Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

[[ ALGILAYAN KİM ?]] (2 Kullanıcı)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: [[ ALGILAYAN KİM ?]]

sert yazdı:
yorumdan vazgeçtim okumanız bile yeterli
DEMİŞSİN YORUMLUK BİŞEY KALMAMIŞKİ;).ALLAH RAZI OLSUN.BEN DİYE BİŞEY YOK AMA VAR SANDIĞIMIZ BENDEN GEÇİP O OLMAMIZI NASİP ETSİN İNŞALLAH.SELAM VE DUA İLE.

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar üyelik ile ilgili problemim ortadan kalktı çok şükür yeniden aranıza döndüm.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Arkadaşlar üyelik ile ilgili problemim ortadan kalktı çok şükür yeniden aranıza döndüm.

HOŞ GELDİN KARDEŞİM VALLAHİ ÇOK SEVİNDİM

DEDİKYE Bİ YANLIŞ ANLAŞILMA VARDIR.

HADİ HAYIRLI OLSUN

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
sert yazdı:
yorumdan vazgeçtim okumanız bile yeterli
DEMİŞSİN YORUMLUK BİŞEY KALMAMIŞKİ;).ALLAH RAZI OLSUN.BEN DİYE BİŞEY YOK AMA VAR SANDIĞIMIZ BENDEN GEÇİP O OLMAMIZI NASİP ETSİN İNŞALLAH.SELAM VE DUA İLE.
BEYNİM SULANDIHA.ARKADAŞLAR BUNEYA:)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

????????????????????????

orion01

Kayıtlı Kullanıcı

1- dış dünya, karanlık olan, yağ ve proteinlerden oluşan beyinde algılanmaz, lakin beyinde ki elektrik akımları sayesinde algılarız diyor ve bunu algılayanında ruh mu oldugunu söylemek istiyorsun?
şöyle bir soru sorsam:
gözleri, doguştan görmeyen biri ışıgı görmemiştir, aklında bir şişe cam canlandıracak diyelim. bunu canlandırabilir mi? evet ise, ışığı görmemiş olan o kişi onu nasıl tasahur edecektir, saydamlığını nasıl kavrayacaktır?
gözlerini kapamış bir kişiye, gerçek hayattaki bir ağacı beyninde canlandırabilmesi için, normalde ona baktığında, görebilmesi için beynine giden elktrik sinyalinin aynısını beynine gönderdiğimizde onu görebilir mi?
eğer göre bilse idi göze ihtiyaç olur muydu?
diyebilirsin ki gözün var olduğunu nereden biliyorsun?
KARDEŞİM FİKRİM ŞUDUR Kİ: BU TÜR KONULARA GİRERSEK BU SORULAR GİBİ NİCE SORULAR AKLIMIZA GELEBİLİR. BUNLAR İSE BENİM GİBİ İMANI ZAYIF OLAN KİŞİLERİN İMANINI DAHADA ZAYIFLATIR.
DÜŞÜNCEMİ SÖYLEDİM. HAKKINI HELAL EYLE KARDEŞİM. AMELLER NİYETLERE GÖREDİR. ALLAH(C.C.) BU YAZIYI YAZARKEN HARCADIĞIN HER BİR KALORİ İÇİN SANA CENNETTE, BAHÇELER İLE KAPLI SARAYLAR NASİP ETSİN.
SELAMETLE... VESSELAM...B)B)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
EMEK VERMİŞSİN OKUNMAZMI HİÇ ALLAH RAZI OLSUN BENDE BİR İKİ CÜMLEYLE KATILMAK İSTEDİM DOĞRUDAN SENİN PAYLAŞIMINLA ALAKASI YOK AMA. GENEDE KABUL EDİN...
Öce düşün, sonra konuş… Bu cümleyi en çok göreceğimiz bir yere asmalıyız… Düşünce üreten beynimiz de ağzımızdan yukarıda yaratılmıştır. Bu yaratılış bile, beynin ağzı denetlemesi gerektiğini göstermiyor mu?
Sözü güzelleştiren düşüncedir.
Pascal, “İnsana büyüklük veren şey, düşüncedir” diyor. Aklımızın temel fonksiyonu olan düşünceyle başka varlıklardan ayrılıyoruz ve üstünleşiyoruz.
Fakat, onu gereği gibi kullanıyor muyuz?
Doğru düşünebiliyor muyuz?
Doğru düşünebilmek için ne yapmalıyız?
Doğru düşünebilmek için, doğru bilgilenmek gerekir. Doğru bilgilenmek konusunda samimi olmak gerekir.
Samimiyetle öğrenmek isteyen insan, okur, araştırır, dinler, gözlem yapar, sorar…
Ancak bütün bunlardan önce, doğru düşünmenin çok mühim bir ön şartı vardır. Doğru düşünmenin olmazsa olmaz ön şartı: ÖNYARGISIZ olmaktır…
İnsan eğer bir konuda doğru düşünceye ulaşmak istiyorsa, tarafsız bir biçimde ve hüküm vermeden işe başlamalıdır. Daha önceki yargılarından kurtulamayan ve ancak verdiği hükmü onaylatmak için uğraşan insan, doğru düşünemez.
Einstein’ın deyişiyle, “Önyargıyı ortadan kaldırmak, atomu parçalamaktan daha zordur.”
Bu zoru aşabilenler, cins kafalardır. Bunlardan biri olan Schiller, bir mektubunda şöyle der:
“Bulunduğumuz yerler ayrı, gerçek dünya ilişkilerinin gerektirdiği ayrım da büyük olunca, DÜŞÜNCE ALANINDA ÖNYARGILARA SAPLANMAYAN düşüncelerinizle aynı sonuçta buluşmamız, benim için ne beklenmedik bir sevinç olacak
Doğru düşünmek, aynı dili konuşan insanlar arasında gelişir. Aynı kelimeden aynı manayı çıkaran insanlar, birbirinin düşüncesine katkıda bulunarak fikir üretebilirler.
Kavramlara ayrı ve aykırı anlamlar yüklemek bugün de önemli düşünce kavgalarına sebep olmaktadır. Bu bakımdan Sokrat’ın şu sözü hala geçerliliğini korumaktadır:
“KAVRAMLARIN ANLAMLARI ÜZERİNDE ANLAŞABİLSEYDİK, ASLA KAVGA ETMEZDİK.”
Özellikle de sloganlaşmış kavramlar, doğru düşüncenin yolunu kesen eşkıyalardır. Bir isim, bir kelime, büyük gerçeklerin üzerini örten kara katranlar gibi olabilmektedir. Bu gerçeği rahmetli Profesör Ülgener, “slogan putçuluğu” olarak tanımlamaktadır.
Sloganların empoze ettiği putlara takılanlar, düşünmek külfetinden kurtulmaktadırlar.
Düşünmek olmayınca da değişmek imkansızlaşıyor. Oysa ki, böylesine hızlı değişen bir dünyada değişmemek insanı toplum dışına atıyor. Geride bırakıyor, gerici yapıyor. Oysa ki, “Düşüncelerini değiştirmeyenler, yalnız aptallarla ölülerdir.”

SELAM VE DUA İLEB)B)B)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Siz okuduğunuzu yanlış anlamışsınız sanırım.Dış dünya bir algılar bütünüdür ve bu algılar elektrik sinyallerinden oluşur.Elekrik sinyallerini bize var gibi gösteren beynimizdir.Dış dünyada görüp,dokunup,koklayıp da var olduğunu sandığımız herşeyin aslı, gerçek yurt olan ahiret yurdundadır. Burada muhatab olduklarımız ise Ahiret yurdundaki nimetlerin gölgeleridir.
Bir rüya gördüğünüzü düşünün.Rüyanızda yüksekçe bir yerden düştüğünüzü farz edin.Aslında siz o yerde değil sıcak yatağınızdasınız ama rüyanızdaki düşüşü gerçek sanır hatta bunun acısını ve korkusunu bile yaşarsınız.Peki o zaman hangisi gerçek?Rüya mı yoksa uyandığınızda yaşadığınız hayat mı?Peki bir gün gerçek sandığınız bu dünya hayatının da bir rüya olduğunu öğrendiniz de ne düşünecekiniz?
İnsan ruhu ölümsüz olanı,ebedi olanı arzular.Her şeyin en güzelini istemek fıtratıyla yaratılmıştır.Ancak; bunları dünyada elde etmesi mümkün değildir.İstediklerini yalnızca hiçbir kusurun,eksikliğin bulunmadığı Ahiret hayatında bulacaktır.Ahiret yurduna da kabre giren çürümüş bedeni değil;ruhu ulaşacaktır.(ELBETTE EN DOĞRUSUNU YÜCE ALLAH,BİLİR)

İNSANLAR UYKUDADIRLAR,ÖLÜNCE UYANIRLAR! (Ebu'l-Hayr Muhammed b. Abdurrahman es-Sehavî (ö. 902 Hicrî), (HADİS-İ ŞERİF)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM ZATEN BEN PEK ALAKASININ OLMADIĞINI BEYAN ETTİM
SELAM VE DU İLEB)B)B)

lillahi

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Aslında madde denen şeyin de hiç var olmadığını ve sadece beynimizdeki elektrik sinyallerinden ibaret olduğunu açıklayan bir makale yayınlamak istiyorum.Yakında yayınlayacağım inşallah okursunuz!!!

bekliyoruz.

Selamın aleyküm. Çok tşk. Allah razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt