Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......? (1 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
hasan-pasa-kofte.jpg

HASAN PAŞA KÖFTE...

MALZEMELER

Köfte malzemeleri:
•500 gr. kıyma
•1 baş kuru soğan rendelenmiş
•1 yumurta
•2-3 dilim bayat ekmek içi
•Pulbiber, karabiber, tuz, kimyon
•1 tutam maydonoz

Tepsiye dökmek için:

2 su bardağı kadar salçalı su

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar peyniri


Püre malzemeleri:
•4-5 patates
•2-3 yemek kaşığı tereyağı
•Yarım su bardağı süt
•Tuz


TARİF
1.Haşlanmış patatesleri sıcakken püre haline gertirelim ve bir tencereye alalım. Daha sonra içine tereyağını koyalım yağ eridikten sonra sütü tuzu ekleyip yavaş yavaş karıştıralım. 5 dakika kadar karıştırarak pişirelim.

2.Kaşar peyniri ve salçalı su hariç köfte malzemelerini yoğuralım. Daha sonra avucumuzun içinde ortası çukur küçük çanaklar yapalım. Isıya dayanıklı fırın kabına dizelim. hazırladığımız salçalı suyu bir miktar sıvı yağ gezdirip tepsiye dökelim. 200 dereceli fırında 20dk. kadar pişirelim.

3.Bu şekilde pişmiş olan köfteleri fırından alıp çukur kısımlarına patates püresi ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup tekrar fırınlayalım. Üzeri kızardığında köftelerimiz servise hazırdır.
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
6475985093_55380da485_z-1.jpg

elmalı pastanın bide bu şekillerini deneyelim ha...
MALZEMELER:
Hamur İçin:
•250 gr margarin(oda ısısında yumuşak olacak)
•1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
•yarım su bardağı sıvıyağ
•1 pkt kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

İç malzemesi:
•6-7 orta boy elma
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
•2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
•2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
1.Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
2.İç malzemesi için elmayı rendeleyin ve tencereye alın.
3.Şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
4.Suyunu çekince tarçın, ceviz ve üzümleri ekleyin, ocaktan alıp soğutun.
5.Hamurdan limon kadar bir parça kopartın, un serptiğiniz tezgâha alın yuvarlak daire şeklinde açın.
6.Bu daireyi sigara böreğinde yaptığımız gibi 8 eşit üçgen halinde kesin.
7.Her bir parçanın geniş tarafına elmalı harçtan koyun ve iki kenarını kapatarak rulo yapın.
8.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırlanan kurabiyeeri dizin.
9.170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.
10. Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin
Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkmaktadır. Ölçüleri yarıya indirip hazırlayabilirsiniz.
alıntı
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
39
kuzummmmm naptın yaptınmı yüzyılın çorbasını.. bak nohutu zeynep ilk onla yemişti.. güzel oluyor valla... tarifini merakla bekliyorum..
geçmiş olsun yaralar içinde karbonatla gargara yap canım benim .. ALLAHA emanet...


eveeeeeeet süper tadıda görüntüsüde..


canım benim kesinlikle denediğim tarifleri yazıyorum.. hepside hem benim hem yaptığım kişilerin beğendiği tatllar...hem merak etme .. yemek yapmaya başladımı insan hele birazda beğeni aldımı inan vazgeçemiyor...

canımmmmmm... dilekcim inan ona bizde bayılıyoruz bazen peynir sucuk yapınca zeytin falanda ekliyorum... pizza gibi oluyor.. leblebi helvasını bende çok merak ettim .. en kısa zamanda yapıcam.. bak tavuk göğsünü fincana dök inanılmaz güzel görünüyor.. bide.. bi tatlı yazıcam çok pratik ve güzel kardeşim kadar güzel yapamadım hiç ama idare eder benimkide.. hem hafif hem basit.... su tatlısı..

Tavuk göğsü de cok sık yaptığım, sevdiğim bir tatlı.. Söylediğin gibi deneyeceğim.. Çok güzel bir görüntüsü olacaktır. Yapınca paylaşırım inşaAllah.. Bir de tavuk göğsünün içerisine nişasta koyuyor musun canım?

