Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

๐● Sordum ÇEÇENLİME ●๐ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
77411058zj3.gif

Sordum Çeçenlime, dedim: NASILSIN?
Dedi ki: MAHŞERE KALSIN.

Dedim: BEKLEYEMEM, ŞİMDİ SÖYLESEN?
Dedi: SABREDERDİN BU DAVA AŞKINI BİLSEN..

Dedim: KIŞIN HAVA SOĞUK, DONARSIN..
Dedi: BU AŞK SENDE OLSA YANARSIN..

Dedim: YALNIZ KALDIN, HİÇ YOKMUŞ ŞANSIN..
Dedi: GAFİL MÜSLÜMANLAR UTANSIN.

Dedim: BU SAVAŞIN NİCE SÜRECEK?
Dedi: İMAN, KÜFRÜ YERE SERECEK..

Dedim: ZAFERİN İŞARETİ NE?
Dedi: PEK YAKINDA HERKES GÖRECEK..

Dedim: MİRASIN NE?
Dedi: CİHAD..

Dedim: NE KAZANDIN?
Dedi: MİYAD..

Dedim: VARİSİN KİM EY KARDEŞİM?
Dedi: YAVRUM GELİR, ONU GÖZLERİM..

Dedim: YAVRUNDAN NASIL AYRILDIN?
Dedi: HASRETİ KALBE GİZLERİM..

Dedim: YAVRUN SENİ NASIL BULACAK?
Dedi: KANIM AKAR, BELLİ İZLERİM..

Dedim: BU CEFADAN ALDIN MI BİR TAT?
Dedi: BELLİ ETMİYOR MU SÖZLERİM?

Dedim: OTUR DİNLEN, HİÇ Mİ YORULMADIN?
Dedi: DAHA YORULMADI DİZLERİM!

Dedim: ZAFER?
Dedi: HAKK'IN OLACAK!

Dedim: TANKLAR?
Dedi: YOLDA KALACAK!

Dedim: EVİN VAR MI?
Dedi: VİRAN..

Dedim: REHBERİN?
Dedi: KUR'AN!

Dedim: ŞU GÜNEŞ NE?
Dedi: KANIM!

Dedim: YA ŞU YARA?
Dedi: NİŞANIM!...

Dedim: AZİMLİSİN..
Dedi: BİLDİN..

Dedim: BIKMADIN MI?
Dedi: YANILDIN!

Dedim: BU SİLAH NE?

Dedi: KARDAŞIM..

Dedim: YA BU OTLAR?
Dedi: AŞIM..

Dedim: YA ÖLÜM NE?
Dedi: NİŞANLIM!...

ANLADIM SENİ ÇEÇENLİM...
ALEVLENDİ KALBİMDEKİ KÖZLERİM...

77411058zj3.gif

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı

..dedim: KIŞIN HAVA SOĞUK, DONARSIN..
........

Aliyemm,ALLAH senden razı olsun can kardeşim,
RABBİM doğru yoldan ayırmasın hiç bir kulunu,mükafatı verilecektir sonunda..RABBİME emanetimsin güzel yürekli güzel sözlü kardeşim..selam ve dua ile

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yardımcıları olsun inşallah. Çokta güzel anlatılmış...
Benim de ufak bir katkım olsun konuya...

fgnoi1.jpg

Çeçen Marşı.

Çeçenistan dağlarında kartal gibidir bir çeçen
Özgürlük savaşçısıdır yalnız kurttur her çeçen

La ilahe illellah sevdamızsın çeçenya
La ilahe illellah kavgamızsın çeçenya

Eğilmedik tarih boyu düşmanın karşısında
Şeyh şamilin yolundayız allah şahittir buna

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
..dedim: KIŞIN HAVA SOĞUK, DONARSIN..
........

Aliyemm,ALLAH senden razı olsun can kardeşim,
RABBİM doğru yoldan ayırmasın hiç bir kulunu,mükafatı verilecektir sonunda..RABBİME emanetimsin güzel yürekli güzel sözlü kardeşim..selam ve dua ile

~*~

Selamün Aleyküm Can Emanet'im..
Beğendiğine sevindim.. Bu güzel duaların ve içten yorumun için çok teşekkür ediyorum.. Senin de güzel yüreğine sağlık olsun inşallah can..B)
Rahman c.c senden de iki cihanda razı ve memnun olsun.. Amin.. Rahman c.c, dini için cehd edenleri muzafferiyetle ödüllendirendir inşallah.. Rahman c.c yar ve yardımcıları olsun.. Dualarımız kardeşlerimizle..
Dualarda buluşmak duası ile, Can'ları ''emanet'' kılana, emanet'imsin inşallah güzel kardeşim..

~*~

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm aliyecim...
rabbim razı olsun senden ablacım..
emeğine sağlık..
rabbime emanet ol dua ile..
hayırlı akşamlar...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm kalbi güzel canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım her zaman ki gibi...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)B)B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Aliyem

Cok Anlamli Bir Paylasimdi.. Emegine Saglik

lavinya

Kayıtlı Kullanıcı
Dedim: ZAFER?
Dedi: HAKK'IN OLACAK!
inşallah.. Rabbim yardımcıları olur inşallah çeçenli bosnalı filistinli
kardeşlerimizin..
paylaşımın için teşekkürler...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Sevdalarını yüreklerine gömen yalnız kurt’ların,
Aziz kan’ları ile sulanırken sevda çiçekleri,
Yatağı kara toprak yorganı ateş cesur kurt’ların,
Vahşice katlediliyor çaresiz kalan bebekleri.

Yalnız kurt’lar sevdalarını 24 saat kucağında taşıdığı silahları ile paylaşıyor.

Ateş kusan Rus tankları sanki Ebrehe’nin Filleri,
Yok ediyor Çeçenistan da açan tomurcuk gülleri.
Baba sözüne hasret kalan masum çocukca dilleri,
Sabahtan akşama söyler aşk’la La ilahe illallah.

Milli Marşında La ilahe illallah geçen tek ulus Çeçen’lerdir.

Çeçenistan’ın yiğit çocukları okulu bilmiyor,
Top,uçak ve füze patlamalarından rüya görmüyor.
Soykırım ortamında yetişmekten yüzleri gülmüyor,
Haykırıyorlar katil dünya’ya La ilahe illalhah.

Rus askeri ileride savaşçı olacak diye çeçen çocukları vahşice öldürüyorlar.

İkiyüz yıl’dır birler binlerle bıkmadan savaşıyor,
Rus’un kimyasal mermilerinden hastalık bulaşıyor.
Yavrusunu ve er’ini yitiren çeçen kadınların,
O canhıraş feryatları Arş-ı Alaya ulaşıyor.

Çeçen kadınlar kendi canlarını verdiği gibi,yavruları ve erkekleri için sürekli gözyaşı dökmekte,Kolay mı bebeleri toprağa vermek,buna hangi ATA dayanabilir.

Kafkasya da anaların suçu kurt yavrusu doğurmak,
Toprağın suçu ise yavruları yiğitçe yoğurmak.
Yavruların suçu özgürlük diye yürekten bağırmak.
Kafkas dağları ezber eylemiş La ilahe illlallah.

Bu coğrafya da her doğan ya Kurt ya Aslan,ya da Kartal doğar.Ruslar kimyasal silahları ile toprağı bile cezalandırmaktadır.

Yalnız kurtlar doğduğu vatan toprağını kutsal bilmiş,
Selahaddin Eyyubi’den miras şehitlik hırka giymiş.
Asırlardır göklerde yüzen hilal uğruna can vermiş,
Mavi gök hilal’i selamlar La ilahe illallah.

Burada insanlar kadın-erkek ve çocuk eceli ile ölmüyorlar.

Kafkasların geçit vermez dağları buz ve kar’lı,
Yiğit kurtları savaşmaya genç ölmeye ise yaşlı,
Onca destan yazanlar Seyyid Battal Gazi kadar şanlı,
İslamın şehitleri zikreyler La ilahe illallah.

Her kafkaslı bir kahramandır.Yüzlerce Rus’a karşı mücadele vermektedirler.

Kol ve bacaklarından çeçen esir dört tank’a bağlanır,
Yürüyünce tanklar kopan kol ve bacaklara ağlanır.
Savaştığını sanan rus askeri işkenceden zevk almış,
Yarab bunca zulme yarattığın hangi yürek dayanır.

Ruslar ele geçirdikleri insanları kol ve bacaklarından dört tanka bağlayarak farklı yönlere doğru tanklar yürütülerek kopan kol ve bacaklar için gülüşmektedirler.bir insan bu şekilde vahşice nasıl katledilebilir.

Yalnız kurt’ların tunçtan göğüsleri nurlu iman dolu,
Yolları Sancaktar Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’in yolu.
Kafkas halklarının haklı özgürlük davası adına,
Yok mu duası kabul olunacak bir Allahın kulu.

Onlar İslam Ümmetinden sadece ve sadece DUA bekliyorlar.

Ey İslam Ümmeti duy bizi kardeşlik nerede kaldı,
Kıbrıs,Bosna,Kerkük ve Karabağ’da Türk kanı aktı.
Kafkasya dağlarında bağımsızlık meşalesi yandı,
Haydi hep beraber söyleyelim La İlahe İllallah.

Türk ve İslam alemi bir çok yerde katledilmiş ve katle devam edilmektedir.

Kavuşurken Rab’bine kaf dağının sayısız canları,
Ulaşır da Bedrin Şehitlerine karışır kanları.
Karadonlu Beytullahı koruyan Ebabil kuşları,
Zümrü-dü Anka’ya selam söyler La İlahe İllallah.

Yüce Rabbim Rus’un kalbine merhamet indir,Sana inanıp güvenenleri yolda bırakma.AMİN

İshak ÖZLÜ

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm değerli kardeşim
Rabbim kardeşlerimize yadım etsin.Zafer elbette kardeşlerimize aittir Elhamdülillah.
Rabbim sabırlarını eksik etmesin.Bizlere kalp gözü açıklığı versin.
Allah a emanetsin kardeşim Selam ve dua ile...:gulegule

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Allah Razı Olsun.
Şehadet Sizlerle olsun.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ÇEÇENİSTAN

Top sesleri gelmekte Kafkaslar'dan ve çığlık çığlığa Çeçenistan duyuyor musunuz? Sürüklenen şehit bedenlerine katışmış kurşun rengi ağıtların, savrulan gül yapraklarıyla mahşere koşan küheylanların son duasını işitiyor musunuz? Yalnız bırakılmışlığın çıkmaz sokağında ölümle Rus ruleti oynayan tetiklerin düşüşüne, çaresizliğin yağmur yağmur serpilişine dur diyecek yakarışları hissedebiliyor musunuz?

Kar çiçeklerini çiğneyen çizmelerin gülgün kaseleri tekmeleyişine dur diyecek şirin sözlerin, sizin dilinizde düğümlendiğinin farkında mısınız? Bir kez açıversek şevkle elimizi ve de dilimizi kutlu saatlerde, bir kez duysak yüreğimizde sabilerin acısını...

İlahi icabet sana yaraşır
Nitekim dualar bana yaraşır

Seher yeliyle içimizde büyütüp Arş'a gönderdiğimiz fısıltılarla boğamıyorsak eğer topların, tüfeklerin tarrakalarını, dua bize hak yazılmış olabilir mi hiç?!.

Kapısında sabırsızca kişnerken ölüm Çeçenya'nın, Dağıstan'ın, bir kez olsun ah etmeyecek mi daha taş yüreklerimiz?

Yoksa o kötü günlere mi kaldık, hani buyurulmuştu:
"De ki (Ey Rasulüm!):
-Dualarınız olmasa Rabbim size ne diye değer versin?!"
(25/Furkan, 77)

Elden gelmiyor ummamak madem, medet senden İlahi! Hüsnünü fark eden son gözdeki nur aşkına dua etmek nasip eyle bize ve ses ver dualarımıza.

Yoksa Allah'ım, yoksa...

Titrek ezanların son harfi de gömülsün mü ayaz yamaçlarına Kafkasların şimdi!? Kan sızan kar izlerinde yitirilsin mi isminle çarpan yürekler!?. Çamura karışıp gitsin mi sütün kaymağı?

Adını anarak savaşanları mağlup eder misin yoksa İlahi?!..
Bizim sevgisiz, ekmeksiz, kurşunsuz bıraktıklarımızı Sen de vatansız bırakır mısın İlahi!?
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu Müslümansız bırakır mısın İlahi?!..

Dağıldık; topla bizi Allah'ım!..

İskender Pala
2 Mart 2000 Perşembe

YEGANENUR

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcıları olsun onların ve onlar gibi bağımsızlık özlemi çekenlere yardımcı olsun

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
dün bir camii açıldı çeçenistanda 10 bin kapasiteli ama bunu putinin açması kötü :(

HiLaL-i_AhmeR

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.paylassana-tr.com
chechnya.gif

Paramparça olan beden değil endişeleri,
Allah'ın adını yaymaktır niyetleri,
Daha genç yaşında, ölümün kucağında,
Vurulur, vurulur o Allah'ın askerleri.

Zeynep Baduyev

Allah Razı Olsun Rabbim Bizede Cihad Etmeyi Allah için Dini İçin Şehid Olmayı Nasip Etsin...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum güzel yürekli kardeşim
allah razı olsun
allah onların yardımcısı olsun
emeğıne sağlık
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ÇEÇENİSTAN’IN KUTLU DİRENİŞİ

1980’li yıllarda Sovyetler Birliği’nin izlediği glastnost (açıklık) ve perestroika (yeniden yapılanma) politikaları, S.S.C.B.’nin çatısı altında olan birlik cumhuriyetlerinin kendi bağımsızlıklarına ulaşmak gayretlerinin artmasına ve somutlaşmasına kapı açtı. 1990 yılında hemen hemen bütün özerk cumhuriyetler, egemenliklerini ilan ettiler. Çeçenistan’da ise, toplumsal muhalefet Çeçen Ulusal Kongresi adı altında örgütlendi. Çeçen Ulusal Kongresi Başkanlığa General Cevher Dudayev’i seçti. Kongrenin ilk amacı bağımsızlık, nihayi amacı ise Kafkas Halkları Konfederasyonu idi. Bu dönemde İnguşlarla beraber hareket eden Çeçenler, 27 Kasım 1990’da İnguşlarla Çeçen-İnguş Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan ettiler. 19 Ağustos 1991’de Gorbaçov’a karşı girişilen darbe ve sonrasındaki gelişmeler S.S.C.B.’yi oluşturan bazı devletlerin Rusya Federasyonu ile yeni bir anlaşma temelinde buluşmalarına sebep oldu. Topluluğa üye devletlerin Rusya’nın gözetiminden ve yönlendirmesinden azade olmadıkları anlaşılıyordu. Fakat Çeçenler, tam bağımsız bir Çeçenistan için 27 Ekim 1991’de başkanlık ve meclis seçimlerini yaptılar. Devlet Başkanlığı’na Cevher Dudayev seçildi. Meclis, 1 Kasım 1991’de Çeçenistan’ın bağımsızlığını ilan etti. Bu gelişmeden altı gün sonra 7 Kasım 1991’de Moskova yönetimi, Çeçenistan’da olağanüstü hal ilan etti ve ertesi gün başkent Grozni’ye askeri birlikler gönderdi. Fakat bağımsızlığa susamış Çeçen halkı bu olaya büyük tepki gösterdi. Tepkilerden çekinen Ruslar geri çekilmek zorunda kaldılar. Çeçenler’in bu bağımsızlık talebi tamamen haklı idi. Zaten uluslararası sözleşmeler de uluslara kaderlerini serbestçe tayin etme hakkını vermişti. Sovyetler’in dağılmasından sonra Ruslarla federasyon anlaşması yapmayan tek devlet Çeçenistan’dı. İnguşlar bile başlangıçta Çeçenlerle birlikte hareket ettikleri halde, daha sonra Ruslarla İnguş Cumhuriyeti adı ile federasyon anlaşması yaptı.

Çeçenistan’ın Ruslar açısından önemi Çeçen topraklarının, Ruslar açısından iki önemli özelliği vardır. Birincisi; 1900’lerden beri üretimine başlanan ve birçok yan sanayisi bulunan petrol yataklarıdır. 1980’lerde petrol üretimi 15 milyon tona ulaştı.

İkincisi; Hazar Denizi’nden Karadeniz kıyılarına kadar uzanan demiryolu hattının yine bu topraklardan geçmesidir. Çeçenistan, bu özellikleriyle Kuzey Kafkasya’nın merkezi konumundadır. Ruslar, jeopolitik ve ekonomik önemi olan Çeçenistan’ın bağımsızlığını kabullenemediler. 1994’te Çeçen yönetimine muhalif güçleri destekleyerek savaşın tohumlarını atmaya başladılar. Muhaliflerin oluşturduğu Konsey, Rusya’dan para ve silah yardımı alarak Grozni’yi tehdit etmeye başladı. Başkanlığını Umar Avturkhanov’un yaptığı muhalif konseyin birlikleriyle Grozni iktidarı askerleri arasında çatışmalar yaşanmaya başladı. 26 Kasım 1994’te Grozni ve çevresindeki çatışmalarda hükümet, 200 muhalif askerin öldüğünü, 100 kadarının da esir alındığını açıkladı.

Dudayev, etkili bir siyasette bulunmuştu Bu çatışmalardan önce Cevher Dudayev, değişik vesilerle Rusya ile ilişkilere politik çözümler bulmak için görüşmeler yapmış, petrol boru hattı ve demiryolu hattının ortak işletilmesini önermişti. Ancak Ruslar’ın bağımsız bir Çeçenistan tahammülsüzlüğü önce muhalifler eliyle, sonra da kendi güçleriyle Grozni hükümeti arasında çetin bir savaşın başlamasına sebep oldu.

Çeçenler, imanın gerçek yüzünü gösteriyor. Bu savaşta binlerce Çeçen mücahidi şehit oldu. Savaşmaya gücü olmayan kadın, çocuk ve yaşlı binlerce Çeçen yurtlarını terk ederek mülteci olarak muhtelif ülkelere iltica ettiler. Rus güçler, bugün Çeçen topraklarını işgal etmiş durumdadırlar. Çeçenler birkaç merkezde direnişlerini devam ettirmektedir. Çeçen direnişçilerle karşı karşıya gelmekten ürken Rus askerlerinin Çeçen halkına işkenceler yaptıkları gelen son haberlerdir. 1994’ten bu yana Çeçenler neredeyse, dünyanın en büyük ordusuyla mücadele etmektedirler. Kemiyetin aldatıcılığını, imanın gerçek gücünü direnişleriyle ortaya koydular. En büyük komutanlarını feda etmekten çekinmediler. Çünkü mücadelenin kişilerle kayıtlı olmadığını, gerçek gücün Allah’tan geldiğini biliyorlardı.

Ruslar’ın kalbine korku salan komutanlardan Salman Raduyev’in esir düştükten sonra Rus mahkemesi tarafından ömür boyu hapse mahkum edilmesine rağmen, yaptığı şu konuşma Şamil’in ruhunun yeniden canlanmasından başka bir şey değildi:

Raduyev’den Şamil ruhu: “Kendi vatanımı savundum. Biz, Ruslar’ı çağırmadık. Onlar, gelip bizim vatanımızı işgal ettiler. Biz, savaşı istemedik, onlar, gelip bizimle savaşmak istedi. Ruslar, askerlerimizle savaşmak yerine çocuk, kadın ve yaşlı insanları öldürdü. Sizin, benim hakkımdaki hükmünüz ceza değil, mükafattır. Allah’ın bana verdiği ömrü, O’nun yolunda ve kendi vatanıma harcadım. Her şey, Allah’ın elinde. O, istediği zaman ben buradan çıkarım. Ben, önce Allah’ın, sonra komutanım Cahar Dudayev’in askeriyim. Savaştığım için asla pişman değilim.”

Ahmet Ziya YILDIZ

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Rabbim yardımcıları olsun inşallah. Çokta güzel anlatılmış...
Benim de ufak bir katkım olsun konuya...

fgnoi1.jpg

Çeçen Marşı.

Çeçenistan dağlarında kartal gibidir bir çeçen
Özgürlük savaşçısıdır yalnız kurttur her çeçen

Eğilmedik tarih boyu düşmanın karşısında
Şeyh şamilin yolundayız allah şahittir buna

Değerli katkılarınız için Rahman c.c razı olsun inşallah..Teşekkür ederim.Güzel duanıza kalbi aminler.. Rahman c.c her daim yar ve yardımcıları olsun, bizlere de davalarını sahiplenme şuurunu versin inşallah.Türkçe karşılığıyla bu marşı okumak güzeldi... Bu marşın, bir gün tüm dünyada yankılanması ve marşlardan bir marş olarak yerini alması duasıyla..
Rabbimize emanet olunuz.. Selam ve Dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ABDULHALİM SADULLAYEV

1967 doğumlu. Çeçen başkenti Cevherkale'nin 12 kilometre uzağında bulunan Argun şehrinde doğdu. Çeçen Ustradoy aşiretine bağlıdır (Biltoy aşiretinin öz koludur). Ustradoylar, Argun kentini kuranlar olarak biliniyor. (Çeçence’de Argun- Ustrad-gala’dır – Ustradların kalesi).

abdulhalim.jpg

Ünlü Çeçen din adamlarından eğitim aldı. Çeçenistan'da İslami dirilişin aktif katılımcılarından. İslam'ı gençlere öğreten bir öğretmen. Çeçenistan Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesinde okudu, ancak savaşın başlaması sebebiyle bitiremedi. Çeçence, Arapça ve Rusça bilmektedir.

Birinci Rus-Çeçen savaşına katıldı. Birinci ve İkinci Rus-Çeçen savaşlarında aktif olarak Çeçen televizyonunda İslami vaazlar verdi. Argun cemaati başkanlığı yaptı. Çeçenistan'ın farklı bölgelerinde İslami konferanslar verdi. Bir dönem Argun camii imamlığı yaptı.

1999 yılında Cumhurbaşkanı Mashadov'un kararı ile Şeriat Anayasası Devlet Komisyonuna alındı.

İkinci Rus-Çeçen savaşının başlamasının ardından Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerne bağılı Argun gönüllüler birliğinin başkanlığını yaptı. 2002 yılında Devlet Savunma Komitesi – Şura Meclisi (savaş zamanı için Çeçen İçkerya Cumhuriyeti’in yönetici dairesi) kararı ile, Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Şeriat Mahkemesi başkanlığına ve Devlet Savunma Komitesi-Şeriat Mahkemesi Şeriat Komitesi başkanlığına getirildi.

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Aslan Mashadov'un ölümünün ardından, anayasaya göre Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oldu, aynı zamanda Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler komutanı oldu.

17 Haziran 2006 günü Argun kentinde, Rus işgalciler ve İşbirlikçi münafıklar ile girdiği çatışmada şehit (inşa Allah) olmuştur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt