Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<> 1 İle 100 Arası bir sayı tutun <> (2 Kullanıcı)

n_vatansever

Kayıtlı Kullanıcı
Yanında ayna taşımak.

Allah razı olsun...güzel bir paylaşım...

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerim sadece bir soru sormak istiyorum ben hepsini okudum hepsi cok guzel.. sadece birseye kafama takildi yatmadan once surme cekmek .. bunu anliyamadim acaba bileniniz varsa bilgilendirebilirmi? neden surme? bide sormak istedigim namaz kilarken makyaj yapilabilirmi? Allahin huzuruna makyajli cikilirmi? yani daha bi bakimli olsa insan sevabi varmidir? yoksa gunahmidir?

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerim sadece bir soru sormak istiyorum ben hepsini okudum hepsi cok guzel.. sadece birseye kafama takildi yatmadan once surme cekmek .. bunu anliyamadim acaba bileniniz varsa bilgilendirebilirmi? neden surme? bide sormak istedigim namaz kilarken makyaj yapilabilirmi? Allahin huzuruna makyajli cikilirmi? yani daha bi bakimli olsa insan sevabi varmidir? yoksa gunahmidir?

kardeşim tam manasıyla bilmediğim için başka bi siteden alıntı yapıyorum umarım sitede link vermek yasak değildir

Sual: Sünnet niyetiyle bayanlar gözlerine sürme çekebilir mi?
CEVAP
Sağlık açısından, sünnet diye çekebilir. Mesela akşam sürülür, sabah yıkanır. Yabancıların görmesi haramdır. Yabancıya süslenmek caiz değildir.

Gözlere sürme çekmek .:.: www.dinimizislam.com :.:.

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
Az gülmek, gülünce kahkaha ile değil, tebessüm ederek gülmek. Mütebessim olmak.
tam bana göre bir hadisi şerif zaten gülmem kahkayla zaten bu ararlar o kadar durumum kötüki gülmek kim ben kim.............

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
4. Yemekte tabağın kendi önümüze gelen tarafından yemek

uygulucam inşallah allah razı olsun..

fahri.hc

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili peygamberimiz aleyhisselam hiçbir yemeği çirkin görmezdi beğenirse yer beğenmezse yemezdi muhatabının sözünü kesmezdi

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
20. Tane tane, orta bir ses tonuyla konuşmak. Çok mühim şeyleri üç defa tekrar etmek.
tane tane konuştuğum için zorlanmam sanırım.ama önemli şeyleri 3 kez tekrar etmeye dikkat edeceğim inşaallah.Allah razı olsun.hakkını helal et.çok emek harcamışsın.

Rabbim uygulayabilmeyi nasip etsin inşaallh...

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
18. Az gülmek, gülünce kahkaha ile değil, tebessüm ederek gülmek. Mütebessim olmak.

banada bu çıktı.. Allah razı olsun inşallah.........
Uygulayabilirim Allahın izniyle bana bundan daha kolay geleni olmazdı herhalde..
her zamanki halim zaten........:a16:
Allaha emanetsiniz..Selam ve dua ile kalın inşallah............

Negüzel işte:a26: selametle...

IMEN

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum mely-tem kardesım allah razı olsun cook guzel bı fıkr ben 3. dedım yemege besmele ıle baslamak cıktı yaptıgımızıı sandıgımız ve zaman aşımına ugrayan o kadar cok sunnet varkı rabbım unutturmasın
selam ve dua ıle

gönül1045

Kayıtlı Kullanıcı
33. Üzerinde kudsi kelimeler ve ayetler yazılı eşya ile tuvalet ve pis yerlere girmemek
selamün aleyküm kardeşim çok güzel bir şey düşünmüşsün emeğine sağlık.sayıyı tuttum ve okuduktan sonra boynumda Allah(c.c) yazan bi kolye vardı hemen çıkardım.Allah(c.c) senden razı olsun ama ben bu kolyeyi çok seviyorum ve taktığımda da huzur buluyorum ne yapıcam şimdi bir hafta sünneti uyguluycam nasipse ama sonra takmayayımmı.bir kaç kez hocalardan bunun günah olmadığını duymuştum.birde naylonlanmış halde kenzül arş duasını taşıyorum üzerimde fikri olan paylaşırsa sevinirim.

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim kardeşim neler neler öğrendim ALLAH senden razı olsun selametle kal kardeşim....

merveg

Kayıtlı Kullanıcı
70. Evden çıkarken aynaya bakmak

uygulamaya çalışırım zaten farkında olmadan yapıyoruz.bi de bunu sünnet niyetiyle yaparsak sevap kazanırız

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
emeklerine sağlık arkadaşım ama bu işler böyle basit değil yaa şu maddeleri aklım fikrim hiç bişeyim almıyor yaa adi işlerde soluymuş yaaAllha rızası için bırakalım bunları da gerçekten resulün hayatına bakalım ve onun her yaptığınında sünnet olmayacağını bilelim onlar dönemin gerekleridir. ve yy.sonra tabi ki değişme olacaktır islam aklın dinidir.lütfen önce kur'an sonra sünnet Allah sol eli neden yarattı sorabilir miyim??
Hayırlı işlerde sağı, adi işlerde solu kullanmak
Sofrada sağ dizi dikip, sol dizi yere yatırmak.
Uyku için yatınca önce sağ tarafına yatmak, sağ yanağını sağ avucunun içine koymak
Yüzükoyun yatmamak.
Ayakkabıyı giymeden önce ters çevirmek, içine birşey girmişse silkelemek.
Yemeği tek bir kaptan yemek

bunlar örftür "Yüzükoyun yatmamak." nende o zaman açıklamasını da beliyorum
aAllad razı olsun

gitarroo kardeş sizin gibi düşünenler efendimizin zamanındada vardı şimdide var teslimiyet neden bu kadar zor anlamıyorum efendimiz kendisi uygulayıp
ümmetlerinin de uygulamasını emrettiğse bunda bizler için mutlaka
bizim bilmediğimiz hikmetler vardır sizinde dediğiniz gibi islam dini akıl dinidir.
.....................................................................................................

bilim adamlarının yaptığı açıklamaya göre sağ tarafa yatıp uyumak
karaciğer hastalıklarından koruyor ve kalbimiz soltarafımız da olduğu için
kalbi dinledirip kanın dolaşımını rahatlatıyor
yani sabaha dinç bir vücutla uyanmayı sağlıyor selametle

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
meltem kardeşim allah razı olsun

ben 77 yi tuttum davet edilen yere icabet verilen hediyeyi kabul etmek çıktı
bu aralar yoğun çalıştığım için bir kaç yere gidememiştim
sanırım o yüzden çıktı
rabbime emanetsiniz selametle

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
gitarro arkadaşım bence böyle düşünme yada dışa vurma allah korusun şirke bile götürebilir bu düşünceler..

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
bende 16 yı tuttum..inşallah dikkat edeceğim allah razı olsun çok güzel bi paylaşımm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt