Yada Allahu ekber deyin. Aklınıza ne geliyorsa. Ama Allahı anmaktan zikretmekten korkmayın.
Dilinize son çıkan şarkılar mı takılıyo. Bakın benimde bi zamanlar takılıyordu yolda giderken Allah demek istiyordum ama Ayılana gazoz bayılana limon geliyordu aklıma misal. Ben ne yaptım o şarkının ritimlerini Allah kelimesiyle birleştirdim. Ve o şarkılar aklıma gelince ritimlerini hep Allah, La ilahe illallah, sübhanallah gibi zikirlerle birleştirdim ve sonuçta ben yolda, arabada Rabbul Alemini zikretmeye çalıştım.
Yada kendi kendimize sohbet edelim içimizden. Şunu yapmak haram, şunu yapmak helal gibi. sahurda dinlediğimiz hocaların sohbetlerini aklımıza getirelim onları tekrarlayalım. En son okuduğumuz dini kitaptaki öğrendiklerimizi tekrarlayalım. Camide hocanın dediklerini tekrarlayalım.
Fazla sıkmayalım devamı gelir inşallah.