Ekmeklerimin resmini ekleyeceğim dedim, ekliyorum :)
Herkese tavsiyemiz =))


 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
evet canım unla yapınca sanki daha ağır oluyor kokusu.. kızımda onu sevmiyor..
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
39
6475985093_55380da485_z-1.jpg

elmalı pastanın bide bu şekillerini deneyelim ha...
MALZEMELER:
Hamur İçin:
•250 gr margarin(oda ısısında yumuşak olacak)
•1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı pudra şekeri veya toz şeker
•yarım su bardağı sıvıyağ
•1 pkt kabartma tozu
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

İç malzemesi:
•6-7 orta boy elma
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
•2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
•2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
1.Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
2.İç malzemesi için elmayı rendeleyin ve tencereye alın.
3.Şekeri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
4.Suyunu çekince tarçın, ceviz ve üzümleri ekleyin, ocaktan alıp soğutun.
5.Hamurdan limon kadar bir parça kopartın, un serptiğiniz tezgâha alın yuvarlak daire şeklinde açın.
6.Bu daireyi sigara böreğinde yaptığımız gibi 8 eşit üçgen halinde kesin.
7.Her bir parçanın geniş tarafına elmalı harçtan koyun ve iki kenarını kapatarak rulo yapın.
8.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırlanan kurabiyeeri dizin.
9.170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.
10. Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin
Bu ölçülerle 2 tepsi kurabiye çıkmaktadır. Ölçüleri yarıya indirip hazırlayabilirsiniz.
alıntı

Bu kurabiyeyi de cok sever ve yaparımm.. Bayılırım tadına.. Kim yediyse tarifini almıştır.. Çok güzel oluyor..
Kesinlikle pudra şekeri ile yapılmasını tavsiye ediyorum..
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
39


Tarifini buket kardeşimiz yazmış. Afiyet olsun..​
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
101219014807_3jj3kacdd4bz1x2jc25mounq.JPG

bu tarifide gördüğümden beri yapıcam diyorum bir türlü fırsat olmadı..
ama çok güzel görünüyor.. haftasonu deneyecem.. hatta yarın annem geliyor ona yapayım:)))
pamuk toplar
Malzemeler
2.5 su bardağı süt
125 gr. margarin
1 paket Dr.Oetker vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
250 gr. hindistan cevizi
2 adet muz

Hazırlanışı


Un ve margarin kavrulur. Sırasıyla süt, vanilya ve şeker eklenip muhallebi kıvamına getirilir. Muhallebiyi 1 gece dolapta beklettikten sonra sertleşir. Ceviz büyüklüğünde bir top alıp avuç içine yayılan muhallbinin içine bir dilim muz konur ve kapatılarak top şekline getirilir. Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır. Bu işlem muhallebi bitene kadar tekrarlanır.



Afiyet olsun :)
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
39
Bu tarif bende de var.. Çok isteyip de bir türlü fırsat bulup yapamadığım bir tatlı.. Çok basit hem de..

Bu sayfaları gezdikçe olmuyor böyle.. İnsanın canı çekiyor tatlıları görünce.. :p
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
çooooook kolay bi pizza tarifi vereyim eğitim için ankaraya gittiğimde dayımların yardımcısı yapmıştı bayılmıştım... acayip pratik helede benim gibi mayalı hamurla pizza yapmayı pek beceremeyenlere..
malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
un
ve tuz
hamuru yapıyoruz.. ama pasta hamurundan biraz daha yumuşak..
yağladığımız teflon tencereye incecik yayıyoruz... üzerinede ne bulduysak.. alta domates kekik.. üstüne salam, sucuk, mısır, mantar, zeytin ne olursa en üstede kaşar koyup tencerenin kapağını kapatıyıoruz...kısık ateşte en fazla 7 -8 dakikada hazır.. ve çok güzel......
öğrendikten sonra iki kez yaptım ikisindede çok beğenildi
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
dileğim siz yeterki isteyin hemen yapıp kargoya vereyim hepsinden...
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
37
irmik-tatlisi-tarifi.jpg


İRMİK TATLISI
1 paket kakaolu bisküvi
12 kaşık şeker
8 kaşık irmik
1 kg süt
1 paket vanilya

Soğuk sütü tencereye koyun, içine bütün malzemeleri ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvama gelen karışımın yarısını tepsiye dökün. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Kalan malzemeyi de bisküvilerin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpin.
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
39
çooooook kolay bi pizza tarifi vereyim eğitim için ankaraya gittiğimde dayımların yardımcısı yapmıştı bayılmıştım... acayip pratik helede benim gibi mayalı hamurla pizza yapmayı pek beceremeyenlere..
malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
un
ve tuz
hamuru yapıyoruz.. ama pasta hamurundan biraz daha yumuşak..
yağladığımız teflon tencereye incecik yayıyoruz... üzerinede ne bulduysak.. alta domates kekik.. üstüne salam, sucuk, mısır, mantar, zeytin ne olursa en üstede kaşar koyup tencerenin kapağını kapatıyıoruz...kısık ateşte en fazla 7 -8 dakikada hazır.. ve çok güzel......
öğrendikten sonra iki kez yaptım ikisindede çok beğenildi

Hmm güzeeel.. bEN BUNA BENZERİNİ BAYAT ekmeklerle yapmıştım..İki üç kere yaaptım.. Normal pizzaya çook benziyordu..
Verilecek tarif cok ama yazmak zor geliyor:) Defterimden yazmam gerek..
Paylaşılanları da ekleyeceğim defterime.. Ben tatlıcıyım.. Hele sütlü tatlılara bayılırım.. Yemekle aram pek yok..

dileğim siz yeterki isteyin hemen yapıp kargoya vereyim hepsinden...

Sağolasın canımm..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
bak eklediğim su tatlısına bayılırsın ozaman bi bak çok basit ve çok hafif...
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
39
Onu biliyorum canım.. Şerbetli ya, sevmem onu :) Krem şanti ve şerbeti sevmiyorum.. Hiç yemedim ama..
 

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2012
Mesajlar
2,757
Tepki puanı
180
Puanları
63
Yaş
39
hımm dur defterime bakıp sana sütlü tatlı bulacam...:)
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
39
:) Yavaş yavaş.. Acele etmeyelim. Deneyeceğim çook tarifim oldu sayenizde..
 

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
11,102
Tepki puanı
22
Puanları
38
Konum
Mevlana diyarı
8024246809_6e960b3fff_z.jpg

Kek malzemeleri (26×36 cm.Fırın tepsisi için)
•4 yumurta
•1.5 su bardağı şeker (265.gr)
•1 su bardağı süt
•1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
•3 su bardağı un (355.gr)
•2 paket kabartma tozu
•Yarım portakal kabuğu rendesi
Sos malzemeleri
•3 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
•5 yemek kaşığı toz şeker
•80 gr. bitter çikolata

Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?
•Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
•Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
•Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
•Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün.
•Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
•Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
•Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
•Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
•Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
•Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun

8024262896_89bf6c6035_z.jpg

(alıntı)

irmik-tatlisi-tarifi.jpg


İRMİK TATLISI
1 paket kakaolu bisküvi
12 kaşık şeker
8 kaşık irmik
1 kg süt
1 paket vanilya

Soğuk sütü tencereye koyun, içine bütün malzemeleri ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvama gelen karışımın yarısını tepsiye dökün. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Kalan malzemeyi de bisküvilerin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpin.

hepsini denemek istesemde bu iki tarif çok dikkatimi çekti en kısa zamanda iş başınaa :))
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
37
şimdi yaptık irmik tatlısını soğumaya dolaba aldık :)
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
37
ÇOK BASİT Bİ TARİF YİNE...:) TARÇINLI UN KURABİYESİ
tarcinli-un-kurabiye-tarifi-fotografi-500x333.jpg



1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay kaşığının yarısı tarçın

Bütün malzemeleri karıştırıp şekil verip önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Sonra servis yapıyoruz.
 

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2012
Mesajlar
864
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
37
mercimek-koftesi-tarifi.jpg



Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
Tuz
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Mercimek Köftesi Tarifi
Ayıklanıp yıkanan mercimek 3 su bardağı su ile suyu*nu çekinceye kadar haşlanır. Ocağın altı kapanıp bulgur ilave edilir. Bulgur şişene dek demlenir. Kuru soğan yemeklik doğ*ranır. Yağ ile kavrulur. Domates salçası konulup kavurmaya devam edilir. Ocaktan alınır. Tuz, kimyon ve pul biber ilave edilir. Mercimeğin üzerine dökülür. İyice yoğrulur. En son çok ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ilave edilir. Biraz daha yoğrulur. Köfte şekli verilerek marul dizilmiş servis taba*ğına alınır.

Not :Bulgur lifli bir besin ol*duğu için uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.

AFİYET OLSUN..:a19:
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt