aliye_aliye
Altın Üye
- Web Sitesi
- www.fizikist.com
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Faydasız konuşmak, münakaşa etmek, alay etmek, söz taşımak, yalan söylemek, lanet etmek ve gıybet etmek gibi fiiller, hep dil ile olmaktadır.
Diline sahip olmayanı, şeytan her sahada oynatır. Büyük bir uçurumun kenarına getirip, yüzüstü yuvarlar, felakete sürükler. Dile ahlak dizgini vurulursa, dünya ve ahiret saadetine kavuşur. Başıboş bırakılırsa zarardan zarara girer. Uzuvlarımızdan en çok isyan edeni dildir. Kolaylıkla istediği tarafa gider.
Dilini korumak, açık bir hikmet ve güzel bir haslettir. Dilin susması kalbin susmasına, kalbin susması da kişinin Rabbini tanımasına sebep olur. İnsanın selameti, dilini korumasındadır.
Allah razı olsun kardeşimden,
Bütün canlıların sığındığı ve bütün mü’minlerin yardımcısı ve koruyucusu Rabbimiz de sizi rahmetiyle korusun kardeşim,
Rabbimiz size hidayet, takva ve iki cihanda da bağışlanma nasip etsin kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalınız kardeşim.
Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü kıymetli kardeşim.
Bu güzel ve kalbi dualarınız için Allah c.c razı olsun inşallah...Kalbi aminler diyorum ben de, sizin için de kardeşim..Rahman c.c size de her daim rahmet nazarıyla baksın, her iki cihanda da mutluluk, ihlas ve selamet bahşeylesin inşallahü Teala..Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim kardeşim..Allah c.c cümlemizin ecrini en hayırlısıyla lütfeylesin inşallah..En Emin'e emanet olunuz inşallah..Baki Selamlar ve acizane dualar ile..Hayırlı ve bereketli günler dilerim değerli kardeşime.
Bu güzel ve kalbi dualarınız için Allah c.c razı olsun inşallah...Kalbi aminler diyorum ben de, sizin için de kardeşim..Rahman c.c size de her daim rahmet nazarıyla baksın, her iki cihanda da mutluluk, ihlas ve selamet bahşeylesin inşallahü Teala..Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim kardeşim..Allah c.c cümlemizin ecrini en hayırlısıyla lütfeylesin inşallah..En Emin'e emanet olunuz inşallah..Baki Selamlar ve acizane dualar ile..Hayırlı ve bereketli günler dilerim değerli kardeşime.