ben bu şekil hiç denemedim.bez kaynarken içindemi olucak.ben aynı şekil yapıp dondurucuya atıyorum.domates rendesi ( konservesi)
domatesin kabuklarını soyuyoruz.
robottan geçiriyoruz ya da dörde bölüp tencereye atıyoruz.
ocakta kaynatıyoruz ben bir kiloya yaklaşık bir yemek kaşığı tuz koyuyorum.
biraz kaynayıp eriyor sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyorum.
kapaklarını sıkıca kapatıyorum.
geniş bi tencerenin altına bez koyuyorum. kavanozları ters çeviriyorum.
içine de su koyuyorum.
15-20 dk kaynatıyorum. sonra kışa kullanıyorum. hem daha sağlıklı hem daha ucuz.
ya da
domatesleri kabuğuyla doğrayıp kaynadıktan sonra süzgeçten geçirebilirsiniz bu yöntemle geçen yıl yapmıştım aynı hazır ketçap gibi olmuştu. diğer usul aynı.
selamün aleyküm bende domatesleri yıkadıktan sonra 1 kilo olacak sonra küp doğruyorum yarım kaşık yağı kızartıp doğradığım domatesleri üzerine döküyorum iyice kaynadıktan sonra suyu biraz çektimi bide domatesler iyice ezildimi ateşten alıp saklama kabına döküyorum sağuduktan sonra dondurucuya atıyorum iyice dondumu saklama poşetine kalıp halinde koyup dondurucuya bırakıyorum kışın melemen , makarna, tavuk işte her şeye kullanıyorum çok güzel oluyor
abla salça gibi olmadı bu
zaten salça yapmıyoruz ki.:a12:kışın hormonlu dometes yerine bu yaptıklarımız daha sağlıklı oluyor.ama aslında en güzeli dondurucu yerine kavonozlarda yapmak.daha sağlıklıymış.yani annelerimizin yaptığı gibi.
aleyküm selam kardeşimselamün aleyküm bende domatesleri yıkadıktan sonra 1 kilo olacak sonra küp doğruyorum yarım kaşık yağı kızartıp doğradığım domatesleri üzerine döküyorum iyice kaynadıktan sonra suyu biraz çektimi bide domatesler iyice ezildimi ateşten alıp saklama kabına döküyorum sağuduktan sonra dondurucuya atıyorum iyice dondumu saklama poşetine kalıp halinde koyup dondurucuya bırakıyorum kışın melemen , makarna, tavuk işte her şeye kullanıyorum çok güzel oluyor
ben dogrudan atıyorum buzluga ..
e o zaman birinizde salça tarifi verirsiniz arkadaşlar.
ben pek deneyimli değilim salça konusunda yapıyorlar bana sağolsunlar oğlan büyüyünce yapıcam ben de inşallah.
özellikle biber salçası tarifi de alabilirim
abla salça gibi olmadı bu
aleyküm selam kardeşim
bu da çok güzel yöntem gerçekten. ben de diğer tarafa tavuk suyunu yazdım buz kapları varya küp küp tavuk suyu ihtiyaç oldukça kullanılabilir.
bu salça deyil canım salçaya yağ konmaz bu sos gibi oluyor bak tavuk yapacağız diyelim tavuğu parçala tencereye yıkadıktan sonra bir poşet bu sostan 1 su bardağı su 1 sivri biberide 2 parça yap bir kaşıkta tuz içine at ateşe bırak kapağı iyi kapalı olaxcak kaynasın 5 dakika sonra bi karıştır tekrar kapağını kapat iyice suyunu çektimi ateşten al bide pilav salata hem pratik hemde güzel bir tadı var
öylede denedim.oda güzel oluyor ve daha kolay.aferin bize:a12: