aliye_aliye
Altın Üye
- Web Sitesi
- www.fizikist.com
amin inşallah
Allah c.c razı olsun kardeşim.
Selam ve Dua ile.
Selam ve Dua ile.
amin inşallah
Sevdiğin ve kendisine koştuğun iyi iş, meşgul olman gereken iştir.
Yapacağın iki iş birbirine karıştığı zaman onlardan nefsine ağır gelenine bak ve onu yap. Çünkü nefse ancak hak ve doğru olan şey ağır gelir.
Selamün aleyküm kardeşim.
emeğine sağlık ALLAH(C.C.)sizler gibi yetişen zamanını böyle güzel ve çevresine güzel emekler sunan kardeşlerimizin yollarını açık eylesin .
RABBİME emanet olunuz.
yazısıyla yorumuyla mükemmel ötesi bir paylaşım.elleriniz dert görmesin..
selametle.
bir şeyi allahı rabbi unutucak kadar cok seviyorsak ne utanç ne fanice bi durumdur ki allah sevgisiyle hiç birşey kıyaslanamaz elbette her hayırda şer her şerde hayır aranmalı düşüncesiyle allahın elimizden aldınada razı olmalıyız ve daha cok rabbe yaklaşmalı ....
Selamün aleyküm
Aliye, nihalim ve gecekondu yazilarinizi büyük bir hosnutlukla okudum. Tavsiyeleriniz icin sizlere coooooooooooooook tesekkür ediyourm.
Cok sevincliyim ? Neden ? Cünki sizler gibi degerli kisilerle tanisma güzel yazilarinizi okuma imkani buldugum icin. Beni bu siteye yönlendiren kardesimdende, sizdende Allah C.C razi olsun. Artik tamamen dogru yerde oldugumun farkindayim ve mutluyum.
Allah C.C yar ve yardimciniz olsun, mekaniniz cennet olsun InsAllah.
Yazilarinizi kopyaladim hakkinizi helal edin.
Allaha C.C emanet olun.
S.a.Allah razı olsun.bir dünya telaşı nefislerde.bir gelecek korkusu.zengin olan malıyla oyalanmakta.fakir olan zengin olabilmek için oyalanmakta.Aslında düşünmeli insan Ahirete ne götüreceğim yüküm ne olacak diye.bunun kaygısını yaşamalı.ömür sermayesi hergün tükenirken ahiret yükü olarak neler yükleniyoruz.
Hyat zorluklarla dolu.çekilen her zorluk aslında Allah'a yöneliş.Bir musibetle karşılaşsak.Allahtan yardım diliyoruz.Dını zikredip anıyoruz.bu bir mükafat değilmidir.yıllar öncesinden Bana verilen bir nasihatı paylaşmak isterim.Allah Sevdiği kullarına üzüntü keder verirmiş kendisini anmaktan gafil olmasınlar diye.sevmediği kullarına mal mülk şöhret oyalansınlar adını anmasınlar diye.hep huzur içinde dertsiz tasasız malıyla mülküyle oyalarmış.böyle olunca o insanlar ahiret güzelliklerinin farkına varamadan göç edip giderlermiş. o yüzden diyorum ki ne mutlu musibetlerdeki elem ve kederlerdeki güzellikleri gören gözlere selam ve dua iile
bu yazi icimi rahatlatti.Allah razi olsunİnsan iki hâl üzeredir: Sevinç ve keder. İster kederli, ister sevinçli ol, kederini ve sevincini öyle birisine söyle ki, üzüldüğün zaman o da seninle birlikte üzülsün, sevindiğin zaman o da seninle birlikte sevinsin.
İyiliğe ve kötülüğe çabuk sevinme ve üzülme, bu çocukların işidir. Olmayacak şey için kendinden geçme, yani olur olmaz şey için kendi durumunu değiştirme. Çünkü akıllı kişiler, olur olmaz şey için kendilerinden geçmezler ve değme yel ile deprenmezler.
Sevinçli iken bir musibet gelince kederlenme, refaha kavuşunca da hemen sevinme. Akıllı kişiler bunları hoş görmezler. Her yokuşun bir inişi, her zorluğun bir ferahlığı vardır. Sevinmenin sonunda bir üzüntü, üzülmenin sonunda bir sevinç vardır.
Ummadığın bir yerden ümidini temelli kesme ve bir şey umduğun yerden de sakın çok ümitli olma. Çünkü genelde nasip, umduğu yerden değil, ummadığı yerden gelir.
sagolun..,,,,,,,,,
Allah katında değerini öğrenmek istiyorsan; seni hangi işte ikame ettiğine, hangi halde tuttuğuna bir bak.
bu cümleyi pek anlamadim..aciklayabilir misiniz..birde ben SIKINTILI olduugum zamanlarda Allah u tealaya ilk basima geldiginde isyan ediyorum ama sonradan daha da yaklasiyorum böyle günlerde Rabbime her acidan zor günlerimde ilk isyana gitsem bile bir anlik sinirle Allah beni affetsin..sonralari Allaha daha da cok yaklasiyorum imanim artiyor . Allah beni sevdigi icin mi bana dert veriyor anlamina geliyor bu..bana aciklarsaniz memnun olurum....umarim öyledir..Allah bilir ama öyle olmasini diliyorum..
bu yazi icimi rahatlatti.Allah razi olsun
Selamünaleyküm...
ALLAH razı olsun Aliye kardeşim. Çok güzel bir paylaşımdı. Emeğinize sağlık.
ALLAHa emanet olunuz.
selam ve dua ile...