Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allahı nasıl çok zikredebiliriz (1 Kullanıcı)

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Allahı nasıl çok zikredebiliriz

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK HAKLISIN SIZ DE DE OLUYORMUS BENIM HEP AKLIMA ŞARKI TAKILIYO AMA BEN INAT EDIYORUM ALLAH DICEM DIYE SONRA BIRAZ TOPARLIYORUM KENDIMI SONRA ALLAH INDA YARDIMYLA OLUYOR.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK HAKLISIN SIZ DE DE OLUYORMUS BENIM HEP AKLIMA ŞARKI TAKILIYO AMA BEN INAT EDIYORUM ALLAH DICEM DIYE SONRA BIRAZ TOPARLIYORUM KENDIMI SONRA ALLAH INDA YARDIMYLA OLUYOR.

ecmain kardeşim Allah sizden de razı olsun. Şarkı geldiği zaman ritimlerine zikiri katarak yapabiliriz veya ilahi söyleyelim. Çok güzel ve candan ilahiler var maksadımız zikir oldupu zaman ilahide söyleyelim çok hoş olur bence. ;)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH razı olsun mustafa arkadaşım.Biliyorsun pek yorumlara katılamıyorum. Bu faydalı sitenin sessiz izlenimcisiyim.bizlerle bilgilerini paylaşan arkadaşlardanda ALLAH razı olsun gönüllerine sağlık.
31-) “Nefsini, sabah akşam, rızasını isteyerek Rablerine yalvaranlarla beraber tut. Gözlerin dünya hayatının süsünü isteyerek onlardan başka yana sapmasın. Kalbini bizi anmaktan (zikretmekten) alıkoyduğumuz, keyfine uyan ve hep aşırılık olan kişiye itaat etme”. (Kehf-28)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ravzanuru yazdı:
S.A ALLAH razı olsun mustafa arkadaşım.Biliyorsun pek yorumlara katılamıyorum. Bu faydalı sitenin sessiz izlenimcisiyim.bizlerle bilgilerini paylaşan arkadaşlardanda ALLAH razı olsun gönüllerine sağlık.
31-) “Nefsini, sabah akşam, rızasını isteyerek Rablerine yalvaranlarla beraber tut. Gözlerin dünya hayatının süsünü isteyerek onlardan başka yana sapmasın. Kalbini bizi anmaktan (zikretmekten) alıkoyduğumuz, keyfine uyan ve hep aşırılık olan kişiye itaat etme”. (Kehf-28)

ve aleykümselam eman arkadaşım.. Allah sizlerden de razı olsun sizin gibi kuranı hıfzetmiş arkadaşların bilgilerine her zaman ihtiyacımız var. Sizlerde bizleri bilgilendirin. Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Zikretmek iki manaya gelir.
1- Bir şeyi hatırlamak düşünmek, aklından geçirmek, zihninde tutmak.
2- Dille söylemek, ondan bahsetmek, onu konuşmak, onu anlatmaktır.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Muaz ibni cebel diyor ki; Cennet ehli hiçbir şey için değil fakat Allahı zikretmeden geçirdikleri zamanlar için eshef duyarlar. (Üzülürler, ahlanırlar)

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

s.a Allah teala hazretleri ayeti kerimesşnde şöyle buyuruyor;
"MALLARINIZ VE ÇOCUKLARINIZ SİZLERİ ALLAH'I ANMAKTAN ALI KOYMASIN."
İnsanlar hiç farkında olmadan hergün Mevla teala hazretlerini nefes alıp verişte anıyor HU İSMİYLE ZİKREDİYOR garibtir ki bunu zikri kabul etmeyenlerde yapıyor....

EŞŞEK KADAR BİLE OLAMAYAN KARDEŞİNİZE DUA EDİN İNŞAALLAH
(çünkü eşşek bile Rabbini günde 5000 defa ALLAH'ı anıyor)
SELAM VE DUA İLE............

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
s.a Allah teala hazretleri ayeti kerimesşnde şöyle buyuruyor;
"MALLARINIZ VE ÇOCUKLARINIZ SİZLERİ ALLAH'I ANMAKTAN ALI KOYMASIN."
İnsanlar hiç farkında olmadan hergün Mevla teala hazretlerini nefes alıp verişte anıyor HU İSMİYLE ZİKREDİYOR garibtir ki bunu zikri kabul etmeyenlerde yapıyor....

EŞŞEK KADAR BİLE OLAMAYAN KARDEŞİNİZE DUA EDİN İNŞAALLAH
(çünkü eşşek bile Rabbini günde 5000 defa ALLAH'ı anıyor)
SELAM VE DUA İLE............

Allah razı olsun kardeşim hayvanlar içinde en za Allahı zikreden eşektir. Onunda günlük virdi dediğiniz gibi 5000 dir. Biz eşrefi mahlukatın günlük virdi ne kadardır acaba.

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

YAZMAMI İSTER MİSİN
KARDEŞİM

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
YAZMAMI İSTER MİSİN
KARDEŞİM

yaz kardeşim öğreneyim. fakat ben şunu da ima etmeye çalıştım biz ne kadar Allah diyebiliyoruz.

Bekliyorum kardeşim

tekin

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar benim okulum yaklasık araba ile yarım saat sürüyor. etrafa bakıp günaha girmektense yol boyunca /sübhanallahi ve bihamdihi subhanallahilazim/ diyerek kısık bir sesle de olsa allah(cc) ü zikrediyorum böylelikle günah yerine sayısız sevp kazanıyorum inşallah. bunu size düşünüzce ne kadar güzel şeyler yapılabilecegini örnek vermek için yazdım. bi yere giderken yol byunca 5dakka dahi olsa salavat getirelim

tekin

Kayıtlı Kullanıcı

bir hadiste peygember efendimiz (sav) soyle diyor"herkim sabah ve akşam 100 tane "subhanallahi vebihamdihi" derse kıyamet sonrasında onun sevabına kimse yetişemez ancak aynı tesbihi çekenler yetişir" eger kardeşim sende bolca sevap istiyorsan bunu her sabah ve akşam namazının ardından oku ve bunu tüm arkadaşlarına anlatki onlarda yapsınlar onlarada vesile olki sevebın dahada artsın inşallah allah hepimizden razı olsun
bu hadis yusuf tavaslı kitabından alıntıdır

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

tekin yazdı:
bir hadiste peygember efendimiz (sav) soyle diyor"herkim sabah ve akşam 100 tane "subhanallahi vebihamdihi" derse kıyamet sonrasında onun sevabına kimse yetişemez ancak aynı tesbihi çekenler yetişir" eger kardeşim sende bolca sevap istiyorsan bunu her sabah ve akşam namazının ardından oku ve bunu tüm arkadaşlarına anlatki onlarda yapsınlar onlarada vesile olki sevebın dahada artsın inşallah allah hepimizden razı olsun
bu hadis yusuf tavaslı kitabından alıntıdır

Allah razı olsun kardeşim verdiğin bilgiler için

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

yaz demişsin günde sadece 1000 defa ama bu çok az çünkü ben insanın yani en üstün varlık değil mi eşşek hayvan olduğu halde 5000 defa Allah derken ben............
işte anlatamıyorum derdim büyük O'na kulluktan acizim Allah yar ve yardımcımız olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
yaz demişsin günde sadece 1000 defa ama bu çok az çünkü ben insanın yani en üstün varlık değil mi eşşek hayvan olduğu halde 5000 defa Allah derken ben............
işte anlatamıyorum derdim büyük O'na kulluktan acizim Allah yar ve yardımcımız olsun

Evet kardeşim eşek kadar olamıyorum. bizim zikirimiz olsa bile gaflet içinde olur. Canı gönülden bir kere Allah diyebilsek onun aşkından yanarız kül oluruz. Ama diyemiyoruz. Zikire önem vermiyoruz. Seviyoruz diyoruz adını sayıklamıyoruz. İnsan sevdiğini böylemi anar. Birini sevsek adı dilimizden düşmez devamlı onunla olmak isteriz. Adını sayıklamaktan deli muamelesi görürüz. Biz samimi değiliz. Neyi ne için sevdiğimizin bile farkında değiliz. Ben bunları kendi nefsime döylüyorum. Kimse darılmasın lütfen.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

333333 yazdı:

▪ LÂ İLÂHE İLLALAH MUCİZESİ

مَنْ قالَ مُخلِصاً لآإلهَ إلاّالله دَخلَ الجنّة ، مَنْ كانَ أخِرُ كَلامِهِ لآإلَهَ إلاّ اللّهُ دَخلَ الجَنّة

Lâ ilâhe illallah, Kelıme-i Tevhidinin anlamı; ‘’Allah’tan başka tapılacak kimse yoktur’’ anlamındadır. İslam dininin temel kurallarından birisidir. La ilahe illallah Muhammedün Rasulüllah demeyen (dil ile ikrar kalp ile tasdik etmeyen ) kimse Müslüman olamaz. Lâ ilâhe illallah kelimei tevhidini Muhammedün Rasulüllah kelimesi tamamlar. İkisi beraberdir. Hz Muhammed allahın kulu ve rasulüdür, (elçisidir) anlamındadır.

Kelime-i Tevhîd kalplerin pasını siler ve nurlandırır. Kelimei Tevhîd ile Allah’ı zikir ve Allahı zikir ile de kalplerin huzur ve rahatı hakkında birçok ayetler ve hadisler mevcuttur.

♥ "Allah-u Teala buyuruyor: LA İLAHE İLLALLAH benim kalemdir. Bu kaleden içeri giren kişi benim azabımdan emin olur.

