Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Aile Kitapliği (2 Kullanıcı)

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
1,251
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
18
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Meyveyi yemekten önce yiyin

Meyveyi yemekten önce yiyin

meyve_0012-full.jpg


Yemekte ve yemekten sonraki 2 saat içinde yenilen meyveler, midede fermantasyona (mayalanma) yol açarak, gıdaları vücuda yük haline getiren asit ve gaz üretimine neden oluyor.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, vücut için çok önemli bir besin grubu olan meyveleri yeme zamanlamasının sağlık için büyük önem taşıdığını anlattı.

Salatanın ana yemekten önce yenmesinin sindirim sistemine sağladığı yararlar gibi, meyvelerin tüketiminin de bir doğru zamanlaması olduğunu dile getiren Türk, bu kurala uyulmaması durumunda vücut için büyük yararı bulunan meyvelerin, adeta vücuda ek bir yük oluşturduğuna dikkati çekti. Türk, elma, armut, portakal gibi tüm meyvelerin yemekten en az 2 saat önce ya da yemekten 2 saat sonra yenmesi gerektiğini söyledi.

aa


31 Aralık 2007, Pazartesi
 

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
1,251
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
18
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Sara hastaları, yalnızken yemek pişirmemeli

Sara hastaları, yalnızken yemek pişirmemeli

yemek.jpg



Son altı ayda Gaziantep'te yemek yaparken kriz geçiren 7 epilepsi hastasının vücutlarının birçok yerinde ağır yanıklar oluştu.
Yemek yaparken kriz geçiren birçok sara hastası ev hanımının vücudunda ağır yanıklar ve giderilmesi güç estetik kusurlar oluştuğunu belirten Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi uzmanlarından Opr. Dr. Ahmet Erkılıç, bu kişilerin yalnızken ocağın başına geçmemeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 700 bin sara hastası var. Epilepsi, akıl değil, bir beyin hastalığı. Hastalık 40 farklı nöbet şekliyle kendini gösteriyor. Uzmanlar, hastalığın beyindeki sinir hücrelerinin aşırı uyarımına bağlı ortaya çıkan nöbetler ve farklı nedenlerle oluştuğunu ifade ediyor. Nöbet çeşitleri hastadan hastaya olduğu gibi aynı hastada değişiklik gösterebiliyor. Opr. Dr. Ahmet Erkılıç, enteresan hasta gruplarından birinin de epilepsi hastaları olduğunu belirterek, merkezlerine çok sayıda epilepsi hastası yanık vakası geldiğine dikkat çekti. Yanıklara bağlı estetik kusurlar nedeniyle bu tür hastaların çeşitli psikolojik sorunlar yaşadığına dikkat çeken Erkılıç, bu kişilerin ocaktan uzak durmasını istedi. Erkılıç, yanık tedavisinin çok zor ve pahalı olduğuna da dikkat çekti.

Serkan Canbaz
31 Aralık 2007, Pazartesi
 

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
1,251
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
18
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Göz tembelliği için erken tedavi şart

Göz tembelliği için erken tedavi şart

goz_anatomisi.jpg
image002.jpg


Göz tembelliği, bir gözün diğerinden daha az görmesidir. Yapılan araştırmalara göre her 100 kişiden 3'ünde göz tembelliği bulunuyor.

Göz tembelliği ancak küçük yaşlarda tespit edilirse tedavi edilebiliyor. Ebeveynlerin bu konuda son derece hassasiyet göstererek, erken yaşlarda çocukların göz muayenesi olmalarını sağlamaları gerekiyor. Uzmanlara göre, göz tembelliği tüm çocuklarda dört yaşına kadar muayene edilmeli. Bununla birlikte ailede benzer bir hastalığı bulunan bir kişi varsa çocuk 3 yaşından önce tedaviye sokulmalı. Alman Göz Hastanesi'nden Prof. Dr. Acun Gezer, "Özellikle yedi yaşından sonra tembelliği yenmek zordur. Erken yaşlarda tespit edilmesi, tedavi için çok önemlidir." diyor.

Gezer, şu noktalara dikkat çekiyor: "Çoğu vakada göz tembelliğine yol açan durumlar kalıtsal olabilir. Özellikle ailesinde göz tembelliği olan çocuklar göz doktoru tarafından mutlaka muayene edilmelidir.'' Göz tembelliğinin kapama tedavisi ile giderilmeye çalışıldığını aktaran Gezer, "Burada prensip, iyi gören gözün belli sürelerde kapatılıp çocuğun kullanmadığı tembel gözünü kullanmaya zorlanmasıdır. Burada ailelere çok büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Bu çalışmadan sıkılan çocuk, ailesi tarafından kontrol altında tutularak, egzersizde süreklilik sağlanmalıdır.'' şeklinde konuştu. Kapama tedavisi ile istenen hızda gelişme sağlanamadığı veya çocuğun yaşça büyük olması gibi dezavantajlar bulunması halinde, etkiyi güçlendirebilecek ek birtakım egzersizler ve simülasyonlara da başvurulabiliyor. Çağlar Avcı, İstanbul
Zaman
30 Aralık 2007, Pazar
 
G

gülderen özdemir

bu konuları bizlerle paylaştığın için teşekürler a.e.o. selametle
 

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
1,251
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
18
Web Sitesi
img141.imageshack.us
bu konuları bizlerle paylaştığın için teşekürler a.e.o. selametle

Amin Allah (c.c.) razı olsun kardeşim

Bu konu aile ilgili bir bilgi havuzu gibi. Her mesaj ayrı bir konu hükmünde aslında ama ayrı ayrı olmasını istemedim. Aile ile ilgili konuları Aile Kitaplığı başlığı altında toplamak istedim.
Konuya bakarken bence her sayfaya bakılsa çok iyi olur .
Bence Faydalı bilgilerin olduğu bir konu.
Selametle
 

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
1,251
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
18
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Kışın hasta olmamak için bunları yiyin

Kışın hasta olmamak için bunları yiyin

Meyve ve sebze çeşitliliği kışın yaza göre daha kısıtlı görünür.

Ancak kış aylarında tükettiğimiz meyve sebzeler de çok yararlı olup hastalıklara karşı koruyucudur

Kış aylarında grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda artış olur. Ancak C vitamini, bu hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğa, bu dengeye uygun bir şekilde kış aylarında bize mandalina, portakal, greyfurt, kivi gibi C vitamini kaynaklarını sunar. Yaz aylarında ise hava sıcak olduğundan ve vücudun daha fazla suya ihtiyacı olduğundan kavun, karpuz, üzüm gibi su oranı yüksek meyveler ön plandadır. Bu sebeple her mevsim için dengeli ve yeterli beslenmek mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek ile yakından ilgilidir.

Her gün 3 - 4 porsiyon meyve tüketmeye özen gösterin. Kış aylarında sıklıkla tüketilen meyvelerin bir porsiyon miktarları aşağıdaki gibidir;

Portakal 1 adet
Mandalina 2 adet
Elma 1 adet
Muz yarım adet
Greyfurt yarım adet
Kivi 1 adet
Nar yarım adet
Armut 1 adet
Kuru kayısı 3 - 4 adet
Kuru üzüm 2 çorba kaşığı
Kuru incir 1 adet

Narın sayısız faydaları

Seçeneklerden birisi kurutulmuş meyveler olabilir. Taze meyveler gibi kurutulmuş meyveler de posa, A ve C vitamini, potasyum ve folat içerir. Porsiyon başına, kurutulmuş meyeler daha fazla kalori içerirler çünkü suyu uçtuğu için kuru madde miktarı ve kalorisi de artar. Ama kış için güzel bir seçenek olabilirler. Kurutulmuş meyveleri taşıması kolaydır. Salatalara eklenebilir, pasta hamurlarına eklenebilirler veya hergün yenen mısır gevreğinize ekleyebilirsiniz.

Narın tane sayısı gibi yararları da o kadar çok ki! İşte bu nedenle de artık insanlar nara karşı gecikmiş önemi veriyorlar. Nar, vitamin ve mineral deposu olduğu gibi antioksidan özellik de göstermekte. Ayrıca nar, kış aylarında bağışıklık sistemini de güçlendirdiği için gribe karşı koruyucu olarak tüketilmesi gerekli olan bir meyvedir. Nar içerdiği yararlı maddelerle kolesterolü düşürüyor, kalp sağlığını koruyor ve antioksidan içeriğinin gücüyle de kansere karşı koruyucu etki yaratıyor. Son günlerde artan sayıda araştırmalar, cilt ve prostat kanserine karşı narın koruyucu etki yarattığını gösteriyor. Narla ilgili kan yapar, idrar söktürür, enerji verir ve tansiyon düşürür gibi ifadelere rastlamak mümkün.

Günde bir elma yemek şart

Nar, C vitamini, potasyum ve demirden zengin bir meyvedir. 100 mililitre nar suyu, 100 mililitre kırmızı şaraba veya 100 mililitre yeşil çaya göre 2 - 3 kat daha fazla antioksidan kapasite gösterir. Bu narın sahip olduğu yüksek polifenol içeriğinden kaynaklanmaktadır. Narın besin değerlerine bakılacak olursa; 100 gramında:

Enerji 68 kcal
Posa 0,6 g
Demir 0,3 mg
Kalsiyum 3 mg
Potasyum 259 mg
Selenyum 0,6 mcg
C vitamini 6,1 mg

Günde bir elmanın doktoru evden uzak tuttuğu söylenir hep, bu söylem aslında yabana atılır bir şey değil. Sert orta boy soyulmamış bir elma yiyerek hem keyif alın hem de dört gram posayı sadece 70 - 80 kaloride vücudunuza vermiş olun. Bu yalnızca yetişkinlere önerilen posanın yüzde 15’i. Elmanın çözünen posası yağ asitlerine bağlanarak, kan kolestrol seviyesini düşürmeye yardımcıdır. Çözünmeyen posası ise bağırsak sisteminden atıkların daha hızlı geçişine kolaylık sağlıyor.

Lahanagilleri bol tüketin

Elmanın yararları bu kadarla da bitmiyor. Elmanın özellikle kabuğu kuarsetin ile yüklüdür. Bu güçlü bir antioksidanttır. Bu antioksidant kanser hücrelerinin büyümesini ve dağılmasını azaltmaktadır. Ayrıca kan damarlarını yağ depositlerinden koruyarak kalp sağlığına da yardımcı olur. Elma suyundaki tanenler diş etlerinizin sağlıklı bir şekilde korunmasına yardımcıdır. Kabuğun diğer bir yararı da birçok aromanın kabuk hücrelerinde bulunmasıdır. 100 gram elmanın vücuttaki antioksidan aktivitesi 1500 miligram C vitaminine eşittir.
Brokoli, brüksel lahanası aynı tarz bitki familyasından gelir, lahanagillerdendir. Bu aile içinde tere, kıvırcık lahana, şalgam, karnabahar, brokoli, turp yer alır. Bu besinler betakaroten,(A vitamin öncüsü) C vitamini ve çeşitli kalsiyum miktarları, demir, folat ve fitonitrojenler içerirler. Bu bileşikler, kanserle mücadelede yardımcıdır. Ayrıca isotiyosanatları ve posayı da içerirler.

MİLLİYET
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt