Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AFRİKA'ya yardıım! (4 Kullanıcı)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
sofiyim diye artık kimse Dergahlara sinmesin. porsugun cukura yatması gibi

görüyorum. biliyorum sinenleri

bide iyiymiş gibi görünmek icin Allah hidayet versin kafire de zulum etmesin mazlum müslümana derler.

SİNMİŞLER.

böyle müslümanlık olmaz
,

Kimin yüreğinde mangal var görelim

Allahın kulu kim.

Allahın Kahhar ismini kimler tecelli ettirecek artık bilelim.

sabır

önce aclara care bulalım.

sonra hesap soracaz kafirden kimseye hidayette istemeyecem salak sofi gibi...

Allahın kanunu böyle değil cünkü.

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
Halamın dediğine göre Somali'ye ilk yardım Türkiye'den gitmiş. Böyle şeyler duyunca daha bi mutlu oluyor insan.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
AFRİKA yaz 5601 - (Diyanet)

AFRİKA yaz 2868 - (Kızılay)

AFRİKA yaz 3072 - (İHH)

ACLIK yaz 5777 - (Kimse Yok Mu)

Allah hepinizden razı olsun kardeşlerim.
Allah yar ve yardımcılarıu olsun inşallah.Hep beraber hayırlara vesile oluruz inşallah.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
281203_2078597039415_1079676117_32313736_480489_s[1].jpg

Zeynep Bozdaş
Ölmek başkadır !

Bir Hama var , çok uzaklarda…
Ölmek başkadır Hama’da ,
Kızartılır insanlar , parçalanır,
Çocuklar devrime yürür , anneler ağlar.
Kimse ölmez yatakta , kimse ölmez Hama’da…
Zulme boyun eğmez Hama ,
İnadına yaşar , Esed’ler vurdukça !
Başkadır tıkınmak , Somali’de…
Somali’ye gidersin ,
Aç çocukların karşısında yersin ,
Yersin yersin yersin ,
Sonra çatlarsın , yine yersin…
Hani açlar ya , hani ağlayamazlar ya , hani bilmezler ya.

80 kiloluk beyaz çocuk ‘açım’ diyor , kemikli siyah çocuk ‘ölüyorum’…
Çöplerde tonlarca ekmek ,
Açlara ağlayan liderin portakallı ördeğe damlayan gözyaşları ,
Ekranlardaki fotojenik aç çocukları izleyen göbekli açlar ,
Balinaya ağlayan kokonalar…
Hani aç kalınca şekeri düşüyor ya insanın ,
Hani başı dönüyor…
Afrika açlıktan yürüyemiyor , konuşamıyor ve ölüyor…
Birileri daha çok yesin diye ,
Birileri çatlasın diye ,
Birileri yaşasın diye..
Mars’ta su arayan eller yetişmez mi Somali’ye ,
Nükleer silah üreten beyinler , çare olmaz mı Afrika’ya?
Yani ölsün mü onca insan ,
Yaşayamadan ,
Et nedir bilmeden?
Kara çocuklar , ‘fast food’un zararlarını öğrenmeden…
Uzay çağında mıyız?
Hadi oradan…

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm arkadaşlar bu yapılan yardımların dinimize göre uygun olduğunu müslümanların bu şekilde yardımlarda bulunması gerektiğini açıklayan ayet veya hadis bildikleriniz var ise lütfen yazar mısınız? Bu ayet ve hadisler çok lazım yardıma karşı olan bazı arkadaşlarım var onların düşüncelerini değiştirmek için kullanmam lazım. (Somali halkının büyük çoğunluğu Müslüman fakat Kenya ve diğer Afrika ülkelerinde Gayri Müslim nüfusu fazla Müslüman olmayan insanlara da yardım yapmamız ile ilgili Ayet ve Hadisler de olursa daha çok faydalı olur)
Allaha emanet olun selam ve dua ile

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
"İncil'lerle Gelip Kanımızı İçtiler"

258011.jpg

"Gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda, bizim boynumuzda haçlar, ellerimizde İncil'ler, onların elindeyse topraklarımız vardı

Ellerinde İncil’lerle gelip kanımızı içtiler

"Bize gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler. Gözümüzü açtığımızda, bizim boynumuzda haçlar, ellerimizde İncil’ler, onların elindeyse bizim topraklarımız vardı” demişti Kenya Kurucu Cumhurbaşkanı Kenu Kenyattu. Bugün Somali’de hepimizi gözyaşlarına boğan açlık, günde onbinlerce çocuğun ölmesi, yokluğun yoksulluğun kökeni Batı’lıların Afrika’ya ayak basmasıyla başlar. İngiltere, Portekiz ve Fransa, Afrika’nın büyük bölümüne el koymuştu 19. yüzyılda. Her türlü zenginliğini gemilere yükleyip götürdüler, karşılığında da frengiyi getirdiler!

Almanya İmparatoru Kaiser Wilelm II, 1885 Berlin Konferansı’nda, Afrika’nın batılılarca nasıl paylaşılacağını açıkladı. Fransız-Alman Harbi ve Birinci Dünya Savaşı arasında geçen sürede, 23 milyon kilometrekare Afrika toprağı yağmalandı. Afrikalılar beyazların savaşlarına, en ön saflarda sürüldü. Profesör Vincent Khapoya’nın “The African Experience—An Introduction” (Afrika Deneyimi) adlı kitabında Avrupalıların kendi topraklarından çok daha büyük ülkeleri boyunduruk altına alarak öz güvenlerini arttırdıklarını, Kara Kıtanın akıl almaz zenginlikleriyle kasalarını doldurduklarını, siyahileri esir pazarlarında sattıklarını, bu zavallı insanlara alkolden fuhuşa kadar her türlü pisliği bulaştırdıklarını, birinci dünya savaşında bir, ikinci dünya savaşında da iki milyon Afrika kökenli askeri öldürdüklerini ayrıntılarıyla anlatır. Sömürgecilik dönemi sonunda Afrika’dan çekip giderken Batı, yeraltı zenginliklerini yönetmeyi sürdürdü, bankacılığın dizginlerini elinden bırakmadı, dili ve kültürü koca kıtada egemenliğini sürdürdü. Dev çiftliklerin tapusu hala Batı’lıların üzerinde. Siyahlar hala beyazların iş yerlerinde çalışıyor. Baş kaldıran siyahlar oldu mu da, hemen bir ırk savaşı, kabile çatışması, aşiret vuruşması başlatılıyor! Ama madenler çalışıyor, elmaslar bembeyaz gerdanları süslüyor...

Kısacası, Afrikalılar geçmişte yaşananları sağlıklı bir biçimde değerlendirip, batının kültürel ve mali boyunduruğundan tam anlamıyla kurtulmadıkları sürece, daha nice Somali’ye gözyaşı dökeriz...

Aziz Üstel/ Star

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
İftar yaparken lokmalar boğazıma düğümleniyor. Bununla ilgili bir ayet veya hadis var mıdır bilmiyorum ama siz de zaten söylediniz bir kısım müslüman bir kısım gayri müslim. Sırf gayri müslimler de var diye müslüman kardeşlerimizin bu şekilde ölüme gitmelerine göz yummak ne kadar doğru? Akrabalarım fitrelerini genellikle kızılay aracılığıyla Somali ye gönderdiler. Benim asıl kızdığım Afrika da hergün binlerce insan hayatını kaybederken bizim ülkemizde hayatını kaybeden bir şarkıcının aylar boyu yasının tutulması? Ama gel gelelim Afrika da gözlerini hayata yuman minik bebeciklere bir damla göz yaşı bile dökmüyor insalarımız... Onun yerine hayatı günah denizine benzeyen genellikle arsız olaylarıyla gündemde olan ünlüler öldüklerinde nasıl ''müslüman''lar tarafından bu kadar yası tutulabilir? Nasıl bir iştir bu...

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
AFRİKA yaz 5601 - (Diyanet)

AFRİKA yaz 2868 - (Kızılay)

AFRİKA yaz 3072 - (İHH)

ACLIK yaz 5777 - (Kimse Yok Mu)

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Golden Rose Kardeşim,
Allah Razı olsun ecrini kat kat versin inş.Çok güzel ve büyük bir yürek taşıyorsun,Rabbim inş.o kadar güzel bir dünya ve o kadar büyük bir Cennet Köşkü nasibetsin.
Selam ve Dua ile

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
İftar yaparken lokmalar boğazıma düğümleniyor. Bununla ilgili bir ayet veya hadis var mıdır bilmiyorum ama siz de zaten söylediniz bir kısım müslüman bir kısım gayri müslim. Sırf gayri müslimler de var diye müslüman kardeşlerimizin bu şekilde ölüme gitmelerine göz yummak ne kadar doğru? Akrabalarım fitrelerini genellikle kızılay aracılığıyla Somali ye gönderdiler. Benim asıl kızdığım Afrika da hergün binlerce insan hayatını kaybederken bizim ülkemizde hayatını kaybeden bir şarkıcının aylar boyu yasının tutulması? Ama gel gelelim Afrika da gözlerini hayata yuman minik bebeciklere bir damla göz yaşı bile dökmüyor insalarımız... Onun yerine hayatı günah denizine benzeyen genellikle arsız olaylarıyla gündemde olan ünlüler öldüklerinde nasıl ''müslüman''lar tarafından bu kadar yası tutulabilir? Nasıl bir iştir bu...

Söylediklerinin hepsine katılıyorum kardeşim. Gel gör ki bunu diğer insanlar anlamıyor yada anlamak istemiyorlar. İnşallah ayet ve hadisler ile açıklarsam daha faydalı olur.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Biz idare ederiz, Somali'ye gönderin

-biz-idare-ederiz-somali-ye-gonderin--1588955.JPG

ERZURUM’da yardıma muhtaç bazı dar gelirli aileler, kendilerine yapılan kuru gıda yardımlarını kabul etmeyip, kuraklık ve açlık yaşanan Somali’ye gönderilmesini istedi. Yoksulların ’örnek davranışı’ dernek yöneticilerini duygulandırdı.

Erzurum’da her öğle ve akşam olmak üzere 1000 kişiye 3 çeşit sıcak yemek veren Vuslat Derneği, ramazan nedeniyle 1000 aileye de kuru gıda dağıttı. İçerisinde, zeytinyağından helvaya, peynirden pirince kadar 21 çeşit gıda maddesi olan yardım kolilerini kamyonetlere yükleyerek dar gelirlilerin evlerine götüren dernek üyeleri bazı evlerde şaşırdı. Zor durumda olmalarına rağmen bazı aileler, yardım paketlerini evlerine getiren dernek üyelerine, "Biz idare ederiz. Sizden dileğimiz, bize vereceğiniz bu gıda yardımını Afrika’da açlık çekenlere göderin. Onların durumu bizden çok kötü. Biz komşularımızın vereceği yemeklerle de karnımızı doyururuz" dedi.

"AFRİKALI'NIN DAHA ÇOK İHTİYACI VAR"

Yıllar önce eşi ölen ve biri erkek toplam 4 çocukla yaşam mücadelesi veren 58 yaşındaki Sümer Durak, Afrika’da yaşayanları gördükçe haline şükrettiğini bildirdi. Televizyonda izlediği Afrikalılar için çok ağladığını anlatan Durak, şöyle konuştu:

"Gönlümden onlara çok yardım yapmak geliyor ama bende de yok. Ramazan nedeniyle bize verilen bu gıda yardımını Afrika’ya göndermelerini istedim. Dernek üyeleri göndereceklerine dair söz verdi. Biz komşusu aç iken tok yatan bir toplum değiliz. Aç kaldığımızda komşularımız kapımızı çalar. O nedenle Afrkika’daki insanların buna bizden daha çok ihtiyacı var."

Yardıma muhtaçların söyledikleri karşısında duygulanan dernek yöneticileri, getirdikleri yardım paketlerini tekrar kamyonete yüklediler.

Derneğin aşevi sorumlusu Celil Çalışkan, "Her gün bin kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Ramazan nedeniyle hayır sahiplerinin bize verdiği kuru gıdaları da yardım paketi yaparak yemek dağıttığımız ve yardıma muhtaç olduğunu tesbit ettiğimiz ailelere vermek istedik. Ancak kapısına gittiğimiz ve kuru ekmeğe muhtaç olarak bildiğimiz birçok aile yardım paketlerini almayıp Somali’ye göndermemizi önerdi. Bu sözler bizi çok etkiledi. Biz de bu yardımları onların adına Afrika’ya göndereceğiz" diye konuştu.

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
Söylediklerinin hepsine katılıyorum kardeşim. Gel gör ki bunu diğer insanlar anlamıyor yada anlamak istemiyorlar. İnşallah ayet ve hadisler ile açıklarsam daha faydalı olur.

İnşallah anlayabilmeleri nasip olur birgün...
Bu arada nasılsın abicim? Çok özledim hepinizi. Uzun zamandır giremiyordum. Leyla ablam biliyor gerçi nedenini. Hepinize selamlar.Kendinize çok iyi bakın..

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah anlayabilmeleri nasip olur birgün...
Bu arada nasılsın abicim? Çok özledim hepinizi. Uzun zamandır giremiyordum. Leyla ablam biliyor gerçi nedenini. Hepinize selamlar.Kendinize çok iyi bakın..

İnşallah anlarlar kardeşim İnşallah.
Allaha şükürler olsun iyiyim güzel yürekli kardeşim. Sessizliğin hemen fark ediliyor forumda emin ol bizde seni özledik kavuşturan Rabbimehamd olsun. Sen nasılsın kardeşim? İnşallah iyisindir.
Allaha emanet ol kardeşim. Selam ve dua ile

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
"Biz idare ederiz somaliye gönderin."

afrika yüreğimde sızı

onlar doymasdıkca bu sızı gececeği yok.

sugarshemine

Kayıtlı Kullanıcı
Saol kardeşim çok güzel olmuş ellerine sağlık :))

sugarshemine

Kayıtlı Kullanıcı
Saol kardeşim çok güzel olmu ellerine sağlık!!!

sugarshemine

Kayıtlı Kullanıcı
yani dua edin allaha onlar ersinler muradların!!!

sugarshemine

Kayıtlı Kullanıcı
Nasıl biz besleniyorsak onlarda besleniyor!!!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt