Nur_u Secde
Kayıtlı Kullanıcı
mykabus kardeşim ne demek kusur.bilakis sevinirim.böylece kardeşimizide aydınlatmış oluruz inşallah.
Cevabı ben vereyim.
Allah evrene müdahale etmiyor. İyinin mükafatını cennette, kötülerin cezası da cehennemde veriliyor...
''Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah'ın takdiri(düzenlemesi)dir. Ayın dolaşımı için de konak yerleri (evreler) belirledik. Nihayet o, eğrilmiş kuru hurma dalı gibi olur. Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir. ''
''Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.''
MyKabus, dediğim gibi diğer verdiğin ayetlerde olduğu gibi yukarıdaki ayetler de evrenin yaratılışı ile ilgilidir. İslam inancına göre evren yaratılmış fakat Allah'ın daha sonra herhangi bir müdahalesi olduğuna dair bir işaret yok. Deprem, sel vb. gibi felaketlere Allah'ın bir müdahalesi söz konusu mudur? Tüm bu felaketler hem insanlığa hem de dünyayı olumsuz etkiliyor. Demek ki doğanın düzenine Allah karışmıyor.
Darwin, Türlerin Kökeni isimli eserinde canlılığın ortaya çıkışı, türler arasındaki geçişi konu almıştır. Canlılığın ortaya çıkışı da evrenin yaratılışından sonradır.
Sudan yaratılışın yanı sıra Kuran'da topraktan yaratılış da geçer.
''Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona "ol" dedi. O da hemen oluverdi. ''
Şimdi insan sudan mı yaratılmıştır topraktan mı?
İslam inancına göre Allah evrene müdahale eder mi? Bunu öğrenmek istiyorum.
Cevabı ben vereyim.
Allah evrene müdahale etmiyor. İyinin mükafatını cennette, kötülerin cezası da cehennemde veriliyor...
Sudan yaratılışın yanı sıra Kuran'da topraktan yaratılış da geçer.
''Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona "ol" dedi. O da hemen oluverdi. ''
Şimdi insan sudan mı yaratılmıştır topraktan mı?
Televizyonda yayınlanan Yaşayan Deniz programı ile okyanusların sırlarını bir bir gözler önüne getiren Kaptan
Kusto, İslam dinini tercih etmesine asıl sebep olan vakanın, Atlas
Okyanusu ile Akdeniz sularının birbirine karışmadığını tespit ettikten
sonra, bunun 1400 sene önce dünyaya indirilen Kur'an-ı kerimde beyân
buyurulduğunu görmesi olduğunu bildirdi.
Kaptan Cousteau Atlas okyanusu ve akdenizin birbirine karışmadığını görmüş, Rahman Suresi’ nin 19-20. ayetlerini okuyunca bunun kuranda olduğunu farketmiş ve müslüman olmuştur.
Gerçek;
Aslında Kaptan Kusto hiç bir zaman müslüman olmamıştır.
Kaptan Cousteau (Kusto), müslüman olmamıştır. 1997 yılında vefat eden Kaptan Kusto, Paris'teki Notrdam Katedrali'nde yapılan Hristiyan töreni ile defnedilmiştir. cenazesi, bir Cami'den cenaze namazı ile kaldırılmamıştır. (1)
Bu efsane o kadar dillenip budaklanmıştır ki; en sonunda Cousteau kurumuna sorulmuş (kaptan henüz hayattayken) ve aşağıdaki cevap alınmıştır;
Türkçesini veriyorum:
Cousteau Kurumu
Sayın Charles TUCKER
11A Chemin de Pennachy
69230 ST GENIS LAVAL
FC/DC
Paris, Kasım 2, 1991
Sayın ilgili,
Mektubunuzu aldık ve etkinliklerimizle ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz.
Saygıdeğer Cousteau müslüman olmamıştır ve bu dedikodu kurumumuzun haberi olmadan yayılmıştır.
Yüksek Saygılarımla,
Didier CERCEAU
chargé de mission
(Kurum Sorumlusu/Yetkilisi)
Konunun dışına çıkmak istemezdim ama yazdığınız şeylerin aslı olmayınca düzeltme ihtiyacı hissediyorum.