Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

AFRİKA'ya yardıım! (3 Kullanıcı)

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI tarafından başlatılan “Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya” kampanyası için tüm operatörlerden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır.

Haydi kardeşlerim. Şimdi durumu müsait olan tüm herkes 3 sms göndersin inşallah..​

AFRIKA > 5601
3 SMS > 1 İFTAR > 1 FİTRE

Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya
yeni-1.gif

Tarih: 29.07.2011

AFRİKA’DAKİ KARDEŞLERİMİZİN SİZLERE İHTİYACI VAR

“Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya”
Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiği, bu yıl Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı, özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de de etkisini gösteren bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği hepimizce bilinmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak için bir kampanya başlatmış bulunmaktadır.

Başkanlığımızın Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa başlattığı “Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya” adlı bu kampanya ile Ramazan’ın bereketini kardeşlerimizle paylaşmış, fitrelerimizin en azından bir tanesini bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle Afrika’da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olacağız.

Başlatılan uygulama ile bütün operatörlerden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır.

Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır.

BAĞIŞ YÖNTEMLERİMİZ
1. ONLİNE BAĞIŞ

[url]www.diyanetvakfi.org.tr[/URL] İnternet Adresine girerek online bağış bölümünden ilgili bağış hesabını seçebilirsiniz.(Bu uygulama 1 Ağustos 2011’den itibaren aktif olacaktır)

2. SMS İLE BAĞIŞ (1 SMS 5 TL.’dir.)

SMS ile Bağışta bulunmak için AFRIKA yaz 5601’e 1 SMS gönder
SMS ile Fitrenizi vermek için AFRIKA yaz 5601’e 2 SMS gönder

3. BANKA HESAP NUMARALARIMIZA havale ve EFT yöntemiyle

AFRİKA İÇİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BANKA HESAPLARI
S.NO
BANKA
HESAP CİNSİ
HESAP NO
1
VAKIFBANK
MEŞRUTİYET ŞUBESİ
TL HESABI
TR76 0001 5001 5800 7299 0433 22
2
VAKIFBANK
MEŞRUTİYET ŞUBESİ
USD HESABI
TR22 0001 5001 5804 8012 9925 19
3
VAKIFBANK
MEŞRUTİYET ŞUBESİ
EURO HESABI
TR70 0001 5001 5804 8012 9925 28
4
TC.ZİRAAT BANKASI
BİLKENT PLAZA ŞUBESİ
TL HESABI
TR86 0001 0017 6234 2869 8550 39
5
TC.ZİRAAT BANKASI
BİLKENT PLAZA ŞUBESİ
USD HESABI
TR59 0001 0017 6234 2869 8550 40
6
TC.ZİRAAT BANKASI
BİLKENT PLAZA ŞUBESİ
EURO HESABI
TR32 0001 0017 6234 2869 8550 41

AFRİKA İÇİN TÜRKİYE DİYANET VAKFI BANKA HESAPLARI
S.NO
BANKA
HESAP CİNSİ
HESAP NO
1
VAKIFBANK
MEŞRUTİYET ŞUBESİ
TL HESABI
TR93 0001 5001 5800 7299 0312 79
2
VAKIFBANK
MEŞRUTİYET ŞUBESİ
USD HESABI
TR28 0001 5001 5804 8012 9879 49
3
VAKIFBANK
MEŞRUTİYET ŞUBESİ
EURO HESABI
TR92 0001 5001 5804 8012 9879 61
4
HALK BANKASI
MİTHATPAŞA ŞUBESİ
TL HESABI
TR 11 0001 2009 3960 0016 0001 16
5
TC.ZİRAAT BANKASI
MİTHATPAŞA ŞUBESİ
TL HESABI
TR80 0001 0012 6207 9673 6650 73

VİDEO 1 İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEO 2 İÇİN TIKLAYINIZ

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
cok teşekkür ederim Golden rose kardeşim.

Afrikadakiler O fukara yetimler benim öz kardeşim.

Onlar benim yüreğimde bir sızı

lütfen hepimiz katılım gösterelim.

أ

أحمد

Elimdeki popüler sayfalarda paylaştım, en azından yardımcı olamayanlarında paylaşarak vesile olmasını temenni ediyorum.

Konuyla ilgili diyanet vakfı linki

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
cok teşekkür ederim Golden rose kardeşim.

Afrikadakiler O fukara yetimler benim öz kardeşim.

Onlar benim yüreğimde bir sızı

lütfen hepimiz katılım gösterelim.

أحمد;1389513' Alıntı:
Elimdeki popüler sayfalarda paylaştım, en azından yardımcı olamayanlarında paylaşarak vesile olmasını temenni ediyorum.

Konuyla ilgili diyanet vakfı linki

Rica ederim. Eğer her aile 3 sms gönderirse kaç kişinin yüzü gülecek kim bilir. Ben de her yerde paylaşıyorum. Twitter Facebook herkesin bu gibi internet adreslerinde paylaşmasını temenni ediyorum. Allah a emanet olun.

Not: Sık sık konuyu güncellersek sevinirim.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah bu sene fitremizi oraya vereceğiz. Allahın izniyle yardım elini uzatabiliriz İnşallah. Bu konuda duyarlı oluğ bizleri tekrar bilgilendirdiğin için teşekkür ederim Golden Rose

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
Konunun sık sık güncellenmesini istemiştim ama... Duyarlılığımızı artırmak dileğiyle kardeşlerim...

AFRİKA yaz 5601 - (Diyanet)

AFRİKA yaz 2868 - (Kızılay)

AFRİKA yaz 3072 - (İHH)

ACLIK yaz 5777 - (Kimse Yok Mu)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim.
inşaALLAH çook ça toplanır.

228852_195277363867074_153732514688226_541574_361883_n.jpg
Hayır, ben o değilim

Hani çölde ölmek üzereyken bir fotografçının deklânşöründe yaşamını bırakan
Hani yanı başında ölmesini bekleyen kartalla aynı karede fotoğrafı çekilen çocuk
Hani o fotoğrafı çektikten bir yıl kadar sonra, meslek aşkının insan hayatından önce gelmesini kendi içinde çözemeyerek, intihar eden gezetecinin çektiği fotoğraftaki çocuk
...
Ben o değilim

Ama onun kadar masum ve açım
Onun kadar yardıma muhtacım

Beni bu çöllerde unutmayın

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
Yapılan yardımların %100 ulaşacağına eminseniz hatta kefilseniz ben de yardım etmek isterim..Ramazanı şerifin de bereketiyle bir katre de olsa hayrımız dokunsun inşaallah...cevabnıza göre hareket edeceğim...

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim ya bende kaç gündür sms hattını bulmaya çalışıyodum ben attım... inşallah bütün yakınlarımda bu yılki filtrelerini oradaki kardeşilerimize yollucaklr..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Yapılan yardımların %100 ulaşacağına eminseniz hatta kefilseniz ben de yardım etmek isterim..Ramazanı şerifin de bereketiyle bir katre de olsa hayrımız dokunsun inşaallah...cevabnıza göre hareket edeceğim...

5 tl nin tamamı yardım olarak gitmez bunu herkezin bilmesi lazım oparatör de 40 krş alır kanaatindeyim.
ama gidipte biz afrika ya yardım edemeyizki :)
ben trt de bunların filmlerini izlemiştim afrikaya gidiyorlardı tır tır komvoy halinde :)

Diyanet e güvenmiyorsanız kimse yokmu ihh kızılay ında bu tür çalışmaları var.

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
5 tl nin tamamı yardım olarak gitmez bunu herkezin bilmesi lazım oparatör de 40 krş alır kanaatindeyim.
ama gidipte biz afrika ya yardım edemeyizki :)
ben trt de bunların filmlerini izlemiştim afrikaya gidiyorlardı tır tır komvoy halinde :)

Diyanet e güvenmiyorsanız kimse yokmu ihh kızılay ında bu tür çalışmaları var.

Tabi herkes bi şekilde hissesine düşeni alacaktır,bu belli bi şey..ama emin olmakta fayda var..Hani yorum değil de benim tek istediğim sağlam kaynak..ben burda tok yaşarken açlıktan ölen masum insanlara en azından bu şekilde bir yardımım dokunursa vicdanım bir nebze rahat edecektir...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Tabi herkes bi şekilde hissesine düşeni alacaktır,bu belli bi şey..ama emin olmakta fayda var..Hani yorum değil de benim tek istediğim sağlam kaynak..ben burda tok yaşarken açlıktan ölen masum insanlara en azından bu şekilde bir yardımım dokunursa vicdanım bir nebze rahat edecektir...

Doğru haklısınız inşaALLAH zor durumda olanlara ulaştırılır

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
Biz de 3 smsi yarın atacağız inşallah. Ben şahsen diyanete güveniyorum. Sonuçta koskoca diyanet ve kızılay. Bütün 5 tlyi ceplerine atacak değiller ya! Üstelik bunlar daha yeni kurulmuş yardım kuruluşları değiller. Kefil olmak ya da emin olmak diye birşey yok. Böyle konuşup insanların kafasını karıştırmaya gerek yok kardeşim. Ben bu tür yardım kuruşlarını tebrik ediyorum ve destekliyorum. Şüphe duyan sms atmaz. Ama çokta Afrika'ya yardım etmek isterse kalkar Afrika'ya gider isteyen. Ki bu mümkün olmadığı için kalkar bu kuruluşları araştırır sorgular sms'ni atar. Bu dünyada böyle büyük yardım kuruluşlarına bile güvenmeyeceksek vay halimize.

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
Biz bugün attık 3 smsi... Aynı zamandan çıktı çıkartıp yarın bakkallara dağıtacağım. İnşallah destek olanlar çıkar..

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Birşey daha eklemek istiyorum. Siz mesajı gönderdiğinize 5,40 tl gidiyor. Yani servis parası 40 kuruş. 5 tl direk yardım için alınıyor. Kanal 7deki saygı değer hocamız bile diyaneti önerirken güvenmeyen kardeşlerimiz için söylüyorum.

Daha fazla katılım....
Daha fazla fitre....
Yakınlarımıza haber verelim sms gönderelim durumumuz yettiğince inşallah....

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm daha dün arkadaşımla bu konuyu konuşuyorduk nasıl yardım edebiliriz diye hepinizden allah razı olsun

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Mersinden 7 konteyner gıda maddesi Somaliye gönderilmek üzere yola çıkmış. İnşallah devamı da gelir.

Golden Rose

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm daha dün arkadaşımla bu konuyu konuşuyorduk nasıl yardım edebiliriz diye hepinizden allah razı olsun

Mersinden 7 konteyner gıda maddesi Somaliye gönderilmek üzere yola çıkmış. İnşallah devamı da gelir.

Allah yardım elini uzatan herkesten milyonlarca kez razı olsun Rabbim. İnşallah 7 katı daha çok yardım gider. Ramazan boyunca toplam 5 sms atmayı düşünüyorum. 2 sms attım Allah a şükür. Halalarıma teyzelerime de söyledim. İnternette birçok kişiye duyurdum. Keşke elimden daha fazlası gelebilseydi..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt