Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Allah’a İbadette Samimiyet (1 Kullanıcı)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’a İbadette Samimiyet

Yüce Allah Kuran’da şöyle beyan eder; “Kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse salih amel işlesin ve Rabbine (yaptığı) ibadete hiç kimseyi ortak etmesin!” (Kehf/110).

Hasan Basrî’den rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur:
"Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:
Allah’ın kendisine ilim verdiği kişiye Allah Teâlâ sorar:
- Öğrendiğinle ne yaptın?
-Yâ Rab! Onunla gece gündüz sana ibadet ettim.
- Yalan söylüyorsun!
Melekler de “Yalan söylüyorsun! Bilakis sen onunla ‘Filan adam âlimdir’ dedirtmek istedin. Zaten öyle de denildi!” derler.
Allah’ın, kendisine mal verdiği kişi... Allah Teâlâ ona da sorar:
- Sana nimet verdim. Onu nasıl kullandın?
- Yâ Rab! O mal ile gece-gündüz sadaka verdim.
- Yalan söylüyorsun!
Melekler de “Yalan söyledin! Bilakis sen onunla ‘Filan adam cömerttir’ dedirtmek istiyordun. Nitekim öyle de denildi” derler.
Allah yolunda öldürülen kişi... Allah Teâlâ ona sorar:
- Sen ne yaptın?
- Yâ Rab! Cihad ile emrolundum ve savaşırken de öldürüldüm!
- Yalan söylüyorsun!
Melekler de “Yalan söylüyorsun; zira senin gayen ‘Filan adam kahramandır’ dedirtmekti. Nitekim dünyada iken böyle denildi” derler. (Müslim, İmam Ahmed, Nesâî).

Hadîsi rivâyet eden Ebu Hüreyre şöyle diyor:
"Sonra Hz. Peygamber baldırlarımın üzerine bir çizgi çekerek şöyle buyurdu:
“Ey Ebu Hüreyre! Bunlar kıyamet gününde kendileriyle cehennem ateşinin ilk tutuşturulacağı mahluklardır” (İhya-ı Ulumuddin)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.
Allah razı olsun kardeşim.
çok güzeldii.emeğinize sağlık..

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun güzel bir paylaşımdı
Rabbim cümlemizi gösterişli hallerden sakınsın

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Sevilen mutlu benliklerin başında Takva Sahipleri gelmektedir. Muhsinler, Salih Amel Sergileyenler, Tövbe Edenler, Sabır Edenler, Tevekkül Edenler, Adil Olanlar ve Temizlikte Titizlik Gösterenler Cenâbı Allah'ın sevdiği kullarıdır. Bu özelliklerin tümü Allah'u Teâlâ'nın katında en yücelmiş ve bütün işlerinde dürüst, samimi ve sevgi üzere olan takva sahiplerinde toplanmıştır. Kurtuluşa ve esenliğe erişmenin mutlak anahtarı, ancak ilâhî sıfatları özünde toplayan takva yaşamı ile mümkün olur.

Cenâbı Hakk'ın sevgisine ulaşabilmek için, Kur'ânı Kerîm'de sevgi kelimesi ile vurgulanan özellikleri çok iyi bilmeli, hepsini uygulama gayreti içinde olmalıyız.

Ankebût 29/69: " Bizim yolumuzda didinenleri Biz, mutlaka yollarımıza ulaştıracağız... "

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzel bir paylasim Allah razi olsun..

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
“Kim Rabbine kavuşmayı arzu ederse salih amel işlesin ve Rabbine (yaptığı) ibadete hiç kimseyi ortak etmesin!” (Kehf/110).

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,
Rabbim samimi,ihlaslı müslümanların sayısını arttırsın inşallah.
Allah razı olsun.selam ve dua ile...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim,
Rabbim samimi,ihlaslı müslümanların sayısını arttırsın inşallah.
Allah razı olsun.selam ve dua ile...

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşimiz.
Amin İnşaALLAH kardeşim, Sizden de Allah razı olsun,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan... Cuma günü... Cuma vakti... Cami... Cemaat tek tük camiye girmekte. İmam kürsüde... Girenlerin arasında... O... Hızır... Hızır a.s. da genç ihtiyar arasında onlardan biri gibi gidiyor bir köşeye oturuyor. Kürsüde imam sohbete başlıyor... Hızır'ın yanına kırklarında bir adam gelip oturuyor. Cami yavaş yavaş dolmakta...

Adam, bir müddet sonra uyuklar bir vaziyette sallanıyor, ha uyudu ha uyuyacak. Hızır a.s. adamı dürtüklüyor:
- Uyuyacaksın, der. Adam:
- Uyumam, beni rahat bırak.

Hızır a.s. ses etmez, ancak ezan okundu okunacak, adam ha uyudu ha uyuyacak, bir daha dürtükleyerek:
- Uyuyacaksın dedim, der. Adam:
- Ben de sana uyumam, beni rahat bırak dedim. Rahat bırak beni. Rahat bırak yoksa, Hızır olduğunu söylerim. Buradan çıkamazsın. Bu kalabalık sakalında bir tel bırakmaz.

Hızır a.s. susar ve gözlerine kapar, boynunu büker Allah'a yönelerek:
- Ya Rabbim! Bu nasıl iştir. Bu kulun benim kim olduğumu bildi. Bu nasıl iştir ki bendeki listede bunun ismi yok.
Cevap gelir:
- Sana verilen listede beni sevenlerin isimleri var. O ise benim sevdiklerimden...