Allah razı olsun hocam B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Esselamu Aleyküm arkadaşlar burada Allahı zikrinin ne kadar kolay olduğundan ve Allahı bir günde nasıl çokça zikrederiz ondan bahsetmeye çalışacağız inşallah. Sizde bazı yolar bulduysanız bizimle paylaşın. İnşallah faydasını görürüz. Rabbim utandırmasın. Burada söylenenler en evvel kendi nefsim için geçerli, akıl vermek gibi bir amacım yok ama faydalanırsanız ne mutlu. Yanlışım olursa lütfen uyarın.

Önce kısaca zikirden bahsedelim ve ufak bi giriş yapalım:

Zikretmek iki manaya gelir.
1- Bir şeyi hatırlamak düşünmek, aklından geçirmek, zihninde tutmak.
2- Dille söylemek, ondan bahsetmek, onu konuşmak, onu anlatmaktır.

Ey iman edeler! Allahı çok zikredin ve sabah akşam onu tesbih edin. Ahzab 41
Gerçek akıl sahipleri Allahı ayakta, otururken ve yatakta zikrederler. Ali İmran 191
Rabbini sabah akşam tazarru (huşu, korku ve yalvarış) ve gizlilik halinde ve şiddetli olmayan bir sesle zikredin.
Kalpler ancak Allahı anmakla mutmain olur.

Hadisler: Gafiller içinde Allahı zikreden bir kimse, kurumuş çalı çırpı arasındaki yeşil ağaca benzer.
Cennet bahçelerini dolaşmak isteyen bir kimse Allah Tealayı çokça zikretsin.
Muaz ibni cebel diyor ki; Cennet ehli hiçbir şey için değil fakat Allahı zikretmeden geçirdikleri zamanlar için eshef duyarlar. (Üzülürler, ahlanırlar)

Büyükler demişler ki; Sadece Allah deyin her işin bereketini görün. Demi ondan her işe başlarken bismillahirrahmanirrahim diyoruz.

Bir kimse bir sevap işlemeye niyetlense fakat onu yapamasa aklından bile geçirdiği için ona sevap yazılır. Fakat o kişi aklına bir günah gelse o günahı işleyene kadar melekler ona müsaade verir. Ne güzel Rabbim. Sevabı hemen veriyor aklından geçirince bile, günahı işlememizi bekliyor.

Evet Allahı anmak o kadar zor mu? Yolda yürürken, arabadayken, otururken Allahı anamazmıyız. Hatırlayamazmıyız. Bir kardeşimiz yazmıştı cennet bedava cehennem parayla. Rabbim bizden adını andık diye bişey talep ediyormu. Çok mu zor yani. Allah demek, sübhanallah demek, elhamdülillah demek, estağfirullah demek, allahuekber demek, ya hay demek, Rabbim demek, yarab demek,… değil.

Dudak kıpırdatmalarımızdan deli sanarlar mı diyorsunuz. O zaman DİLİNİZİ DAMAĞINIZA YAPIŞTIRIN ve kalbinizden Allah deyin.

Lütfen: Yolda yürürken her adım atışımızda Allah deyelim. Bakın nasıl huzurlu oluyorsunuz. Her adım atışta Allah Allah Allah Allah yavaş yavaş kalbe vurarak hissettirerek. Yada Allahu ekber deyin. Aklınıza ne geliyorsa. Ama Allahı anmaktan zikretmekten korkmayın.

Dilinize son çıkan şarkılar mı takılıyo. Bakın benimde bi zamanlar takılıyordu yolda giderken Allah demek istiyordum ama Ayılana gazoz bayılana limon geliyordu aklıma misal. Ben ne yaptım o şarkının ritimlerini Allah kelimesiyle birleştirdim. Ve o şarkılar aklıma gelince ritimlerini hep Allah, La ilahe illallah, sübhanallah gibi zikirlerle birleştirdim ve sonuçta ben yolda, arabada Rabbul Alemini zikretmeye çalıştım.

Yada kendi kendimize sohbet edelim içimizden. Şunu yapmak haram, şunu yapmak helal gibi. sahurda dinlediğimiz hocaların sohbetlerini aklımıza getirelim onları tekrarlayalım. En son okuduğumuz dini kitaptaki öğrendiklerimizi tekrarlayalım. Camide hocanın dediklerini tekrarlayalım.
Fazla sıkmayalım devamı gelir inşallah.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

tekin yazdı:
arkadaşlar benim okulum yaklasık araba ile yarım saat sürüyor. etrafa bakıp günaha girmektense yol boyunca /sübhanallahi ve bihamdihi subhanallahilazim/ diyerek kısık bir sesle de olsa allah(cc) ü zikrediyorum böylelikle günah yerine sayısız sevp kazanıyorum inşallah. bunu size düşünüzce ne kadar güzel şeyler yapılabilecegini örnek vermek için yazdım. bi yere giderken yol byunca 5dakka dahi olsa salavat getirelim

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun çok güzel ve önemli bilgiler vermişsiniz tüm yorumları aralarda verilmiş yeni bilgiler ihepsini okudum hepside birbirinden güzel... Rabbim bizlere ne kadar çok kolyalıklar sağlamış... inşallah eşşeklerin zikirlerini geçmek dileği ile...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt