Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AH ŞU DİLİMİZİ TUTABİLSEK (3 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bir gün büyük alimlerden olan Hasan basri hazretleri öğrencileriyle sohbet ettikten sonra bir öğrencisi kendisine yaklaşır ve şöyle der :
- Efendim dün akşam şu karşıki evde misafirdim fakat senin hakkında ileri geri konuşuyolardı.Siz böyle kötü biri değilsiniz.Bu duruma çok üzüldüm, der.
Bunu üzerine Hasan Basri hazretleri çıkardığı üç altını öğrencisine verir ve :

- Gidip bu altınları o eve götür ve teşekkür ettiğimi söyle, der.
Öğrencisi şaşkınlık içinde:
- Efendim onlar senin için kötü şeyler söylediler ama sen onları mükafatlandırıyorsun deyince Hasan Basri hazretleri şunları söyler ;
- Hayır ben onlara mükafat için vermiyorum bu altınları... Onlar benim hakkımda konuşarak yaptıkları iyi amelleri, ibadetlerini bana vermiş oldular.Benim günahlarımı aldılar, kendi iyi amellerini bana verdiler.Yani asıl onlar beni mükafatlandırıyorlar ama haberleri yok der.

Belki biz de farkında olmadan ya da farkında olarak başkaları hakkında gıybet ediyor, sevdiğimiz belki de hiç sevmediğimiz kişilerin günahlarını üzerimize alıyoruz.Tabi ki kendi yaptığımız iyi ameller, ibadetler belki de boşa gidiyor. Dilimizi tutsak, insanlar hakkında yorum yapmasak ne güzel olurdu. Biz ne yapıyoruz? Her gün başkalarının günahlarını üzerimize alıyoruz, sevaplarımız ise onlara gidiyor ama farkında değiliz.
'Hep kadınlar gıybet eder, onlar çok konuşur.' deriz ama erkekler de şimdi kadınlardan geri kalmıyor. Herkes için geçerli yani. Bırakalım başkası için yorum yapmayı önce kendimize bakalım. Başkaları hakkımızda ne derse desin, eğer biri sizin hakkınızda konuşuyorsa bırakın günahlarınızı alsın, yaptıkları iyi amelleri size versinler. Biz susalım, sükut en büyük hazinedir. Tabi başkaları sizin yanınızda başkasının hakkında konuşuyorsa gıybet ediyorsa onu uyarın, sizi dinlemezse ordan uzaklaşın. Onun günahına ortak olmayın. Binbir güçlükle yaptığınız iyi amelleri, kıldığınız namazları, ibadetleri başkasına vermeyin, dilinizi tutun.SÜKUT ALTINDIR.

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı
RE: AH ŞU DİLİMİZİ TUTABİLSEK

s.a allah razı olsun çok haklısınız ne güzel de açıklamışsınız kendimizi bile bile ateşe atıyoruz rabbim ona layık kullarından eylesin hepimizi allah a emanet olun selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

paradise_angel yazdı:
s.a allah razı olsun çok haklısınız ne güzel de açıklamışsınız kendimizi bile bile ateşe atıyoruz rabbim ona layık kullarından eylesin hepimizi allah a emanet olun selametle

aleyküm selam kardeşim.. Rabbim cülemizden razı olsun.. teşekkür ederim.. selam ve dua ile

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun güzel bir konu...B)B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Dogru aliye kardesim Allah Razi olsun böyle önemli bi konuyu dile getirdigin icin... Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdular: "Adem oglunun basina gelen günahlarin en cogu dilindendir" ((Ayrica erkeklerde dedikodu yapiyo sadece kadinlar degil cok haklisin..:D Adimiz cikmis birkere:D))

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

bahar58 yazdı:
Dogru aliye kardesim Allah Razi olsun böyle önemli bi konuyu dile getirdigin icin... Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdular: "Adem oglunun basina gelen günahlarin en cogu dilindendir" ((Ayrica erkeklerde dedikodu yapiyo sadece kadinlar degil cok haklisin..:D Adimiz cikmis birkere:D))

evet öyle kardeşim malesef, çoğunlukla bayanlara isnat ediliyor fakat, birçok insan artık, gıybet konusunda erkeklerin de bayanlardan geri kalmadığını söylüyorlar.:D böyle bir vebale kimse girmesin inşallah.. sevaplarımızı bir hiçe dağıtmayalım.. Allah razı olsun kardeşim. selametle kal;)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
bahar58 yazdı:

evet öyle kardeşim malesef, çoğunlukla bayanlara isnat ediliyor fakat, birçok insan artık, gıybet konusunda erkeklerin de bayanlardan geri kalmadığını söylüyorlar.:D böyle bir vebale kimse girmesin inşallah.. sevaplarımızı bir hiçe dağıtmayalım.. Allah razı olsun kardeşim. selametle kal;)

Amin, insallah... Bence söylentiden fazlasi Aliye kardesim, gercek:D:D:D (saka yapiyorum alinmayin)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

bahar58 yazdı:
aliye_aliye yazdı:
bahar58 yazdı:

Amin, insallah... Bence söylentiden fazlasi Aliye kardesim, gercek:D:D:D

hadi öyle olsun bakalım;):D

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

erkekler dahada kötü cidden ama rabbim teala bizleri bir araya gelince hayırlı işler nasip yapmayı hayırlı konular konuşmayı nasip etsin inş.

cakamo

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMUNALEYKÜM KARDEŞİM;BELKİDE EN ÇOK FARKINA VARAMADAN İŞLEDİĞİMİZ BİR GÜNAH GIYBET.NE KADAR ÜZÜCÜ İNSANIN UĞRAŞIP DİDİNİP YAPTIĞI GÖZÜNÜN NURU AMELLERİNİ UÇUUVERİYOR.
ALLAH C.C. CÜMLEMİZİ GÜNAHIN HER TÜRLÜSÜNDEN KORUSUN.AMİN!

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

bezmi safa yazdı:
erkekler dahada kötü cidden ama rabbim teala bizleri bir araya gelince hayırlı işler nasip yapmayı hayırlı konular konuşmayı nasip etsin inş.

amin amin inş. Allah razı olsun kardeşim, değerli yorumun için.. selametle kalB)B)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞSİN GIYBET YAPMAYAN KALMADI İNŞ.BİZ ONLARDAN OLMAYIZ

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

cakamo yazdı:
ESSELAMUNALEYKÜM KARDEŞİM;BELKİDE EN ÇOK FARKINA VARAMADAN İŞLEDİĞİMİZ BİR GÜNAH GIYBET.NE KADAR ÜZÜCÜ İNSANIN UĞRAŞIP DİDİNİP YAPTIĞI GÖZÜNÜN NURU AMELLERİNİ UÇUUVERİYOR.
ALLAH C.C. CÜMLEMİZİ GÜNAHIN HER TÜRLÜSÜNDEN KORUSUN.AMİN!

ve aleyküm selam kardeşim, çok haklısınız.. rabbimizin rızasını kazanmak için yaptığımız birçok şey, bir hiç uğruna yok olmasın inş. bu konuda daha hassas olalım.. hem kul hakkına da girmemiş oluruz.selametle. Allah razı olsun yorum için.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

s.aleyküm..rabbim razı olsun sizlerden..GIYBET GIYBET GIYBET..en kötü alışkanlık bu olsa gerek..bütün hayırlı amellerimize zarar verebilecek birşey..ama iki üç kişi biraraya gelince muhakkak yapılan bişey..neticesini hiç düşünmeden yanımızda olmayan birisi hakkında konuşmak gerçekten de çok kötü bir huy..oysa biraraya gelince allah'tan,peygamberlerden bahsedeceğimize nefsin esiri olup hemen başlanıyor gıybete malesef..çok dikkat etmemiz ve özen göstermemiz gerekir bu konuya..rabbim bizleri bu kötü alşıkanlıktan uzak etsin..AMİN AMİN AMİN..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

GIYBET EN KÖTÜ HASTALIK EVET.AMA Bİ TÜRLÜ ATAMIYORUZ BUNU ÜZERİMİZDEN.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.BİDE ÖLÜ ETİ YEMİŞ GİBİ OLUYOSUN GIYBET YAPINCA BİLDİĞİM KADARIYLA.KUL HAKKINADA GİRİYORUZ TABİİ BÖYLELİKLE.

AEOLUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt