Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

*_* BEN GÜZELE GÜZEL DEMEM, ALLAH (c.c) GÜZEL DEMEDİKÇE (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
div3.gif

“Ben güzele güzel demem, güzel benim olmadıkça”

yerine
“Ben güzele güzel demem, Allah(c.c.) güzel demedikçe..

Güzel ve çirkin nitelendirmelerini günlük hayatımızda çokça kullanırız. İzafî olan böyle bir nitelendirme insandan insana değişir. Kimine göre çok güzel ve doğru olan nice şey, bir başkasına göre tam tersi olabilir. Bu farklılık bazen makul karşılanır; zevkler ve renkler tartışılmaz denilerek insanın bu tercihine ya da nitelendirmesine saygı gösterilir. Belli bir noktaya kadar doğal olan böyle bir duruma, kimsenin itirazı da olamaz. Ama biz burada şunu sormak istiyoruz. Vahyin dilinde güzel olan nedir? Hiç bunu merak ettik mi? Mesela; Allah(c.c.) neye güzel der? O’nun kelamında güzel ya da vahyin diliyle ifade edecek olursak cemil nitelendirilmesi, neler için kullanılmıştır? Bu soruyu sorduğumuz zaman vahiy bize şu cevapları verir:

- Sabrun Cemil: Güzelce sabretmek, gelen tüm bela, musibet ve imtihanlara göğüs germek. Felaketin boyutu ne olursa olsun Allah(c.c.)’a karşı isyan etme manasına gelen şeylerden uzak durmak.. İnsanın hayatının en zorlu imtihanının evlat ile sınanmak olduğu bilinciyle bu zorlu imtihanı yüzakı ile vermek. Yakup gibi Yusuf’unu kaybetme acısı ile yüreği dağlansa da Allah(c.c.)’ı gücendirmek yerine, O’nu memnun etme yollarına başvurmak.. Daha Yusuf’un acısı dinmeden, Bünyamin’inden olmak, buna rağmen bu dünya hayatının daralma dünyası değil, dayanma dünyası olduğu bilinciyle en güzel biçimde dayanmaya çalışmak.. (Yusuf Sûresi 12/18, 83) Başa gelen her bela ve musibeti, imtihanın bir gereği olarak anlamak.. Bütün bunlara güzelce sabrederek, Allah(c.c.)’ın rıza ve rıdvanına nail olunabileceği bilincinde olmaktır.

- Safhun Cemil: Hayatın en zor alanlarından biri hiç şüphesiz insan ile uğraşmak, insana yatırım yapmak, kendisini milletinin iman selameti yolunda feda etmektir. İnsan, içerisinde taşıdığı potansiyel ile bazen en şerefli olduğu gibi, bazen de aşağıların en aşağısına düşmektedir. İnsanın bu yönünü bilen Rabbimiz, derdi insan olan başta peygamberler olmak üzere tüm İslâm davetçilerini uyararak onlara der ki: “Sizin bu yolda başınıza çok şeyler gelecek. Belki siz bir pervane gibi insanlar etrafında dönüp duracak, varlığınızı bu yolda harcayacak, ama yine de bazılarına yaranamayacaksınız. İşte bu gerçeği bilin ve bu yolda size ne söylenirse söylensin siz onları affedin, bağışlayın, onların belki cahillikten, belki farklı bir mülahazadan dolayı size karşı çirkin tavırlarını engin bir hoşgörü ve müsamaha ile karşılayın. Kötülüğe karşı iyilik ile, cimriliğe karşı cömertlik ile, çirkinliğe karşı güzellik ile karşılık verin.” Böyle yapmak vahyin dilinde en büyük güzellik olarak nitelendirilmektedir. (Hicr Sûresi 15/85) Çünkü Allah(c.c.)’ın hatırını tüm hatırlardan âlî/yüce bilip, başta nefsi olmak üzere tüm şeyleri O’nun (cc) hatırına feda etmek; her kişinin değil, er kişinin yapacağı bir davranıştır. Bunun için en büyük güzelliklerden biri de hiç şüphesiz böyle bir tavır ortaya koyabilmektir.

