Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AH ŞU DİLİMİZİ TUTABİLSEK (2 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Faydasız konuşmak, münakaşa etmek, alay etmek, söz taşımak, yalan söylemek, lanet etmek ve gıybet etmek gibi fiiller, hep dil ile olmaktadır.
Diline sahip olmayanı, şeytan her sahada oynatır. Büyük bir uçurumun kenarına getirip, yüzüstü yuvarlar, felakete sürükler. Dile ahlak dizgini vurulursa, dünya ve ahiret saadetine kavuşur. Başıboş bırakılırsa zarardan zarara girer. Uzuvlarımızdan en çok isyan edeni dildir. Kolaylıkla istediği tarafa gider.
Dilini korumak, açık bir hikmet ve güzel bir haslettir. Dilin susması kalbin susmasına, kalbin susması da kişinin Rabbini tanımasına sebep olur. İnsanın selameti, dilini korumasındadır.

Allah razı olsun kardeşimden,
Bütün canlıların sığındığı ve bütün mü’minlerin yardımcısı ve koruyucusu Rabbimiz de sizi rahmetiyle korusun kardeşim,
Rabbimiz size hidayet, takva ve iki cihanda da bağışlanma nasip etsin kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalınız kardeşim.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü kıymetli kardeşim.
Bu güzel ve kalbi dualarınız için Allah c.c razı olsun inşallah...Kalbi aminler diyorum ben de, sizin için de kardeşim..Rahman c.c size de her daim rahmet nazarıyla baksın, her iki cihanda da mutluluk, ihlas ve selamet bahşeylesin inşallahü Teala..Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim kardeşim..Allah c.c cümlemizin ecrini en hayırlısıyla lütfeylesin inşallah..En Emin'e emanet olunuz inşallah..Baki Selamlar ve acizane dualar ile..Hayırlı ve bereketli günler dilerim değerli kardeşime.

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm aliye kardeşim. paylaşım için Allah razı olsun. GIYBET farkında olarak yada olmayarak ençok işlediğimiz günaylardan biri. konu ile alakalı uyarıcı bu tarz yazıları sık sık okuyup daha dikkatli olmamızda fayda var .
selam ve dua ile Yaradan'a emanet ol kardeşim.... B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Biz susalım, sükut en büyük hazinedir

selamün aleyküm aliye kardeşim emeyine sağlık çok güzel bir konuya deyinmişsin RABBİM CC razı olsun

Ve aleyküm Selam değerli ablam..B) Allah c.c razı olsun sizden de..En Emin'e emanet olunuz..Selam ve baki Dua ile inşallah..

dostlar61

Kayıtlı Kullanıcı
Ah kardeşim o dertte biraz bende var. Bir kendmi frenletemiyorum. Çok ileriye de gidebilirim fakat Allah'a şükürkü namazımda niyazımdayım. Konuşuyorum arada gıybette yapıyorum fakat sonradan çok pişman oluyorum. Şu araklar elimden geldiğikadar konuşmamaya dikkat ediyorum. Devamlı Allah' ı kalbimde tutmaya çalışıyorum

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Belki biz de farkında olmadan ya da farkında olarak başkaları hakkında gıybet ediyor, sevdiğimiz belki de hiç sevmediğimiz kişilerin günahlarını üzerimize alıyoruz.Tabi ki kendi yaptığımız iyi ameller ibadetler belki de boşa gidiyor. Dilimizi tutsak insanlar hakkında yorum yapmasak ne güzel olurdu. Biz ne yapıyoruz? Her gün başkalarının günahlarını üzerimize alıyoruz sevaplarımız onlara gidiyor ama farkında değiliz.
'Hep kadınlar gıybet eder, onlar çok konuşur.' deriz ama erkekler de şimdi kadınlardan geri kalmıyor. Herkes için geçerli yani. Bırakalım başkası için yorum yapmayı önce kendimize bakalım. Başkaları hakkımızda ne derse desin, eğer biri sizin hakkınızda konuşuyorsa bırakın günahlarınızı alsın, yaptıkları iyi amelleri size versinler. Biz susalım, sükut en büyük hazinedir. Tabi başkaları sizin yanınızda başkasının hakkında konuşuyorsa gıybet ediyorsa onu uyarın, sizi dinlemezse ordan uzaklaşın. Onun günahına ortak olmayın. Binbir güçlükle yaptığınız iyi amelleri, kıldığınız namazları, ibadetleri başkasına vermeyin, dilinizi tutun.SÜKUT ALTINDIR.