Allah bizleri sevdiklerinden etsin... Sevmek, seviyorum demek bir iddia. İş Yüce Rabbimiz tarafından sevilenlerden olmak...

G

gerçekyaşam

Esselamu aleykum sevgili kardeşim ALLAH razı olsun gerçekten çok güzel bir paylaşım RABBİM bütün mü minlere onun tarafından sevilmek nasip etsin .

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum sevgili kardeşim ALLAH razı olsun gerçekten çok güzel bir paylaşım RABBİM bütün mü minlere onun tarafından sevilmek nasip etsin .

Ve aleykümüsselam kardeşim. Sizden de Allah razı olsun,
Duanıza Amin İnşaALLAH kardeşim, Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim RABBİM yapmış oldugumuz bütün kötü huylardan bizlri arındrsın inşaALLAHH selam ve dua ile

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim RABBİM yapmış oldugumuz bütün kötü huylardan bizlri arındrsın inşaALLAHH selam ve dua ile

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh.
Amin kardeşim duanıza, Allah razı olsun,
Allah’a emanet olun, Selam ve baki dua ile kalın.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Hani o, Rabbine arınmış (selim) bir kalp ile gelmişti. (Saffat Suresi, 84)

Ve ‘çirkin bir hayasızlık’ işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah’tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.

İnsanı şeytanın kışkırtmalarından koruyan, onun saptırıcı vesveselerinden uzaklaştıran, Allah (c.c)’a karşı samimiyetidir. Bir mümin, Allah (c.c)’tan gücünün yettiği kadar korktuğu, O’na tüm kalbi ile yöneldiği ve Allah (c.c)’ı hoşnut etmek için yaşadığı sürece, gerçek samimiyete ulaşmış olur. Gerçek samimiyet karşısında bir insanın yaptığı hatalar, düştüğü yanılgılar önemsizdir. Çünkü o, her ne yaparsa yapsın, yine tüm samimiyeti ile Yüce Allah (c.c)’a yönelecek, O’nu razı etmek için çabalamaya devam edecek ve yaptığı hatadan dolayı pişmanlık duyup bunu telafi etmeye uğraşacaktır. Bir mümin için önemli olan hatasız olması değil, hatadan samimiyetle ders alması ve daima Allah (c.c)’a yönelmesidir.

Samimiyet aynı zamanda bir insanı, Allah (c.c) için yaşama amacında kararlı kılan, onu güçlü ve istikrarlı hale getiren en önemli özelliklerdendir. Hiçbir şey samimi bir mümini gerçek amacından saptıramaz, din günü hesabını veremeyeceği bir şeye onu yanaştıramaz. Samimi bir mümin, daima vicdanına göre hareket eder, daima Kuran’a göre doğru olanı yapmaya çalışır.
Samimiyeti zedeleyecek olan şey, insanın, Allah (c.c)’ın sürekli kendisini izlediğini ve ahiret günü mutlaka hesaba çekileceğini bilerek, bu önemli gerçeği unutması ve yalnızca insanların düşünce ve isteklerine göre hareket etmesidir.

Tüm nimetleri Allah’ın kendisine sunmakta olduğu gerçeğinden gaflete düşmesi ve çevresindeki insanlardan medet ummasıdır. Müminin üzerine düşen, böyle bir gaflet anında mutlaka Allah (c.c)’a sığınması, her şeyi yaratanın Yüce Allah (c.c) olduğunu hatırlaması ve mutlaka Kuran’a göre hareket etmesidir.

İnsan, samimi olduktan sonra yaptığı bir hatadan dolayı hiçbir zaman küçük düşmez, adaletsizliğe uğramaz. O, Allah (c.c)’ın koruması altındadır. İnsanlar arasındaki küçük düşme, adaletsizliğe uğrama, zarar görme gibi kavramlar, şeytanın insanlar arasında yaydığı kuruntulardır. Mümin için en önemli olan Allah (c.c)’ın razı olması ve O’nun affetmesidir. Dünyada da, ahirette de ceza ve mükafat yalnızca Allah (c.c)’tandır. Hatanın ardından Allah (c.c)’a tevbe etmek, bunu telafi edip Allah (c.c)’ı razı etmeye çalışmak, kişinin Allah (c.c)’a karşı olan samimiyetinin bir göstergesidir.

Allah (c.c) bir ayetinde şöyle buyurmaktadır:
Rabbiniz sizin içinizdekini daha iyi bilir. Eğer siz salih olursanız, şüphesiz O da, (Kendisi'ne) yönelip dönenleri bağışlayıcıdır. (İsra Suresi, 25)

Bir insan cahil ya da bilgisiz olabilir, deneyimsiz veya saf olabilir. Ancak önemli olan bu kişinin Allah (c.c)’a samimiyetle bağlı olmasıdır. Allah (c.c), samimi olarak Kendisi’ne yönelmek isteyen kullarına mutlaka doğru yolu gösterecek, onları hidayete ulaştıracaktır.

Kim ihsanda bulunan (biri) olarak yüzünü (kendini) Allah'a teslim ederse, artık gerçekten o kopmayan bir kulpa yapışmıştır. Bütün işlerin sonu Allah'a varır. (Lokman Suresi, 22)

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc razı olsun gönüldaş...BESMELE...SELAM....DUA...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt