Gülüşü Yaralı
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 6 Şub 2008
- Mesajlar
- 5,741
- Tepki puanı
- 3
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
- Konum
- ha bura :)
- Web Sitesi
- www.facebook.com
Fas'ın meşhur yemeklerinden biridir kuskus...
Bizde marketlerde hazır satılan kuskuslardan çok daha küçük oralarda kullanılan. Sade servis yapabileceğiniz gibi resimde gördüğünüz gibi sebzeli ve etli de yapabilirsiniz.
Marakeş'te öncelikle büyük meydanda dans eden yılanları, kirpileri, sahibinin komutlarıyla takla atan maymunları, hikaye anlatıcılarını izledikten sonra kime sorsanız kuskus yiyeceğiniz yerleri size gösterir... İşte tarifi:
MALZEMELER
3 su bardağı kuskus
1 yemek kaşığı sıvı veya tercihen tereyağı
Tuz
1/2 kg parça kuzu eti
1 kabak
1 havuç
1 patates
1 patlıcan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
YAPILIŞI
Kuzu etini tencereye koyup çok kısık ateşte kendi yağıyla 1,5-2 saat pişiriyoruz. Tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz. Kuskusu normalde makarna yapar gibi haşlayıp, süzüp tereyağı koyup karıştırıyoruz. Sebzeleri ayrı ayrı az suda haşlayıp iri parçalara ayırıp sıvı yağda soteliyoruz.
Tabağa kuskusu yayıp ortasını açıyoruz. Pişirdiğimiz eti kuskusa gömüp üzerine de sotelediğimiz sebzeleri ve haşlanmış nohudu koyarak servis yapıyoruz.
İkbal Gürpınar