- Sırahun Cemil: Olur ki hayatınızı birleştirdiğiniz insan ile anlaşamaz, ayrılmak zorunda kalabilir, yıllarca birlikte olduğunuz iş ve yol arkadaşlarınızla yollarınızı değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Böyle istenmeyen haller başa gelince daha dün göklere çıkardığınız insanları bir çırpıda silip süpürmeyin. Düne kadar hep güzelliklerinden bahsettiğiniz bu insanları şimdi ayrıldınız diye yerin dibine batırmayın. O insanların güzel yönlerini inkâr etmeyin, adil olun ve ayrılmak zorunda kalırsanız güzellikle ayrılın. (Ahzab Sûresi 33/ 28, 49) Her insan ile ömrünüzün sonuna kadar aynı yolda yolculuk yapamayabilirsiniz. Gün gelir belki sizden, belki ondan kaynaklanabilen sorunlardan dolayı ayrılmak zorunda kalırsanız; birbirinizi karalamayın, ayrılmanızı başkalarına meşru göstermek ve haklılığınızı ispat etmek için olmadık şeyleri olmuş gibi göstermeyin. En doğru olanı; vahyin dediği gibi güzellikle yolları ayırmak, hiçbir çirkinliğe meydan vermeden farklı yollara yönelmektir.
- Hecrun Cemil: Senin kutsallarına saldıranlara, senin değerlerini alaya alanlara karşı tepkisiz kalma. Ama tepki göstereceğim diye de o inkâr cephesinin oyununa gelip, onların ekmeğine yağ sürme.. Vahyin insanı tepkisinde bile ölçülü olur. Batıldan Hakk’a her haliyle hicret eder. Asıl güzelliğin, olgunluğun, iyinin, mutlak doğrunun adresini çok iyi bilir ve bunları yanlış yerlerde aramaz. Nerede neyi söyleyeceğini çok iyi kavrar. Hak karşısında konuşmaz, haksızlık karşısında ise susmaz. En güzel olanı güzelliğin kaynağı olan ilahî kelamdan öğrenir ve ona göre de davranır. (Müzzemmil Sûresi 73/10)

İşte vahiy cemil/güzel derken bu sayılanları seçiyor. Öyleyse güzel ve çirkin nitelendirmelerini yaparken biraz daha dikkatli olmak zorundayız. Bu nitelendirmeleri yaparken vahyin aynasına bakarsak; “Ben güzele güzel demem, güzel benim olmadıkça” yerine “Ben güzele güzel demem, Allah (c.c.) güzel demedikçe” demeye başlarız.

div3.gif

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Güzel Kardesim

ALLAH (c.c) Razi Olsun Dikkate Alinmasi gereken faydali bir Paylasim Olmus

Emegine Yüregine Saglik Kardesim...

ALLAH ´a Emanet Ol

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

selamünaleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...
(görüşemiyoruz nasılsın canım İNŞALLAH iyisinizdir)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamünaleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...
(görüşemiyoruz nasılsın canım İNŞALLAH iyisinizdir)

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü gönlü güzel ablam..B)
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık..
Hamd olsun Rabbimize iyiyim.. Sizin de bildiğiniz gibi yoğun geçiyor günler ablacım....Görüşemiyoruz gerçekten..Ama her daim aklımda ve dualarımdasınız..Siz nasılsınız? İnşallah iyisinizdir ablacım..Kıymetli anneannemin sağlığı nasıl? İnşallah o da afiyettedir..Selamlarımı söyleyiniz inşallah..Ellerinden öperim..Rabbimize emanetimsiniz inşallah ablacım..Selam, dua ve muhabbetle inşallah..Hayırlı ve nurlu geceler..Güzel laleleriniz için de çok teşekkür ederim..Gönlünüze sağlık olsun..Dualarda buluşmak duası ile..B)B)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzek yureklı kardeşım
itina ıle okudum
ve cok etkılendım
rahatladım
umutlandım
doğrularımı gordum
allah razı olsun

hayatta her zorluğu karşı dırenmek azmetmek calışmak sonunda allah a sığınarak beklemek
sabrın sonun akavuşmak ınşaallah
ne mutlu işte dendığı gıbı bır guzellık
allah ın taktırı

burdakı güzllık davranış hal güzllıiı
iyiliğe karşı iyilikten zıyade kötülüğe karşı iyilik etmek
ne mutlu kı başarana
işte bır güzellık hemde en güzelınden

hayat zor
ama allah kımseye taşıyamayacağı bir yükü vermez
acılarımız olsa da ısyan etmemek ve ıbadet etmek
işte en guzel güzllıklerden bırı

allah razı olsun guzel kardeşım
allahın taktır ettığı tüm guzllıklerde olalım ınşaallah
emeğıne sağlık
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü gönlü güzel ablam..B)
Hamd olsun Rabbimize iyiyim.. Sizin de bildiğiniz gibi yoğun geçiyor günler ablacım..Şimdi ders vereceğim başka yerler de çıktı..Hayırlısı olsun bakalım, inşallah katılmaya çalışacağım oralara da..Görüşemiyoruz gerçekten ablacım..Ama her daim aklımda ve dualarımdasınız..Siz nasılsınız? İnşallah iyisinizdir ablacım..Kıymetli anneannemim sağlığı nasıl? İnşallah o da afiyettedir..Selamlarımı söyleyiniz inşallah..Ellerinden öperim..Rabbimize emanetimsiniz inşallah ablacım..Selam, dua ve muhabbetle inşallah..Hayırlı ve nurlu geceler..Güzel laleleriniz için de çok teşekkür ederim..Gönlünüze sağlık olsun..Dualarda buluşmak duası ile..B)B)

canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH...
hamd olsun iyiyim...RABBİM yar ve yardımcınız olsun...hakkınızda hayırlısı olsun İNŞALLAH...canım anneannenizde hamd olsun iyi...DUA larındasınız canım kızım RABBİM seni hayırlı kişilerle karşılaştırsın diyor ........inan canım kardeşim aklımızdasınız her daim canımsın rica ederim ...Anneannenizinde size selamı var canım
hayırlı geceler İNŞALLAH...
(özele yazacaktım ama belki açmazsınız dedim burdan sorayım...kusuruma bakma canım kardeşim)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH...
hamd olsun iyiyim...RABBİM yar ve yardımcınız olsun...hakkınızda hayırlısı olsun İNŞALLAH...canım anneannenizde hamd olsun iyi...DUA larındasınız canım kızım RABBİM seni hayırlı kişilerle karşılaştırsın diyor ........inan canım kardeşim aklımızdasınız her daim canımsın rica ederim ...Anneannenizinde size selamı var canım
hayırlı geceler İNŞALLAH...
(özele yazacaktım ama belki açmazsınız dedim burdan sorayım...kusuruma bakma canım kardeşim)

Canım ablam benim. Est. böyle düşünmeyin..Kusur olur mu hiç? Allah c.c razı olsun inşallah..Memnun ettiniz mesajınızla güzel ablam benim. Çarşamba akşamı nasipse müsait olacağım inşallah canım ablam..Sizin iyi olmanız beni o kadar sevindirdi ki..Hamd olsun:) Allah c.c tüm zamanlarınızı hayırlı ve güzel kılsın inşallah..Kıymetli anneannemin bu güzel dualarını her daim hissediyorum canım ablacım..İyi ki bir vesileyle tanımış oldum anneannemi..Allah c.c ondan da ebeden razı olsun, iki cihanda da sevdikleriyle beraber kılsın onu inşallah..O da, siz de benim her daim dualarımdasınız..Hep de olacaksınız inşallah ablacım..B)

Rahman c.c sizin de her zaman yar ve yardımcınız olsun, sıkıntıları sizlerden beri kılsın inşallah, acizane dualarımızla..Rahman c.c güzel gönlünüze göre versin güzel ablam..B)

Baki muhabbetle ve daimi dualarımızla inşallah..B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ve rahmetullah ve berakatüh can kardeşim,
Rabbim razı olsun, güzellikleri artırsın hayatınızda inşaallah.
gerçekten güzellik anlayışımızı, mü'min bakışı yani Rabbimizin bakmamızı istediği şekle bürüme konusunda güzel bir yazı, paylaşım olmuş. teşekkürler
Güzelliğin mutlak kaynağı Rabbimize emanet olun,
selam, dua ve muhabbetlerimleB)B)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
...Selamünaleykum...

...Selamünaleykum...

div3.gif

“Ben güzele güzel demem, güzel benim olmadıkça”

yerine

İşte vahiy cemil/güzel derken bu sayılanları seçiyor. Öyleyse güzel ve çirkin nitelendirmelerini yaparken biraz daha dikkatli olmak zorundayız. Bu nitelendirmeleri yaparken vahyin aynasına bakarsak; “Ben güzele güzel demem, güzel benim olmadıkça” yerine “Ben güzele güzel demem, Allah (c.c.) güzel demedikçe” demeye başlarız.

div3.gif

Teşekkürler Aliye kardeşim...
Ben güzele güzel demem, Allah CC. güzel demedikçe...
Güzel Gören Güzel Düşünür...
Selam ve dUA ile...
:evet

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamun Aleyküm Güzel Kardesim

ALLAH (c.c) Razi Olsun Dikkate Alinmasi gereken faydali bir Paylasim Olmus

Emegine Yüregine Saglik Kardesim...

ALLAH ´a Emanet Ol

Ve aleyküm Selam ''Bahar'' yürekli, güzel kardeşim.B)
Allah c.c senden de her daim razı ve memnun olsun inşallah güzel kardeşim.B)
Senin de gönlüne sağlık olsun inşallah..Dualarımdasın inşallah..Rabbimize emanetimsin güzel kardeşim.B) Teşekkür ederim değerli yorumun için..Hayırlı ve bereketli günler..Selam ve Dua ile.
B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
İç bâde güzel sev ... Var ise aklı şuurun!

O aşk ile dol ki, güzel sev!. Güzeli sev!
”Güzel” kimdir?
Kaşı güzel, gözü güzel, ağzı burnu, yüzü güzel mi?...
Bunu da Hz.Rasûl Aleyhisselâm açıklıyor;
“İnnallahe cemilûn muhibbûl cemâl.....

ALLAH GÜZELDİR; GÜZELİ SEVER!

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Aliyemmmm
güzel yüreklim
güzel sözlüm
güzel niyetlim
RABBİM arzı olsun senden...
bu güzel paylaşımdan dolayı..selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum ve rahmetullah ve berakatüh can kardeşim,
Rabbim razı olsun, güzellikleri artırsın hayatınızda inşaallah.
gerçekten güzellik anlayışımızı, mü'min bakışı yani Rabbimizin bakmamızı istediği şekle bürüme konusunda güzel bir yazı, paylaşım olmuş. teşekkürler
Güzelliğin mutlak kaynağı Rabbimize emanet olun,
selam, dua ve muhabbetlerimleB)B)

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü Esmacım, güzel kardeşim benim..Rahman c.c güzel yüreğinize zeval vermesin inşallah..Yorumunuz çok güzeldi..Teşekkür ederim can kardeşim..Allah c.c sizden de her daim razı ve memnun olsun inşallah..En güzel ''güzellik'' anlayışı, vahyin inşa ettiği güzellik anlayışıdır:) Böylesine önemli bir anlayışı bile Rabbimizin ölçüleriyle kabul etmemiz, tevhidin en güzel yansıması olacaktır hayatımızda..Allah c.c kişiliğimizde, davranışlarımızda, sözlerimizde..Kısacası hayatımızda ''güzelliğin'' sınırlarının ulaşabileceği her alanda, vahyin bakış penceresini en güzel şekilde temsil ve teşkil etmeyi nasip eylesin bizlere inşallah.Amin..
Cumanız mübarek, dualarınız makbul olsun can Esmacım..En Emin'e emanetimsiniz..Selam, dua ve muhabbetle inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Teşekkürler Aliye kardeşim...
Ben güzele güzel demem, Allah CC. güzel demedikçe...
Güzel Gören Güzel Düşünür...
Selam ve dUA ile...
:evet

Selamün Aleyküm Değerli abimiz.
Ben teşekkür ederim..Allah c.c razı olsun inşallah..
Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki Dua ile inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt