-Ammar Bin Yasir-
Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun inşaallahGnümüze ışık olmalı bu yazı ama nerde ? Allah razı olsun teşşekürler...Selam ve Dua ile..
selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun inşaallahGnümüze ışık olmalı bu yazı ama nerde ? Allah razı olsun teşşekürler...Selam ve Dua ile..
herkese merhaba yazdıklarınızı okudumda şunu söylemeden geçemedim sonuçta örtünmek örtünmemek herkesin kendi tercihi bizim dinimizde zorlama yok ama bir kadın bir ortamda açık giyinmişse giyinen kadın suçlandığı kadar kötü düşüncelerle kadına bakan kişi de suçlu değil midir? Bence bunu tek taraflı düşünmek yanlış olur sonuçta hepimiz insanız zaman zaman hatalar yapıyoruz ama bizim dinimizde kadında erkekte eşittir her kul eşitir 20 yaşındaki biriyle 80 yaşındaki biri de eşittir. Bu yüzden sadece kadınlara yüklenmek doğru değil çünkü öyle bi durumda açık giyinen kadın kadar bakan kişide suçludur
çok güzel , Allah razı olsun.. çok güzel bi konu, herkesin okuması gerken bi konu..
Örtünmek, kişiliğini dişiliğinin üstüne koymaktır. Kendini sonsuza saklamaktır.
Kadınsı merhameti, kadınsı inceliği, kadınsı zerafeti ipekten tüller ardına saklayıp inci gibi büyütmektir örtünmek. “Tesettürsüzlük nedir?” diye sorsaydınız bana, “Kadının dişiliğini kişiliğinin önüne geçiren her haldir” derdim... Bir “kişilik tutulması”... Bir “kadınlık eklipsi”... Ay tutulur ya hani dünyanın gölgesi üzerine düştü diye. Dişiliğin kişiliği gölgede bırakıp kadın ruhunu gözden kaçırdığı bir tür eklips hali bu.. Saçları kapatmaktan fazlası: Kadın ruhunun bedenle kapatılması...
Allah celle celaluhu razı olsun bu güzel paylaşım için kardeşim..
Selam ve dua iLe..