* ALLAH C.C. İNSAN YARATMAYI DİLEDİ ;
HALİFE OLARAK .
Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamd ederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.
Bakara Suresi, Ayet 30
* HALİFE' YİDE ' SINAV YAPTI;
O, sizi yeryüzünde halifeler (oraya hâkim kimseler) yapan, size verdiği nimetler konusunda sizi sınamak için bazınıza derece derece üstün kılandır. Şüphesiz Rabbin, cezası çabuk olandır. Şüphe yok ki O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
En’âm Suresi, Ayet 165
* İNSANLAR ARASINDA HAK ILE HÜKÜM VERSIN DİYE;
Ona dedik ki: “Ey Dâvûd! Gerçekten biz seni yeryüzünde halife yaptık. İnsanlar arasında hak ile hüküm ver. Nefis arzusuna uyma, yoksa seni Allah’ın yolundan saptırır. Allah’ın yolundan sapanlar için hesap gününü unutmaları sebebiyle şiddetli bir azap vardır.”
Sad Suresi, Ayet 26
Allahu Teala C.C. ; İNSAN ALEMİNİ YARATTI .. INSANLAR ARASINDAN HALİFE SEÇTI .. HALİFE ARACILIĞI İLE İNSANLARA VAHYETTI.. ARZU ETTİĞİ İYİ VE GÜZEL YÖNE, INSANLARI SEVK ETTI..
Ey insan bilesinki halifesiz, insan alemi olmaz.
Mutlaka halife yani PEYGAMBER A.S. gereklidir..
**** Sınavımız budur.. ****
"Halife insana " gerek yok , diyenlere ( şeytan lain ve yandaslarina ) sakın.. kanmayın.
Adem A.S. olmasa "alem" , insan alemi olmazdı..
Allah CC ,
Ademe AS , secde edin emrini bu sebeple verdi..
Şeytan Lain secde etmedi, ben değerliyim.. o topraktan , ben ateşten yaratıldım dedi.. kibir etti secde etmedi.. Adem AS a itaat etmedi.. Allahu Tealanın emrine icabet etmedi.. Lain oldu..
Kovuldu..
* Allah, “Öyleyse çık oradan, çünkü sen kovuldun.
Hicr Suresi, Ayet 34
Allahu Teala CC un dosdoğru yolu olan HALİFE , Peygambere itaat yolunu kapatmak isteyen, ona secde etmeyi redddeden şeytan lain, insana tuzak kurmak için, yalan sözlerle insanları yanlışa çekmeye çalışır.
* Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım.”
A’raf Suresi, Ayet 16
Kelime- i Tevhidi çok zikredin..
La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah..
Diye arz edin.
Allahümme sallı alâ Seyyidena Muhammed ve alâ Al-i Seyyidena Muhammed Mustafa A.S Resulullah..
Bilinki.. Peygambere itaat Allah Celle Celalehu 'na itaatdır.
* Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, Müminler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “ İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.”
Bakara Suresi, Ayet 285
* De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.
Âl-i İmran Suresi, Ayet 32
* Biz her peygamberi sırf, Allah’ın izni ile itaat edilmek üzere gönderdik. Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah’tan günahlarının bağışlamasını dileseler ve Peygamber de onlara bağışlama dileseydi, elbette Allah’ı tövbeleri çok kabul edici ve çok merhametli bulacaklardı.
Nisa Suresi, Ayet 64