Es Selamün Aleyküm Can Kardeşim Aliye ....

RAHMAN razı olsun eline emeğine sağlık Gıybet ve dedikodunun nekadar kötü ve çirkin olduğunu anlatan bu güzel ve değerli paylaşımdan istifade etmek dileği ile

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

Ve aleyküm Selam Değerli Orhan abimiz.
Güzel duanıza kalbi aminler inşallah..Allah c.c sizden de her iki cihanda razı ve memnun olsun inşallah..Teşekkür ederim yorumunuz için..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki dua ile..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm aliye kardeşim. paylaşım için Allah razı olsun. GIYBET farkında olarak yada olmayarak ençok işlediğimiz günaylardan biri. konu ile alakalı uyarıcı bu tarz yazıları sık sık okuyup daha dikkatli olmamızda fayda var .
selam ve dua ile Yaradan'a emanet ol kardeşim.... B)

Ve aleyküm Selam değerli ablacım..Allah c.c sizden de razı olsun inşallah..Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..Yüreğinize sağlık..B)
En Emin'e emanetimsiniz inşallah..Selam ve Dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ah kardeşim o dertte biraz bende var. Bir kendmi frenletemiyorum. Çok ileriye de gidebilirim fakat Allah'a şükürkü namazımda niyazımdayım. Konuşuyorum arada gıybette yapıyorum fakat sonradan çok pişman oluyorum. Şu araklar elimden geldiğikadar konuşmamaya dikkat ediyorum. Devamlı Allah' ı kalbimde tutmaya çalışıyorum

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Rabbimiz c.c, cümlemizi ayırmasın Hak yolundan inşallah..Selam ve Dua ile.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum can kardeşim,
Rabbim razı olsun. kısa ve öz anlatılmış konu, emeğinize sağlık.
"kim Allah'a ve ahiret gününe iman etmişse====> ya hayır söylesin ya da sussun" diyen güzeller Güzeli'nin ümmeti olmakla şeref duyarken, veylüllikülli hümezetil lümeze derken okurken...
dilimize sahip olamıyor muyuz, olmuyor muyuz...:(
Rabbim etkili kılsın paylaşımınızı güzel kardeşim.
Rahman'a emanetB) Aliyecim...

dramboy

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paragraf abi ben 13 yaşında olduğum için abi diyorum

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum can kardeşim,
Rabbim razı olsun. kısa ve öz anlatılmış konu, emeğinize sağlık.
"kim Allah'a ve ahiret gününe iman etmişse====> ya hayır söylesin ya da sussun" diyen güzeller Güzeli'nin ümmeti olmakla şeref duyarken, veylüllikülli hümezetil lümeze derken okurken...
dilimize sahip olamıyor muyuz, olmuyor muyuz...:(
Rabbim etkili kılsın paylaşımınızı güzel kardeşim.
Rahman'a emanetB) Aliyecim...

Ve aleyküm Selam can Esmacım..
Güzel yüreğinize sağlık.. Maşallah yorumunuz yine çok güzeldi güzel kardeşim.. Rahman c.c razı olsun sizden de iki cihanda ve hizmetlerinizin mükafatını en hayırlısıyla bahşeylesin inşallah.. Hümeze Suresi'nde, Hucurat'ta, insanı, din kardeşinin ölü etini yemeğe çağıran lain şeytana uymamamız için, insanı hakir edenin dil olduğu gerçeğini hatırlatmak için Yaradan, Yarattığı insanı, yine yarattığı insana ne de güzel anlatmış..İnşallah idrak edenlerden, sakınanlardan oluruz can kardeşim.Güzel duanıza kalbi aminler inşallah..
En Güzel Dost'a emanetimsiniz..Baki Muhabbetle..B)B)

aysun adak

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm aliye kardeş çok güzel konuya değinmişsin yine ama itiraf etmeden geçemeyeceğim bazen öyle oluyorum ki o noktaya getiriyolarki insanı susmak mümkün değil insanın çatlayası geliyor haksızlığa tahamul edemiyorum artık .ama sizin bu güzel yazılarınızı okudukca aslında bildim şeyler de biraz daharahatlıyorum allah razı olsun siden

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm aliye kardeş çok güzel konuya değinmişsin yine ama itiraf etmeden geçemeyeceğim bazen öyle oluyorum ki o noktaya getiriyolarki insanı susmak mümkün değil insanın çatlayası geliyor haksızlığa tahamul edemiyorum artık .ama sizin bu güzel yazılarınızı okudukca aslında bildim şeyler de biraz daharahatlıyorum allah razı olsun siden

Ve aleyküm Selam Değerli Aysun Ablam..B)
Allah c.c sizden de razı olsun inşallah ablam.. Güzel düşünceleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.. Rabbimiz c.c, öfkeye yenilenlerden eylemesin inşallah bizleri.. Rabbimize emanetimsiniz..Selam ve Dua ile.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün büyük alimlerden olan Hasan basri hazretleri öğrencileriyle sohbet ettikten sonra bir öğrencisi kendisine yaklaşır ve şöyle der :
- Efendim dün akşam şu karşıki evde misafirdim fakat senin hakkında ileri geri konuşuyolardı.Siz böyle kötü biri değilsiniz.Bu duruma çok üzüldüm, der.
Bunu üzerine Hasan Basri hazretleri çıkardığı üç altını öğrencisine verir ve :

- Gidip bu altınları o eve götür ve teşekkür ettiğimi söyle, der.
Öğrencisi şaşkınlık içinde:
- Efendim onlar senin için kötü şeyler söylediler ama sen onları mükafatlandırıyorsun deyince Hasan Basri hazretleri şunları söyler ;
- Hayır ben onlara mükafat için vermiyorum bu altınları... Onlar benim hakkımda konuşarak yaptıkları iyi amelleri, ibadetlerini bana vermiş oldular.Benim günahlarımı aldılar, kendi iyi amellerini bana verdiler.Yani asıl onlar beni mükafatlandırıyorlar ama haberleri yok der.

Belki biz de farkında olmadan ya da farkında olarak başkaları hakkında gıybet ediyor, sevdiğimiz belki de hiç sevmediğimiz kişilerin günahlarını üzerimize alıyoruz.Tabi ki kendi yaptığımız iyi ameller, ibadetler belki de boşa gidiyor. Dilimizi tutsak, insanlar hakkında yorum yapmasak ne güzel olurdu. Biz ne yapıyoruz? Her gün başkalarının günahlarını üzerimize alıyoruz, sevaplarımız ise onlara gidiyor ama farkında değiliz.
'Hep kadınlar gıybet eder, onlar çok konuşur.' deriz ama erkekler de şimdi kadınlardan geri kalmıyor. Herkes için geçerli yani. Bırakalım başkası için yorum yapmayı önce kendimize bakalım. Başkaları hakkımızda ne derse desin, eğer biri sizin hakkınızda konuşuyorsa bırakın günahlarınızı alsın, yaptıkları iyi amelleri size versinler. Biz susalım, sükut en büyük hazinedir. Tabi başkaları sizin yanınızda başkasının hakkında konuşuyorsa gıybet ediyorsa onu uyarın, sizi dinlemezse ordan uzaklaşın. Onun günahına ortak olmayın. Binbir güçlükle yaptığınız iyi amelleri, kıldığınız namazları, ibadetleri başkasına vermeyin, dilinizi tutun.SÜKUT ALTINDIR.

selamün aleyküm aliye_aliye kardeşim
Üzerinde durulması gereken bir konuyu bizlerle paylaştınız Allahcc razı olsun...
Allahcc emanet olun..
selam sevgi ve dua ile..
selamün aleyküm

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm aliye_aliye kardeşim
Üzerinde durulması gereken bir konuyu bizlerle paylaştınız Allahcc razı olsun...
Allahcc emanet olun..
selam sevgi ve dua ile..
selamün aleyküm

Ve aleyküm Selam değerli kardeşim.
Allah c.c sizden de razı olsun inşallah..
Teşekkürler kardeşim yorumunuz için..Selam ve dua ile Rabbimize emanet olunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt