Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AFRİKA'ya yardıım! (2 Kullanıcı)

berat05

Yönetici

AFRİKA yaz 5601 - (Diyanet)

AFRİKA yaz 2868 - (Kızılay)

AFRİKA yaz 3072 - (İHH)

ACLIK yaz 5777 - (Kimse Yok Mu)

o çocuklar ya bizim olsaydı !!!

Ya biz ONLAR OLSAYDIK!!!

YÜZÜNÜZÜ ÇEVİRMEYİN....

boşvermeyin.....

Yoksula , ihtiyacı olana yardımcı olabileceğimizi , sofralarına bir ekmek gönderebileceğimizi , evimizde yemek yerken bir nebze olsun vicdanen rahat olabileceğimizi gösterelim....

....bu yoksulluğu görüp
keyfi para harcamamanın ne olduğunu öğrenelim....
Yardım için gereken her türlü çabayı göstermek hepimizin boynunun borcudur....

YÜZÜNÜZÜ ÇEVİRMEYİN!!!

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
ben de gönderdim kimse yok mu derneğine Allah kabul etsin. bu arada diyanet sadece faturalı hatlardan bağış alıyormuş göndermek istedim fakat böyle bir mesaj geldi. kontörlü kullandığım için kabul edilemedi.

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun senden bu paylasimin icin.

Bende Banka üzerinden katkida bulunmak istiyorum.Dün Email yazdim Diyanete bana SWIFT-CODE Nr. versin diye,ama halen bi cevap gelmedi.
Yoksa buradaki (Isvicre) bankada islem yapamiyorum.
Insallah bugün bi cevap alirim.

Kaan Erdem

Yönetici
AFRİKA yaz 5601 - (Diyanet)

AFRİKA yaz 2868 - (Kızılay)

AFRİKA yaz 3072 - (İHH)

ACLIK yaz 5777 - (Kimse Yok Mu)

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun sizden
Çok güzel bir konu..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
ben de gönderdim kimse yok mu derneğine Allah kabul etsin. bu arada diyanet sadece faturalı hatlardan bağış alıyormuş göndermek istedim fakat böyle bir mesaj geldi. kontörlü kullandığım için kabul edilemedi.

Abla öncelikle diyim yanlış anlamayın :) Size inanıyorum.

Fakat ben gönderdim benim hattım da kontörlü . avea.
Tabi alternatifleri var ALLAH razı olsun birçok kampanya var.

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar bana Diyanet vakfi Email üzerinden Banka Swift-Code Nr. göndermiyor.Bunsuzda Bankada islem yapamiyorum.Verdikleri Banka Nr. Türkiye icin gecerli,yurtdisi icin degil.

Bu konuda yardimci olan varmi?

Istiyorumki benimde Afrikaya bir yardimim olsun.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Çocuklar 4 yaşına gelmeden ölüyor!

216229.jpg

İHH yönetiminden Osman Atalay, Afrika'da kamplardaki durumun içler acısı olduğunu belirteti ve ekledi;

İHH yönetiminden Osman Atalay, Afrika'da kamplardaki durumun içler acısı olduğunu belirterek, "Açlığa bağlı olarak çeşitli hastalıklar yaşanıyor. Çocukların büyük bölümü 4 yaşına gelmeden ölüyor" dedi.

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay, Türkiye'de toplanan yardımları dağıtmak için bulunduğu Etiyopya'da 10 senedir değişen bir şey olmadığını belirterek, 'Ben 10 sene önce de bu bölgeye gelmiştim. O zaman da aynı manzara vardı' dedi.
"Gördüğümüz manzara içler acısı" diyen Atalay izlenimlerini şöyle anlattı: "Bu insanlar 10 yıldır burada, bu şekilde yaşıyor. Artan tek şey doğum oranı. Ancak aynı oranda çocuk ölümleri de artıyor. Çocukların büyük bölümü 4 yaşına gelmeden yaşamını yitiriyor. Su kuyuları ihtiyacı karşılamadığı için, çocukların gıdasızlıktan şişmiş karınları ve saçlarındaki göze çarpan hastalık belirtileri ile karşılaştık. Çocukların ishal, sıtma, tüberküloz gibi normal şartlarda tedavi ile sağlığına kavuşabilecek hastalıklarla boğuşuyor. Çocukların ilaçsızlık, açlık ve kirlilik nedeniyle hayatlarını kaybeden çocukların ölümüne şahit olmanın üzüntüsünü bir kez daha yaşadık."
100 SU KUYUSU AÇILDI
İHH'nın son 10 yıl içinde Afrika'da sağlık, gıda, eğitim yardımları yapmanın yanı sıra 100' den fazla su kuyusu açtığını ve bu kuyulardan onbinlerce insanın istifade ettiğini vurgulayan Atalay, "Yardımların bir bölümüyle su kuyuları açmak da gerekiyor. Bu insanlar 4-5 saat uzaklıktaki mesafelerden su taşıyor. Ya da yağmur birikintilerinde eşyalarını yıkıyorlar" dedi.

Atalay bölgede kısır döngü haline gelen kuraklığa bağlı yoksulluğun gerçekleştirilecek bazı projelerle önlenebileceğini kaydetti.

Atalay bu projeleri ise şöyle sıraladı: "Çadırlarda, kalanlara küçük baş hayvanlar dağıtılmalı. Tarım yapmakta olan köylülere tarımsal malzeme desteği verilmeli. Kurak bölgelerde yağmur suyu göletleri oluşturulmalı. Türkiye de kısa, orta ve uzun vadede bir Afrika vizyonu geliştirmelidir."

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Abla öncelikle diyim yanlış anlamayın :) Size inanıyorum.

Fakat ben gönderdim benim hattım da kontörlü . avea.
Tabi alternatifleri var ALLAH razı olsun birçok kampanya var.
diyanete mi gönderdin? benim vodafone ama diyanetin gelen mesajında faturalı hatlardan alınıyor diye yazıyordu şaşırdım ben de ne saçma dedim birçok kişinin kontörlü ben de kimse yok muya gönderdim bugün bir abla bana yüz tl verdi afrika için bankaya yatırıver benim için dedi. diyanet ya da kızılay istiyor. inşallah onu da halledicem Allah kabul etsin.

kutluay01

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum (allahin rahmeti uzerinize olsun)
oncelikle sunu solemek istiyorum allah yapmis oldugunuz yardimlari kabul eylesin umarim ahir zamanda her bir kurusu size milyonlarca defa sevap olarak hanenize yazilir
sunuda eklemeden edemiyorum neden her ramazan ayinda filitre adi altinda diyanet isleri ve belli basli yardim kuruluslari insanlarin dini duygularini somurmeye calisiyor her senebir soruna egilmemiz isteniyor arkadaslar ben kendi adima sunu belirtmek istiyorum ilk once benim ailemdekilerden mesulum sonra komsularimdan cevremdekilerden eger onlardan ac olan muhatc olan yoksa kendi irkimdan sorumluyum onlardanda muhtac olan yoksa tabiki filitremi bu yerlere yollarim yanliz yollarkende sole dusunmek istiyorum afrikanin yuzde yuzu musluman degil ve kustahlik yapmak istemiyorum ama neden bu zamana kadar afrikayi somuren ulkelerden ses cikmiyor sonucta onlari bu hale getiren batili ulkeler degillermi

yinede afrikaya yapmis oldugunuz yardimlardan dolayi allah hayrinizi kabul etsin eminimki tek bir kusurusu bile bosa gitmicektir sonucta sonucta baska kitadanda olsa benim kardeslerimdir onlarda rabbim yar ve yardimcilari olsun AMIN

kutluay01

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar bana Diyanet vakfi Email üzerinden Banka Swift-Code Nr. göndermiyor.Bunsuzda Bankada islem yapamiyorum.Verdikleri Banka Nr. Türkiye icin gecerli,yurtdisi icin degil.

Bu konuda yardimci olan varmi?

Istiyorumki benimde Afrikaya bir yardimim olsun.
sevgili kardesim bende isvicrede yasiyorum sana yardimci olmak isterim isvicredeki turkiye isbankasi buralarindan birine git orda afrikaya yardim yollamak istedigini belirt ve yahut fitre yollucani sole sana yardimci olurlar

berat05

Yönetici
Ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

selamunaleykum (allahin rahmeti uzerinize olsun)
oncelikle sunu solemek istiyorum allah yapmis oldugunuz yardimlari kabul eylesin umarim ahir zamanda her bir kurusu size milyonlarca defa sevap olarak hanenize yazilir
sunuda eklemeden edemiyorum neden her ramazan ayinda filitre adi altinda diyanet isleri ve belli basli yardim kuruluslari insanlarin dini duygularini somurmeye calisiyor her senebir soruna egilmemiz isteniyor arkadaslar ben kendi adima sunu belirtmek istiyorum ilk once benim ailemdekilerden mesulum sonra komsularimdan cevremdekilerden eger onlardan ac olan muhatc olan yoksa kendi irkimdan sorumluyum onlardanda muhtac olan yoksa tabiki filitremi bu yerlere yollarim yanliz yollarkende sole dusunmek istiyorum afrikanin yuzde yuzu musluman degil ve kustahlik yapmak istemiyorum ama neden bu zamana kadar afrikayi somuren ulkelerden ses cikmiyor sonucta onlari bu hale getiren batili ulkeler degillermi

yinede afrikaya yapmis oldugunuz yardimlardan dolayi allah hayrinizi kabul etsin eminimki tek bir kusurusu bile bosa gitmicektir sonucta sonucta baska kitadanda olsa benim kardeslerimdir onlarda rabbim yar ve yardimcilari olsun AMIN

Değerli kardeşim

Hepimiz inanıyorum ki önce aile-akraba-komşudan-kendi yaşadığımız bölgeden yola çıkarak yardımlarımızı yapacağız elbette...Fitre verirkende dini kaideleri gözeterek vereceğiz...

Ancak yardıma muhtaç olanlarıda bir müslüman olarak görmezden gelmemek adına, fitre olmasa da normal bir günlük yiyeceği babında göndermemiz ne kadar güzel olur değil mi?

Afrikaya diğer ülkelerin ses çıkarmaması -destek olmaması - bizim yardım etmede bir kez daha düşünmemize sevk etmemeli...

Yani....her birey kendinden mesuldur..Ancak sizin yaptığınız bir iş iyi yada kötü örnek olabilir....

Bizler Müslüman olarak yardım etmeli...yardımda öncü olmalı...teşvik etmeliyiz....

Benim elimde 50 tl olsa....

Aileme 10 tl veririm
akrabama 10 tl veririm
komşuma 10 tl veririm
afrikaya 20 tl gönderirim....çünkü diğerlerini her daim görüyor ve ihtiyacını karşılıyabilirim

Rabbim bizi doğru yoldan SIRAT-İ MUSTAKİM den ayırmasın...yanlış yapmamıza fırsat vermesin inşallah..

Bende acizane düşüncelerimi belirtmek istedim..

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve Berakatuhu

iyiniyet

Kayıtlı Kullanıcı
Diyanet vakfi halen bi cevap yazmadi mailime.Bende degisik yerden yaptim bagisima.

Allah Afrikadaki insanlari sifa,sabir,kolaylik ve yardim elin gelmesine nasip eylesin.Allah hic kimseye ac,susuz birakmasin.Amin.

Tesekkuer ederim kutluay01 Kardes.Bagisima allahin izniyle degisik yerden yapabildim.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
diyanete mi gönderdin? benim vodafone ama diyanetin gelen mesajında faturalı hatlardan alınıyor diye yazıyordu şaşırdım ben de ne saçma dedim birçok kişinin kontörlü ben de kimse yok muya gönderdim bugün bir abla bana yüz tl verdi afrika için bankaya yatırıver benim için dedi. diyanet ya da kızılay istiyor. inşallah onu da halledicem Allah kabul etsin.

Evet diyanet.
Facebook ta da bir kaç kişi bir etkinlikte sizin dediğinizi diyordu.
Sanırım vodafone ile alakalı :)
ALLAH kabul etsin.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm. Şuan Samanyolu TV de canlı yayında yardım kampanyası düzenlenmekte ve yaklaşık 20 Milyon TL toplandı. Allahın izni ile rakam daha da artar İnşallah. Allah hepsinden razı olsun İnşallah.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
MERHAMET ;

kullara insaf gözüyle bakmak; gerekeni yapmaya yada yaptırmaya çalışmaktır.

Herkezin Amel defterine Merhamet puanı işlenir.

Ac olanlara karsı insafa gelmek yardım etmek en yüksek Merhamet puanını getirir.

Fukaranın yiyeceğine bakmak ; 80 puandır.

merhamet sınavını gecmek için 70 puan almak sarttır.

diğerleri ise örneğin ; Merhametten bir cocuğu sevmek te okşamak ta merhamet puanı getirir ; fakat Aç a merhamet etmek kadar üstün değildir elbet.

Siz ve biz bilmeyiz görmeyiz ama

Göklerde şefaat yetkilisi melekler var. onlar mahşere inecekler.

sizin göndermiş oldugunuz 5 tl lik yemek yardımı ile hiç bilmediğiniz hiç tanımadığınız cocuğu o Melekler tutup siz en zor anındayken yanınıza getirecekler.

İş te Ya RAB bu kula ; davası görülen bu kulun Merhamet etmiştir.

şimdi dileğimiz bu davası görülene de merhamet edilmesidir.

Alacağınız cevap bellidir. büyük ihtimal beraattir.

size bir kurtuluş müjdesi olsun bu mesele.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
bilin ki ben insanlara Beddua etmekteyim.

Afrika ve bilimum ülkeler sebebiyle

fukaralar sebebiyle

şöyle:

"EY Rabbimiz! bu fukaralara biz derman olmadıkca hiçbirimizden namaz kabul etme!"

ben sofiyim namazımı kıldım ohh yatsımı kıldım yatayım mışıl mışıl

böyle sofilik olmaz.

fukara ac yatarken kimse Allahı ve ben kulunu kandıramaz.

boşa namaz kılmayı bırakın

biraz insaf edin 5 tl bari gönderin ki Namazınızın kabulu için hayır duası alabilin.

Bedduam fukuraların inlemesi dinene kadardır.

Bakalım Mahşerde Namazınız cıkacak mı Sofi gecinenler ?

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Beddua etmeden Akıllanacağımız yok!

islam Namazla zekatla birleşiktir.

Neden ac bu insanlar ?

islamı sadece namaz sandıkları icin.

zekatı ver ki namazın yüzüne carpılmasın.

zekatı ver ki açlar ağlamasın.

Yazıklar olsun bize

böyle devam edersek yemin ediyorum Allahın üzerine

Allah 5 vakit namazı olanları dahi cehenneme dolduracak bu fukaralar sebebiyle.

Akisini idda edebilir misiniz?

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
afrika.jpg

şu soldakinin Ağlaması dinmedikce

EY RAbbimiz Kimseden bir namaz bile kabul etme!

elinde olmayan haric

az olupta 1 sefer olsun paylaşan hariç.

Sağdaki gibi olan da Allahın kulu değildir.

Artık yeter

göktekilerin dahi gözlerinde yaş kalmadı.

Bu zulum yeter.

Biz Allahın kulu oldugumuzu idda ediyorsak

bu fukaralara sahip cıkalım.

Önce açlar doyacak sonrası ver elini Cihad la hesap sormak.

Görelim Allahın kulları kimler ?

namazı yahudide kılıyor

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt